Sayfa 644/1002 İlkİlk ... 144544594634642643644645646654694744 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,145 - 5,152 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    iki adet faiz indirimi oncesi neredeydin arkadas diye sana sormak isterim bende....
    hiç girme mi diyorsun ne diyorsun yani hocam

PPF o donemlerde mevduat a karsi avantajli idi
    su anda her ikisi de ayni konumda
    yani birinin digerine ustunlugu yok artik

Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    hiç girme mi diyorsun ne diyorsun yani hocam
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    PPF o donemlerde mevduat a karsi avantajli idi
    su anda her ikisi de ayni konumda
    yani birinin digerine ustunlugu yok artik
    farkındayım ama uzun vadedeydim faiz indirimleri olacağını öngörerek, mevduat dönüşünde fonlarla devam etmeyi düşünüyorum bakalım

4.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    herkese merhaba,
    mevduat işine son verip para piyasası fonuyla devam etmeyi düşünüyorum vade dönüşünde
    uzun süredir PPF ile çalışan arkadaşlardan olumlu olumsuz tavsiye alabilir miyim şimdiden takibe alayım diyorum
    Su an mevcut ppf lerin cogu mevduat alti tabi burada hatiri sayilir bir mevduat mecvut ise banka ile pazarlik yapip iyi bir oran da alabilirsiniz ancak her iki durumda da enflasyona karsi paraniz eriyecektir

sayet ppf tercihiniz gunluk hareket imkanim olsun ppf den firsat gordugum bir diger yatirim aracima gecmek ise mantikli

Yok ben mevduatciyim diger yatirim araclari bana riskli gelir derseniz de mevduat da daha avantajli oranlar alabilirsiniz

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tefas ta belirlediginiz donemlere atifta olmasi icin fon karsilastirma yaparak kendi yatirim fonunuzu bulabilirsiniz,
    sepet yapmayi da onerebilirim size

Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    farkındayım ama uzun vadedeydim faiz indirimleri olacağını öngörerek, mevduat dönüşünde fonlarla devam etmeyi düşünüyorum bakalım
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

6.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Günlük haftalık aylık performansını gönderdim. Içimden bir ses RPDnin faiz den daha iyi getireceğini söylüyor
    RPD den beklentim yüksekti, ciddi bir meblağ tutuyorum, ancak enflasyona karşı koruyamadı. Diğer fonum ise IPB nin de durumu ortada. yaz aylarından beri bu iki fonda kalarak reel anlamda ciddi zarara uğradım. Dövize bağlı fon almamış olmak benim eksiğim olsa da, aslında bu değişken fonlardan beklentim, konjonktüre göre pozisyon alamalarıydı. Ancak böyle bir değişken fon yok sanırım. Belki fon sepeti fonları daha mantıklı bir seçim olabilir. Enflasyona karşı korunmak için emtia fonu alsam zirvedeler, yerli yabancı hisse fonlar da epey pirimli ve düzeltme bekleniyor özellikle yabancı fonlarda. Altın ve gümüş ise tam belirsiz. İşte bu gibi durumlar profesyonellerin parayı yöneteceği durumlar diye düşünerek değişken fonlardan beklentim yüksekti, en azından gerçek enflasyon oranına yenilmemeleri idi. RPD ye güvenim yüksekti, ama olmadı. Zor bir dönemdeyiz.

7. Faiz 2 puan daha iner ve %14'te uzun süre sabitlenir(USD/TL 10 civarı sabitlenir). Dolar; Ekim 2022 için kurumlarca 11.00 tahmin ediliyor(%15 YoY)

Şahsi görüşüm bu 3 fon 1 senede %50 üzeri getirecektir.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GZL

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AES

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TGE

8.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    10 gündür yerinde sayıyor.
    bu hafta da böyle giderse pazartesi günü vedalaşırım
    10 günün 3 günü tatildi: ) rpd şovunu aylık bazda yapıyor, dünya yıkılsa sana en azından faizini veririm bonusun da çantada keklik diyor sanki: )..ha aramızdaki bu sessiz sözleşmeyi bozar da aylık bazda ekşi yaparsa ben de vedalaşırım. şimdilik 3 aylık getiri doların getirisiyle hemen hemen aynı, dolar riskine gireceğine bunu al durumu oluştu.

Sayfa 644/1002 İlkİlk ... 144544594634642643644645646654694744 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •