kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Günaydın arkadaşlar,
fon sepeti fonlarında stopaj varmı?
Gerçek enflasyon karşısında ppf veya vadeli hesapta duran tl. sürekli ayda %1 üzerinde eriyor, borsa çıkıyor aylar önce aldığım hisse fonlardaki zararım hâla çıkmadı, gbc desen öyle aylardır zararda, borçlanma fonları da yine enflasyonun değerinin çok altında kalıyor. Değişkenler yine fena değil ama sonuçta biz mevduatçıyız riskli fonlardan fazla alamıyoruz.
Ev, araba fiyatları uçmuş, döviz, altın son bir aydır öylesine biz yerimizde sayıyoruz hatta geri gidiyoruz, nasıl olacak bu iş bilmiyorum.
oy verirken tipe kabadayılığa boya değil pratik zekaya ve icraate önem veren aklı başında her yatırımcı bu soruyu soruyor kardeş. bu kadar yüksek seviyeden dolar alamayacağımıza göre, bu ülke 70 senedir yüksek enflasyon ve sürekli eriyen parayla bir şekilde yaşadı gitti napalım demekten başka birşey gelmiyor elden. ben kademeli olarak rpd-ija karması alıyorum her ay, dolar bazlı olmasalar da dolara karşı şimdiye dek koruma sağlıdılar gibi. onların da başarıyı sürdürebilecekleri muamma ama daha iyi fikri olan varsa ben de duymak isterim..düşünce dolar al demek dışında tabi..2018'de yediğim dayaktan sonra o işte yokum. şansına güvenene de saygı duyarım.
herkese merhaba,
mevduat işine son verip para piyasası fonuyla devam etmeyi düşünüyorum vade dönüşünde
uzun süredir PPF ile çalışan arkadaşlardan olumlu olumsuz tavsiye alabilir miyim şimdiden takibe alayım diyorum
Merhaba direk dolar kuru getirisini yansıtan fon yok. Dolar getirisine yakın uzun vadede bir miktar daha fazla getirisi olan Eurobond fonlarını tercih edebilirsiniz. Eurobond fonları içerik bakımından birbirinden farklı eurobondlar tasıyabilir cds ve usd kuruna duyarlıdırlar.
Aşağıdaki grafikte yılbasından itibaren iki eurobondun usd karsısındaki performansı belki size bir fikir verebilir.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri