:bravo::bravo::bravo:
Printable View
Tebrikler cok dogru tespit bravo
HTC_M9pw cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşte bu dün koşa koşa alan ky bugun satıyor.. Yarın reis iki açıklama yapar hepsi sıraya girer... Yazdım ama tavana alabilirmıyıp acep hu ha ha :rules::yahoo:
yaw arkadaş şuraya bilende yazıyor bilmeyende
madem bu kağıt isbankası c kadar değeri yok neden fiyatı 100 katı o zaman ?
neden 3 bin küsürlarda 1 lotu?
madem imtiyaz yok, temettü yok madem kar payı yok bu fiyat neyin nesi ?
........ hakkımızda hayırlısı
İşlem hacminin azalması iyiye işaret.Son dönemdeki yüksek hacimlerle kağıdın boşluğu alınmış oldu
Atatürk hisselerinin blok sahibi İŞKUR hisselerine koyulmuş olan 250 bin TL üst limiti ile de İSCTR hisseleri ile karpayinin 28% i civarını alıyor zaten. Bu karpayinin mevcut durumda akıbeti nedir bilmiyorum. Gürültü de bundan kopar zaten. Bahsettiğiniz değişiklik olur ve İŞKUR hisselerinin temettulerine ilişkin 250bin limiti kalkarsa dolasimdak İŞKUR hisse sahiplerinin İSCTR sahibi olmasalar da astronomik temettü geliri oluyor. İsbankasi sandığı ve Atatürk payları sahibinin alttaki hisse yapısına göre blok İSCTR den aldıkları temettuleri azaltma pahasına bu karara evet diyeceklerini sanmam.
Mevcut durumla ya da 250 bin limitinin kalkmasına ilişkin degerlendirmemde yanlış varsa işaret edene müteşekkir olurum.
Nominal (TL) Hisse Adedi Oy Hakkı (**)
T. İş Bankası Mensupları Munzam
Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma
Sandığı Vakfı
A Grubu 355,324 35.532 35.532
B Grubu 9.488,30 948.830 948.830
C Grubu 1.797.642.958,67 44.941.073.966 179.764.295.864
Atatürk Hisseleri
A Grubu 275,676 27.567 27.567
B Grubu 8.237,69 823.769 823.769
C Grubu 1.264.133.950,65 31.603.348.766 126.413.395.064
Diğer
A Grubu 369 36.900 36.900
B Grubu 11.274,01 1.127.401 1.127.401
C Grubu 1.438.193.090,68 35.954.827.267 143.819.309.068
Toplam
A Grubu 1.000,00 100.000 100.000
B Grubu 29.000,00 2.900.000 2.900.000
C Grubu 4.499.970.000,00 112.499.250.000 449.997.000.000
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eskilerden beri İSATR ye sahip olan yanda miras edinenlerin ciddi miktarda İSCTR hissesi olmalı mevcut durumda. İSBTR sahipleri de vaktinde güzel temettuler almış olmali.
bahsettiğiniz tablonun orjinali ekliyorum
https://www.isbank.com.tr/TR/hakkimi...kumani2018.pdf
atladığınız önemli konu şu.hatta benim de atladığım konu:yeniden değerleme.
a ve b gruplarında şirket sermayesi kuruluştan buyana aynı.ancak c grubu hem sermaye arttırımı bakımından hem enflasyon bakımından hemde bir çok kanun açısından değerlemeye tabi tutulacaksa a,b, ve c bir bütün olarak ele alınması gerekir.b grubu şirketin hissesinin neden c ile aynı haklara sahip olmasına rağmen şimdi 3000 olduğu daha iyi anlaşılır.şimdi yatırımcı 3 bin tl olarak görüyor.yarın 5 bin 10 bin 50 bin diyecek.hatta devri esnasında bu vakıf ve bankanın kendisi de görecek. şimdi kendi ayağına kurşun sıktığını anladıda iş işten geçti.a grubu için ise daha önemli tabi.
Fiyat hareketleri dikkatimi çekti ve en cazip fiyatlı olduğundan İSBTR almak istedigim icin araştırmaya başladım. Lütfen yanlış anlaşılmasın kesinlikle yatırım tavsiyesi vermek ya da insanları yönlendirmek için yazmıyorum. Kendim de olan biteni anlamak ve mantikliysa pozisyon almak için araştırıp ilgilenen forumdaslarla fikir teatisi yapmaya çalışıyorum.
CHP İş Bankası'ndan delikli kuruş almamıştır"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Herkes bilsin ki Cumhuriyet Halk Partisi, İş Bankası'ndan bugüne kadar bir delikli kuruş almış değildir, almayacaktır. Kasamıza bir tek delikli kuruş girmemiştir" dedi.
Evet zaten chp ye giremez devlet denetliyor partileri ancak chp nin yöneticilerine ve yandaşlarına baya bir girmiş gözüküyor...:kahkah: Ayrıca siz chp olarak neden iş bankasının imtiyazlı hisselere az temettü verilmesine seyirci kaldınız???? İşte hazıneye geçince bu olmayacak....:rtfm:
Bu hisselere ait sermaye artiriminin geçmişe dönük yapılmasının pek mümkün olduğunu düşünmüyorum . Oy çokluğuyla alınmış kararlar neticesinde oluşmuş bir sermaye hissedarligi var mevcutta. Alternatif bir sermaye artırım geçmişi geriye dönük oluşturulabilir mi; blok hisse sahiplerinin herhangi bir temettü kaybı yokken bunu oy çokluğuna sahip olacak hissedarlar ister mi emin değilim?
Bundan sonra bile %10 kardan temettü buraya ayrılması yeterli ve ihya eder yatırımcıyı.
Biri mi konuşuyor :kmk: :kahkah:
Eslesme kac arkaslar bilgi verebilecek var mi
şuan 3144,50 33 eşleşme 3 alıcı bekliyor
kurucu 50.000 fiyat 1 eşleşme
Tesekkur ederim
ISATR ve ISKUR yükselirken ISBTR düşüyor. Yada tam tersi oluyor.
https://www.isbank.com.tr/TR/hakkimi...kumani2018.pdf
bu tabloda oy hakku yüzde 10 iken aşağıda yapılan açıklamada 1 oy hakkı vermiş.bu nedemek?
Nasıl bir uygulama oluyor bu durumda bilginiz var mı?
Oy hakkının 10% derken neyi kast ettiniz? Gönderdiğiniz linkte her hissenin bir oy hakkı var.. 2014 veya 2015 te yapılan bir değişiklikle hisse başına oy sayılarının esitlendigini ifade eden bir kap bildirimi görmüştüm.
Hissedarlar önceden de vardı, halen var. Atatürk hisselerinin (işkur, İSATR, İSBTR ve İSCTR) hazineye olasi devrinde de hali hazırda almakta oldukları temettuyu değiştirmeyecek ancak dolaşımdaki İSKUR hisse sahiplerine yüksek temettü getirecek bir değişiklik yapmayı neden isteyeceklerini anlamıyorum ben. Hazine ya da devlet halı hazırda TTK ve TDK ya verilen temettuleri bu kurumlardan da alabilir diye düşünüyorum. Bu yönde olası bir değişikliğe en büyük olumsuz tepki elinde imtiyazlı ya da kurucu hissesi olmayan dolaşımdaki İSCTR sahiplerinden gelir diye düşünüyorum.
işbankası bugunkü kredi haberi var acaba neden
Sayin hitit mumkunse gorus ve beklentilerini kisaca yazabilimisin tesekkur ederim simdiden
işbank yönetimi devlet ortak olduktan spnra yapılacak ilk imtiyazlı senetlerin yok edilmesi olur.devlet kimseye imtiyaz tanımaz uğraşmaz bunlarla.sadece işkurun temettüsü değil konu.bunu bildikleri için hisseye talep çok.değer tespiti yapacak bir arkadaş yokmu aranızda.
Selam. Esas sözleşme madde 58 ya da 59 a gore Kurucu hisselere tum hisselere toplam ust limiti 250 bin TL olacak sekilde temettü ödemesi yapılıyor. Sermaye artirimlarindaysa madde 18 ya da 19 a gore 1 İSATR icin 20 İSCTR veriliyor diye anlıyorum.
Kusura bakmayın ben göremedim hala 10% ibaresini . Mart 2018 toplantı çağrısı linkinizdeyse hisse başına oy sayilari verilmiş ve 1 oy İSATR , 1 oy İSBTR ve 4 oy İSCTR ye düşüyor diye anlıyorum. Çok verimli bir teati yapıyoruz diye düşünüyorum sizinle, yapıcı uslubunuz için teşekkür ederim.
Ne anladığınızı sormadım. Demişsiniz ya karın %28’i ödeniyor tdtk’ya diye, ne zaman ödenmiş. Chp’deki 604 kurucu hisseden dolayı ne ödenmesi gerekirmiş, kısıtlama ne zaman getirilmiş, chp neden sesini çıkarmamış, böyle mi denetlemiş ve gözetlemiş Atatürk hisselerini.