BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )
Alýntý:
Originally Posted by
discretus
duygu sömürüsü yapmaya gerek yok..
burada herkes ulkesini seviyor.. vergisini veriyor..ben þahsen 12 ay askerlik yaptým..
vergi kaçýranlar kim mesela ??
akp hukumetlerinde görev alanlarýn (özellikle en yetkililerin) yakýnlarý askerlik yapýyor mu?
bu kadar bedelliye (askerlik) neden talep var ??
bunlara bakabilirsin..
bu konularý BES topiðine taþýmayýn..
Baþüstüne. Nasýl emrederseniz öyle yapalým!
Verilen örneðin duygu sömürüsü ile yakýndan uzaktan ilgisi yok.
Ben AKP’nin savunucusu deðilim. Bu sorularý ilgililerine yöneltirsiniz. Bu partiye hayatýmda oy vermedim.
Ben polis savcýda deðilim. Kim vergi kaçýrýr kim görevini kötüye kullanýr bilmem. Araþtýrmasýda bana düþmez. Konuyu siyasi platforma taþýmayý doðru bulmuyorum.
Basit bir konu konuþuyoruz burada. BES iyi mi deðil mi faydalýmý deðil mi?
Basit bir matematik hesabý ile buyursun anlatsýn faydasýz bulan diyoruz kimse bunu yapmýyor.
Yapanada, Vatan Millet Sakarya, politika duygu sömürüsü yapma deniyor. Vergiyi kaçýran kim deniyor, iktidarýn çocuklarý askere gidiyor mu diye cevap yazýlýyor.
Tüm bunlarýn BES’le vatandaþýn birikim yapmasýyla ne ilgisi var. Biz Ahmet amcadan Fatma teyzeden komþunun n yeni iþe giren oðlundan kýzýndan bahsediyoruz. Bunlarýn birikim yapmasý lazým BES buna yardýmcý olur diyoruz. Hesap kitap yapýp ortaya koyuyoruz.
Bana ne oðlu askere girmeyen muktedirlerin çocuklarýndan.
Biraz daha yazarsak dedeniz yaþýndaki adama küfür edeceksiniz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Alýntý:
Originally Posted by
human01
sayýn abim...gerideki yazýlara bakrsan 1 yýllýk en yüksek bes getirisi ile dolar ve altýn karþýlaþtýrmasýný yaptým. orda çok net....ha bu size yeterli deðilse zaten burda defalarca yazsamda yeri yok..Ayný zamanda finans sektöründe çalýþmýþ biriyim...ve hala bu sektöre yakýn bir sektörden nerdeyse emekli olacaðým....1987 den beri çalýþýrým....askerlik,bankacýlýk,finans müdürlüðü,yatýrým uzmaný vs.olarak çalýþtým.bankacý iken bu BES de de bizzat çalýþtým......Bu sistemin ek bir getirisi yok bu halde..Ha batýdaki gibi olursa çok güzel bir sistem..Ama burdaki sistemin alakasý yok...Batýda çok fazla imlan ve avantaj var...bir çok ülkede vergi avantajý çok yüksek....alýnan komisyonlar baþta anlaþma ile belirleniyor...Kaðýt üzerindeki komisyonu kabul etmek zorunda deðilsiniz...
Bakýn ne güzel açýklamýþsýnýz. Teþekkür ederim.
Siz öyle bir hesaplama yaptýnýz, bir baþka kardeþim faydasýný gösteren bir hesap paylaþtý. Bende kendi hesabýmý paylaþtým. 11 yýldýr torunlarým için sistemdeyim faydalý olduðunu düþünüyorum.
Deneyiminize büyük ve saygý duyuyorum.
Artýk kim neye inanmak isterse inansýn.
Nezaketiniz içinde ayrýca teþekkür ederim.
10 sene ve 56 yasini beklemeyenin BES’ e girme amacini anlamiyorum. Stopaj vs denmis, yok efendim 5 sene sonra ne olurmus. Anlamakta sikinti var sanirim. 56 yas ve 10 sene beklemeyecek olan zaten BES’e girmesin. Anlasilamadim sanirim, tekrar koyuyorum.
bireysel emeklilik https://eksisozluk.com/entry/67760679
Sent from my iPhone using Tapatalk
Alýntý:
Originally Posted by
discretus
adamýn tasarruf yapýp yapmamasý gerektiðini kim belirleyecek..
varsayalým adamýn elinde 1000 tl kalýyor olsun.. sizin benzeriniz harcamalardan sonra..size göre bu para tasarruf yapýlabilir para..
siz sürekli evinde oturan, eþini sevgilisini bir konsere götürmeyen birisi olabilirsiniz..yemeðe çýkmýyorsunuzdur.. güzel bir þiþe þarap içmiyorsunuzdur bir cuma gecesi ailenle veya konuklarýnla..
ama ben öyle deðilim.. o 1000 tl bana lazým.. insan olduðumu unutmamam için lazým..
boþuna böyle argumanlarla gelmeyin..
bu komik argumaný gazetelerde de okuyorum sigorta þirketleri ve hukumet temsicilerinden..
BES sistem olarak olsun..umrumuzda olmaz..
ama zorunlu olmasý savunulacak bir þey deðil.. despotluktur.. komunist sisteme geri dönüþtür..
insanlara yapýlan bir ayýptýr..
Tekrar ediyorum Beste deðilim ve tavsiye etmiyorum. Devlet kazandýðýný son kuruþuna kadar harcama yaþlýlýðýnda bize yük olma diye istiyor olabilir.
Peki sizce maaþtan yapýlan sgk kesintileri, iþsizlik fonu kesintileri de ayný mý oluyor bu durumda?