Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 3949 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Alýntý Originally Posted by discretus Yazýyý Oku
    duygu sömürüsü yapmaya gerek yok..

burada herkes ulkesini seviyor.. vergisini veriyor..ben þahsen 12 ay askerlik yaptým..

vergi kaçýranlar kim mesela ??

akp hukumetlerinde görev alanlarýn (özellikle en yetkililerin) yakýnlarý askerlik yapýyor mu?

bu kadar bedelliye (askerlik) neden talep var ??

bunlara bakabilirsin..

bu konularý BES topiðine taþýmayýn..
    Baþüstüne. Nasýl emrederseniz öyle yapalým!

Verilen örneðin duygu sömürüsü ile yakýndan uzaktan ilgisi yok.

Ben AKP’nin savunucusu deðilim. Bu sorularý ilgililerine yöneltirsiniz. Bu partiye hayatýmda oy vermedim.

Ben polis savcýda deðilim. Kim vergi kaçýrýr kim görevini kötüye kullanýr bilmem. Araþtýrmasýda bana düþmez. Konuyu siyasi platforma taþýmayý doðru bulmuyorum.

Basit bir konu konuþuyoruz burada. BES iyi mi deðil mi faydalýmý deðil mi?

Basit bir matematik hesabý ile buyursun anlatsýn faydasýz bulan diyoruz kimse bunu yapmýyor.

Yapanada, Vatan Millet Sakarya, politika duygu sömürüsü yapma deniyor. Vergiyi kaçýran kim deniyor, iktidarýn çocuklarý askere gidiyor mu diye cevap yazýlýyor.

Tüm bunlarýn BES’le vatandaþýn birikim yapmasýyla ne ilgisi var. Biz Ahmet amcadan Fatma teyzeden komþunun n yeni iþe giren oðlundan kýzýndan bahsediyoruz. Bunlarýn birikim yapmasý lazým BES buna yardýmcý olur diyoruz. Hesap kitap yapýp ortaya koyuyoruz.

Bana ne oðlu askere girmeyen muktedirlerin çocuklarýndan.

Biraz daha yazarsak dedeniz yaþýndaki adama küfür edeceksiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

Alýntý Originally Posted by ctugrul Yazýyý Oku

Ben AKP’nin savunucusu deðilim. Bu sorularý ilgililerine yöneltirsiniz. Bu partiye hayatýmda oy vermedim.

Ben polis savcýda deðilim. Kim vergi kaçýrýr kin görevini kötüye kullanýr bilmem. Araþtýrmasýda baba düþmez. Konuyu siyasi platforma taþýmayý doðru bulmuyorum.

Basit bir matematik hesabý ile buyursun anlatsýn faydasýz bulan diyoruz kimse bunu yapmýyor.

Yapanada, Vatan Millet Sakarya, politika duygu sömürüsü yapma deniyor. Vergiyi kaçýran kim deniyor, iktidarýn çocuklarý askere gidiyor mu diye cevap yazýlýyor.

Tüm bunlarýn BES’le vatandaþýn birikim yapmasýyla ne ilgisi var. Biz Ahmet amcadan Fatma teyzeden komþunun n yeni iþe giren oðlundan kýzýndan bahsediyoruz. Bunlarýn birikim yapmasý lazým BES buna yardýmcý olur diyoruz. Hesap kitap yapýp ortaya koyuyoruz.

alakasýz ornekler vermezseniz mesele kalmaz..

BES sisteminde 3 yýl zorunluluk tamamýyla kötü niyetli bir uygulamadýr..akp yi ucuza fonlamak için sigorta þirketleri ile beraber piþirilmiþ bir yemektir..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alýntý Originally Posted by discretus Yazýyý Oku
    alakasýz ornekler vermezseniz mesele kalmaz..

BES sisteminde 3 yýl zorunluluk tamamýyla kötü niyetli bir uygulamadýr..akp yi ucuza fonlamak için sigorta þirketleri ile beraber piþirilmiþ bir yemektir..
    Bu sizin iddianýz. Ben öyle düþünmüyorum. Öyle olduðuna dair bir kanýtta göremiyorum.

Ben 3 yýlý son derece faydalý bir uygulama olarak görüyorum. Vatandaþý sistem tutmak, tasarrufa yönlendirmek için gayet doðru bir uygulama.

Bu sizin iddianýz. Ben öyle düþünmüyorum. Öyle olduðuna dair bir kanýtta göremiyorum.

Ben 3 yýlý son derece faydalý bir uygulama olarak görüyorum. Vatandaþý sistem tutmak, tasarrufa yönlendirmek için gayet doðru bir uygulama.

halk akp politikalarý nedeni ile fakir ve periþan..tasarruf yapamýyor.

ayrýca akp nin müsrifliði için ayrýca para vermek gibi bir niyetim yok..

zorunluluk despotluktur..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

enteresan kafa yapýsý var..

holiganlýk boyutunda BES savunuluyor..

istedikleri kadar savunsunlar normalde bizi ilgilendirmez, ancak zorunlu olmasýnýn taþlarý döþenirken bunu "vatanýn selameti" gibi duygu sömürüsü yüklü kelimelere dökmeleri ayýptýr...
    Son düzenleme : discretus; 30-09-2018 saat: 15:36.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,171

Ben polis savcýda deðilim. Kim vergi kaçýrýr kin görevini kötüye kullanýr bilmem. Araþtýrmasýda baba düþmez. Konuyu siyasi platforma taþýmayý doðru bulmuyorum.

yaw yazmayým diyorum yinede tahrik ediyorsunuz? daha önceki yazýný bir daha okurmusun ? Orda askerliði örnek gösterip BES i savunuyorsun? sonrada burda savunma yapýyorsun....baþka benzetecek bir þey bulamadýn mý? yaþýn ileri diye saygýsýzlýk olmasýn diye cevap yazmýyorsam edebimizdendir... Önce yazdýðýna bakacaksýn...düzelteceksin..saygýlar.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

7.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    yaw yazmayým diyorum yinede tahrik ediyorsunuz? daha önceki yazýný bir daha okurmusun ? Orda askerliði örnek gösterip BES i savunuyorsun? sonrada burda savunma yapýyorsun....baþka benzetecek bir þey bulamadýn mý? yaþýn ileri diye saygýsýzlýk olmasýn diye cevap yazmýyorsam edebimizdendir... Önce yazdýðýna bakacaksýn...düzelteceksin..saygýlar.
    Peki deðerli kardeþim. Öyle olsun.
    Diyelim ki benim örneklemem yanlýþ. Milli deðerlerin zarar gördüðünü düþünenlerden affýmý isteyeyim.

Bize BES’in neden bireysel birikim yapmak isteyen bir kiþiye faydasýz olduðunu, matematiksel olarak anlatabilir misin o halde sende?

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,171
    Peki deðerli kardeþim. Öyle olsun.
    Diyelim ki benim örneklemem yanlýþ. Milli deðerlerin zarar gördüðünü düþünenlerden affýmý isteyeyim.

Bize BES’in neden bireysel birikim yapmak isteyen bir kiþiye faydasýz olduðunu, matematiksel olarak anlatabilir misin o halde sende?

sayýn abim...gerideki yazýlara bakrsan 1 yýllýk en yüksek bes getirisi ile dolar ve altýn karþýlaþtýrmasýný yaptým. orda çok net....ha bu size yeterli deðilse zaten burda defalarca yazsamda yeri yok..Ayný zamanda finans sektöründe çalýþmýþ biriyim...ve hala bu sektöre yakýn bir sektörden nerdeyse emekli olacaðým....1987 den beri çalýþýrým....askerlik,bankacýlýk,finans müdürlüðü,yatýrým uzmaný vs.olarak çalýþtým.bankacý iken bu BES de de bizzat çalýþtým......Bu sistemin ek bir getirisi yok bu halde..Ha batýdaki gibi olursa çok güzel bir sistem..Ama burdaki sistemin alakasý yok...Batýda çok fazla imlan ve avantaj var...bir çok ülkede vergi avantajý çok yüksek....alýnan komisyonlar baþta anlaþma ile belirleniyor...Kaðýt üzerindeki komisyonu kabul etmek zorunda deðilsiniz...zorunlu bes de kurum bile deðiþtirmeniz çok zor....Komisyon oranlarý %2-3 arasý ve toplam meblað züerinden..defalarca yazdým...Altýn fonundan alýnan vergi bile saçmalýk..siz gerçek hayatta altýn aldýðýnýzda ve tuttuðunuzda vergi ödüyormusunuz? vs.vs...çok fazla dez avantaj var.....Özellikle özel BES firmalarýný beleþ fonlayan bir sistem....Kursunlar adam gibi bizde girelim...ama niyet o deðil. BES kötü deðil bu haliyle kötü..
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •