Butun projeler ya ecevitten ya erbakan dan ya da demirel den siz kendinizi kandirin. Erbakanın kemikleri sizliyor...
Printable View
Butun projeler ya ecevitten ya erbakan dan ya da demirel den siz kendinizi kandirin. Erbakanın kemikleri sizliyor...
1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından dile getirildi. Marmaray'da en somut adım 1892 yılında atıldı ve Sultan 2. Abdülhamit Han bu tarihte proje çizdirdi. 1987 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal, Amerikalı firmalara ön fizibilite yaptırıp proje hazırlattı. 2000 yılında müşavirlik ihalesi yapıldı. İhale safhasında AK Parti göreve geldi. Projenin temeli 2004'ün Mayıs'ında atıldı. 29 Ekim 2013'te Marmaray, Üsküdar'da düzenlenen törenle hizmete açıldı.
aradaşlar hayırlı olsun yeni bir enerji projesi üzerine düşünmeye başladım :thumbdown:
Beyler
Açık konusmak gerekirse bu gerginliğin hiç bir gereği yok
Herkesin piyasaya ekonomiye bakış açısı aynı olmayabilir
Ekonomi bir pozitif bilim değildir ve tercihler söz konusudur
Asiri Piyasa yanlısı aşırı piyasa canlısı aşırı piyasa dostu olmak gelişmiş piyasalar da gayet uygun olsa bile ( ki orada da öyle değil 2008 de ABD ye pamuğu tikiyorlardi işleri piyasaya havale ettiği için )
Bizim gibi piyasa bazında yurt dışından kar transferi yapamayan ülkelerde husranla sonuclanir
O adamların vatandaşları parayı borsaya değil fona atıyorlar ve o fonlar da sıcak para olarak senin piyasa dediğin yere girip elindeki long short don ne varsa götürüyor
Sadece buradan değil
Brezilya Güney Afrika Hindistan Çin Malezya Macaristan Polonya ve daha niceleri
Bu bir döngü
Senin piyasa profesyonellerin bunu yapabiliyor mu
Gidip Londra dan Frankfurt Tan para buraya para çekebiliyor mu
Bana sıcak para getir diyerek değil , oraya gidip sıcak para sokup 10 koyup 12 yada 13 neyse artık buraya transfer edebiliyor mu
Rüyalarında yapamıyorlar
Faiz ve diğerleri kur falan bunların isin aracı sadece
Özellikle FAİZ
Eğer sen piyasani saldım Mevla'm çayıra bırakırsan ABD yi batiriyorlardi burayı on defa batirirlar
Suçu da eski hükümetlere atar sivisirlar
Onlar için hava hoş
Bir sabah uyandığında kendi ulkende azınlık gibi yaşadığını görürsen anlarsın gerçeği
Uyuşturucu kesildiği an kendine gelirsin
Çini yıllarca Afyon'a alistirdilar
Uyandıklarında hepsi günde 1 dolara çalışıyor buldu kendini
Akıllı olun
İktidarı sevin yada sevmeyin bu gayet normal ama kendinizi ve geleceğinizi sevin
Sermayeni merkez bankani sen kontrol edemiyorsan bağımsız bıraktım hesabı
Bir başkası eder
Oralar hiç bir zaman kendi doğal akışı içinde işlemez
Mutlaka kontrol altındadır
Sen bağımsız bırakırsan Londra eder yada Newyork eder neyse
Merkez bankası
Seçilmiş iktidarın ekonomi politikaları çerçevesinde hareket etmekte özgürdür
Dünyanın her yerinde daha doğrusu sana akıl verenlerin ülkelerde bu böyledir
Ekonomi ile para piyasaları eş güdümlü olmak zorunda
Sen ekonomiye bak piyasaları bana bırak diyene piyasayı bırakırsan o herşeye bakar
Paraya bakan herşeye bakar
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu vatandaş madem bu kadar başarılıydı. Neden e erji bakanlığından alınarak hazine ve ekonomi bakanı hapıldı. Orada kalsa ne eksik kalırdı..
Bu kadar başarılı adamı yerinden etmek doğru mu? Ki bir o kadar da başarılı! Mehmet Şimşek varken!
Sahi adam kalmamış gibi neden berat albayrak ekonomi bakanlığına getirildi? 🤣
hakaret içeren kelimeleri foruma göndermeyiniz. !!!
ATATÜRK laiklik ilkesini bugünleri gördüğü için getirdi.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Güneysu
Tüm topiklerde resim konuldukca o resim değişiyor ama benim topikde ( teknikcinin yeri ) bu repulse nin koyduğu resim manda pisliği gibi orada kalıyor
Bak ben kaç tane resim video bilmem ne koydum topige
Bu hunilinin resim hala orada
Japonla mi yapıştırıyor bu herif resimleri benim topige
Haklı doğru ve zamanında yapılan uyarı için teşekkür ederim.
Haddimi aştığım için Tüm forum ahalisinden, yönetiminden ve muhatabımdan özür dilerim..
Ben bu butonu kullanıyorum.
Sana da tavsiye ederim.:)
https://i.hizliresim.com/qvjQG5.png
Mustafa Kamar diye bir trol var.
Eski hisse.netçiler bilir, topiği falan da vardı.
Twitter'da hesabı var.
Adam dolara şu kadar sokacam deyip kazık resimleri paylaşıp doları shortluyor.
Borsa şuradan dönecek, sonra hedef 110 bin falan diyor.
Emme borsa çakılınca, dolar yükselince her seferinde hesabı geçici olarak kapatıp tüyüyor.
Ben bu kadar şahsiyetsiz, yüzsüz, çapsız bir adam görmedim.
Lem pozisyonunda yanılabilirsin, neden kaçıyorsun?
https://i.hizliresim.com/LDZ8Dj.png
Dün sanayi endeksi-4,82
Bugün sakin bir gün geçer umarım..
GARAN ı %20 zararla satan
Ey fon yöneticisi, bildiğin neyse
Bize de söyle..
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fitch fişi çekermi acaba?
nereye bakarsan bak problema problema!!!
ülkenin borsası iddia gibi oldu neredeyse vadeli enstrümanlar artık yüzde değil kat kat vermeye almaya başladı. gerçi alanı bulmak bu aralar zor ama ytd.
Açılış tahminim , + %1.32
Mahalle yanarken derdine bak diyenler olabilir,
Bu forum saati nasıl düzeltilir hep 1 saat geri
Albayrak :'" MB'nin bağımsızlığının ve karar alma mekaniızmalarinin spekülasyona konu edilmesi kabul edilemez.''
Sizin MB bağımsızlığı ve karar mekanizmaları ile oynamanız normal, piyasanin da buna gore fiyatlama yapması mi kabul edilemez?
Piyasa katılımcısı olarak, sizin yaptığınız kabul edilemez diyorum.
Piyasa davranışını kabul edersiniz mecburen, ne yapacaksanız yapın, izleyelim, ama benimle inatlasmayin, ben akp tabanından biri değilim.
Yabancılar da bu açıklamaları takip ettiği için dış mihrak söylemini kullanamamış.
İstersen kullan, dış mihrağı gösterirler o zaman.
Biz akp yi tanıyoruz 16 yıldır. Damadın bakan olmasını önemsemedim ilk başta.
Ama bizim normalimizle adamların normali farklı.
Hazine, damat, maliye. 3 kelimenin 1 cümle icinde kullanıldığı ortadoğu ve afrika ülkelerine ben de yatırım yapman, hatta borç vermem, hatta alacaklarımi kurtarmaya çalışırım.
bu adamlar çok komik.."bunların ülke yönettiği bir ortamda biz rahatlıkla galaksi yönetiriz" şeklindeki öngörümüzün her geçen dakika doğrulandığı bir gerçek.
büyük laflar. bu tür "..kabul edilemez", "..dünyaya gösterecez" ve benzeri laflarla iş yaptıklarını zannediyorlar.. ama daha spekülasyon nedir onu bilmiyorlar..
spekülasyon piyasadaki herkesin yaptığı bir şeydir ve fiyatların oluşmasını sağlar.. spekülasyon öngörü demektir.. akp li yandaş bunlar geldi diye ekonomi düzelecek deyip faizler düşecek şeklinde bir spekülasyon ile yatırımını yapar, discretus ve diğerleri ise merkez bankasının bağımsızlığı mevzusunu gayet rahat kendi pencerelerinden başka bir spekülasyona konu edebilir, zira ortada "damatın maliye bakanı olması" gibi bir anormal olgu vardır...
bunların metin yazarları bu tür koca koca laflarla halkı etkilediklerini düşünüyorlar ama sadece yapıdaki cehaletin derecesini ifşa etmiş oluyorlar..
ya birde abartırlarsa.. ilk etap 7.25 geçerse şhort olanları perişan ederler..
Garan bugün geçte 7,20
Sonrası kolayy
Bogalar battıydı sımdı sıra da ayularda heralde tek kazanan pala
130 milyon GARBNK satmak ne demek....MERİLLY eski CEO su MEHMET ŞİMSEĞİ çok sevmiş...o bakan olmadı diye GARBNK ve bıstı TOKATLADI....:)
130 MİL. DEMEK HALKA ARZ DEMEK..
senin için ROMAYI da yakarım diyor..ne vefa be...:)
Yersen lokanta işte
Hep aynı menü
Adamlar pisirmekten bıktı belki de ama güççük yatırımcı yemekten bikmadi
doalr/tl şortlanmaması gereken bir parite..yani aslında çok dikkatli olunması gerekir manasında..
kişisel olarak kar al yaparım.. ama direkt şort yapmıyorum (naked short) , bir zamanlar fx hesabımda ciddi zarar oluşturmuştu, düzeltene kadar epey yordu....uzunu kapama yaparım ve beklerim uygun seviyeleri.. şort ancak böyle yapıyorum dolarda..
peki dolar/tl de neden şort tehlikeli:
akp zihniyetinin hem israf problemi var, topladıkları vergileri çarçur ediyorlar hemde ciddi bir kitle yardımlara muhtaç. dış borç ve aşırı yüksek vergileri bu işin çözüm yolu olarak görüyorlar.. yani harcamaları kontrol etmek yerine vergileri arttırmak ve dış borç ..
bu ise sürdürülemez bir şey.. 10 sene önce bu taktik idare ediyordu ama o zamanlar bu kadar borçlu değildik..ayrıca kamu maliyesi ve defterleri şeffaf değil tüm fonlar keyfi kullanılıyor (işşizlik, varlık vb) ..
şu anda ülkede kimse doların kaç lira olması gerektiğini bilmiyor, yani bir fiyatlama zorluğu var.. ben 3.5 lardan beri naked short yapmıyorum. gidecek yeri aşağıda var mıdır ? evet..olabilir. ama bu ekonomik şartlarda (yüksek enflasyon, yüksek borç, yüksek cari açık, yüksek cehalet) orada fazla kalmaz.. basit bir olasılık hesabı.. yukarı seviyelere gitme olasılığı çok çok daha fazla..son dönemde gelen %10-15-20 (genel ve mutfak) gibi enflasyon rakamları bunu daha da kolay hale getiriyor..bu rakamlar ciddi enflasyon rakamları.. %5 hedef koydular OVP de, ama algılanan enflasyon %20-25 mertebesinde.. bu şartlarda doların ciddi düşmesi mucize olur..
GARAN destek 6.96 buralara kadar geri çekilmeyi normal sayarım.. kırarsa iş karışır
Orta vadede ben SAHSEN
85-90 Seviyelerinden SPOTTA alım
4.7---5.1 arası bir yerlerden de ( aslında bana göre 5.03 de 5.1 dedim ) dolar TL short ( fiziki olarak , yoksa Forex vadeli gibi kaldiraci işlemlerden bahsetmiyorum ) pozisyon almaktan
KENDİ ADİMA Hiç bir sakınca görmüyorum
Elbette ki yatırım tavsiyesi değildir
bu oyunu tahmin üzerine kuran her oyuncu yanılabilir. isterseniz kim olursa olsun. ama millet ne oluyor değilde, ne olabilir diye cevaplar arayınca, onlarda tahmin yapmak zorunda kalıyorlar ve yanıldıkları zaman oluyor. bana göre hiç birisi kötü oyuncu değildir. olsa idi bu kadar takipciyi neye göre toplayacaklardı. mutlaka varki bir başarısı toplamış. ama bu piyasada sonsuza dek başarılı olmak zorundasınız. yoksa perişan ederler. bu piyasada nuri sevgen i bile küstürdükleri zamanlar olmuştur..
bugun cuma az da yukarı aldı ......muhtemelen 2. seans dıkkatb edın ........
Piyasa yorumcusu demek her zaman yanıltıcı fırıldak tahminler yapan adam demek değildir
Nuri Sevgen , teknik anlamda grafiklere göre konuşan
Ne gördüyse onu söyleyen
Ve en önemlisi aksi bir durumda yatırımcının nerede stoplamasi , ne şekil bir mantilete ile hareket etmesi gerektiğini de ifade etmeye çalışan bir adam benim gördüğüm.
Yanildi yanilmadi bunları konuşmak bile abes bence
Mesele zaten piyasada doğruyu gormekten çok doğruyu yapabilmek
Cuma kapanış Short
Hafta sonu piyasa kontrolü falan
Kararname bekliyoruz..
Adam salak değil,%7 garan satsın..
Yurt dışına rahat kaçabilecek pozisyondasın herhalde...bu yazdıklarınla 3-5 sene yatabilirsin...daha dikkatli yaz bence.
Tamam short tayız, düşüşten faydalanıyoruz..ama senin yaptığını Alman kopegi yapıyor sadece.
Bu memleket batarsa, short tan kazandığımız da kurtarmaz bizi.
Bu arada sabah 1000 puan eksi gap bekliyordun, olmadı ya kertenkele misali ateşe üflemeye çalışıyorsun...halbuki karınca misali su taşı bence.
Bana göre
Kontrolsüz güç , güç değildir zaten
Senin gücün değildir en azından