artan un fiyatları
elektrik, pişirme,doğalgaz
ocak 2019 güncellenecek asgari ücret
Printable View
Latife ettiğinizi biliyorum ama gerçek sananlar çıkabilir ki ben açıklayayım
1)Ekmek hala pek çok yerde aynı fiyatta...(büyük fiyat artışları yok yani...)
2)Buğday ithal eden bir ülkeyiz,dolayısıyla un fiyatları da dolara bağlı...
3)Ekmeğin maliyet kalemlerinden doğalgaz ve mazot ta dolarla ithal ettiğimiz ürünler....
4)Muhtemelen "maya" bile ithaldir..Oda dolara bağlı yani...
saygılar/başarılar
Anlasidi bu hafta sonu ekmek fiyatlari konusu tartisilacak :)
Dun BlHT'de aksam dinledim.
Ekmegin icinde eger baska bir sey katilmadi ise ki katildigi zaman genelde tuketiciyi opmek icin yapilir bu 4 kalme mal var.. Bunlar un %65, su %35, tuz ve maya.
1kg ekmegin satis fiyati kabaca 5 TL imis.
Makarna icinde ise %88 un (ekmektdeki undan daha yuksek katma degerli!!) ve %12 oraninda su varmis.
Buna ragmen bir kg makarnanin fiyati ekmegin yarisi kadar imis.
Bu durumda ekmegin fiyati neden bu kadar pahali olabiliyor makarnaya karsi?
Kar marji mi cok yuksek?
Firinci cok yuksek kar mi ediyor?
Yoksa ekmek uretimi (firin) makarna uretimi (fabrika) kadar olcek ekonimisi olmadigindan mi?
Syg,
Çoğu fırın ekmeği kalitesiz üretiyor.
Mayalamayı kısa tutuyorlar düzgün yapmıyorlar.
Pişirmeyi kısa tutuyorlarlar düzgün yapmıyorlar.
Bem beyaz ekmek
Hamurun içi topaklanması
Maliyetleri kalitesiz ekmek üreterek düşürüyorlar
Şubat 2018'de İstanbul Halk Ekmek zam yaptı
Kar yüksek olsaydı zam yapmazlardı.
Kredi borcunu öderken tanık oldum
tbank , odebankın müşterisine yüklü bir miktar için 28 verdi ...artı bir de yemek ısmarladılar müdüre artı pazarlamacı hanım
sn Dudu,
ekmek üretimi mahallelerde bulunan fırınlarda üretimi ve her fırının 3000-5000 adet kapasite ile çalışmasından maliyetlerinin yüksekmesine neden olmakta
ayrıca satılmayan ekmeklerin dönüşü maliyeti arttırmak da
makarna fabrikaları üretiminin fazla olması işçi kira vergi vs. bir çok girdi maliyetini düşürmekte...
syg
TR genelinde 40.000 fırın varmış...
Ortalama çalışan sayısı 5 olsa 200.000 çalışan eder..(daha fazladır ya neyse...)
40.000 da patronları katarsak 250.000 eder..
Ortalama 200.000 kişi işsiz kalır sizin modelinizde
Söylermisiniz 200.000 kişiye nasıl iş bulmayı düşünüyorsunuz bu devirde...?
Doğrusu sizin modelinizdir ama hükümetlerin bilinçli politikasıdır mevcut model
Çünkü işsizliği azaltıyor...
Karın tokluğuna(sgk için) çalışan çok insanı istihdam ediyor mevcut model....
saygılar/başarılar
Şimdi bu şekilde çalışan fabrikalar sayısı arttıkça girdi maliyetlerini düşürürler. Örneğin bu fabrikaların bir tanesi yıllık 10000 ton buğday alırken bütün ilçelerdeki fabrikalar yıllık 1 milyon ton unu beraber alabilirler.bu şekilde sürüm mantığıyla parayı götürürler. Hatta işi daha da ilerletip yurtdışından buğdayı kendileri ithal Edip kendi un fabrikalarında işleyip kendi fabrikalarına satabilirler.
şimdi daha iyi anladım doğru mantık teşekkürler
Neden ekmek zammına bu kadar önem veriyorlar. mart yerel seçimleri yakalşıyor diyemi.acaba %52 oy veren taraftarını küstürmemek için olabilirmi.yoksa reis çıkıp ekmek yoksa bedava kek yiyin derde.ortada kekte yok . yalan çıktı bedava kekler.
Ölçeğinde mutlaka etkisi mevcuttur. Sonuçta küçük yerleşim yerinde kocaman fırın beklemek anlamsız.
Ancak bana göre temel neden ekmek dayanıklı bir ürün değil ancak makarna uzun süre dayanabiliyor.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Offff mükemmel bir tespit
Bu detayı ben nasıl sizden önce göremedim?
KENDİ KENDİME HAYIFLANDIM ŞİMDİ...
Tebrikler
Tebrikler
Tebrikler Sn Egeli...
Ekmek de iade çokdur,makarnada azdır,ekmek de iade maliyetleri arttırır mı demek istiyorsunuz?
Ben bu ince detayı nasıl göremedim yaw hala şaşırıyorum?
Ve size bir itibar puanı yolluyorum...(çok nadir kullanırım 1000/1 oranında)
saygılar/başarılar
Ben bugune kadar iflas edip kapatmis gitmis bir firin gormedim.
Syg,
Aklı ortalama veya üstü çalışan hiç kimse bu ülkede tek bir saniye daha geçirmemeli. Sevdiklerini Türkiye'den kurtarmak için tüm maddi/manevi imkanlarını seferber etmelidir. Herkesin gözü önünde bu ahlaksizliklari yapanlarin yönettiği ülkede yaşamak insan onuruna hakarettir.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Turk'un temel gidasi oldugunu biliyorum ama.
Kaliteli ekmek yiyemedigimizi de biliyorum.
Montreal'de bir italyan ekmegi yedim ki 12 tahilli anlatamam tadini, kalitesini, guzelligini gorunusunu :)
http://www.ditaliano.ca/products/248
Syg,
Ekim enflasyonu eksi çıkacakmış büyük ihtimal.. saray açıklayacak bundan böyle.
Saray enflasyon yüksek çıkınca TUİK başkan yardımcısını görevden aldı. Gelecek ay enflasyon düşer artık undan sonra enflasyonda saraydan belirlenecek. Başkanlık geldi istikrar içinde uçuyoruz
Alıntıdır.
Ekmegin iyisi yas maya ile olur.odun ekmegi iyidir.ici nde bisluklar olur.disi citir olur.en iyi restoranları parisin ekmegi ozel pişirilen dir[emoji39]
Ekmek muhabbetinize katkı yapayım dedim biraz da bu konuda tartışın bakalım. :he:
Etten fazla protein içiriyor: Hamam böcekli ekmeği denemeye cesaretiniz var mı?
ttp://tinyurl.com/yclfvd2t
19. yüzyılda İngiltere'de makineleri tahrip eden işçiler de sizin düşüncenizle hareket ediyordu ama sonuçta galip gelen makineler oldu.
Toplulaştırılmış üretimle elde edilen fayda devlet eliyle işsiz kalanlara iş temininde kullanılabilir. Bu kadar insan maaşları ödenerek ağaç dikmeye, tarıma yönlendirilse 10 seneye bu ülke cennet olurdu.
Ne dersiniz?
TRde ekmek kalitesi ve çeşitliliği düşük.
Ekmek sektörü fırıncıların elinden en yakın zamanda alınmalı.
verimsiz üretim halka mal edilmemeli.
ekmek denilen şey parası olanın alacağı bir gıda değildir.
parası olan da istediği fiyattan istediği miktarda alamaz.
Aslinda ekmek zararli cunku bugdayin genetigi degistirildi.ekmek kafa derler.karbonhidrat cok az almali.asil besin omega 3 omega 6 gibi balık bakliyat.
Cuma gunu aktifteydim...maxumum verdigi oran vade degismeksizin bono orani %30...belki pazarlikla %30.50 buyuk paralar icin alinabilir...saygilar..