Latife ettiğinizi biliyorum ama gerçek sananlar çıkabilir ki ben açıklayayım
1)Ekmek hala pek çok yerde aynı fiyatta...(büyük fiyat artışları yok yani...)
2)Buğday ithal eden bir ülkeyiz,dolayısıyla un fiyatları da dolara bağlı...
3)Ekmeğin maliyet kalemlerinden doğalgaz ve mazot ta dolarla ithal ettiğimiz ürünler....
4)Muhtemelen "maya" bile ithaldir..Oda dolara bağlı yani...
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Anlasidi bu hafta sonu ekmek fiyatlari konusu tartisilacak
Dun BlHT'de aksam dinledim.
Ekmegin icinde eger baska bir sey katilmadi ise ki katildigi zaman genelde tuketiciyi opmek icin yapilir bu 4 kalme mal var.. Bunlar un %65, su %35, tuz ve maya.
1kg ekmegin satis fiyati kabaca 5 TL imis.
Makarna icinde ise %88 un (ekmektdeki undan daha yuksek katma degerli!!) ve %12 oraninda su varmis.
Buna ragmen bir kg makarnanin fiyati ekmegin yarisi kadar imis.
Bu durumda ekmegin fiyati neden bu kadar pahali olabiliyor makarnaya karsi?
Kar marji mi cok yuksek?
Firinci cok yuksek kar mi ediyor?
Yoksa ekmek uretimi (firin) makarna uretimi (fabrika) kadar olcek ekonimisi olmadigindan mi?
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Çoğu fırın ekmeği kalitesiz üretiyor.
Mayalamayı kısa tutuyorlar düzgün yapmıyorlar.
Pişirmeyi kısa tutuyorlarlar düzgün yapmıyorlar.
Bem beyaz ekmek
Hamurun içi topaklanması
Maliyetleri kalitesiz ekmek üreterek düşürüyorlar
Şubat 2018'de İstanbul Halk Ekmek zam yaptı
Kar yüksek olsaydı zam yapmazlardı.
Kredi borcunu öderken tanık oldum
tbank , odebankın müşterisine yüklü bir miktar için 28 verdi ...artı bir de yemek ısmarladılar müdüre artı pazarlamacı hanım
Yer İmleri