likit fonlarda bu günkü sıtrateji nasıl olabilir acaba? kvba devam mı? yoksa ppf'ye mi geçsek? fikri olan var mı?
Printable View
likit fonlarda bu günkü sıtrateji nasıl olabilir acaba? kvba devam mı? yoksa ppf'ye mi geçsek? fikri olan var mı?
Hafta sonu Burumcekcinin sunumundan...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...70143ce396.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
OSD için 25K ve TCD için 50K alış verildi. HSA, GMR, TZC, ve GMA için satış verildi. Biraz kar realizasyonu yapalım artık
Şu anda elimde sadece EIB ve OKD var biraz soluklanmak lazım.
benim için borsadan ziyade TCD 'nin performansı daha önemli. şu an için iyi gidiyor en kötü durumlarda bile kar ettirmese bile zarar ettirmez bu fon.(biraz uzun vade)
kendime şöyle bir motivasyon kaynağı buldum. 3 ay sonra tefaştan TCD'nin getirisine baktığımda en kötü %10 görürüm diye düşünüp kendi kendime gazı verip girdim :evil:
herkese bol kazançlar.
Eib saticam yerine htt dzt veya fid hsa düşünüyorum .faiz indirilirse tahvil tarafı biraz daha dusermi .
sürekli böyle olacağını bilsek hepimiz düşünmeden dediğini yapardık üstadım. ama ne olursa olsun fazla heyecanlanmamakta fayda var. 2017'de aselsan ralliye başlayınca hanıma dedim ki:
-hazır ol hanım, şu an taksiyle geliyorum. doğru sarrafa, bileziklerini bozdurmaya gidiyoruz. hanım şaşırdı tabi, dursaydı falan dedi. bir bileziğinin 2 olmasını istiyorsan gelinceye kadar hazır ol dedim ve seri bir şekilde sarrafa gidip bilezikleri bozduktan sonra bankaya yatırıp daha kapıdan falan çıkmadan aselsanı alıvermiştim ama sonunu getiremedim. aynı duyguları yaşıyoruz ama yine de daha sakin olmak lazım gibi geliyor bana. şu an yüzde 60 tcd, kalanı ise kvba fonunda bekliyor ama kalanını cesaret edip tcd'ye geçiremiyorum. kırmızı çizgim yüzde 50'ydi ama ancak yüzde 60'a kadar giriş yapabildim. hakkımızda hayırlısı
Pangamatige gittim
Cebimdeki 400 tlyi yatirip
Onla da tcd aldim
Ac gozlulugun bu kadari yani pes😀
TCD 30K
HSA 40K
HPD 25K
ZPC 25K
EIC 25K
EIB 39.5K
TPF 50K
Benim portföy bu şekilde 300 K daha bakiye var alım yapmak istediğim siz olsanız bu portföyü nasıl dağıtırdınız ne ne zaman dağıtırdınız
Bakıyorum da piyasa nasıl öğretmiş bazılarına doğru yolu..😊
117k ya kadar düzeltme gelmesi olası..
Paniklemeden, bir sonraki hedef olan
122- 127k bandına odaklanan, oyundan düşmeden kazanmaya devam edecek diye düşünüyorum.
Bu ne şimdi yaaa
https://twitter.com/ragipsoylu/statu...258088960?s=21
İnşallah kötü fiyatlamaz
5 dakikaya düzeltme başlar.
Borsada 3 ve 6 Ocak'da yaşanan sert düşüş sonrasında yaptığım hesaplamada Örneğin MAC, TKD, EID gibi hisse yoğun fonlar ile TCD yi karşılaştırdığımda yaptığım hesaplama sonucu en az düşüş yaşayan fon olmuş. Getiride de en fazla getiren fon. Ancak düşüşlerde bu tür fonlar insanın vücüt kimyasını bozuyor. Karekter yapınız uygunsa sorun yok. para kazanayım derken sağlığı kaybetmek de var. Yani bu tür fonlar için çelik gibi sinir yapınız, sabırlı bir kişiliğiniz gibi özellikleriniz olmalı. Bu yazdıklarım sizin şahsınıza yönelik değil. Genel olarak düşüncelerimi söylüyorum. Bol şanslar.
Yerli yatırımcı derken, hayatında hiç borsaya girmemiş kişiler mi kastediliyor acaba? Merak ettim. Eskiden bir şekilde borsa ile tanışmış ve sonra bırakmış bir kişinin tekrar borsaya gireceğini sanmıyorum. Yeni gelenlerin ise biraz zararda bir daha dönmemek üzere çıkmaları hiç de şaşırtıcı olmaz.
2011 den beri borsadayım Libya olaylarında 45K zararla ayrıldım otokar hissesinden ve tövbe ettmiştim 75 liradan aldım 45 liradan sattım. şuan borsaya bakıyorum bankalara gelen açığa satış yasağından dolayı borsa önemli bir olay olmadıkça geri gelmiyor ve açığa satış yasağı devam edene kadar da bence böyle gitme şansı yüksek. Çok fazla korkmuyorum ama diğer taraftan bir düzeltme gelmesi de lazım gibi görünüyor ama bizim gibi endeksin çıkışından para kazananlar neden kar realizasyonu yapmak isterler anlayamadım :) bırakın çıksın :) bizde faydalanalım
Reis her yere girerim diyor. Borsa + yapıyor. Maşallah ne istekli borsamız varmış