Sn enki amerika batık zaten.gameover dendiği an amerikayi hallederler.cari fazla veren ülke cin .yeni amerika cin olacak.hergun amerikanın çöküşüne cinin yükselişine tanık olacağız.
Printable View
Sn enki amerika batık zaten.gameover dendiği an amerikayi hallederler.cari fazla veren ülke cin .yeni amerika cin olacak.hergun amerikanın çöküşüne cinin yükselişine tanık olacağız.
Konuyu ülkeler bazında değil de şirketler bazında düşünmek lazım.artik şirketleri olacak.merkez bankaları şirketler ve bunların sahipleri dünyayı yönetecek.imparatorluklari geçen yüzyıl basında bitirdiler ulus devletleri kurdular.bu yüzyılda ulus-devletler bitirilecek
Elbet kastım cinin ulus devleti değil.cindeki sistemi kuran cinin gerçek sahipleri
Cini bu hale getiren para ve akılın sahibi batılı birileridir.toyota honda bizim ülkemizde üretim yaptı diye bu arabalar ne kadar bizimse çindeki pek çok üretim da boyledir
Misal huawei mi apple mi ciddi ciddi artık bu tartışılıyor on yıl önce bu hayaldi
Ya da koreyi düşünün 30 yil önce hyundai mi wolkswagenmi denseydi millet gülerdi şimdi kimse gülmüyor.adamlar üretim aksini doğuya kaydirdılar.artik batının işi zor.bu kararı veren de batılı birileri
Elbet ucuz işçilik için oldu da sonuç ne oldu.bu adamların milliyetleri yok.o yüzden artık cinli oldular.amerikali olmadan öncede ingilizdiler .bu değişimleri yapabiliyorlar.mumkun yani
Doların sahibi fed.fedin sahibi kim diyorum.komplo teorilerine girmeyelim diyorsunuz.iyi de cevap bu noktada zaten.dolar da adamların en güçlü silahı.dolar dünyanın parası amerika ile alakası bizimle olduğundan farklı degil
Cindede bankacılık sistemi sorunlu.dunyanin batık kredisi var.ama alacaklılar zaten olağan şüpheliler.cinin olayı cari fazla vermesi batması istenmiyor ordaki sistem tüm dunyaya simule edilecek.salgini düşünün salgın bile cine yaradı.aylardir salgınla uğraşmıyorlar ve tam gaz üretim yapıyorlar.
Huawai mi Apple mi kiyaslayan insan sanirim Huawai ve iphone 7 yi felan kiyasliyordur
Apple X den sonra Huawaiye gectim sn Hkm ilk gunler performans olarak iphone u aratmiyordu hatta huawai 6g ram li idi
haftalar gectikce performans olarak iphone ile kiyaslanamiyacagini bile anliyorsun
Esime12 pro max alinca onun eskisi 11 promaxa taktim benim diger simkarti "dunya varmis dedim"
i5 8th-Gen 8gb laptop kullaniyorum . esimde macbook pro var bugune kadar en fazla 28 30 tab acmisimdir sonrasinda fan rahatsiz etmeye baslar Esimin macbook da sanirim en az 70-80 tab vardir gecislerde rahatsiz bile etmez
HUAWEI Mate40 mi iphone 12 pro mu = kesinlikle iphone
Sn culpable r teknoloji ile aram iyi değil.ama dediğim şeye en güzel cevabı zaten yazmışsınız.yani bir şekilde apple ile huawei yi kıyaslayıp huawei almışsınız.bes yil sonra ben eminim huawei apple i geçer.on yıl önce cinli bir markanın apple la kıyası mumkunmuydu
Cin virusle ugrasmiyormu :)
Internet cok ama cok gelisti. Cindeki Trafik yogunluklarini tarih tarih gorebiliyor kiyaslayabiliyorsun . hic baktinizmi ?
Bakmis olsaniz kismi kapanmalar oldugunu zaten gorurdunuz trafik yogunlugundan
bunlarla ugramiyayim derseniz
https://twitter.com/dragonomi?lang=en
Sadi Bey kismi kapanmalar oldugunda twitterdan bilgilendirir
Eskiden japon mali denince tam da şu anki cin mallarının algısı vardı.sonra sony toyota mazda nissan falan bu algı kırıldı.cinde böyle olacak
Apple ile huwaiyi kiyasladigim icin almadim sn Hkm
ben telefonu biraz hor kullanirim 3 ayda 2 sefer ekrani kirmistim . ekran degisimi 270$ a yaklasik bir rakamdi o zaman.Huawai nin parca degisimi daha ucuz oldugu icin huawai almistim dedigim gibi ilk 1 2 ay cok guzel ama sonrasinda apple farki bariz anlasiliyor .
soyle daha netlestirelim yukarida laptop ornegi verdim arkadasimda 7 yil oncesinin Apple i var ben onun bilgisayarini ne zaman acaba diye acsam hemen geri kapatiyorum acilan tabin haddi hesabi yok belki 1 sene once actigi tab hala duruyor ama performansi benim 1 yillik laptopdan daha iyi :)
Elbet uğraşıyordur.kastim sistemleri diğer ülkelere kıyasla daha iyi calisiyor.avrupa ve amerika kadar uzun süre felç olmadılar.yoksa dünyanın en kalabalık ülkesi.yazdiklarimiz hep göreceli olarak algılanmali arkadaşlar
Sn culpable fiyat da bir tercih nedenidir.siz huawei için çok mantıksız bir secim olarak görmemişsiniz almışsınız.adamlar yeterince satış yaparlarsa daha iyisini yaparlar.kendilerini geliştirirler.huaweininde yaptığı bu
Apple kullanip huawaiye gecen bir insan eninde sonunda apple a doner .
huawai ona 2. telefonu satamaz .
huawai apple gore 3 5 milyar fazla harciyor ar-ge icin ama olmayinca olmuyor
Amerika'daki 3 -5 sirketin argeye harcadigi rakam bizim bistteki butun sirketleri satin almaya yetiyor :)
Olur olur cin mallarının ilk zamanlardaki kalitesi ile şimdiki kalitelerine bakılırsa adamlar çok hızlı öğreniyor yakında açığı kapatırlar.zaten plan da bu.
Sn hkm nerede okudum hatırlamıyorum ama ekonomik olarak yükselen japonyaya bu kadar yeterli diyen amerikanın yatırımlarını çin’e kaydırması ile bugün ki çin mucizesi gerçekleşti. Şimdi kendilerini çinden daha ucuz maliyetli alternatif ülkere kaydırıyorlar.
Çin’i dışarıda tutarsanız, japonya, almanya ve güney kore gibi teknolojik ülkelerin ortak özelliği amerikanın burada bir savaş geçmişi olması ve bu topraklarda devasa üstleri olması.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu kureselci finanscı tayfa bir tiyatrol koymuslar sahneye..bakalım kim post edecek onu bu sayfaya..
1 676 dan döndü,mahçup etmez inşallah https://i.hizliresim.com/x6AiIH.png
akşama yakın aşağı yönlü hareket tahvil faizlerindeki hareketten mi kaynaklı acaba?
Reddit çilerin yazdığına göre Altın daki aşağı baskının nedeni Gümüş ün 30$ üstüne atacak büyük rallisini baskılamak içinmiş. Ancak fiziki Gümüşü kıtlığı başlamak üzere. COMEX deki eski stoklar bile bitti şeklinde yorumlar var. En fazla Mart ayı sonunda ortada fiziki gümüş falan kalmaz. Zaten bu sene 100 milyon ons luk açık vardı. Küçüklerin vahşi alımları bu açık en az 300 milyon ons oldu. Bu açığın kapanması mümkün değil.
Reddit grubu 40 bin kişi oldu ve etkili bir grup.
https://www.reddit.com/r/Wallstreetsilver/
Bu sebeple eldeki fiziki altına dokunmadan ek fiziki külçe Gümüş külçe almaya devam etmek en doğru tercih.
KapalıÇarşı da İAR ve NADİR spot fiyata yakın fiyattan perakende satıyorlar. İstanbuldaysanız kapalıçarşı ya gidip fiziki gümüşünüzü en ucuzundan alın. Ben hep kapalıçarşıdan direkt İAR veya NADİR den alıyorum.
İstanbul dışında iseniz İzmir deki toptancı YarenGümüşEvi ni telefonla arayıp havale yapın, 1 saat sonra kargolansın ertesi gün fiziki külçe gümüş evinizde olsun. N11 de dükkanları var ama direk telefonla arayıp birinci elden alırsanız N11 den %5-6 daha ucuza alırsınız.
https://www.n11.com/magaza/yarengumusevi
Address: Güzelyurt, 935. Sk. 2/A, 35250 Konak/İzmir, Turkey
Phone: +90 552 524 36 52
abd tahvil faizleri düşmeden ons dolar bazında yükselmez. dolar muhtemelen 7,80 seviyelerine kadar gelecek.
GreenSill isimli bir fintech ve banka batmış. Wirecard vakasından daha büyük. Bankalardaki türev miktarı 4000 trilyon $. Yanlış yazmadım dört bin trilyon dolar, yani 4 quadrilyon dolar. Bu batışların 2021-2024 arasında ardı arkası kesilmeyecek. Her hafta batan çok büyük bir global banka veya fintech veya yatırım hedge fund duyacaksınız. FED ECB BOE BOJ ve BOC para basma yarışına girecekler sistemi kurtarmak için ama kartopu gibi daha da büyüyecek batıklar.
https://finance.yahoo.com/video/rise...094046959.html
çok çıktıydı ya başladı yine salmaya aralıksız fonların altın satışı aralıksız 15. gününe girmiş dolar eccih çıkıyorda en azından gramda düşüş yaşanmıyor tek tesellimiz bu kaldı ama ya bu ay faiz artırırsalar ne olacak ytd..
Sistemik global çöküş senaryosu bekliyorum. Sürekii sarmal şeklinde daha büyük devasa fiat paralar basılacak. Bu esnada fiziki emtia iyice kara borsa olacak. Tüm dünya Venezeuala gibi olacak.
2-3 ay içinde Biden dan yeni daha büyük bir paket gelecek. ECB den de geldi. Daha büyüğü gelecek. Her ay paket yapacaklar.
Sn bigmaster 1929 krizi öncesinde de şu anki yaşananlar yaşanmış,fed in para basması,faizlerle oynaması,borsaların uçması falan aynen olmuş.Sonunda borsalar göçmüş,büyük buhran olmuş.Hemen hemen aynı olaylar oluyor yani.Malum büyük buhranda altın ve gümüş fiyatları da artmıştı.