-
Sn enki amerika batık zaten.gameover dendiği an amerikayi hallederler.cari fazla veren ülke cin .yeni amerika cin olacak.hergun amerikanın çöküşüne cinin yükselişine tanık olacağız.
-

Originally Posted by
hkm
Sn enki amerika batık zaten.gameover dendiği an amerikayi hallederler.cari fazla veren ülke cin .yeni amerika cin olacak.hergun amerikanın çöküşüne cinin yükselişine tanık olacağız.
O anlamada Çin dahil batık olmayan gelişmiş ülke yok ortalıkta sn. Hkm..
Çin konusunda yanıldığınız düşünüyorum, esas balonun büyüğü Çin bence..
-
Konuyu ülkeler bazında değil de şirketler bazında düşünmek lazım.artik şirketleri olacak.merkez bankaları şirketler ve bunların sahipleri dünyayı yönetecek.imparatorluklari geçen yüzyıl basında bitirdiler ulus devletleri kurdular.bu yüzyılda ulus-devletler bitirilecek
-
Elbet kastım cinin ulus devleti değil.cindeki sistemi kuran cinin gerçek sahipleri
-

Originally Posted by
hkm
Konuyu ülkeler bazında değil de şirketler bazında düşünmek lazım.artik şirketleri olacak.merkez bankaları şirketler ve bunların sahipleri dünyayı yönetecek.imparatorluklari geçen yüzyıl basında bitirdiler ulus devletleri kurdular.bu yüzyılda ulus-devletler bitirilecek
O anlamda devlet kontrollü Çinli şirketlerin pek iyi durumda olduğunu düşünmüyorum ben..adam gibi şirketler varsa ancak batıda var..
-
Cini bu hale getiren para ve akılın sahibi batılı birileridir.toyota honda bizim ülkemizde üretim yaptı diye bu arabalar ne kadar bizimse çindeki pek çok üretim da boyledir
-
Misal huawei mi apple mi ciddi ciddi artık bu tartışılıyor on yıl önce bu hayaldi
-

Originally Posted by
hkm
Cini bu hale getiren para ve akılın sahibi batılı birileridir.toyota honda bizim ülkemizde üretim yaptı diye bu arabalar ne kadar bizimse çindeki pek çok üretim da boyledir
Ben bu konuda komplo teorilerine giremiyorum..ucuz işçilik ve Çin dahil uzakdoğu pazarları batılı şirketler için bir çekim merkezi oldu sadece..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri