Sn enki japonyada basliyan þey zaten bir plan dahilinde tüm dünyada uygulanýyor.sistem birileri tarafýndan teslim alýnýyor.daha önce bir soru sormuþtum tüm dünya borçlu kim alacaklý.
Sn enki japonyada basliyan þey zaten bir plan dahilinde tüm dünyada uygulanýyor.sistem birileri tarafýndan teslim alýnýyor.daha önce bir soru sormuþtum tüm dünya borçlu kim alacaklý.
Bir diðer soru ülkeler neden kendi paralarýný kendileri basamiyor.merkez bankalarý neden özel neden devletlerin degil
Sn. Hkm sistemin bence esir alýnmasý söz konusu deðil..korkulan zincirleme reaksiyonlar sonucu borç deflasyonu..taþ taþ üzerine kalmaz..yoksa onlar bilmiyorlar mý, batýrýlmasý gerekenleri batýrmayý..artýk çok geç kalýndý, epeydir belli, sonsuza kadar para basýlacak..ha nereye kadar gider, bilinmiyor..bilinmeyen sulardayýz..
RTE 2002 de biz geldiðimizde TCMB sýnýn rezervleri 25 milyardý, þimdi ise 95 milyar dolar oldu diyor(emanet dövizler vs. kýsmýný geçiyorum)..oysa 2002 de tüm MB larýnýn rezervleri 2 trilyon dolar civarlarýnda iken þimdilerde bu rakam 13 trilyon dolar civarlarýnda..ehh nereden geldi bu kadar para?tabi ayný mantýkla borçda?
Kýsaca para tabaný deðiþti, esasen çok arttý..yoksa Ecevitte çýkýp deseydi(o zamanlar) ''biz rezervlerimizi 25 milyar dolar yaptýk, oysa 80 yýllarýn baþýnda rezervlerimiz ancak 1-2 milyar dolardý''..
Not: Þu an rezervlerimiz 95 milyar dolarda olsa, oransal olarak 2002 den azdýr..bu arada emanet dövizleri vs. karýþtýrmýyorum ..
Son düzenleme : enki; 11-03-2021 saat: 00:06.
Sn enki cevap orada misal fed bankalarýn elindeki çöp herþeyi alýyor buna parasal geniþleme diyoruz.bu aldýðý þeyler aslýnda birilerinin borçlarý.birileri artýk fede borçlu oluyorlar.kilit soru da þu fed bu birilerinin borçlarýný neyle satýn alýyor.elbet kaðýt basarak emek vermeden ve haksýz bir þekilde sistemi kendilerine borçlu hale getiriyorlar.bunun hesabýný sormasý gereken hazinenin baþýnada yellen getirildi.ironik deðil mi.
Yer Ýmleri