Geçen gün haber çıktı ;
İspanya bazı bölgelere adambaşı 4 euro turist vergisi koymuş.
Altyapı yatırımları vs için.
Printable View
Geçen gün haber çıktı ;
İspanya bazı bölgelere adambaşı 4 euro turist vergisi koymuş.
Altyapı yatırımları vs için.
parise 50 londraya 40 romaya 12 milyon turist geliyor çoğu düz otalaerde kalıyor tüm günü dışarıda geçiriyorlar herşey dahil diye bir sistem yok tamamen dışarıda yiyor içiyorlar hediyelik eşya alıyorlar ülke ekonomilerine katkıları bize gelen turistlerden 2-3 kat daha fazla
tarım dışı istihdam verisi az geri çekilmeye neden oldu ama sabah erken saatlerde yarışma topiğinde de dedim gece yatmaya gittiğimizde doalr 4.30 u görebilir diye ama bu tahminimde ülkenin ekonomik halleri ile birlikte abd verisininde iyi geleceği düşüncesi hakimdi şimdi ülke dinamikleri ile 4.30 olurmu bakacağım
http://m.ensonhaber.com/cumhurbaskan...toreninde.html bu haberi gideceğini anlamış olarak anlamak mümkünmüdür.
akşener 4 saatte 100.000 demiş
Bu 2 yada 3 oluyor sanırım çetelesini tutmadım fakat sürekli ortaya yazdığım yazılara cevaplar yağdırıyorsunuz. Çok etkisi altında kalmışsınız bu sefer bayağı bir döktürmüşsünüz.
Ben 2018 başında fulledim ithal stoklarımı. Kombilerden tutun Elektrik süpürgesi ve masa üstü bilgisayar bileşenleri dahil. Çünkü benim aile evimden ayrıca 1+1 home ofis tarzı haftada bir iki uğradığım yerim de mevcut. Yer sıkıntım yok. Teşekkür ederim irdelediğiniz için.
2,5 sene ile ilgili yazınızın mantığını çözemedim. Sanırım elektronik ürünlere ömür biçtiniz. Bir buzdolabı yada tv nin ömrü düzgün kullanımla da alakalı olarak 5-10 senedir.
Hükümet dua etsin ABD tarım dışı istihdam verileri iyi gelmedi . gelse idi dolar 4.3 üzerine atar pazartesi MB usuldan usuldan toplantıya çağrılırdı. Bir faiz artışı daha yaparlardı. Bundan sonra yapılacak faiz artışı 100 puan altında olursa dolar burdan fişekler. Faiz artışları doların ateşini söndüremedi algısı oluşur ve 4.5 leri bile 2 günde görme ihtimali olur.
imar barışından 150 milyar bekliyorlarmış adamalr zaten bedavadan yaşıyorlarneden yatırsınlar ki o parayı
Acaba diyorum:Merkez Bankası ara toplantı yapmaya- faiz arttırmaya karar verdi de bu birilerinin kulağına fısıldandı mı diye?
Ama öyle olsa gösterge tahvil faizlerinin ciddi çözülmesi gerekmez miydi?
saygılar/başarılar
Geldiğimiz nokta:
https://scontent.fbtz1-2.fna.fbcdn.n...0d&oe=5B5FE30B
bu defa dolar sahiden gevşedi
gerçi düne göre genede baya yukarıda ama 29 dan 23 e indi
zarar kol gibi:ss::ss::ss:
Rusya'ya saygı göstermeyen dünyadan bihaberdir...
İlimde, sanatta, müzikte, teknolojide, insani kalitede Rusya'nın dünyaya katkısını kim hafife alabilir...
Rusları, Yahudileri hafife almak bizde kültürden gelme bir olgu...
Hatta genetik denebilir.
Bu iki milletin yaptıklarını, katkılarını kaldırın dünya epey geride kamıştı şimdi...
"Haftada bir iki uğranan 1+1'e " şimdilerde "Home ofis" diyorlar demek...
Bizim zamanımızda "garsoniyer" denirdi...:)
Eh. O kadar deyiş farkı olacak zamanla tabi...
Çok güzel çarpıtmışsınız. Kesin apartmanınızda yada sitenizde yönetime de yeşilleniyorsunuzdur. Her neyse.
Konunun bizimle ilgisi şu : Benim düşüncem kurlar daha fazla yukarı gitmeden ( 2017 üretimi mallar henüz tükenmedi tam olarak ) insanlar ihtiyaç duydukları dayanıklı tüketim mallarını veya ihtiyaçları olabilecek vs.. leri edinsinler.
Bir tasarruf ve olası zamlardan korunma önerisidir.
Hoşçakalın
"Yönetime yaşıllenmek" nedir yahu?
Bir anlayan söylesin ...
Ben yaklaşık otuz senedir apartman ya da sitede (müşterek yönetimli bir yerde)
öturmuyorum...
Şimdi kime yeşillenmem (!) gerekiyor?
ABD de işsizlik istatistiksel olarak 3.9 a düşmüş ve 2000 aralıktan beri en düşük seviyeye gelmiş........... İşsizlik düşüşünün bazı insanların iş aramaktan vazgeçtiği şeklinde eleştiriler olsa da oldukça önemli bir veridir.......... İlerleyen dönemde Trump ın bahsettiği altyapı vb ile ekonomi canlandırılabilirse dxy deki oluşan yükseliş trendi ralliye dönüşebilir....
USDTRY ye bu anlamda bakmak daha faydalı olacaktır.................
Görmemişin bir oğlu olmuş tutmuş şehir meydanında sünnet ettirmiş...
Bu arada çevremle konuşuyorum da...
Muharrem İnce'nin Atatürk'ün 23 Nisan 1920 günündeki acendasına özenerek Hacı Bayram Camiinde cuma namazını eda etmesi epey tepki topladı laik cumhuriyetçi tanıdıklar arasında...
Kazanacağı muhafazakar oylardan fazlasını cepte düşündükleri, paşa paşa gider oylarını verirler dedikleri kesimden kaybedecekler...
Pirinç ve evdeki bulgur meselesi.
Omurgalı adama hasret gideceğim.
Siyasette ise böylesi yok.
dolarlanmak olsa gerek :))
yok yok şöyleymiş..
"bir konuya, bir olaya veya bir kişiye ilişmeye çalışmak; üstü kapalı sarkıntılık etmek türünden bir ifade."
https://eksisozluk.com/entry/542043
biz çok eski laikçi cumhuriyetçilerdeniz, ailede bol miktarda pek mühim asker ve dahası mevcut. bizde kimse olmaz rahatsız böyle şeylerden. o rahatsız olan tipte adamlar ne laik ne cumhuriyetçi ne başka şey. chpnin çok ciddi halk tabanı, kürt tabanı vardır. yoksa iki tane viskici dümbüğün partisi değildir,
Maalesef bu konudaki görüşlerinize katılamıyacağım...
Cuma Namazı kılmasının bir sakıncası yok...
Sizinde itirazınızın buna olduğunu sanmıyorum..
Bunu vatandaşın gözüne sokma gayretine ise itirazınız ben öyle birşey fark edemedim...
Benim çevremdeki laik-cumhuriyetçiler M.İ adaylığından gayet memnunlar...
Cuma namazı kılması ve/veya bunu dillendirmesi ile ilgili bir tepki gösteren de olmadı...
CHP de omurgalı adam mezbul miktarda mevcuttur endişe buyurmanız...
saygılar/başarılar
Kimsenin dini inanç ve merasimiyle alıp veremediğim yok doğal olarak.
İsteyen istediğine inanır.
Kişiye özeldir.
Ama bir yandan AKP ne "dinsel inancı siyasete alet ediyor" diye şikayet edeceksiniz...
Diğer yandan siz de aynı mesajı ilk fırsatta vermekte beis görmeyeceksiniz...
Olmayan/yakışmayan kısmı bu.
Biraz tatil eğlencesi...:)
https://scontent.fbtz1-2.fna.fbcdn.n...e3&oe=5B58B908
BU millet doğuştan yetenekli...:)
Benim Muharrem İnce'ye yakıştırdığım davranış şu:
Bu güne kadar hiç bir Cuma namazını kaçırmasa bile, değil mi ki artık bu milletin Başkanlığına talip, laik bir partinin adayı olarak artık Cuma namazlarını hiç dikkat çekmeden, gerekirse cemaatten uzak eda etmek.
Ama amaç belli değil mi? :)
Cuma cemaatten uzak eda edilmez.
kusura bakmayın ama, bora bey haklı..
cuma'ya gitmediğini, oruç tutmadığını yada içki içtiğini belli etmek bi önceki askeriye'nin kuralları arasındaydı.. subay assubay tayfası üstlerine karşı bunları kanıtlamak zorunda idi, yoksa irtica şüphesiyle terfi alamaz hatta atılırdı ordudan.. fetöcüler buna istinaden kendi adamlarına içki içmek yada namaz kılmamak (kılacaksa, ima yoluyla kılmak) yolunda izin fetvası verirlermiş.. hatta yasemin çongar'ın kkk i.başbuğ'a yazdığı (sonradan deşifre olan bir mektupta) fetöcülerin takiyye yapmada fazla ileri gittiği, orduevi havuzlarında en dekolte bikinileri fetöcülerin karılarının giydiğini yazıyordu
tayyip'in %40- 50 aralığında kemikleştiği gözüken oy desteğinin dini hassasiyetten kaynaklandığını sanmak, en hafif deyimiyle cehalettir.. islami tonda siyaset yapan aynı familya partiler 70'lerde en fazla %10, 90'larda en fazla %20 oy toplayabildi.. şimdiki %50 seviyesinin dini hassasiyete bağlamak şu anlama gelir: ülke çok çok daha fazla dindarlaştı.. halbuki, yaşı yetenler çok iyi bilir ki, böyle bi şey yok.. %50 halk desteğini açıklayan tek argüman sınıfsal temelde yapılacak bir argümandır, tayyip'e oy verenler toplumun daha yoksul olan alt/orta sınıflarıdır.. nitekim nişantaşı, bebek, suadiye gibi üst gelir mahallerde chp'nin %80+ çekmesi tam da bunu izah eder..
yani akp'nin kemikleşen oy tabanı asgari ücret, sağlık hizmetleri, eğitimin parasız olması vs gibi işlere dayalıdır.. muharrem ince'nin vermesi gereken mesaj dini değerler üzerinden değil, alt/orta sınıflara vereceği mesajlarla, yani 2 kilo makarna/ 5 kilo kömür üzerine vereceği mesajın ikna edici olup olmadığıyla alakalıdır
Asıl siz kusura kalmayın ama kendi çalıp kendiniz oynamışsınız...
Bakın biz usulü tartışıyoruz...
Esasa hiç girmedik..
Ltf bizi o mindere çekmeye çalışmayın...
Biz diyoruz ki M.İ nin Cuma namazı kılmasını insanların gözüne soktuğu filan yok...
Bunu istismar aracı olarak kullandığı yok....
Dolayısıyla bizim çevremizdeki laik-cumhuriyetçilerin rahatsız olduğu da yok
Biz tartışmanın burasındayız....
Cuma akşamı...
Yoğun bir haftanın ardından siyaset-ideoloji tartışacak konsantrasyonu kendimde bulamadığım için konu benim için kapanmıştır...
Kişisel Dip Bilgi:Forumlarda uzun uzadıya (bezdirici uzunlukta) siyasi analizler kasmayı da/ okumayı da /polemiklere
girmeyi de sevmiyorum...
saygılar/başarılar
Benim vurgulamaya çalıştığım, bir adayın oy alacağı halka doğru yaklaşım stratejisi falan değil.
Benim vurgulamaya çalıştığım samimiyet ve doğruluk...
Rakiplerinizde yıllardır tenkit ettiğiniz hususu daha ilk adımda kendinize uygun görmeniz.
Bunu da Mustafa Kemal'in 23 Nisan 1920 acendasına bağlama kurnazlığı.
Aynı kurnazlıkları AKP de çeşitli konularda sergilemedi mi?
İşlerine geldiğinde, yok Atatürk'ün annesinin de, karısının da başı bağlı, yok Atatürk de dindardı ifadeleri...
Siyaset böyle bir alan mı sizce?
Not: Muharrem İnce eski TBMM önünde TV kameralarının kaydettiği konuşmasında Gazi Mustafa Kemal'in 23 Nisan 1920 de yaptığı gibi Cuma namazını Hacı Bayram Camiinde kılacağını ifade etmemiş midir? Bu dinin kullanıldığı siyasi bir söylem değil midir?
O zaman sizinle Reis ve avanesinin dine yaklaşımlarına neden karşı çıktığımız konusundada ayrışırıyoruz...
Ben/biz namaz kılmasında bir sakınca görmüyoruz...
Bunu oya devşirmesinden rahatsızlık duyuyoruz...(haksız rekabet)
Daha da önemlisi o devşirdiği oylarla laik-cumhuriyetin temellerini sarsmaya çalışmasından korkuyoruz...(ki yapıyorlar...)
M.İ de bunların hangisini gördüğünüzü bizimle paylaşabilirmisiniz?
saygılar/başarılar