Originally Posted by
Tugsel78
Herkese merhabalar,
Böyle değerli bir konuyu açan ve değerli görüşleri ile bizleri bilgilendiren tüm üstadlara teşekkürlerimi sunarım.
Öncelikle kendimi tanıtayım; 40 yaşındayım, kamuda mühendis olarak çalışıyorum.
Borsayla ilk tanışmam yaklaşık 4 yıl kadar önce mynet forumlarında gezinirken oldu ve orada yazılanlarında gazına gelerek 9,50 tl civarlarından THY ile oldu. Klasik olarak ben aldıktan sonra ufak bir yükselişten sonra hızlıca geri çekilme başladı ve sadece bakıyordum. O zamanlarda piyasa hakkında hiç bilgim olmadığı, stoploos nedir bilmediğim için sadece seyrettim.
Hepimizin bildiği gibi bu zaman diliminde hisse 4,50 leri bile gördü, satmadım. Okuyarak öğrendiklerim üzerine bir miktar daha al sat yaparak maliyetimi 6,04 e kadar düşürdüm ve hala elimde tutuyorum. Sanırım bu süreçte işin psikolojik boyutunu ve sabretmeyi deneyimledim.
Bu geçen sürede forumları dolaşırken UVY olayının farkına vardım ve bunun benim için daha uygun bir yatırım tarzı olduğunu anladım, çünkü teknik ve temel bilgim hiç yok ve al sat ile sadece elimdeki parayı kurtlara vereceğimin farkına vardım.
Yaklaşık 1 yıl kadar önce UV için hisse almaya başladım. Portföyümde Hektaş, Boluc, ttrak, Aselsan, Anhyt ve soda var. Aylık olarak azar azar almaya çalışıyorum maaşdan arttığı kadarıyla.
Hedefim şuan 16 aylık olan kızım lise çağlarına geldiğinde okul ücretine destek olacak bir gelir elde edebilmek.
Değerli üstadlardan tavsiye ve değerlendirmelerini almak beni mutlu edecektir.
Saygılarımla.