http://m.iha.com.tr/foto-dolarda-rek...-tahmin-12219/
Printable View
Ben bu forumda yeni birisi değilim...
Yıllardır aynı çizgideyim...
Temel prensiplerim, doğrularım, insani değerlerim hiç değişmedi. Umarım hiç değişmeyecek.
Bana göre laiklik bu ülkenin çimentosudur...
Bu temel Anayasal ilke zarar görürse, ülke birliği/huzuru/güvenliği bozulabilir...
Bu nedenle de din ve inanç (ya da inançsızlık) kişinin özelidir. Sorgulanamaz, üzerinde siyaset inşa edilemez.
AKP bu açıdan yaklaşımları ve politikalarıyla bugün en büyük tehlikedir.
Benim AKP ne birincil itirazım , muhalifliğim bu noktadadır.
Gene CHP de en önem verdiğim ilke de onun altı okuyla simgeleşen Laiklik prensibini parti stratejisi yapmalarıdır.
Gerisi bana göre teferruattır.
CHP nin Kemal Kılıçdaroğlu ile muhafazakarlığı artmış bir nevi AKP taklidi gibi politikalara soyunmuştur...
CHP AKP yi dini siyasete alet etmekle suçlamaktadır.
Bunda haklıdır.
Ama Muharrem İnce daha adaylığa soyunduğu gün, söylemleri ve de edimleriyle laiklik prensibini zedelemekte beis görmemiş, halka kurnazlıkla (kılıflayarak) muhafazakar söylemde bulunmayı uygun görmüştür.
Bakın bugün ustası Deniz Baykal'ı ziyarete gittiğinde söylemlerine bir bakın.
Biraz özen göstermesi gerekir. Yoksa iki seçim dışında daha sol bir partiye verme dışında hem yerel hem merkezi yönetim seçimlerinde neredeyse hep verdiğim oyumu bu kez alamayacak CHPES...
yahu siz de benim gibi şu yıllardır ota boka muhalif chp kadro ve seçmenlerinden sıkılmadınız mı bora bey. hizipten, parti içi kavgalardan vs vs..
hayır gören de parti yıllardır kılpayı iktidarı kaçırdı sanacak. az bi sakin olun da görelim. bi şans verelim. hemen vurmayalım.
çünkü ister beğenmeyin, görünene göre başka yolu yok bu mezbeleden kurtulmanın.
Kimse benim oyumu cepte kabul edip benim üzerimden muhafazakarlara sempati dağıtamaz.
Kimse bana paşa paşa oy verecekler diyemez...
Ben fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür biri olma gayretindeyim...
Bugün bizim evden 4 oy kaybetti CHP...
Gitsin adayı Cuma namazı sonrası cami önünden toplasın fazlasını...
Bir anda olmadı tabi. Epeydir Kılıçdaroğlu'nun muhafazakar söylemleriyle bu noktaya geldi...
Kılıçdaroğlu geçen seçimde neredeyse AKP nin bu seçim paketi kadar vaadde bulunmuştu.
Hatırlayın...
Emekliye dini bayramlarda bir maaş ikramiye, asgari ücrete % 60 kadar zam, asgari ücreti vergi dışı bırakma, çiftçiye bedava mazot, ÖTV nin kalkması vs vs...Hiç bir hesaba kitaba dayanmayan, tümüyle ERdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin yaklaşımına bile ben her türlü mantıksal itirazı yaptım ama oyumu paşa paşa CHP ne verdim.
Fakat absürdlüğün her cinsine tamam da, laikliği koruma görevi Atatürk'ten miras bir partiye, salt seçim kazanacağım diye bu prensip hilafına yaklaşım bana affedilmez geliyor.
Seçime kadar bu konudaki yaklaşımlarını düzeltmezse bizim ailecek kararımız bu.
Dünyanın da sonu değil tabi.
Ama benim gibi hissiyat içinde olabilecekleri de düşünmek lazım tabi...
sn tengri.
bir şahsa değil genel gidere tepki idi benimki. emin olun saygı konusunda sizden daha hassasım bu başlık altında. çünkü kıymetli burası benim için. yanlış anladığınızı düşünsem de hata benim olsun.. demekle beraber
"sana" değil de, "size" diye hitap etseydiniz keşke.
saygılar.
Evet siyaset böyle bir arenadır sn bora yaşar.Atatürk türkiye komünist partisini kurdururken sovyetlerden yardım almayı planlıyordu.O zamanki rusya büyükelçisi lenine mesaj çekip elbetteki türkiyedeki komunist partisi bizim arzu ettiğimiz ve anladığımız manada bir komunist parti değildir ama genelde hükümet antiemperyalisttir desteklenmelidir demiştir.Atatürk vahdettinle yaptığı yurtdışı gezisinde trende beni harbiye nazırı yapın diye teklif etmiş vahdettin ingiliz korkusundan kabul etmemiştir.Yani siyaset imkan zaman meselesidir her zaman da idealizm arenası değildir.Bunlar bence olağan.Bu hareketi muharrem inceyi benim gözümde sevimsizleştirmez ödün verdi falan diye de görmem valla.Siz kendiniz yazıyorsunuz atatürk çok mu dindardı o niye bu şekilde camide namaz kılarak bir 23 nisan ajandası uygulamayı tercih etmişti.Çok yanlış olsa o da yapmazdı değil mi.
Eldeki malzeme bu. İnce ne yapsın ? Laiklik söylemi ile ne kadar oy alabilir? zübük sahnesi https://www.youtube.com/watch?v=b38vof4SWwI filmde ki toplum dışarı cıktıgınızda gördügünüz kitle. Bu insanlara iki tane islamla alakalı soru sorun bilmezler. Önemli olan cuma namazı, oruç, ve kurdugunuz cümlelerde inşallah bismillah
Ha sonra ilk fırsatta din ve devlet işlerini birbirinden ayırmıştır,halifeliği kaldırmıştır,tekke ve zaviyeleri kapatmıştır.Yani imkan ve zaman uygun olunca doğruları uygulamıştır.Kafadan ben cumhuriyeti kuracağım halifeliği kaldıracağım falan dese en yakın arkadaşları bile isyan ederdi.Zaten isyan etmişlerdir de zaman zaman.
kapalı kapılar arkasını bilemeyiz ama görünen o ki, önce abdullah gül çatı aday olarak lanse edilmek istendi, tabandan çok fazla itiraz geldi ama çatı aday-gül formülünün çökmesi tabanın itirazı yada çocukluk arkadaşı h.akar'ın telkinleri yüzünden değil, sadece ve sadece meral akşener'in direnmesi yüzünden oldu (ve piyasaların çökmeye başlamasının tam da a.gül formülünün çöktüğünün belli olduğu saatlere denk gelmesiyle, büyük sermayenin tercihinin 'çatı aday olarak' a.gül olduğu anlaşılır)
akp'nin 4 kurucusundan bir diğeri olan abdüllatif şener'in chp adayı olarak çıkartılma düşüncesi ise zaten saçma idi, hiç bir şekilde kadını ilk turda geçip 2.olamazdı.. neticede ikidir partide kendine rakip olan ince'yi podyuma sürüp/ muhtemel bir yenilgiyi ona fatura etmek en akıllıca c-planı oldu kılışdar için.. kendi %25'ini çantada keklik görüp, tıpış tıpış oy vereceksiniz' diye azarlayan ve 'bas/geç diye oy istediği adamın bugün tayyip'e oy vereceğini deklare etmesi, esasen hangi grubun hiç düşünmeden (bi odun aday gösterilse düşünmeden oduna) oy vermekte olduğunu da kanıtlar nitelikte
lafın kısası; ne pahasına olursa olsun tayyip'i devirmek üzerine kurulu strateji kazanmaz, bunun üzerine kurulu strateji 12 seçimdir kaybetti- çünkü anti'sini sağlamlaştırıyor, yoksullar tayyip'in arkasına tek sıra diziliyor bu söylem karşısında.. kısmi yenilgiyi ifade eden tek seçim olan 07.haz.15 seçimi önceki havayı hatırlamak yeterli, anti-tayyip odaklı değildi, vaatler vardı, projeler vardı
Krizle geldi AKP krizle gidecek.Halk iktidarı götürmek isterse kendine parti bulur.Bizim halk pragmatiktir.Bakın zamanın dsp si anapı dyp si yüzde 30 lardan 40 lardan 2 seçim sonrası baraj altı kalan partileri gördük.Yani AKP gümler de belki RTE bir kez daha CB olur.E hakçası da o yemeği yiyen hesabı ödemeli.Yöneten kimse krizi o göğüslemeli.Biz gitti böyle oldu diyememeliler.İlk defa AKP yenilse üzüleceğim.
Dolarla da akıllanmaz millet. 5 olsun 6 olmasın diye oy verir, 6 olunca 7 olmasın diye ve böyle gider. Rakamlar bitse düzen bitmez.
Dayımdan biliyorum. Çiftçidir kendisi. Geçen secimde akp ye oy vericem dedi. Memnun musun dedim yoo ama dolar borcum var, bunlar iyi oy olmazsa dolar yükselir dedi. Dolar yükselmesin diye oy verdiğinde dolar 3 lira değildi.
Bilerek bile yükselebilirler doları bence. Sofradan eksilen ekmeği kim aldı diyenlere dış mihraklar dersin daha da fazla destek gelir. Merak etmeyin.
Gözü kapalı oy verenlerle dolu çevrem. Hanım tarafı komple. Yakından tanıyorum bunları.
O köprü fıkrasını anlatan arkadaş harika özetlemiş konuyu.[emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji122] [emoji122]
ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
siz fikri, vicdanı, irfanı hür.. biz mal:) fikir, vicdan, irfandan yoksun insanlar değiliz sn bora. sadece rasyonel yaklaşmaya çalışıyoruz.
seçimde "bu düzenden de beteri" kılpayı bir farkla oylanırsa vicdanınız rahat etmez eminim.
gelin siz o 4 oyu heba etmeyin.
te allaam ya. dur da cevap yazma şimdi..
"çocukluk arkadaşı"
vay anasını.. askeri halikopterle bahçeye inen "çocukluk arkadaşı". detay olarak genel kurmay başkanlığı mesleğini seçmiş arkadaş.
"kadın"..
uslubunuzun hayranıyım. çok "erkekçe".
"kılışdar"
dan daha yaratıcı bişeyler bulsanız diyorum artık.
bu söylem çok eskidi ama burdan yürü bence.. aferin
o zaman neden bu panik.
sakin.
Hdp ya demirtas i satti ya da akp hdp anlasti.
Bi iki haftayA açıklanır.
Demedi demeyin
hdp'nin deklare edebileceği en iyi aday (yada tek aday) selo idi..
bugünkü konsensus anketine göre, 2.turda ince 45 alabiliyormuş (ve akşener yada şener üstünde bir rakammış bu).. aslolan şu ki, kritik oy kayması- kürtlerin oyu.. ilk turda hdp baraj altı kalırsa bütün g.doğu vekillikleri akp alacak.. yani ilk şart hdp baraj üstü kalmalı, bu sayede cumhur iitf. 300 altı kalırsa, 2.turda rakibin şansı yüksek olur, ama mecliste azınlıkta kalınırsa 2.tur adayının (ince yada akşener) şansı çok azalır..
ikinci şart, kürt yoksulların tayyip'e değil ince / yada akşener'e oy vermesi ikili tercihte.. 16-nisan'da bunu vermediler, hatta tayyip ilk konuşmasında güneydoğu'ya özellikle teşekkür etmişti, sonucu değiştiren kritik oy farkı oradan gelmişti çünkü.. şimdi bu 45 günde londra'nın dolar kurunu 5 lira yada 7 liraya sürmesi sonucu etkilemeyecek, çünkü şantiyelerdeki amelelerin işten atılması yada kur artışının gündelik hayata enflasyon olarak yansıması vakit alacak, bu 45 gündeki kriz havasını soluyacak olan orta/üst sınıflar zaten akp'ye oy vermeyen kitle..
Çok panik yazılar var..........
1-CHP nin artık kaypak davranışları bırakıp Kendi bünyesinden aday çıkarması şahsen beni mutlu ettiği gibi AKP nin eteklerinin tutuşmasına neden olmuştur.......
2-CHP nin YSK üzerinden bertaraf edilmeye çalışılan Akşenere destek vererek seçime girme şansı vermesi AKP tarafında yine panik atakların başlamasına neden olmuştur........
3-Yukarıda ki iki madde AKP nin stratejisi olan anti-tayyip in çökmesine neden oldu..........
4- AKP tabanında ki militan kadro Ince ve Akşener den oldukça rahatsız olmuş.........
Seçmen kitlesinden AKP yi destekleyen sekü ler yaşama sahip ama borçlu olan ve borçla yaşayan kesimin yaklaşımı bana göre sonucu belirleyecektir...
Not : AKP-HDP anlaşması nereden çıktı anlamadım........
Şahsen ben AKP-MHP ittifakına oy vermem .Anam da vermez babam da kardeşlerimde .........HDP olmazssa CHP ye veririz..........
Bazıları saat sever!
Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ‘hediye’ 700 bin TL’lik saatinden sonra çiçeği burnunda Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da hediye saatleri sevmesi dikkat çekiyor
http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber...at_sever_.html
Vatandaş dolaylı vergilerin yüksekliğinden şikayetçi. Hedefinizde dolaylı vergi oranlarında indirim var mı?
- İki yakasını bir araya getiren, bütçe disiplinine dikkat eden ülkeler ekonomik olarak büyüyorlar. Yatırımcılar bu tür ülkelere daha fazla güveniyor. Dolayısıyla biz Türkiye olarak bütçeyi daha fazla vergi geliriyle finansa etmeliyiz, daha fazla borçlanarak değil. Borçlanmayla bütçeyi finanse etme lüksümüz yok. Doğrudur bizim vergi gelirlerimizin önemli bölümü dolaylı vergilerden oluşuyor. Bunların azaltılmasını şu anda mümkün görmüyorum.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/m...dayim-40032351
Cemil Ertem o gün REUTERS a bu açıklamaları geçti. USDTRY 4.15 ten 4.03 e geriledi. Yabancı enflasyon gerileyecek ÖTV düşüşü sayesinde algısına kapıldı.
Saatsever NACİ bey, böyle bir şey yok deyince USDTRY ralliye başladı! Dolaylı vergi yüksek enflasyon yaratıyor. %74 ile dünya rekoru sanırım bizde.
Ne çektiysek bu aşırı pahalı Saat sevenlerden çektik? :-) :-)
https://pbs.twimg.com/media/DbxfN8-UwAAaZ_x.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DbxfN8eVQAAfW30.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DbxfN8yVwAA34FS.jpg
Konuşmasını dinlemedim ama gazeteden okudum, şöyle yazıyor:
"Seçim startını yarın Yalova’da yapacağı mitingle vereceğini söyleyen İnce, Cuma namazı demeden “Birazdan bir yere gideceğiz daha sonra 1. Meclis’in önüne gideceğiz herkesi oraya bekliyoruz” dedi."
Dini kullanacak olsa doğrudan namaz çıkışı cami önünde nutuk atardı diğerleri gibi. Namaza gideceğini bile söylemek istememiş. Bence buna da şükür bu devirde.
Dolar başlığı yoldan çıkmış gene :oleyo:
https://invst.ly/7d84r
YTD...
Galeyana gelip bazı şeyleri gözden kaçırmamak gerekiyor…
Bu seçim, bundan sonra bu ülkeyi rte değil ahmet ya da ayşe yönetsin seçimi değil..
Ülke gerek ekonomik, gerek sosyolojik, gerek uluslararası ilişkilerde son hız düz duvara doğru gidiyor..
Bu seçim buna dur demek, dememek.. ülke fabrika ayarlarına dönsün, dönmesinin seçimi.
Sonrasında kim ya da kimler yönetir onu zaman gösterecektir.
Duygusal, bağnaz, statikocu değil...
Akıllı olmakta fayda var.
Bende şu akp nin dava arkadaşlarım yol arkadaşlarımı anlamıyorum.neyin davası neyin yol arkadaşlığı Davutoğlu'nu bir gecede görevden aldı,Bülent Arınç'ı, kardeşim dediği adamı tehdit etti ama hala bu adamların hiç sesi çıkmıyor Erdoğan diyor partim diyor birbirlerine sıkıca sarılıyorlar. Davası deyince hep aklıma şerri yönetime geçmek istedikleri geliyor.
Yukarıda linkte Ersoydelta hocanın dolar ve altın hakkındaki görüşlerini buraya affina sağınarak kopyaladım. Sizler ne düşünüyorsunuz dostlar?
Zaman alır ama şantiyedeki ameleler işten atılacak,dolar kurunun artışı gündelik hayata enflasyon olarak yansıyacak ,siz farkında değilsiniz ama zaten bu iki olgu da uzun süredir oluyor( belki de farkındasınız yazmıyorsunuz ).Hep öngörüsüne güvendiğiniz halk kendi ekonomik durumunun bozulduğunu görüyor.Bu faturayı seçimlerde akp nin önüne koyacak.Zaten seçimlerde ondan öne çekildi.Belki RTE başkan seçilir ama AKP gümler belediye seçimleri ise AKP için tam hezimet olacak.Benim tahminim böyle.Halk öyle ya da böyle bu iktidardan nemalandı,gerek yardımlar olsun gerek imar kazançları olsun(375 bin müteahitden bahsediyoruz:)))))) )haketmediğimiz bir zenginlik yaşandı.Özellikle 2007 2008 e kadar halk çok nemalandı bu işlerden.Uzun süredir para yok ,artık iflasların ve sıkıntıların zamanı.Bence yaklaşan krizi bu iktidar göğüslemeli AKP artık biter de CB olarak RTE sorumluluğu üzerine almalı o seçilmeli.Sonra olası bir kriz durumunda beni seçmediniz ondan oldu diyememeli.
Haydaaa...
Beyler ben kendi hissiyatımı ve nedenlerimi açıkladım.
Ve bana tıpış tıpış oy verecekler denmesinden hazzetmediğimi ifade ettim.
Kimseye kendi siyasi ve dini tercihlerinde bir lafım olamaz. Olamaz.
Herkes dilediği partiye verecek. Benden izin mi alacaklar yani.
Kimseye bu temelde "siz malsınız ben akıllıyım " gibi bir yaklaşımım olabilir mi?
Dün gece yanlış anlaşıldığım açık.
Ya da CHP lileri üzüp, tepkilerine neden olduğum belli.
CHP bakalım bu kez kendi içinden çıkardığı, ağzı laf yapan, kürsü üstadı biriyle başarıya ulaşabilecek mi?
Umarım öyle olur.
Video u izledim...
Ama laikliği aykırı bir söylem bulamadım...
Size 3 önerim olacak
1)İnsanların söylemlerini/eylemlerini kırpmadan/çarpıtmadan olduğu gibi paylaşmanız...Bağlamından koparmadan paylaşmanız...M.İ Atatürk e atıfta bulunarak böyle birşey yaptığını söylüyor...Cami vurgusu filan yok.Burdan oy devşirme gayretleri filan yok ortada...Laikliği sulandırmak filan yok...
2)Provokatif söylemlerden kaçınınız...Önce M.İ için (hatta tüm CHP liler için) omurgasız dediniz görmezden geldim,şimdide laikliği paramparça etmekle suçluyorsunuz..Bu kadarına da Pes doğrusu,hoşgörü sınırlarını zorlamaktasınız..
Sanırım CHP ile aranızda onarılamaz bir husumet gelişmiş...Bu husumetin verdiği öfke ile forumda hezeyanlarınızı paylaşıyorsunuz...
Yakıştıramadığımı ve bundan vazgeçmenizi salık veririm size...
3)Amacınız bir başka partiye (mesela İYİ parti) oy toplamak ve/veya sempati kazandırmaya çalışmaksa bunu açık açık yapın ltf.CHP ve adayını karalayarak değil...
saygılar/başarılar
Valla chp benim akşener tercihimi sorgulatabilecek en iyi adaylardan birini çıkardı.Ama üzülerek söylemeliyim sanırım gene de akşenere vereceğim oyumu.Şu çatı aday işini kabul etmedi ,kıvırmadı, mertçe ortaya çıktı,bizi abdullah gül garabetinden kurtardı(ekmelettine tıpış tıpış oy vermek hayatımın ayıbıdır).Valla omurga işinde şimdiye kadar sıkı durdu.Muharrem inceye tek lafım yok ama kemal kılıçdaroğlu kararları benim için hep soru işareti yaratıyor.En kızdığım da kemal dervişi nerdeyse 7 haziran seçimlerinde ekonomiden sorumlu bakan yapmayı düşünmeleriydi.Derviş bey röportajında ben milletvekili olmam ama chp iktidara gelirse ekonomiden sorumlu bakan olabilirim demişti.Biz AKP gitsin diye oy vereceğiz mehmet şimşek gidecek kemal derviş gelecek.Cidden az gelişmiş bir ekonomi olmak ne kadar kötü bir şey.Hep üzerine oynanıyor hep üzerine oynanıyor.
Muharrem incenin dün geceki konuşmasını çok beğendim.Aslında çok iyi bir başkan olur.Ama 2.turda RTE karşısında akşener mi ince mi daha şanslı olur derseniz.Akşener daha şanslı.O yüzden rasyonel mantıkla akşenere oy vereceğim.Kimbilir yanılıyorumdur belki ama ne yapacaksınız bize seyrettirilen tiyatroya göre karar verebiliyoruz ancak.
Muharrem İnce konusundaki eleştirilerin hiçbirine katılmıyorum eylem ve söylemlerğinde laiklik ilkesine aykıtı bi durumda görmüyorum bren muharrem incenin erdoğanla söylemde başedemebilecek chp nir çıkarabileceği en iyi adaylardan biri olduğunda da inanıyorum ama yukarıda HAKEM in söylediği çekinceler nedeni ile halen meral akşenere oy vermeyi düşünüyorum
Dolar ne olur Dolar, YÜKESLİŞ hala kaçınılmaz mı değil mi !.. Bu arada seçim sonrasına kadar bile beklemediler Alkole zammı GEÇİRDİLER. Nassosa ! alkolü CE HA PE liler tüketiyor oy kaybımız olmaz diye düşünmüşlerdir yoksam SİGARAYA da zammı geçirirlerdi.
Son dakika... Rakı, Votka ve cine vergi zammı!
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...zammi-2388826/
Tengri kardeş...
Sende bir anlama/izan sorunu olduğu kesin...
Dün bir kere daha oldu ve özür diledin benden.
Bu mu CHPlilere "omurgasız" dediğim yazım...
Bu seni son muhatap alışım...
Anlama sorunu olup da mugalata yapanlar en korktuğum insanlardır.
Bir de: Önerilerini kendine sakla.
İyi günler..
gönlüm isterdi ki chp den bir cumhurbaşkanı olsun..çünkü çalışanlar ve bodrolular için herzaman daha iyi..beğenmediğimiz koalisyon dönemlerinde bile çalışan şu anki kadar mağdur değildi..ama zor..meral daha akla yatkın gibi..asıl ozaman dolar tl karşısında düşecektir...