Sayfa 657/1023 İlkİlk ... 157557607647655656657658659667707757 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 5,249 - 5,256 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Benim vurgulamaya çalıştığım, bir adayın oy alacağı halka doğru yaklaşım stratejisi falan değil.

Benim vurgulamaya çalıştığım samimiyet ve doğruluk...

Rakiplerinizde yıllardır tenkit ettiğiniz hususu daha ilk adımda kendinize uygun görmeniz.

Bunu da Mustafa Kemal'in 23 Nisan 1920 acendasına bağlama kurnazlığı.

Aynı kurnazlıkları AKP de çeşitli konularda sergilemedi mi?

İşlerine geldiğinde, yok Atatürk'ün annesinin de, karısının da başı bağlı, yok Atatürk de dindardı ifadeleri...

Siyaset böyle bir alan mı sizce?

Not: Muharrem İnce eski TBMM önünde TV kameralarının kaydettiği konuşmasında Gazi Mustafa Kemal'in 23 Nisan 1920 de yaptığı gibi Cuma namazını Hacı Bayram Camiinde kılacağını ifade etmemiş midir? Bu dinin kullanıldığı siyasi bir söylem değil midir?
    Evet siyaset böyle bir arenadır sn bora yaşar.Atatürk türkiye komünist partisini kurdururken sovyetlerden yardım almayı planlıyordu.O zamanki rusya büyükelçisi lenine mesaj çekip elbetteki türkiyedeki komunist partisi bizim arzu ettiğimiz ve anladığımız manada bir komunist parti değildir ama genelde hükümet antiemperyalisttir desteklenmelidir demiştir.Atatürk vahdettinle yaptığı yurtdışı gezisinde trende beni harbiye nazırı yapın diye teklif etmiş vahdettin ingiliz korkusundan kabul etmemiştir.Yani siyaset imkan zaman meselesidir her zaman da idealizm arenası değildir.Bunlar bence olağan.Bu hareketi muharrem inceyi benim gözümde sevimsizleştirmez ödün verdi falan diye de görmem valla.Siz kendiniz yazıyorsunuz atatürk çok mu dindardı o niye bu şekilde camide namaz kılarak bir 23 nisan ajandası uygulamayı tercih etmişti.Çok yanlış olsa o da yapmazdı değil mi.

2. Eldeki malzeme bu. İnce ne yapsın ? Laiklik söylemi ile ne kadar oy alabilir? zübük sahnesi https://www.youtube.com/watch?v=b38vof4SWwI filmde ki toplum dışarı cıktıgınızda gördügünüz kitle. Bu insanlara iki tane islamla alakalı soru sorun bilmezler. Önemli olan cuma namazı, oruç, ve kurdugunuz cümlelerde inşallah bismillah

Ha sonra ilk fırsatta din ve devlet işlerini birbirinden ayırmıştır,halifeliği kaldırmıştır,tekke ve zaviyeleri kapatmıştır.Yani imkan ve zaman uygun olunca doğruları uygulamıştır.Kafadan ben cumhuriyeti kuracağım halifeliği kaldıracağım falan dese en yakın arkadaşları bile isyan ederdi.Zaten isyan etmişlerdir de zaman zaman.

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    ..
    Gerisi bana göre teferruattır.

CHP nin Kemal Kılıçdaroğlu ile muhafazakarlığı artmış bir nevi AKP taklidi gibi politikalara soyunmuştur...

CHP AKP yi dini siyasete alet etmekle suçlamaktadır.

..
    kapalı kapılar arkasını bilemeyiz ama görünen o ki, önce abdullah gül çatı aday olarak lanse edilmek istendi, tabandan çok fazla itiraz geldi ama çatı aday-gül formülünün çökmesi tabanın itirazı yada çocukluk arkadaşı h.akar'ın telkinleri yüzünden değil, sadece ve sadece meral akşener'in direnmesi yüzünden oldu (ve piyasaların çökmeye başlamasının tam da a.gül formülünün çöktüğünün belli olduğu saatlere denk gelmesiyle, büyük sermayenin tercihinin 'çatı aday olarak' a.gül olduğu anlaşılır)

akp'nin 4 kurucusundan bir diğeri olan abdüllatif şener'in chp adayı olarak çıkartılma düşüncesi ise zaten saçma idi, hiç bir şekilde kadını ilk turda geçip 2.olamazdı.. neticede ikidir partide kendine rakip olan ince'yi podyuma sürüp/ muhtemel bir yenilgiyi ona fatura etmek en akıllıca c-planı oldu kılışdar için.. kendi %25'ini çantada keklik görüp, tıpış tıpış oy vereceksiniz' diye azarlayan ve 'bas/geç diye oy istediği adamın bugün tayyip'e oy vereceğini deklare etmesi, esasen hangi grubun hiç düşünmeden (bi odun aday gösterilse düşünmeden oduna) oy vermekte olduğunu da kanıtlar nitelikte

lafın kısası; ne pahasına olursa olsun tayyip'i devirmek üzerine kurulu strateji kazanmaz, bunun üzerine kurulu strateji 12 seçimdir kaybetti- çünkü anti'sini sağlamlaştırıyor, yoksullar tayyip'in arkasına tek sıra diziliyor bu söylem karşısında.. kısmi yenilgiyi ifade eden tek seçim olan 07.haz.15 seçimi önceki havayı hatırlamak yeterli, anti-tayyip odaklı değildi, vaatler vardı, projeler vardı

Krizle geldi AKP krizle gidecek.Halk iktidarı götürmek isterse kendine parti bulur.Bizim halk pragmatiktir.Bakın zamanın dsp si anapı dyp si yüzde 30 lardan 40 lardan 2 seçim sonrası baraj altı kalan partileri gördük.Yani AKP gümler de belki RTE bir kez daha CB olur.E hakçası da o yemeği yiyen hesabı ödemeli.Yöneten kimse krizi o göğüslemeli.Biz gitti böyle oldu diyememeliler.İlk defa AKP yenilse üzüleceğim.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Dolara bakıyorum bakıyorum krizle gelen krizle gidecek o belli oldu.Bu kurla başkanlık falan yaş.İlk defa akp kazanamadı diye üzüleceğim.Çünkü sofrayı kaldırmak ve hesap zamanı geldiydi.Yenildi,içildi,gülündü ,eğlenildi,şimdi hesap ödenecek.
    Dolarla da akıllanmaz millet. 5 olsun 6 olmasın diye oy verir, 6 olunca 7 olmasın diye ve böyle gider. Rakamlar bitse düzen bitmez.

Dayımdan biliyorum. Çiftçidir kendisi. Geçen secimde akp ye oy vericem dedi. Memnun musun dedim yoo ama dolar borcum var, bunlar iyi oy olmazsa dolar yükselir dedi. Dolar yükselmesin diye oy verdiğinde dolar 3 lira değildi.

Bilerek bile yükselebilirler doları bence. Sofradan eksilen ekmeği kim aldı diyenlere dış mihraklar dersin daha da fazla destek gelir. Merak etmeyin.

Gözü kapalı oy verenlerle dolu çevrem. Hanım tarafı komple. Yakından tanıyorum bunları.

O köprü fıkrasını anlatan arkadaş harika özetlemiş konuyu.[emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji122] [emoji122]

ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : Academician; 04-05-2018 saat: 23:18.

7.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Ben fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür biri olma gayretindeyim...
    Bugün bizim evden 4 oy kaybetti CHP...
    siz fikri, vicdanı, irfanı hür.. biz mal:) fikir, vicdan, irfandan yoksun insanlar değiliz sn bora. sadece rasyonel yaklaşmaya çalışıyoruz.

seçimde "bu düzenden de beteri" kılpayı bir farkla oylanırsa vicdanınız rahat etmez eminim.

gelin siz o 4 oyu heba etmeyin.
    Son düzenleme : shorts; 04-05-2018 saat: 23:36.

8. te allaam ya. dur da cevap yazma şimdi..

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    kapalı kapılar arkasını bilemeyiz ama görünen o ki, önce abdullah gül çatı aday olarak lanse edilmek istendi, tabandan çok fazla itiraz geldi ama çatı aday-gül formülünün çökmesi tabanın itirazı yada çocukluk arkadaşı h.akar'ın telkinleri yüzünden değil...
    "çocukluk arkadaşı"

vay anasını.. askeri halikopterle bahçeye inen "çocukluk arkadaşı". detay olarak genel kurmay başkanlığı mesleğini seçmiş arkadaş.

akp'nin 4 kurucusundan bir diğeri olan abdüllatif şener'in chp adayı olarak çıkartılma düşüncesi ise zaten saçma idi, hiç bir şekilde kadını ilk turda geçip 2.olamazdı..
    "kadın"..

uslubunuzun hayranıyım. çok "erkekçe".

neticede ikidir partide kendine rakip olan ince'yi podyuma sürüp/ muhtemel bir yenilgiyi ona fatura etmek en akıllıca c-planı oldu kılışdar için..
    "kılışdar"

dan daha yaratıcı bişeyler bulsanız diyorum artık.

kendi %25'ini çantada keklik görüp, tıpış tıpış oy vereceksiniz' diye azarlayan
    bu söylem çok eskidi ama burdan yürü bence.. aferin

lafın kısası; ne pahasına olursa olsun tayyip'i devirmek üzerine kurulu strateji kazanmaz, bunun üzerine kurulu strateji 12 seçimdir kaybetti-
    o zaman neden bu panik.

sakin.

Sayfa 657/1023 İlkİlk ... 157557607647655656657658659667707757 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •