harbiden adamlar bizim dolarları şirketlere pas etmek istiyorlar, bu kadarmı yüzsüz bunlar yaw.. olmadı bankadaki dolarlara el koymasınlar?
para bas bişey yap yani millette dövizini bozdur deme..
Printable View
Yahşi Batı filmi gibi ekonomi mübarek , giderken elmas falan da götürdüler mi acaba?
Görüşmeden sonuç almak isteyenler Bakan falan gönderirlerdi...Bu çocuklara ABD yi görmemiştiniz hadi gidin biraz gezin gelin dediler onlarda iş olsun torba dolsun diye gittiler....Benim görüşüm bu ....Toplantı sonunda da çok yararlı bir görüşme oldu falan ......Herkes kendi yoluna........
Borsa ilgi alanınız bilirsiniz belki şimdi ismini hatırlamıyorum 2 yıl önce filan kablo üreticisi mi ne halka açılacaktı, google dan girdim baktım zannederim Bağcılar da bidiğin kıçı kırık atölye tarzı bir işletme, gittik ilgili foruma ` millet kerizlik yapmayın, sakın bu tip ne idiğü belirsin halka ırzlara! para yatırmayın sonu kesin hüsran olur ` dediydik bilmem firmanın trolü bilmem gerçek akılsız birileri bana bi ana avrat küfretmedikleri kalmıştı. Neyse ki sonradan bu halka ırz ! olmadı da millet kenef de moka batmadı. Aslında bana ne lakin göz göre birilerinin akılsızları düdüklemesine dayanamıyorum , yaradılış ve yetiştiriliş elde değil. En son ROYAL halıda gerzekleri uyardık ama bakıyorum `layıklar `bulmuşlar cezalarını şimdi ağlaşıp duruyorlar .
Bence de bu ara bakan işi sakat.Hakkında soruşturma var diye bir alırlar içeri sonra brunsonı ,bir brunson daha,sonra bir brunson daha
bunlarda bu kadar brunson varmıydı diye korkutsak bile işe yaramaz.Bu ekip iyidir tutuklarlarsa insan haklarına falan başvurur hakkımızı ararız:)))))))))))))))))
Bu arada bu bankaların aktiflerinde misal inanlar inşaatın kredisi var.O kredi şu anda ne olacak.Evleri satıp paralarını kurtarmaları lazımBu bankalar neden o evleri sattırma yoluna gitmiyor.E sen o kredi tahsiline gitmiyorsun krediyi de batağa atmıyorsun sonra ben şu kadar kar ettim bu kadar kar ettim.E gavurlar da salak mı basıyorlar borsada bankalara, borsa dümdüz.Sonra tapusunu alamayan şirketten evi ipotekli tapularla almış benim hesabıma göre onbinlerce orta sınıf temiz yakalı :))))))) vatandaşın hakkı ne olacak.Evde yatsa sen maaşı en az bin lira olmalı deyip 1000 lira muhtaç maaşı veriyorsun bu gariplerin batan binlerce lirasının hakkını niye aramıyorsun.
Eski zamanlarda elçiler varmış, kazıklı Voyvoda gönderilen Osmanlı elçilerini kazığa oturtmuş lakin o zaman Osmanlı güçlü hesabını sormuştur ama şu anki durum, her ne kadar birileri kendilerini Osmanlının güçlü zamanı gibi dev aynasında görselerde ABD den hesap soracak gibi değil ,yani demem o ki ABD bizim elçilere bir şey yapsa yaptığı ile kalır o sebeple bakan filan göndermek biraz zor .
yok bilmiyorum özellikle 3-4 senedir halka arzlara bakmıyorum, bulaşmam. yukarıda c5 için yazdıklarım c5i birebir bilmekten değil ancak istanbul özellikle bu tip ithalatçı firmalarla dolu. bunların batışı zaten kaçınılmaz, ekonomiye bir faydaları da yok pek, sahiplerini zengin eder sadece genelde. üretenler öyle böyle kalır, zaten kur, bu adamlar üreticiler ulan bunu biz burada üretelim demeye başladığı zaman duracak. işte bütün mevzu bu.
Suryapının,ağaoğlunun,dap yapının,garanti kozanın teslim ettiği evleri hep banka ipotekli.Banka krediyi vermiş projeye ipoteği koymuş ama bu arada şirketin evleri satmasına da ses çıkarmamış.Evler bitmiş teslim edilmiş dahi olsa tapular verilemiyor.Tüm sistem iyi niyetli vatandaşı çarpmak için kurulmuş.Aslında nitelikli dolandırıcılık ama burası türkiye işte bizde sistem böyle yürüyor:))))))))))))
görüşme bittiğinde "papaz" serbest kalmazsa bu gece uyku yok size söyleyim.. yeni rekorlar yolda.
Rus rublesi `cehennemden gelen yaptırımlar` nedeniyle düşüşte
ABD tarafından Rusya’ya uygulanması beklenen yaptırım tasarısına yönelik detayların Rus basınında yer almasının ardından, Rus rublesi dolar karşısında yüzde 2 değer kaybederek 64,88 seviyesine, euro karşısında da yüzde 1,8 düşerek 75,19'a geriled
64,8562 +1,3550 +2,13%
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...e/85000/85339/
İşbankası dan kullanılan krediyle bir site yapılmıştı... Bende satış elemanı ile görüştüm baktım adam biraz garip davranıyor o evi almadım...Çok kısa bir süre sonra aynı projedeki evleri İşbank satışa çıkarmıştı , adam kaçmış mallara da işbank el koymuş.... :kahkah:
Arkadaşlar olayın papazla alakası yok papaz 2 yıldır içerdeydi tam iran amborgası uygulanacağı dönemde papazın derdine düştü amerika,mantıklı mı .Biz zaten amerikanın hedefindeyiz bu iş kurt kuzu meselesi amerika pis kuzu sen benim suyumu bulandırdın diyor.Aynı saddama kimyasal silah var diye saldırması gibi,aynı 35 yıl yönettiği ülkede kaddafinin diktatör olduğunu halka hatırlatıp onlara sokakta kaddafiyi linç ettirmesi gibi,aynı nükleer silaha sahip amerika ve israilin sen nasıl nükleer silah üretmeye kalkarsın diye irana yaptırım uygulaması gibi ,:))))))))) korkum bu ara bizim de kuzuların sessizliği serisinin yeni versiyonunda istemeden oynamaya zorlanmamız.Bilin bakalım cast ekibi bize ne rol öneriyor :))))))
Görüşmeler bitti, heyetler ayrıldı.
Şimdi olaya duygusal değil akılcı yaklaşalım.ABD Türkiye ye diz çöktürecekmiş filan boş verelim, karşımızda AYI var biz cılız bir garibanız o AYI kendine denk başka bir AYI`ya ( RUSYA) diz çöktürüyor bize haydi haydi çöktürür. Bizim yapacağımız önce köprüyü geçene kadar AYIYA DAYI demek ,köprüyü geçtikten sonra aklımızı başımıza toplayıp bir an önce beton ekonomisine TAMAM deyip, tabi KANAL İSTANBUL gibi akla zarar ,zihni sinir laflarıda bir kenara bırakıp, acilen Dışa göbekten bağlı ekonomimiz de kalıcı tedbirleri almaya başlamalıyız. O zaman bakın umutabi ler bile Dolarını memleketin hizmetine sunar.
umut abi ne yapılması gerektiğini biliyorlar zaten (bence) bizim bence aklımızın almadığı türkiye yi yönetenlerin "zihniyeti" biz türkiye yi düşünüyoruz, ekonomisini, insanlarını vs, onlar düşünmüyor.. (şaka değil gerçekten umursamıyorlar ) bu zihniyet değişmeden bence bişey olmaz. konu bilmemek değil yani.. kuyruğu dik tutuyorlar kendilerine göre, türkiye ekonomisi batsın, insanlar açlıktan ölsün önemli değil, netice de uzak ülkelere bir uçak biletine bakar, bavullarını toplarlar giderler.
http://www.hisse.net/topluluk/forumdisplay.php?f=45
Yukarıda ki topik de borsaya neden KENEF çukuru diye hitap ettiğimi açıklar. Üstelik bunlar göz altı ama en azından hala satma imkanın var birde bu güne kadar tarihten silinen , küçük yatırımcının soyulduğu yanlış bilmiyorsam 56 borsa şirketi var.
Bloomberg ht de şimdi bir izleyici BES şirketlerinin millete düşük gertiri sağladığından dem vurdu Ali Çağatay`da bunu doğruladı. Bu zaten benimde bildiğim bir şey, düzen yine küçük insanları düdükleme üzerine kurulu. Benim anlamadığım , ATİLLA YEŞİLADA denilen zat her konuda muhalif ve benim bildiğim doğrularıda söylerken nasıl oluyorda subliminal mesaj verir gibi BES in nasıl yaralı bir sitem olduğunu filan laflarının arasına sokuşturuyor anlamıyorum. Benim düşüncem adam BES firmalarına danışmanlık yapıyor yani onlardan MAMALANIYOR, aksini düşünemiyorum.
Türk Heyetinin ilk görüşme çıkışı fotolarını gördüm...
Mike Tyson ile maç yapan boksörün 10.roundtaki haline benziyorlardı.!!
Nüfusun %60 ı asgari ücret yani kerat cetveli hesabıyla 300$ maaş alıp oturacak mutlu mutlu.
Yabancılar bütün kıymetli malları satın alıp üstüne oturunca bizim insanlarımız da yabancılara adı konmamış kölelik yapacak. Güney Afrika daki zencilerin beyazlara hizmet etmesi gibi.
İşi olanların çoğu asgari ücretle iş bulacak!
Doların garantili düşüş formülü
Formül : Önce rahip Brunson u veriyoruz. Dolar oluyor 5.00... 2 saat sonra hop bi rahip daha 4.50 tam ABD konseyi noluyor lan derken 2 rahip daha oldu mu sana 3.40 böyle böyle derken 1 tane de keşiş sallıyoruz (dikkat dağıtmak için) dolar 2.50
Dolar diyor ki iş henüz netleşmemiş...... Boş verin bu diz çöktürme işlerini ...İranın müthiş bir petrolü var yediriyorlar mı adamlara ,Sabit kur denediler olmadı , sörf yapmanın daha sağlıklı olacağına karar verdiler dolar 4 iken 12 oldu..........Bizde 450 gayme borç var ..............Hemen hemen hepsi de batı dünyasından alınmış.....