Benim lot altı hisselerim var 2 ayrı hesabımda, lot altı da katılıyor sanırım bedelliye. Katılmazsam lotun da lotu altı olacaklar, iyice görünmez olacaklar.
Son gün ne zaman bilen var mı? Bilen takip eden varsa helal ossun ona
Printable View
Benim lot altı hisselerim var 2 ayrı hesabımda, lot altı da katılıyor sanırım bedelliye. Katılmazsam lotun da lotu altı olacaklar, iyice görünmez olacaklar.
Son gün ne zaman bilen var mı? Bilen takip eden varsa helal ossun ona
Piyasadaki lot sayısı bu gidişle Avogadro Sayısını bulacak zaten. Birazda para kazanabileydi iyiydi. Ne ümitler bağlamıştık şuna. Yinede sebepsiz çekiyorlar yukarı. Bakalım nerede bölecekler. Osman abim karar verdin mi bedelliye katılmak için hangi hisseleri satacağına.
Çok da sebepsiz değil mersey hocam
yaklaşık 6 milyar tl girecek kasaya
bu para borca gidecek diye açıklama yapmışlardı
en korkulan dert borç derdi ciddi hafifler
finansal giderlere giden deli gibi faiz de önemli oranda azalmış olur
yeni yatırım yapmamış da olsa
son dönemde satışlarda ciddi düşüş var
bu düşüşler telafi edilip satış miktarları önceki dönemine çıksa bile
mevcut (-) bilançoya göre iyi bir kar yazılabilir (kendi çapında)
KANIMCA
Haklısın hocam. Sizin dediğiniz gerekçeyi bir rüzgar olarak kullanmak istiyorlar. Dediğiniz gibi bu bedelli finansal borç ve faiz yükünü bayağı rahatlatacak. Zaten bir anlamda mecbur kalındı buna. Beni asıl endişelendiren şirketin para kazanamaması. Tarımın durumu ortada. Çiftçi para kazanamadığını söylüyor. Bizim ürünler bu şartlarda çiftçiye sanırım lüks geliyor ya da istesede çiftçinin bütçesi elvermiyor. Satsak parayı aylar sonra tahsil ediyoruz şu enflasyonist ortamda. Dış pazara da hitap edemediğimize göre biz bu ürünleri kime satıcaz da para kazanıcaz. Sermaye şimdi bu son arttırımla 8 milyara çıkacak. Bu şirket önümüzdeki yıllarda lot başına kaç para kazanıcak. Nasıl temettü verecek. Bu kadar yatırımcıya nasıl kar payı dağıtacak. 2-3 yıl önce en azındam hayaller falan kuruluyordu, gelecek vaadediyor gazıyla gidiyordu. Maalesef geçen 2-3 yıllık süreç gerçeklerle yüzleşme periyodu oldu. Borç yükü aşırı arttı. Yatırımlar elden çıkarıldı. Taşınmazlar bile satıldı. Tekrar olumlu bir algı nasıl oluşur bilemiyorum
İkidir bedelli açıklıyor ittiğimin şirketi bilerek de yukarı çekiyorlar. Gel gel muhabbeti alırsın götürmezler almazsın götürürler en iyisi ittir et hiç bulaşma diyor bu or çocuğunun hissesine.
Herkese selamlar....
Ben bu hareketin tepki hareketi olduğunu düşünüyor ve defaatle dile getiriyorum...
Bu tepki hareketinin şimdilik/ilk etapta 16 lılara kadar devam edeceğini düşünüyorum...
Endeksin de destek vermesi önemli.... iyi olur...
Tepki hareketinden farklı bir hareket olduğunu anlayabilmemiz için en az bir veya 2 bilanço görmemiz gerektiğini düşünüyorum...
Saygılar/Başarılar....
Bedelliye katilimi artirma derdindeler.
Heyecan yapmaya gerek yok.
Duduya satasmak serbest.
Dudu karsilik verince de bas cezayi..
Millet batık şirkete para vermek için sıraya girmiş, yersen :) Elimde hisse bulunsa, bu yukarı yönlü manasız hareketleri satış fırsatı olarak görüp elimden en optimum şekilde çıkartmanın hesaplarını yapardım. Zira benim gözümde tüm güvenini itibarını kaybetmiş bir hissedir bu. Şirket açısından bakınca, millet harbiden sıraya girdiyse sermaye tavanını 20 milyara çıkarıp 1-2 bedelli daha patlatmak mantıklı olabilir, gelsin paralar :)
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Arkadaşlar benim naçizane bir sorum olacak.Yardım ederseniz sevinirim.Ben hisse satarak bedelliye katılmak istiyorum.En son hisse satış tarihim ne olmalı? Ona göre hisse satacağım.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
En iyi Dudu abi açıklardı sanırım küstürmeselerdi
Yarın bölünerek açılacak ve rüçhan tahtası açılacak
18.09.2024 ile 02.10.2024 tarihleri arasında rüçhan tahtası açık kalacak KAP a göre
27.09.2024 tarihinde bölünmüş fiyattan satıp
t+2 gün sonra hesaba geçen hisse satış parası ile
bedelli için para çıkarmış olursunuz
Bildiğim kadarı ile yazdım TEYİDE KESİNLİKLE MUHTAÇTIR
Bildiğim kadarı ile yazdım diye belirttim hocam ama şu var
Sen nakit parayı ayarlayıp yatırım hesabına atıyorsun
rüçhan tahtasının son kapanış günü aracı kurumun
yatırım hesabındaki para ile sizin bedelliye katılım işlemini tamamlıyor
burada aracı kurumunuza da bilgi vermek gerekiyor sanırım katılmak adına
bana bu işler çok kafa zikici geldiği için bugün satıp yarın bölünmüş fiyat ne olursa
ordan geri alıp kaldığı yerden devam etmek
Geçmişteki 3 bedelliye katılan biri olarak bu bedelliye katılmayacağım.Eldekileri haraç mezat çıkardım. Artık bunların şirketi borçlandırıp borçlandırıp bu borçlarıda ky nin sırtına yüklemesinden bıktım.Sattığım rakamın %30 altına gelmediği sürece almam. Yakın zamanda olmasada nasılsa önümüzdeki yaz oralara gelir
LE2123 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bi arkadaş 2 ay önceki Kontr bedellisine otomatik katılım amaçlı yatırım hesabında yeteri kadar para bırakmış nasılsa son gün otomatik çekerler diye ve kurum çekmemiş, bedelliye katılamamış, arayıp sorduğunda da talimat vermeniz gerekirdi, sizden habersiz otomatik olarak bedelliye katılımınızı sağlayamayız demişler,
Bu duruma kesinlikle dikkat edip aracı kurum ya da bankanızı arayıp kesinlikle teyid alınız bedelliye katılacak arkadaşlar. Burası Sparta değil Türkei. Her an her şey olabilir.
Bedelli diye katılırsınız bi bakmışsınız bedelsiz vermiş, bi arkadaş bedelsize katılmıştı, temettü verdiler. Saçma sapan işler.
* Son 2 cümle şakadır.
Bana ilismeyene ben de ilismem.
Kimi araci kurum inisyatif kullanip hesapta para bile olmasa musterisi lehine ise bedelliye katilmak, musteriyi borclandirip bedelli hakkini kullanir.
Riske girmemek, sakata gelmemek icin araci kurum ile teyitlesmek en dogrusudur.
Bu fiyat seviyesinden bedelliye katilmak lehinize olur.
Ruchan kuponlarini satip bedelliye katilmamak da bir secenektir.
Bedelli gunune bir gun kala satip bolunmus fiyattan almak da.
Ben bedelli sonrasi da hafif asagi ve/veya yatay gidecegini dusunuyorum nacizane.
Elimde su an bir kac tane lot alti kalan var ama bu sirketten kazandigimi hic bir sirketten kazanmadigim icin gonul bagim yuzunden takibe devam ediyorum.
Bir daha girecegimi sanmasam da.
Geçmiş iki bedelli'ye katılmıştım. Daha önceleri yüksek fiyatta aselsan'a bekleyebilir diye uyarılarda bulunmuş ve ortalama 48 liradan hisseye veda etmiştim. Şirketin şu an için iyi yönetildiği düşüncesinde değilim ama bu bedelli sürecinde bir atak yapar mı diye bedelli için tekrardan 12 maliyetle hisselerimi aldım. Kendisine küçük bir süre vereceğim bu sürede yukarı sürerse sürer sürmezse eski ettiğim karlara sayarım. Elimizde bulunan hisselerden dayak yiyoruz ama hiçbir dayak hektaş'ınki kadar kuvvetli olamaz
SM-S921B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bedelli ile ilgili kafanıza takılanları cevaplayayım bedelli için elinde parası olmayanlar en geç yarına kadar bedelli sermaye artırımında ödeyeceği tutar kadarını satabilir
Bedelli sermaye artırımına hisse ile girip parası olmayanlar rüçhanlarını satıp olası edeceği zarardan kurtulabilir.
Elinizdeki lotu 2.33 TL ile çarpıp o kadar para bulunduralım.
Örnek 10.000 loto olan 23300 TL para bulunduracak karşılığında da 10.000 hisse alacak. Eski hektaş olsa 2 TL 33 kuruş bedelliyi 30'larda 40'larda karşılardı. Bedelliyi hemen yapıp rükanları ekranında görmek istemeyenler İnternet sayfasından uçan hakkını kullanabilirler ya da müşteri hizmetleri temsilcisi ile kullanabilirler yoksa hesabınızda bulunan para bedelinin son günü 2 Ekim günü hesabımızdan otomatik çekilir ytd
10.000 loto olana 23.300 lot gelir orada hata var. Sesli mesajla atılırken hata yapıldı
Bölünme günü olarak bazı yerlerde yarın bazı yerlerde perşembe geçiyor. Hangisi doğru acaba
Buhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9fcf426126.jpg
geçmiş bedellilerde olduğu gibi rüchan ile normal hisse arasında özellikle ilk günlerde arbitraj farkı olacaktır, buradan vur kaç yapıp bi yemek parası çıkarılabilir.
onun dışında bu hisse için konuşulacak çok bir şey yok.
bazen görüyorum sosyal medyada maliyeti çok yüksek hala kurtarabilir miyiz diye bekleyenler var.
yahu şirket faaliyetlerinden kar edemiyor ne bekliyorsunuz? (bu şirketin müşterilerinden bir kısmı aynı zamanda hekts hissesi alıyordu, oradan kazık yiyince şirkete küstüler muhtemelen, zaten düşen satışları bir de böyle körüklediler)
üstüne üstelik piyasa değeri hala pahalı, şuna eminim bölünmeden önceki hisse fiyatı ile hekts artık bir daha 1 usd üstü görmeyecek ama aşağıda herhangi bir sınır yok.
Imkani olan varsa takaslarda Citi+Deutsche’nin orani nasildir, bakabilir mi? Simdiden tesekkurler. Ytd
HEKTŞ %233.20158 oranında bedelli sermaye artırımı,
kullanım bedeli 1 tl, rüçhan işlem son günü 26/09/2024 bedelli son günü 02/10/2024
HEKTS bugünkü saklaması,
https://i.hizliresim.com/htoklqr.PNG
HEKTS aylık takas,
https://i.hizliresim.com/ngtcdwa.PNG
Tesekkurler Sn. Berkimcans. Iyi ve saglikli gunler dileklerimle. Ytd
Yukarıdan alanlar için hektas sasa buna benzer hisseler
Muhtemelen uzun yıllar hatta kalıcı şekilde zarar yazacaklar
Yatırım hesabımda şu an hektas-rhkp satırında 2882,34tl karşılığı 402 adet yeşil renk değil gri renk olarak görünüyor. Bu, bu kadar için başvuru yapabilirim ve hesaba 2882tl tl yatırmam gerektiği anlamına mı geliyor?
Suanda richanlari satip hisse almak ve bedelliye katilmamak mantikli degil mi? 1000 ruchan 7100 tl. Bununla 4.05 ten hisse alsan bedelliye de katilmadan fazladan mal almis oluyorsun. Ben mi yanlis dusunuyorum.
Evet sizi haklı çıkarmak için böyle böldüler. Referans fiyat belirleyip % 100 gibi bölüp hesaplara yansıtmışlar. Satanlar buralardan rüçhanları satacak. Süreç sonunda bedelliye katılanlar için rüçhanların 2.33 katını lot başı 1 lira bedelle hesaplara ekleyecekler benim anladığım. Aracı kurumlar aranarak belki bu işlem şimdidende yaptırılabiliyordur.
Merhaba, ben daha önce 2kere bedelliye katıldım ama bu sefer katılmak istemiyorum. Hangi gun Ne yapmam gerektiğini basitçe tarif edebilecek bir arkadaş olursa minnettar olurum.