TC borç döndürüyor, vadesi gelenleri yeni borçlanmayla kapatıyor. Başka bir alanda kullanma söz konusu değil.
Printable View
19 Ekim 1987'de Dow Jones bir günde %23 düşmüştü. Bu düşüş olağanüstü derecede olasılık dışıydı. Teksas Üniversitesi'nden Prof Henry Hu bunun "25 standart sapma olayı" olduğunu hesapladı; bu, "borsa dünyanın oluştuğu günden itibaren yani 4.5 milyar yıl boyunca hiç tatil yapmasaydı, böyle bir düşüşün yine de olamayacağı" anlamına geliyordu. Trilyonda bir olasılıktan bahsediyoruz. Gelgelelim bu olay vuku buldu. O yüzden borsada "mümkün değil" terimi geçersizdir, trilyonda 1 lik olaylar bile borsada gerçekleşebilir. 😊
First Abu Dhabi Bank'tan YKBNK için revival of the bid beklentim var ama pek de gerçekleşecek gibi durmuyor. Adamlar bugünkü kurdan hisse başına 55 TL ödemeyi kabul etmişlerdi ama Koç 58 TL de diretti.
Yok hocam bence herşeyi ayarlamışlar....Rüçhan tahtası da TAŞ gibi olacaktır ve satışları birileri karşılayacaktır..GSRAY tarihi diplerde...Kasaya da para girip bankalar birliğinden çıkacaklar...Bundan sonra da GSRAY düzlüğe çıkacaktır...Sonra da artık GSRAY hissesi iyi yerlere gelecektir...
Bu rakamlara kaynak haberlere baktığımda bu rakamlar için "ismi belirtilmeyen bir kaynak yada kaynaklara göre" ibarelerine rastladım. 13 milyar 14 milyar totalde 500 milyon dolar FARK için KOÇ un bu satışdan caymasına bir anlam veremedim ben açıkcası.
Koç ların bankacılık tarafından çıkmak istedikleri "ki bence zaten kötü bir yönetimi var ykbnk nin" bir ortamda bu haber bana buram buram manipülasyon gibi geldi. Benim duyumum arada çok ciddi bir fiyat farkı olduğu ve koç ların direkt o rakama olmaz dedikleri yönünde.
Önümüzdeki 2 haftada işin rengi belli olur, 13 Ocak'ta bedelli süreci sona eriyor. Milletin bedelliye katılma hususunda ne kadar istekli olduğunu, rüçhan tahtasının taş gibi olup olmadığını göreceğiz. Eğer dediğin gibi olursa 6 ay sonra bir %400 lük bedelli daha açıklarlar. Osimhen gibi üst düzey futbolcuların bonservisleri ve maaşları anormal yüksek, haliyle bu maliyetleri karşılamak hissedarlara dolayısıyla da bedellilere düşüyor. Şirketi fonlamak onlar için problem değilse bize laf düşmez.
Merhaba Trendhound,
Dolar Japon yeni hakkında düşünceni alabilirmiyim.
Dolar/Japon yeni şu sıralarda 157 civarında.
Bu seviyeden bir miktar doları Japon yenine dönmek konusunda ne düşünürsünüz ?
Önümüzdeki sene fed in faizleri indirime devam edeceğini düşünerek.