Sayfa 132/298 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,049 - 1,056 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Şöyle düşünsek:
    Eğer abd'de enflasyon %7,5 üzerinde ise ve T.C. kullandığı kredilerden elde ettiği dövizi yılda %7,5 üzerinde bir verimlilikle kullanabiliyorsa bıçak sırtında da olsa "nema problema"
    TC borç döndürüyor, vadesi gelenleri yeni borçlanmayla kapatıyor. Başka bir alanda kullanma söz konusu değil.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. 19 Ekim 1987'de Dow Jones bir günde %23 düşmüştü. Bu düşüş olağanüstü derecede olasılık dışıydı. Teksas Üniversitesi'nden Prof Henry Hu bunun "25 standart sapma olayı" olduğunu hesapladı; bu, "borsa dünyanın oluştuğu günden itibaren yani 4.5 milyar yıl boyunca hiç tatil yapmasaydı, böyle bir düşüşün yine de olamayacağı" anlamına geliyordu. Trilyonda bir olasılıktan bahsediyoruz. Gelgelelim bu olay vuku buldu. O yüzden borsada "mümkün değil" terimi geçersizdir, trilyonda 1 lik olaylar bile borsada gerçekleşebilir. 😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. First Abu Dhabi Bank'tan YKBNK için revival of the bid beklentim var ama pek de gerçekleşecek gibi durmuyor. Adamlar bugünkü kurdan hisse başına 55 TL ödemeyi kabul etmişlerdi ama Koç 58 TL de diretti.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    GSRAY 6.30 dan kapattı. Pazartesi rüçhan tahtası açılacak. Bu fiyatı baz alırsak:
    Bölünmüş fiyat= (6.30+4.0) : 5 = 2.06 tl
    Rüçhan açılış fiyatı = 6.30 - 2.06 = 4.24 tl

Piyasada 432 milyon adet rüçhan olacak. Tahminimce bunun 4 te 1 i bedelliye katılmaz ve rüçhan tahtasında satılır. 110 milyon rüçhanın tahtada satışı kolay olmaz, %10 luk günlük limit burada uygulanmayacağı için çok yüksek marjlara tanık olmamız mümkün. Bu da fırsat yaratacaktır, tam da aradığımız türden.
    Yok hocam bence herşeyi ayarlamışlar....Rüçhan tahtası da TAŞ gibi olacaktır ve satışları birileri karşılayacaktır..GSRAY tarihi diplerde...Kasaya da para girip bankalar birliğinden çıkacaklar...Bundan sonra da GSRAY düzlüğe çıkacaktır...Sonra da artık GSRAY hissesi iyi yerlere gelecektir...

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    YKBNK'nin %39 u halka açık, %61 i ise KCHOL'ün. Daha 6 ay önce First Abu Dhabi Bank YKBNK'nin %61 hissesi için 8 milyar dolar teklif etti ama Koç kabul etmedi. Toplam YKBNK PD için Koç 14 milyar dolarda diretti, First Abu Dhabi is 13 milyar dolarda kaldı. Bu yüzden satış olmadı. Düşünsene YKBNK'den KCHOL'e gelecek para 8 milyar dolar ve sadece bu meblağ KCHOL'ün piyasa değerinin 3 te 2 si ediyor. Bünyesindeki parçaların toplamı bütünün değerinin çok üzerinde çıkıyor. Al işte sana klasik holding yapısı. KCHOL'ün bünyesinde 70 e yakın şirket var. Tabii hepsi YKBNK ayarında değil ama sadece YKBNK payı KCHOL'ün piyasa değerinin yarıdan fazlasına tekabül ediyor.
    Bu rakamlara kaynak haberlere baktığımda bu rakamlar için "ismi belirtilmeyen bir kaynak yada kaynaklara göre" ibarelerine rastladım. 13 milyar 14 milyar totalde 500 milyon dolar FARK için KOÇ un bu satışdan caymasına bir anlam veremedim ben açıkcası.
    Koç ların bankacılık tarafından çıkmak istedikleri "ki bence zaten kötü bir yönetimi var ykbnk nin" bir ortamda bu haber bana buram buram manipülasyon gibi geldi. Benim duyumum arada çok ciddi bir fiyat farkı olduğu ve koç ların direkt o rakama olmaz dedikleri yönünde.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    First Abu Dhabi Bank'tan YKBNK için revival of the bid beklentim var ama pek de gerçekleşecek gibi durmuyor. Adamlar bugünkü kurdan hisse başına 55 TL ödemeyi kabul etmişlerdi ama Koç 58 TL de diretti.

6.  Alıntı Originally Posted by Fenerborsa Yazıyı Oku
    Yok hocam..Rüçhan tahtası da TAŞ gibi olacaktır ve satışları birileri karşılayacaktır..GSRAY tarihi diplerde...Kasaya da para girip bankalar birliğinden çıkacaklar...Bundan sonra da GSRAY düzlüğe çıkacaktır...Sonra da artık GSRAY hissesi iyi yerlere gelecektir...
    Önümüzdeki 2 haftada işin rengi belli olur, 13 Ocak'ta bedelli süreci sona eriyor. Milletin bedelliye katılma hususunda ne kadar istekli olduğunu, rüçhan tahtasının taş gibi olup olmadığını göreceğiz. Eğer dediğin gibi olursa 6 ay sonra bir %400 lük bedelli daha açıklarlar. Osimhen gibi üst düzey futbolcuların bonservisleri ve maaşları anormal yüksek, haliyle bu maliyetleri karşılamak hissedarlara dolayısıyla da bedellilere düşüyor. Şirketi fonlamak onlar için problem değilse bize laf düşmez.

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Bu rakamlara kaynak haberlere baktığımda bu rakamlar için "ismi belirtilmeyen bir kaynak yada kaynaklara göre" ibarelerine rastladım. 13 milyar 14 milyar totalde 500 milyon dolar FARK için KOÇ un bu satışdan caymasına bir anlam veremedim ben...
    Ben Reuters'i ve Dubai kaynaklı başka bir istihbaratı baz aldım. Bu 2 kaynakta verilen rakamlar örtüşüyor. Eğer hakikaten 500 milyon dolarlık bir fark (%61.2 çoğunluk hisse için 8.5 milyar dolara karşın 8 milyar dolar) yüzünden bu satış olmamışsa yazık olmuş.

8. Merhaba Trendhound,
    Dolar Japon yeni hakkında düşünceni alabilirmiyim.
    Dolar/Japon yeni şu sıralarda 157 civarında.
    Bu seviyeden bir miktar doları Japon yenine dönmek konusunda ne düşünürsünüz ?
    Önümüzdeki sene fed in faizleri indirime devam edeceğini düşünerek.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Sayfa 132/298 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •