Bende 3-4 dakika dns hatası verdi. Diğer siteler açılmasına rağmen açılmayı reddetti. Şimdi bende de düzelmiş gözüküyor.
Printable View
sana kim dedi saat 15:00 te istedim de vermediler diye? Fiziksel para sapkını falan değilim sözlerine dikkat et dangalak(senin anlayacağın dil bu anlaşılan).Sen hangi kanunda günün de ödeme yapmak zorunda diye sormuşsun ben de sana hangi kanunda günün de ödeme yapmak zorunda değil diye yazıyor göster dedim.Senin iddianı senin silahınla çürüttüm!SaÇMALAMAYA devam et:vk:
Ödeme nakit olmak zorunda değil kardeşim hesabına geçerler paranı sende eft havale yaparsın. Önceden haber verirsen nakitte alırsın. 13.12.2017 tarihi ile Türkiye'de bankalardan parasını alamayan mudi yoktur. Aksini iddaa eden suç işler.
Hakaretlerini aynen iade ediyorum. Argümanı biten hakarete sarılıyor. Bişeyi çürüttüğünüz yok kaç gündür kendinizi rezil ediyorsunuz. Tabi gerçeklerde değişmiyor bu sırada, aynen bizim yazdığımız gibi duruyor...
banka talep ettiğiniz yöntemle ödemekle yükümlüdür, nakit isterseniz grup saati geçmediyse ödeyebilir, geç bir saatte geldiyseniz kaydi olarak istediğiniz bankanın şubesine ödeme yapar. eft ücreti konusunda da muafiyet alamamışsanız o sizin sorununuzdur. banka ilan ettiği eft ücretini sizden alır. banka BHA (bankacılık hizmetleri sözleşmesi) da nakit olarak vadede öderiz demez. siz kendinizi vadesi dolan tek müşteri gibi görme bencilliğinden arının, vadesi dolan ve sizden çokça tutarı olanlar da olabilecektir. bir şubenin kaydi olarak milyon dolardan fazlaca mevduatı vardır, vade dönüşlerinde o kadar nakit para bulundurmak gerekir ki bu akla mantığa hiçbir şekilde uymaz, kendinizi ve buradakileri kandırmayın.
bu konudaki son yazımdır.
geçmiş olsun, hesap ekstresinde hangi günlerse o günleri de içerir tutarları da yazarak "xxx tarihindeki xxx miktarı tarafımca çekilmemiştir, bu işlemi kesinlikle ben yapmadım, imzalar kesinlikle bana ait değildir, bu konuda kimseye talimat vermedim" gibi bir dilekçe versin. ve ilgili dekontları istesin, kopyalarını alsın ve bu dilekçenin bir örneğini ilgili bankanın teftiş kuruluna göndersin. hem ilgili şubeye hem de bankanın teftiş kuruluna. müffetişler bir incelesin, gelecek rapora göre faiz kaybı da olmadan banka ilgili parayı müşteri hesabına geçer.
Okuyup anlama özürlüsün anlaşılan!!!
Günlerdir birşey yazdığım yok başkasıyla karıştırdın anlaşılan, bir dr. a görün hafıza problemin başlamış.
Bankadan nakit isteyen aynı gün mesai başlangıcında bildirse yine nakitini alır sıkıntı çekmeden.Yazdıklarımı dikkatli okursan nakit meraklısı olmadığımı da anlarsın, 25 yılda çekmek zorunda kaldığım nakit sayısı ancak bir elin parmakları kadardır gerisi eft dir.Hakarete gelince ''nakit para sapkını'' diye hakaret edip ''sapık'' muamelesi yapana ''dangalak'' kelimesi az bile.Göster kanunu diyorum yan çiziyorsun.Suç mevzusuna takılı kalmışsın bozuk plak gibisin ,burada yazdıklarım da hiçbir suç unsuru yok başımdan geçen olayı yazdım sadece.
Bankacı değilim.
"bilmiyormusunuzmu???" ne demek?
Vatandaşa ne hakkını tanıyormuyum?
İnsanlar galiba okuduklarını anlamıyorlar... NAKİT alamamakla toptan parayı alamamayı bir tutuyorlar. Vadesi biten para vadesiz hesaba geçer sizde eft havale ile AYNI GÜN alabilirsiniz. NAKİT: KAĞIT BASILMIŞ BANKNOT normal şartlar altında şubede bulunmadığı için önceden söylemek gerekiyor. Ama onuda haber verirseniz döviz bile olsa alabiliyorsunuz. Bugüne kadar alamadığım olmadı.
Ama eğer bu konuda bir kanun yoksa bankalar NAKİT: KAĞIT BASILMIŞ BANKNOT vermemezlik bile belki yapabilirler. O yüzden kanunun üzerinde ısrar ediyorum...
Banka mesai saatleri içinde şubede açmış olduğunuz parayı size vermekle yükümlüdür.alirken şu kadar alırız diyor muda verirken desin ? Öğleden sonra parayı MB ye gonderip faiz alırken sorun yok ... isterken mi sorun var ?
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar tartışmayıp sadece bir birimizin bilgilerinden fayda sağlasak. Diğer bir deyişle her birey fikrini söyler. Uygulama ya da inanma kişilere kalmış. Ancak bir birimizi kırma pahasına ikna etmeye çalışmak kimseye bilgi kazandırmaz. Tabii forumun amacı bilgi paylaşımı olduğu varsayımı altında bu yorumu yapıyorum.
Bu gereksiz konu çok uzamadı mı ya iki gündür? Bu neyin tatavası.. Tmm herkes haklı, kapansın konu artık sıkıcı olmaya başladı.. Konu başlığı ile ilgili bir şeyler okumaya giriyoruz lakin sayfalardır aynı mevzu..
Banka mevduatı vadesi gelince ödemekle yükümlüdür.
Daha fazla uzatmayacağım,yok nakit öderiz demezmiş te vs. hikaye.İsteyene nakit isteyene eft.Ne kendimi ne de buradaki arkadaşları yanlış yönlendirmem beni tanıyan tanıyor zaten.JonDowes bu konuda açıklama yaparsa en doğru bilgiye ulaşırız.Umarım müsaittir kendisi.
Eski bir banka çalışanıyim.bankalar ellerindeki nakiti genelde gecelik faiz için MB de tutarlar..bırakın bankaları savunmayı artık.konuyi kapatın.
patron çıldırdı,TL'de damping.
Yeni Şafak’tan şok duyuru: TCMB faiz indirecek , "Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için TCMB’nin yatırım düşmanı olan faizi indirmesi bekleniyor."
http://www.paraanaliz.com/2017/ekono...direcek-19298/
Şu bankadan para çekme mevzusu arkadaş çok uzamadı mı bu konu nihayete ersin artık bunalttınız dünden beri.
50milyon dolar mevudatı olan var, totalde belki tek bir şubede 300-400 milyon liralık mevduat var dönüşü olan, gecelik faize nerden o kadar parayı bulupta gönderiyor şube? Bunu tüm bankalara/şubelere tüm ülkeye yayın, o kadar basılı banknot varmı merkez bankasında? azcık mantık çerçevesinde yazın...
Başlığın kirlendiğini söyleyen arkadaşlara katılıyorum daha yazmayacağım. Zaten durum belli, nakit ihtiyacı olanlar önceden haber versinler şubelerine son dakikaya bırakmasınlar.
Yazıyor yenisafak tahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...35818c5ce6.jpg
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
bu da linki,haber doğru,
http://www.yenisafak.com/ekonomi/mer...ekmeli-2916598
Londraya rest çekeceklermiş,hahahaha
TL ci dua ette bu haber fake çıksın,yannız bu gazete albayrakların gazetesi ona göre.
Bu haber doğru olmamalı.yoksa piyasada ciddi sıkıntı olur..ha belki faiz artırımını ocağa bırakırlar..oda mantıklı.ama faiz düşürmek şu anda çok zor bir durum.mb yaparsa da bunu helal olsun derim :)ama yemez bence.
MB'nin faiz artışına hükümet kanadından dolaylı "olur" çıktığına dair yorumlar 2-3 ay öncesinde Cemil Ertem ile başlamıştı ve piyasa iyiden iyiye fiyatlara yedirmişti. Son 1 haftadır ise klasik "faiz düşmanıyız" mesajları gelmekte. Bunu dikkatli yorumlamak lazım. Bana göre ihtimaller:
1. "Faiz artmasın'cılık": Yılların klasiği olarak TCMB'ye siyasi baskı yaparak faizleri düşük tutma hedefi devam ediyorsa, ki çoğu kişi bu beyanları öyle yorumlar, bilmediğimiz bir şey değil der geçeriz. Ama eğer bu yapılacaktı ise, faiz düşmanlığının önde giden neferlerinden Cemil Ertem'e o açıklamalar 2 aydır neden yaptırılıyordu?
2. "Faiz artsın ama bize haber vermeyin'cilik": Bu ihtimali daha düşük görsem de, sanki "bizim faiz düşmanlığımıza rağmen faizleri arttırdılar" deme şansları olacak siyasilerin. Hem döviz kurları daha hızlı inebilecek, hem de "Bakın TCMB dünyanın en bağımsız bankası" diyebilecekler. Aynı Trump'ın gündelik çıkışları gibi bu beyanlar da tamamen bir kılıf ve yönlendirme hedefi güdüyor olabilir.
Faiz tartışmasının bu kadar düşük seviyede yapılması elbette ülke için üzücü. Halbuki işi uzmanına bırakan ülkelerde dakika bir'de söylenecek söz şu olurdu:
"TCMB gecelik faizi ayarlıyor sadece. Siz o gecelik faizi baskılayarak, uzun vadeli faizlerin yükselmesine ve kredi maliyetlerinin artmasına neden oluyorsunuz. Gecelik faizi serbest bıraksanız belki biraz yükselecek ama bu orta vadede kredi faizlerini düşürecek. Amacınız gerçekten yatırımı arttırmak ise, ülke risk primini şişirecek şeylerden kaçının. Yoksa tek amacınız döviz kurlarını sürekli arttırmak ise, bunu da böyle dolambaçlı yollar yerine piyasa politikası olarak açıklayın, herkes de kendini buna göre ayarlasın."
Gecelik faiz ile orta vadeli faizlerin farkını, yani "verim eğrisi" kavramını tekrar icat etmeye gerek yok hepsi 100 yıllık bilgiler. Sadece bizim ülkede özümsenmeleri daha mümkün ol(a)madı.
Hukuki boyutunda herhangi bir iddia sahibi değilim. Ama yeterince sektör tecrübesine sahip biri olarak diyeceklerim şunlar:
Bankalar mudilere mevduatlarını istedikleri an vermek zorunda. Bu genel kural elbette. Ama bunu yaparlarken "her parayı her an sürekli nakit olarak verecekler" gibi sert bir kural da yok kesinlikle. EFT ve havale yapmak zorundalar bu kesin. Ama banknot farklı bir konu. Toplam TL mevduatı 1 trilyon TL'ye yakın ancak banknot/bozuk para toplamı ise 130 milyar TL civarında. Yani her mevduatın sadece %13'ü gerçekte fiziken var. %87'si ise sadece banka ekranlarında bir iz. Gerekse, TCMB daha fazla banknot basabilir ancak günümüzdeki "karşılıksız para" sisteminde bu olağan bir ihtiyaç değil. Bu nedenle de bankalara "her mevduat kadar nakit hazırda tut" diyemezsiniz. Saat 16:49'da talep edilen nakdi o akşam vermedi diye regülatörlere şikayet etmeniz de ciddi bir fayda sağlamaz. İş buralara götürülürse; bütün vadeli mevduatlarda faiz işleme kuralı aynı Avrupa bankalarındaki gibi T+2 valörüne çevrilir; ilk 2 gün faiz kazanamaz duruma düşeriz ve nakit talep edenler de rahata erer!...
Bu işin her iki taraf için de iyi niyetli çözümü çok basit: Öğlen 12:00'ye kadar bankadan istediğiniz nakdi ileteceksiniz, onlar da aynı gün temin edecek. Her bankanın nakit taşıyan grup aracı bankasına göre 14-16 arasında şubeye gelerek ihtiyacı karşılar veya fazla nakdi alır götürür. Bu nedenle bu basit olanağı görmezden gelerek işi uzatan tarafta "iyi niyet var" denilemez.