Sayfa 664/997 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674714764 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 5,305 - 5,312 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    Hangi kanun hangi yönetmelik? Anektodal kanıtla hareket edilmez kusura bakmayın. Muhtemelen müşteri memnuniyeti adına veya öncesinde zaten size blöf yaptıkları için veya kendileride kanunu bilmedikleri için şubedekiler işlemi yapmışlar.

Yüksek eft ücreti istemelerini tabiki savunmuyorum, geçen haftalarda gördük işlerine gelince MAN adasına giden belli işlemlerden swift için bile ücret almamışlar yani resmen tutturabildiklerine... Dediğiniz gibi eleştirilmesi gereken çok yer var ama kalkıp bankalar için hesap hatası sayılacak bir meblayı size nakit aynı gün vermediler diye bankanın battığını ima etmek kimseye birşey kazandırmaz...
    Tutturacağım tutanak bankanın battığını göstermek amaçlı değil günün de ödeme yapmadıklarının kanıtı içindir.Haliyle hiçbir banka bu duruma düşmek istemez ödemeyi yapar.Ücretsiz eft sözünü tutmayana gereğini yapacaksın.Nasıl ki onlar merkez bankasına o eft için 15-20 tl gibi bir miktar öderken sizden 200-300 tl gibi uçuk bir para talep ediyorlar ve acımıyorlarsa ben niye acıyayım?

2.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    Hangi kanun hangi yönetmelik? Anektodal kanıtla hareket edilmez kusura bakmayın. Muhtemelen müşteri memnuniyeti adına veya öncesinde zaten size blöf yaptıkları için veya kendileride kanunu bilmedikleri için şubedekiler işlemi yapmışlar.

Yüksek eft ücreti istemelerini tabiki savunmuyorum, geçen haftalarda gördük işlerine gelince MAN adasına giden belli işlemlerden swift için bile ücret almamışlar yani resmen tutturabildiklerine... Dediğiniz gibi eleştirilmesi gereken çok yer var ama kalkıp bankalar için hesap hatası sayılacak bir meblayı size nakit aynı gün vermediler diye bankanın battığını ima etmek kimseye birşey kazandırmaz...
    swift ücretinin içinde muhbir bankanında payı yokmu..
    O iş taa FED e kadar gitmiyor mu ?

Nasıl swift alınmaz..
    Ya çok güçlü bir el her yere hakim.

Yada belgeler sahte..

Ben 155 i arayarak paramı vermiyorlar diye yardım istedim,polislerin yanında müdür paramız yok deyince işte şahitsiniz dedim,
    hesap çüzdanına para yoklugundan ödeyemiyoruz yazın savcılıga gidecegim dedim..
    Masrafsız eft yi de kabul etmemişlerdi..Paramı yirmi dakika içinde temin edip ödediler..
    Karşı bankada mesai bittigi halde bekledi parayı elden götürdüm...
    Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Nasıl swift alınmaz..

Yada belgeler sahte..
    Anlaşmaya bağlı olarak swift ücreti ödemeyebilirsiniz banka toplam maliyetin içine yedirir o parayı isterse.

Aynı belgeyi kendi iddialarına kanıt olarak kullanarak doğrulamış oldular.

Bir abimizin USD mevduat hesabi var ve icinden cesitli miktarlarda ve yaklasik 3500 usd ucurmuslar, boyle bir sey nasil mumkun olabilir, kendisi yasli oldugu icin imzasini taklid edip yada kimligini gosterip baskalari parasini cekebilir mi, internet bankaciligi vs de kullanmiyor. Ben hesabinin icerigini bile goremessin dedigim halde bir guvendigi kisi bir banka subesinden onun hesap dokumunu almis ve orada gormus. Ben, hayretler icinde kaldim. Kisinin mebla detaylarinin hic kimseye verilmedigini biliyorum cunku....

Saygilar
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

6.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    sabah erken bildirdiğinizde ilgili şube grup merkezine bilgisini verir ve talep ettiğiniz nakit tabi ki gelir. bunu müşteri memnuniyeti için yapar banka şubeleri. ama öğleden sonra genelde ellerindeki nakidi ve talep edilen nakidi şubeler tamamlar, siz talep etmeniz halinde kaydi olarak istediğiniz yere gönderebileceğinizi, nakit istiyorsanız yarını beklemenizi, beklerken de gecelik repo/mevduat yapabileceklerini söylerler. bu pratikte işleyen süreçtir. bir seferinde, hiç unutmam, yüklü bir nakit gelmiş şubeye, şube müdürü şubeler cariden maliyet yansıtılmaması için müşteriye kiralık kasaya koyma teklifi sunmuş. bununla ilgili soruşturma yapmıştım.
    teoride banka tabi ki ödemekle yükümlü, tabi bildiğiniz gibi bir banka yükümlülüklerini yerine getiremediğinde eft sistemi kapatılır. böyle bir durum yoksa, ki 2001 krizinde bile bu olmadı, öncesinde olduğunu biliyorum, banka bu parayı kaydi olarak tabi ki ödemekle yükümlü. ama o kadar yüklü bir meblağı kasasında bulundurma zorunluluğuna dair herhangi bir kanun/yönetmelik bilmiyorum, okumadım.
    Söylediklerinize katılıyorum ancak söylemeye çalıştığım yüklü bir meblağı kasasında bulundurma zorunluluğu değil ödeme yükümlülüğüdür. Talep geldiğinde mesai bitimine kadar ödemek zorundadır.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Tutturacağım tutanak bankanın battığını göstermek amaçlı değil günün de ödeme yapmadıklarının kanıtı içindir.Haliyle hiçbir banka bu duruma düşmek istemez ödemeyi yapar.Ücretsiz eft sözünü tutmayana gereğini yapacaksın.Nasıl ki onlar merkez bankasına o eft için 15-20 tl gibi bir miktar öderken sizden 200-300 tl gibi uçuk bir para talep ediyorlar ve acımıyorlarsa ben niye acıyayım?
    Size değil daha önce yazan arkadaşlar için demiştim onu.

Ama size gününde ödeme yapma üzerinden cevap vereyim; hangi kanununda hangi yönetmelikte size aynı gün nakit olarak ödeme yapmak zorunda oldukları yazıyor? Sonuçta eft, havale, virman kanalları açık. Ayrıca nakit vermem demez bankalar; sabah derseniz akşam, akşam derseniz ertesi gün döviz bile olsa getirirler... Bu güne kadar isteyipte nakit para çekemediğim olmadı.

Amerika'da bu kadar kolay nakit dolar çekemezsiniz çeşitli formlar doldurmadan, bu linkte 600bin doları nakit çekmek isteyen birisinin 14gün beklediği yazıyor http://www.cleveland.com/business/in...draw_6000.html. Türkiye bu açıdan hakikaten daha rahat.

Eft ücreti konusunda hak veriyorum demiştim zaten. Acımayın

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Nasıl swift alınmaz..

Yada belgeler sahte..
    bankanın burda kestiği alınmamış, muhabir almıştır büyük ihtimal

Sayfa 664/997 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674714764 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz