dostlar nnf, fon içeriğini açıklıyor mu? bu ay dağılım raporu gönderdi mi?
Printable View
dostlar nnf, fon içeriğini açıklıyor mu? bu ay dağılım raporu gönderdi mi?
EIB bugün güldürür, tuprs, kchol, altın eid ve kis fonu hepsi artıda,
gün sonu, + 0.25- 0.40 arası bir şey bekliyorum.
Hisse fonlarda MAC bugün lider.
Ben de o kılıfı anlamıyorum. Bir avuçluk bir mahalle zaten borsa alemi. Kimin nerede ne yaptığını o mahalledeki herkes cok rahat öğrenebilir. İsterse karşı poz. açabilir. Ama bireysel yatırımcı bunu öğrenemez.
Yatırımcıya karşı şeffaflık ilkesinden uzaklaşmak soru işaretlerini de beraberinde getirir. İş ky.ya kalsa SPK denetimi bile istemez ya orası da ayrı.
Altın fonlarının baz aldığı BIST kıymetli madenler borsası altın fiyatını nereden öğrenebilirim?
MAC +%1,69
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mps 2,197755 -0,150%
İstanbul Portföy dün halka arz olan Kontrolmatik şirketinin hisselerinin %10'unu satın almış. Bence çok iyi bir hamle bu şirketin geleceği parlak.
Tca % -0.61
Zpf % +0.41
Zpe % +0.58
BIST-KYD Altın Fiyat Endeksleri Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMTP) gerçekleşen altın işlemlerinin ağırlıklı ortalama ve son işlem fiyatlarından olmak üzere 2 tipte hesaplanmaktadır.
Mesela FİB fonu %90 BİST-KYD Ağırlıklı OrtalamaAltın Endeksini esas alıyor.
Bist 100 : %+1.24
Bist tumy : %-0.60
Tavsiye veren arkadaşlara teşekkür ederim.
Aslında bir miktar eurobond ve altına yatırım yaptım. İkisi de uzun vadeli yatırımlar. Elime geçen yeni tasarrufları da biraz daha riskli opsiyonlarda kullanmak istiyorum. Sayın corbaciyan’ın bahsettiği nasd** düşüşünü acaba ralli sona mı erdi derken kaçırdık. Şimdi tarihin en yükseğinde. Bizim borsa da tarihin en yükseğine yakın. Dolar zaten öyle.
Bu sebeple şu an forumdaki arkadaşlar hangi fonlarını arttırıyor onu sormak istemiştim. Ya da yurtiçi/ dışı borsalarda alım fırsatı mı beklemek lazım. Tekrar teşekkürler
Selamlar üstad yuji ye ait bir exell tablosu mevcuttu. Sadece Excel ile çalışan fon takip isminde.
Ayrıca yuji üstat bu Excel dosyasını açamayanlar veya çalıştıramayanlar için Google sheet olarak da düzenlemekteydi en son olarak...
Geriye doğru bakılabilir veya yuji üstad görürse yeni paylaşım yapabilir sanıyorum.
kıymetli yurttaş ben şahsen , avrupa ile gelişmekte olan ülke '' hisse fonlarına etf lerine '' yatırım yapan fonları da biriktiriyorum... yavaş yavaş... 6 aydan kısa bir sürede % 10 üzeri kar gördüm mü de kademesiz tek seferde çıkarım, sonra o günün koşullarına göre tekrar gıdım gıdım alırım çıktıktan sonra sert düşüş olursa gıdımlarımı arttırırım daha fazla alırım... bu süreç böyle devam eder....
kıymetli yurttaş , sözlerime son verirken şunu da hayati önem ihtiva ettiğinden ötürü belirtmeliyim ki ; YAZINIZ ! yatırımlarınızı aklınıza gelen fikirlerinizi güzelcene not defterine YAZINIZ , mutlaka tarih koyarak yazınız düşüncelerinizi... Bu sizin yatırım sürecindeki başarınızı yükseltecektir , emin olunuz...
işte budur sözlerim....
TL varlıkların işi hiç kolay olmayacak. Bolca basılan paralar, bir gün gelir oranı buranı tırmalar.
https://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.ne...=2&h=300&w=600
Aynen con vaynen, TL resmen selpak olmak üzere. Aslında TCMB haziran ve temmuz da 45 gün boyunca doları 6.80 lerde sabit tutarak yatırımcıya tarihinde görülmemiş bir iyilik yapmış ve sabit kurdan dolara geçme şansı tanımıştı. Ha keza yılbaşından beri dolarda her savunma hattı yatırımcı için inanılmaz alış fırsatı sundu. Tabi herkes geçen yıl ki performansı beklediği için doların tekrar bir anda 5 li seviyelere geri salacağını sandı ama gören gözler ve düşünen kesimler için olayın renginin çok farklı olduğu aşikardı. Onlar bol bol dolar depoladı o sıralarda , en çok da muhafazakar ve yandaş kitle. Onlar 1-2 puan fazla faiz alalım diye tırmalamaktansa bu yolu tercih ettiler. Bence çok da doğru yaptılar.
ıpv 0,41
tdg 0,63
tta -0,68
tte -0,03
Bu konuda bende tedirgin olmaya basladim acikcasi. Bu kaleyide kaybetmek bizler icin cok kotu olur. Ne kadar cok dillenirse , yeni regulasyonlar kapiya bir adim daha yaklasiyor diye dusunuyorum. Belkide admustafa ustad bu yuzden dolayi elini ayagini cekmistir bu islerden koseden takip ediyordur bizleri :) Neyi nasil yapabiliriz , sapkayi onumuze alip dusunmemiz gerekli. Biraz daha ice donuk mu olmak gerekli acaba ? Bilemiyorum , eskiden oldugu gibi tabloyu kisa sureli paylasima acmak belkide en iyisi olabilir.
Tek bir spek hisseye yuksek miktarda sahip olup viopta mi islem yapmislardir acaba ?