https://i.hizliresim.com/feh52r1.png
Bana yukarıdaki gibi cevap verdiğinizde bitcoin 11.675 dolarmış
https://i.hizliresim.com/feh52r1.png
Bana yukarıdaki gibi cevap verdiğinizde bitcoin 11.675 dolarmış
Sayın dudu,
bitcoin'i hangi siteden alacağımız önemli ilk etapta
yerli mi uluslararası yabancı site mi, ama yabancılarda pasaport vb gibi şeyler istiyor hesap sahibini görmek istiyorlar.
bitcoini aldık, uzun vadeci olduğumuzu varsayarsak,
bitcoin i USB'ye koyup sistemden çıkartmış oluyoruz, bu usb belleği artık güvende tutmak lazım.
Bozulma olasılığını unutmamak lazım, elektronik parça sonuçta.
https://www.hepsiburada.com/ara?q=bitcoin+usb
// satmak istersek tekrar sisteme sokmak lazım, onunda sırası var uzun bir bekleme süresi olabiliyor (yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar lütfen)
AMA KENDİ ADIMA KONUŞURSAM
Türkiyede ki bir banka benim adıma bunu saklamadığı sürece BEN RAHAT HİSSETMEM KENDİMİ.
Dijital altın gibi benim bitcoinimi saklaması lazım. o'da şuanda yok.
Tekn ik olarak bitcoin dusecek gözüküyor.10 yil cikmiyabilir.
Trenin son vagonu olabilir.
Bitcoin için Electrum Wallet'i kullanabilirsiniz. Şifre ve kullanıcı adı kelimelerden oluşuyor. Aynı zamanda bunları yarı yarıya bölerek 4 USB'ye kaydedip ve kelimeleri de 5'er kopya olarak ortadan keserek 4 ayrı kiralık kasaya koyabilirsiniz USB'lerle. Ortadan kesmemizin nedeni birinin eline geçerse yarısı geçer, kullanamaz. KAğıtların üzerine özel ıslanmaz koruyucu takın. 4 kasa olmasının nedeni, her hangi bir kasaya bir şey olursa diğer kasa güvenliği olur. İkiye bölünce yarısı giderse hiç bir şey yapamayız aksi takdirde. Bir de bootable linux CD ile açın walletleri. Puppy linux en iyisi.
USB'ye gerek yok. Bir parça kağıda yazıcıdan bastırın şifreyi yeter. Elektronik ortamda saklamaya göre daha güvenli.
Yazıcıya güvenmem diyorsanız, wireless özelliği olmayan bir tanesini kullanın ya da elle kendiniz yazın. (bunu önermem)
Parayi bi yere gonderdim ve aldim...
100 tane verdim 500K dolar..
Denildigi gibi 350K dolar oldu ve sattim, bekliyorum 3.5 Mio dolarimi bi turlu gelmiyor..
Kime gidecegim sikayet icin??
Syg,
Soguk su deparmanina gidicen dudu.kek bolumu de olabilir[emoji39]
faizi var mı ? var ise ;%?
enflasyonu var mı ? var ise ; %?
teminat olarak kabul ediliyor mu ?
ediliyor ise ; %? oranı ile ?
Sorunuzla ilgili değil ama yazasım geldi. X bankadan Y bankaya dolar swift yapıyorum. X bankanın kampanyası var, 10.000 $ altına ücret almıyor. Ben de her gün 10.000 $ altı para gönderiyorum. Bu işlemi bir kaç seferde yapıyorum. Bir süre sonra X ya da Y bankanın kullandığı muhabir banka bana hesap soruyor neden parayı bir kaç seferde gönderdin diye. T.C. sorsa neyse, bu adamlar bu cüreti nereden buluyor? Bunları kime şikayet etmek lazım?
Cep tel den baska ceptele odeme yapilabiliyormu?nfc filanla....
Mesela pazarda pembe domates alınabilirmi?
https://www.migros.com.tr/verita-yab...25-g-p-1a4e9f9
sayın dudu yaban mersini tüketmeye devam ediyormusunuz.. bulgur sogan da var mı :))))
Benim kaynana cok daha enterasan seyler yapiyor.
Bana diyor damat hesaptan 2000tl cek sonra o parayi getiriyorum ve diyor ki bu 1000tl yi torunlara gonder su 1000tl yi de akrabaya gonder zor durumdalarmis, bende diyorum ki bole nakit ile degil de senin hesaptan direk havale yada eft yapabiliriz niye bana nakit cektirdin yapmak istedigini soylesen senin is iki dakikalik is... simdi ben nakit cektim ve bu nakiti tekrar banka atm sine begendirmek ve sonra atm den havale ile ugrasmam gerekecek sunu bana soylesen evde telefon ile islem yapip kolayca hallederdik dedim..
sizde 5000tl gibi bir meblayi atm den yatirmak gibi riskli bir ise girismissiniz, elbette pandemi donemi ve bankaya ulasamama yada belki nakit elinizde oldugunu bunu tasimak istememis olabilirsiniz
ama riskli oluyor..
ozellikle atm bazi paralari tanimaz ise cevirip durursunuz atm giris kisminda
saygilarimla
bitcoin 60000 den 40000 e sonra tekrar 60000 gittikten sonra 2023 te tee 1000 e kadar duser.teknık olarak .calınması bedava...
Kur farkı vergisi türbülansı artırır
Dolar mevduatına kur farkı vergisi önerisini yorumlayan Ufuk Söylemez, “Faizi sebep olarak gören zihniyetin bakış açısı bu. Böyle müdahaleci fikirler ekonomik buhranı daha da artırır†dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...tirir-6424547/
şapkadan yine tavşan çıkarmışlar...
bazı yıllar ( akıllıca poltikaların izelendiği zamanlar ,diyelim) döviz eksi yapıyor , onun zararını karşılayacak mısınız ?
geçen sene 560 tl'den altın alanların zararını kim karşılayacak...
abuk sabuk fiyatlardan devletin/darphanenin altınını alanların zararı ne olacak ?
eksi faiz inadının sonucu
eksi döviz rezervi ,
emanetteki , satılmış altınlar...
inandırcı olamayan enflasyon rakamları ile nereye gidilebilir ki ?
silme iktidar partisine oy veren yerlerde vatandaş TL'ye güvenmiyor döviz ve altına yatırım yapıyor ,
harman kalkıyor , çiftçi parasını hemen dövize -altına yatıryor...
çalışan maaşını alıyor parasını hemen dövize -altına yatıryor...
tüccar-sanayici ticaret yapıyor ,üretiyor hep maliyetini karını dövize göre endeksliyor...
bu şekildeki alışkanlıklar kimin sayesinde oldu ?
sahi muhalefet nerede ,
hani bir teori yumurtlanmışı , yerli ve milli paralarla uluslararası ticaret yapılacaktı...
hatta çin ,rusya, iran , azerbayca ile güya anlaşmalar yapılmıştı ?
neden bu konuyu gündeme getirmiyorlar...
sizden Reisin ne kadar şanslı olduğunu ispatlamanızı değil ,
hamaset yapmanızı değil ,
lak lak üretmenizi değil adam gibi muhalefet yapmanızı bekliyoruz...
bu berbat ortamda bile oy oranları NANAY...
muhalefet medyası da milleti kandırmaya çalışıyor...
Mevduatcilarada enflasyon farki odensin.şirinlikler yapılsın mevduatcilara.
Forexte vergi geldi.kazanca vergi var.zarar edersen dusemiyorsun.tam bir zirvalik.onuda bitirdiler.
Originally Posted by BOSPOROS
Kaybedilen bir savaşta.!!!
NEGATİF rezervlerle mücadele etmek yerine, riskleri yönetmek için yerliler üzerinden sermaye kontrolleri uygulamaya sokulabilir...!!!!!
Ancak burada yabancı yatırımcı hedefte olmayacaktır.!!!!!
Yerlilerin belli bir miktarın üzerindeki döviz mevduatlarını Hazine Eurobondlarına dönüştürmek.!!!
sermaye kontrolü seçeneklerinden bir olabilir.!!!!!
Alternatif olarak döviz mevduatlarını çekmek isteyen yerliler,.!!!!
Bu işlemi ilan edilen resmi bir kurdan TL cinsi olarak yapmaya zorlanabilir..!!!
Kontroller ayrıca, ilave döviz alımını ve transfer maliyetlerindeki artışı engelleyebilir.!!!
Tüm bu önlemler dövizde karaborsa oluşumunu ve çifte kur oluşumunu tetikleyebilir.!!!!!
Evet tcel deki huzur hakki olsun 250 kayme yuro huzurlu bir hayat olmali [emoji39]
Mb siki durusa devam dedi.mevduatcilar bur eli yagda bir eli balda seklinde olacak sekilde olacakmis.gulluk gulustanlik mis.oh oh.ne guzel.[emoji2957][emoji39]
Dedikleriniz çok doğru. Ben tüm işlerimi elektronik bankacılıktan yapıyorum. Zaman zaman etrafıma ( akraba- komşu ) yardımcı olmak adına bu şekilde elden nakit yatırma durumu oluşuyor. Kardeşim hastanede yattığı için masraflarını kredi kartından geçmişti, evde bulunan nakit parasından kart ödemesi amacıyla alarak yatırmamı istedi. Bazen yaşlı komşular elk- su vb. faturalarını ödemeye gidemiyorlar. Ben kendi kartımdan ödüyorum. Onlar bana nakit para veriyor. Bu küçük miktarları makinadan hesabıma yatırıyorum. Yoksa nakitle şahsi işim pek olmuyor.
Paşam bişi olmaz..
Dövizin artması en çokda vatandaşın işine geliyor..Ev araba fiyatları füzelemiş durumda..
Kimse o dediğin zamazingolara girişmez..
Böyle vatandaşı zengin eden iktidar zor bulunur..Tam dolar 6.80 lere yelken açtı idi ki bi gecede yeniden zengin etti milleti reis..
Geç bu işleri o yüzden..
Bak dolar 5 tl olduğunda batarız dendi..
Dolar 8.30 batan eden olmadı...
Senin crash 2018 den beri ha geldi ha gelecek..
Pandemi bitsin görürsün crash i..
Güneyde millet 150 tl ye lahmacun yemek için birbirini boğazlayacak..
Tum mevduatcilarin bayramini kutlar, gelecek hayatlarinda da reel fayisler dilerim..
Syg,
Nkolay bonolarınızı en geç 7-10 günde bir satıp, mevcut parayla yeniden almak lazım ( bileşik faiz için ) . Yalnız ana paranızı bozdurmadan önce küçük bir parayla yeni bono alarak vadeyi test etmenizi öneririm. Zira elinizdeki 4.10.2021 vadeli bonoyu sattınız diyelim. Tekrar aynı vadeliyi vermek istemediği olabiliyor. 31.8.2021 , 20.7.2021 gibi daha kısa vadeli vermeye çalışabilir. Bu durumda uzun vadeyi verene kadar işlemi geri tuşuyla tekrarlamanız gerekecektir.
Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizi %-0.16 ile mart 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü
ekonomiyi cemaat dergahlarında öğrenen mümin tipli menfaat düşkünü şahışlar,
dövizde kur vergisi gibi izansız düşüncelere dalacağına,
sizin bu ülkeye verdiğiniz zararı en son bu topraklarda kim verdi acaba diye düşünmek gerekir?
gözünüzü dikmişsiniz vatandaşın cebindeki dövize.
bozduramıyorsun neden ?
sana güvenmiyor ki bozsun?
sen gidersen yerine işin ehli güvenilir birileri gelirse ve işte bu derse
belki o zaman bozdurur.
sen gitmediğin sürece asla bozdurmayacak.