Telekonferansta 2025'e kadar değerledik, soda zarar görmesin diye onu daha da uzun değerledik diyor . Gel de sövme şimdi.
Printable View
Arkadaşlar telekonferansa metnini okudum .
Bir kısım hakkında fikrimi yazayım.
Diyorlar ki , ayrılma fiyatını eskiye göre belirledik ama yeni tebliğ gelirse güncelleyeceğiz.
Ayrılma fiyatı da bizim belirlediğimiz eşiğin üzerinde gelirse yönetim kurulu, genel kurula birleşmenin iptal edilmesini sunacak diyor.
Bana göre bunların soda için eşiği 9.32 . Eşik bu olmasa değerleme raporunda bu ortalama çıkmazdı. Çünkü adil fiyatta en yüksek alınıyor. Yahut da pazarlığı buradan başlatıyorlar. Belki de eşikleri 12 lira . Çünkü değerleme raporundaki oranlar da tartışılmalı.
Ve adamlar Spk 'nın kendi eşiklerinden daha yüksek bir fiyat verebileceğini de hesaba katıyorlar . O halde de iptal olur .
Eğer doğru düşünüyorsam, soda için ayrılma fiyatının tabanı 9.32 .
Diğer hisseler için de taban değerleme raporundaki fiyat.
Ayrılma hakkının kullanımı için de net bir şey söyleyemeyiz demişler. O konu da belirsiz.
Bu hesabı nasıl yapacaklar anlam veremedim..peki ben yeni aldım diyelim birleşmeye katılırsam hangi fiyattan şişeye geçecek katılmassamda ayrılma şeklinde kullansam verildiği tarihte hangi fiyattan hissem değerlenecek ?? Birleşme Bence temettü verilme gibi birşey olacak...şu tarihte alanlar almayanlar gibi...ozaman Farzi misal Eski hissede olanlar hiç hissesini al sat yapamayacakmı Onaylanana kadar...??? 🙄
yabancı zaten 6 aydır çıkıyor sanırım birleşme haberini daha önce almışlardı
ve birleşmeyi olumlu karşılamadılar....
aslında son derece prensipleri olan bir grubun siyasi baskılardan sonra ne halini geldiğini görüyoruz...
keşke hükümet el koysaydıda bu kadar sıkıntı olmasaydı...
şimdi bu firmalara katarlılara versen 20 tl aşşağı fiyat etmez
ama bizimkiler hep fırıldaklık peşinde....
Buradaki bir sıkıntı da Covid-19'un hesaba dahil edilmesi.
Camcılar fabrikalarını kapatmış, satışları azalmış olabilir ama soda külü dezenfektan ve deterjan gibi temizlik malzemelerinde kullanıyor ve talep patlaması da yaşanıyor.
Sırf bu konudan bile değerleme raporunun iptal edilmesi gerekir.
İstedikleri kadar malı alamadılar. Birşey yapmaları gerekiyordu.SPK dan yada yeni tebliğden bu fiyatın döneceğini bile bile yades dediler. 2 aydır deli gibi alım yapilıyor hiç açıklama yapmayıp bilançoyu bekleseler 7 bile hayal olacakdı. Fiyatlara başka türlü müdahale edemeyecektiler.Belkide fazla pollyannacı davranıyorumdur ama bana fazlasıyla mantıklı geliyor.Bu şekilde onaylansa dahi Sn Berat Bakanımin dediği gibi ağustos eylülden eylül ekimdem ekim kasımdam çok daha iyi olacakdir..
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
adamlar ne demiş bu eski tebliğe göre hesaplandı. eee yeni tebliğe gire ne zaman hesaplanacak bakalım. bence mal toplamak için ama 2 3 ay sürünürüz gibi onu göze almak lazım. belki daha erken sonuvmclanir .bakalım
Spkya sikayetimi yaptim. Rahatsızlıgimi dile getirdim. Bence foruma rahatsizligini dile getiren herkes en azindan spkya da yazsin.
Topu spk ya atmislar, (eger bir on gorusme Yapilip Onay alinmadi ise)...
Ayrica spk dan umulmadik geri Alim fiyati cukarsa kivirabiliriz de demisler .. neticede eski alanlar 2 ay daha en az pozisyonunu korumak zorunda .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kardeş bu işin sorumlusu SPK.zaten
Kanunla eş zamanlı tebligi çıkaracağım diyen SPK.
Ama gel gör ki 65 günde bir tebligi çıkaramayan beceriksiz SPK.ile sermaye piyasası gelisirmi insanlar bunlar yüzünden para kaybediyor herkesin mevzuata hakim olmadığı bir ortamda karmaşanın tek sorumlusu SPK.dir
İnsan utanır söz ağızdan çıkar eş zamanlı sözünden 65 gün geçmiş makama layık ehil insanlar getirilirse olacağı budur.
Sagliklar
Soyle bir ki komplo teorisi olabilir ;
is bankasi istirakleri yabanci bir fon ortakligi ile birlikte uluslararasi Hukuk Garantisine Alinabilir ,
Yada Tam Tersi ,, yuksek temettu Dagitimi olan istirakler ile verimli Hale getirilen is bankasi Atatürk hisseleri once hazineye oradan da kucuk enisteden Alinacak Yeni borclara teminata gidebilir
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin
medyan tahmin +587 puan, ortalama tahmin ise +567 puan oldu.
Foreks'in 36 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en
yüksek beklenti +1350 puan olurken, en düşük beklenti -638
puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 36 analistin 33'ü pozitif, 3'ü negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 559,88 puan düşüşle 100707,48
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +587
Ortalama : +567
Maksimum : +1350
Minimum : -638
Katılımcı: 36[(+33)(-)3]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(29/04/2020 - 09:18:24)
Bundan sonra sisenin fiyatına endeksli. Şişe 5 ise bunu da 5,8 fiyatlarlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
SPK da süreç ne zaman sonuçlanır....
Bu süreç devam ettikçe iş bankası ve yancıları tahtanın içine etmeye devam edecek ....Bu süreçte ne kadar aşağı çekerlerse o kadar mutlu olacaklar ********ler....
Bu dakikada iş bankası ilk satışta....170 bin ....Belki bir anlam ifade etmiyor ama aşağı çekmek için alıcılarda satıcılarda her an değişiyor.....Kimse ne alıcı tarafta ne de satıcı tarafta kalmıyor.....
Dün de yazmıştım 25 şubat öncesi alanlar için bugün ki fiyatın çok önemi yok, asıl olan 1,15 çarpı şişe fiyatı. Ama 25 şubattan sonra alanlara geçmiş olsun. Hoş şişe fiyatı 4 lira olduktan sonra 1,5 oran olsa ne yazar. 1 liraya düşürsen de bekleyeceğim, hatta çağrıdan ayrılmayı düşünüyordum, artık ondan da vazgeçtim şişeyle yola devam. Bu topik de son yazım olsun geçiyorum şişe sayfasına. Sizlerde gelin o tarafa kapanacak tahtaya yazmanın anlamı yok.
Al hisselerini "Sok gö.üne" diyip zamanı gelince 6,39 dan ayrılıcam..
içimi okudun abi.
ben de senin gibi düşünüyorum.
5 sene evvel başladım alımlara.
nedeni temettü , sermaye artışı. yatırım. girdiler tl - satış döviz olması idi.
balıkesir yatırımı - abd yatırımı şöyle böyle 2 sene gayet güzel kandırıldık. 8 lerden satmadık. şirkete güvendik. şimdi dalga geçer gibi bir oranla şirkete çöküyorlar.
maden haberini yapan da bunlar. yukarı sürende. aşağıya 4 lere sürüp toplayan da.
Allahlarından bulsunlar. ben artık bu güvensizlik ile devam edemem. maliyetim düşük fakat midem bulandı.
son 2 senedir zaten %22 temettü ile çarpıldık. üstüne de bu olay.
etme bulma dünyası ama. gün gelir size de çökerler..
yazıklar olsun. ben hakkımı helal etmiyorum. bunu da söyleyecegim zamanı geldiği zaman yetkililere.
Şöyle bir durum var. Genel kurul tarihine kadar yeni tebliğ çıkmaz ise eski tebliğ geçerli olur ve bugün alanlar bile ayrılma hakkı fiyatından satmaya hak kazanır.
Eğer olurda yeni tebliğ çıkarsa o zaman da Soda nın adil ayrılma hakkı fiyatı bu fiyatların bayağı bir üzerinde olması gerekir. Yani her iki durumda da bekleyen zarar etmez diye tahmin ediyorum.
bende 6,39 dan ayrılacağım bunun için nereye başvuracağız ben kendi bankamdan almıştım hisseleri şimdiden ihtar çekmek lazım mı ve nereye
Başvuru ne zaman?
dün değil bir evvelki gün..
Bankacılık kanununda değişiklik ne zaman?
20 Şubat 2020
Normlar hiyerarşisinde Kanun mu üstün, tebliğ mi?
Kanun
Buna göre tebliğ kanuna aykırı olabilir mi?
Olamaz..
O halde Başvuru da tebliğ kanuna uygun bir biçimde çıkarılmadan onaylanamaz..
Burası Türkiye herşey olabilir mi?
O kadar da değil..
Görevi Kötüye kullanma, işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması gibi taleplerle yargı yoluna başvuran çok olur kanımca..
Isbankasi tam durzu olmus. 2 hafta once 7 kusur hedef ver. Dunde degisim fiyatı nedeniyle 5 kusur e indir öneriden cikar. Ne pislik insan ve kurum bunlar.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adam Mardin’de almis 1000 lot Soda..Ayrilabilmek icin İstanbul’a gidip genel kurula mi katilacak?Astarı yuzunden pahali tutar.Ama adamin da doğmuş hakkı var.Nasil olacak boyle anlamadim..Genel kurula ky doluşsa nereye sığacak o kadar adam :)
SPK onaylarsa..,Peki 25 şubattan sonra alanlar satmazsa yada satarsa belirlenen tarihe kaçtan çıkacak yada kaçtan şişe olacak ??? Şişe kaçta kalırsamı aynı otamatik geçecek...25 şubattan Sonra burada bekleyenler yatırım yapanlar enayimi oluyor illede satsın diyemi bakıyorlar böyle bir hak hukuk olurmu sizce hadi satın sizin hakkınız yok demeye geliyor bu iş...SPK onay vermez umarım...çok karışık işler....bu hisse hesaplama işleri nasıl olacak aldı sattı birdaha aldı karma karışık birşey ben yarısını 25 şubattan önce almışım yarısını sonra Mesela ben satarken hisseyi önce aldığım hisseyi satmayınmı diyeceğim yada sonra aldıklarımımı satın diyeceğim...???? Tabiki şuan bu sodanın sunduğu taslak daha kesin onay yok onaylanırsa böyle olacakmış..,Daha bilgili olan arkadaşlar açıklarsa iyi olur lütfen..,,
çok komik bir olay bence akıl mantık alınacak gelişmeler değil yatırımcı düdükleme diye buna denir yazık yazık.....
E-imza ile e-genel kurula katılabilir. https://egk.mkk.com.tr/egkweb/
Tesekkur ederim , zaten fiziki olarak katilim mantiksiz gelmisti :)