Arkadaşlar telekonferansa metnini okudum .
Bir kısım hakkında fikrimi yazayım.
Diyorlar ki , ayrılma fiyatını eskiye göre belirledik ama yeni tebliğ gelirse güncelleyeceğiz.
Ayrılma fiyatı da bizim belirlediğimiz eşiğin üzerinde gelirse yönetim kurulu, genel kurula birleşmenin iptal edilmesini sunacak diyor.
Bana göre bunların soda için eşiği 9.32 . Eşik bu olmasa değerleme raporunda bu ortalama çıkmazdı. Çünkü adil fiyatta en yüksek alınıyor. Yahut da pazarlığı buradan başlatıyorlar. Belki de eşikleri 12 lira . Çünkü değerleme raporundaki oranlar da tartışılmalı.
Ve adamlar Spk 'nın kendi eşiklerinden daha yüksek bir fiyat verebileceğini de hesaba katıyorlar . O halde de iptal olur .
Eğer doğru düşünüyorsam, soda için ayrılma fiyatının tabanı 9.32 .
Diğer hisseler için de taban değerleme raporundaki fiyat.
Ayrılma hakkının kullanımı için de net bir şey söyleyemeyiz demişler. O konu da belirsiz.
Bu hesabı nasıl yapacaklar anlam veremedim..peki ben yeni aldım diyelim birleşmeye katılırsam hangi fiyattan şişeye geçecek katılmassamda ayrılma şeklinde kullansam verildiği tarihte hangi fiyattan hissem değerlenecek ?? Birleşme Bence temettü verilme gibi birşey olacak...şu tarihte alanlar almayanlar gibi...ozaman Farzi misal Eski hissede olanlar hiç hissesini al sat yapamayacakmı Onaylanana kadar...??? 🙄
yabancı zaten 6 aydır çıkıyor sanırım birleşme haberini daha önce almışlardı
ve birleşmeyi olumlu karşılamadılar....
aslında son derece prensipleri olan bir grubun siyasi baskılardan sonra ne halini geldiğini görüyoruz...
keşke hükümet el koysaydıda bu kadar sıkıntı olmasaydı...
şimdi bu firmalara katarlılara versen 20 tl aşşağı fiyat etmez
ama bizimkiler hep fırıldaklık peşinde....
Yer İmleri