türkcell kardemir ve tekfen içinde olan fonlar iyi kar yazacak bugun
Printable View
türkcell kardemir ve tekfen içinde olan fonlar iyi kar yazacak bugun
Objektif bir analist ariyorsaniz Şant Manukyanı tek gecerim.Cok degerli analizleri mevcut.Finansal okuryazarlik seviyesine de cok katkisi olur.
Saygilar.
Kritik günler geldi 115'e devammı yoksa bir miktar geri çekilmemi olacak.
Altın pahallı, gümüş pahallı, döviz pahallı, mevduat sıfır.
Gidecek başka hiç bir yerin olmaması sebebiyle ağır aksakta olsa yön yukarı devam edebilir.
Düzeltme bekleye bekleye 84 binden 112 bine geldik.
Borsa adeta sinsi sinsi yükseldi desem abartmış olmam. Bu seviyelere dikkat etmek gerek üstat dediğiniz gibi. Trend şimdilik yukarı yönlü olsa da düzeltmelerde ani çıkış imkanı olmuyor fonlar için. Tabi panik olmak da anlamlı değil. Tüm piyasaları gözlemlemek gerekiyor artık mümkün olduğunca...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani çok iddialı konuşmayayım ama düzeltme falanda olsa çıkmayı düşünmüyorum.
Dahada düşer bu deyip fondan çıkmaya karar ver, çıkma işlemini yap, çık, T2 para gelsin derken fon tekrar yükselmeye başlıyor.
Bu defada bu gene biraz düşer düşşün alırım falan derken sattığımızdan yüksek fiyata alıyoruz.
Ayrıca birde şöyle düşünelim.1 yıl önce iyi yönetilen hisse fonu alanlar gerçekleşen onca badireye rağmen fonu elinde tutmuş olsalardı fonuna göre değişmekle birlikte %40 ila % 125 arası getiri elde edecekmiş.Düşünün son 1 yılda neler oldu.Buna rağmen bu getiri.
Bence bu yıl dahada iyi getiri imkanı olacak, çünkü gidecek yer yok artık.
Doğrumu bu düşüncem ne dersiniz?:)
geçmiş yazılanları okuyum dedim....toplam 5000 sayfa...ne yazdınız arkadaş...oku oku bitmiyor...tcd'ye jale demişiniz..methiyeler,methiyeler...sonra pes ettim....çok uzun...yemedi...
siyasette bir terslik,bir hareketlilik bu hipotezi bitirir bence...dolar bazında kesinde ,TL BAZLI bile süründürebilir...
birde abd seçiminde demokratlar kazanırsa ya da ABD İLE TERSO(papaz olayı gibi)bir durum söz konusu olursa yine ok yaydan çıkabilir...
bunlar oluncaya kadar herşeyi DEVLETBABA bilir..o ne derse o olur..faiz düş derse,düşer,borsa çık derse çıkar...
(not: amacım siyaset yapmak değil,piyasa anlizi yaptım,lütfen yanlış değelendirmeyelim)
eurobond fonlar ile ilgili kaynaklara ihtiyacım var? bilgisi olan,link koyabilir mi?şunu da okumalısın,filan diyen? türkçe olursa çok çok güzel olur?
ipv +%0.15
Saygılar.
https://youtu.be/OWaPsbq4FxQ Burada Ahmet Beyin hazırladığı video var
Eurobond fonlar değilde eurobondun kendisi için kaynak şu
https://www.hisse.net/topluluk/showt...9754#post39754
oph getirisi hakkında bilgi paylaşabilecek varmı.Zpe turkcell hisse satışını değerlendirir diye umuyordum getiriye bakarsak pozisyon açmamışlar gibi duruyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
burayı okudum hocam,burası çok emek harcanmış bir yer ve bence yatırım uzmanıyım diyen bir çok kişinin bilmediği şeyleri içeriyor.(buradaki bilgilerden sonra bir çok banka müdürünü,yatırım uzmanını derin düşüncelere sokabilirsiniz....)
ama eurobond fonlar çok farklı...içlerinde bir çok eurobond var...ve hareket tarzları bir şablona uymuyor,ya da ben uyduramıyorum..
neyse siz havalar ısınınca sinyal verirsiniz...:bravo:
R ile makine öğrenmesi :cool:
https://i.hizliresim.com/JH5Pus.jpg
fon içindeki eurobondların ortalama vadeleri de önemli getirinin yüzdesi açısından diye düşünüyordum....ama her zaman bu olmuyor..
dbh,ake 1-2 AY önce getirileri IPV den düşük iken şimdilerde getirileri çok daha fazla..
dbh'nin ocak ayından beri portföy dağılım raporları okudum,karşılaştırdım...20 eurobond çeşidinden 12 ye düşürmüş son ay ve getirleri çok artırmış...içinde 2021 de var 2043 de var....
bu eurobond fonları seçerken hangisini nasıl seçecez? kriterler neler?
ben uzun vadede ıpv iyi yönetildiğini düşünerek seçmiştim,ama getiride geride kalmaya başladı.. :Sad:
Bir de şu sıralarda ucuz faiz nedeniyle evlerini satanlar ellerine geçen parayla başka bir ev almayacaksa, onlara da borsa yolu gözüküyor gibi.
Ayrıca, geçen sene bu zamanlarda yüksek faiz ile stopajsız yıllık bağlayanlar da (benim bir miktar var ağustos ortasına vadem) bu sene mevduattan çıkmayı düşünebilir diye düşünüyorum, borsa açısından olumlu beklentilere bakarsak diyerekten.
Siyasette, Kasımdaki amerikan seçimlerinde Trump kaybedecek gibi, bu bizi nasıl etkiler acaba, sanki kötü etkiler gibi ama bilemiyorum.
Onun dışında içeride ne olursa olsun 2023e kadar seçim beklemiyorum ben (tabi ölüm, ağır hastalık vb, kanuni seçim gerektirecek bir durum dışında)...
hocam 2 TANE parti kuruldu...boşuna kurulmadığını düşünüyorum...kendilerince kurulduğunu da düşünmüyorum...2 milletvekilinin istifa etmesi ile HAVALAR bozar....
dünyada da 2020 de yeni bir dünya düzeni kurulacak filan deniyor...bu tür zamanlarda yönetimler hep değişmiştir,değiştirilmiştir..
corana dan daha çok bu nedenle YENİ BİR DİP bekliyor idim...hala bekliyorum..bekleyeceğim .ve daha çok beklersin dediğinizi duyuyorum.. :)
Geçen sene %21 net mevduat vardı.Bunu bırakıp riske girmeyi gereksiz görüyorduk.
Şimdi neredeyse yıllık % 5 net mevduat var.
Buda adamın gözünü daha kara yapıyor.Hiç değilse faizde dursa şu kadar kazanırdım stresi kalmadı artık.
O yüzden mevduattan çıkan ve işi takip eden kişilerin tek adresi borsa olacak gibi.
Buda habire yeni para girişi demek
Birde yabancıların girişi başlarsa iş nereye gider düşünemiyorum.
Ama bu arada ufak tefek geri çekilmeler mutlaka olacaktır.
Bende bir ara bekledim ama sonra pes ettim.
Anormal bir durum olmadıkça 2. dip falan olmaz gibime geliyor.
Olsa olsa ufak geri çekilmeler olacak bence
ACC'nin sahibi Actus Portfoy İstanbul Portföy'le birleşmiş.
Yani artık Actus Portföy olmayacak.
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2020&no=37
İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. (İstanbul PYŞ) tarafından Actus Portföy Yönetimi A.Ş.’nin aktif ve pasifinin bir bütün halinde devralınması suretiyle 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde İstanbul PYŞ bünyesinde birleşmesine izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiş olup, İstanbul PYŞâ€™nin birleşme sonrası ortaklık yapısı aşağıdaki tabloda yer almaktadır. İstanbul PYŞâ€™nin Birleşme Sonrası Ortaklık Yapısı Ortağın Adı Soyadı/Unvanı Pay Tutarı (TL) Pay Oranı (%)
Global Yatırım Holding A.Ş.
3.772.944
26,60
Polis Bakım ve Yardım Sandığı
943.236
6,65
Hasan Turgay OZANER
3.313.737
23,36
Tufan DERİNER
2.707.796
19,09
Alpaslan ENSARİ
2.702.116
19,05
Atıf CEZAİRLİ
473.391
3,34
Mehmet Fevzi ÇELEBİ
270.780
1,91
TOPLAM
14.184.000
100,00
Özellikle uzun vadeli tutmanın daha rasyonel olduğunu düşündüğümü zaten birkaç yazmıştım üstat. Gir çık yapmak aslında daha zor dediğiniz gibi. Bizim yatırımcıda sabır eksik ben bunu öğrendim yıllar itibariyle. Ben de çok düşüş olmayacağını düşünsem de tersini düşünenlerin sayısı daha fazla sanki :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şöyle olabilir: bu tür durumlarda tamamen olmasa da bir miktar pozisyon azaltılıp kritik seviyelerin geçilip geçilemeyeceğine bakılır. olur da geçilir, dirençler net şekilde kırılırsa tamamen pozisyon kapatılmadığından az da olsa kazanılmaya devam edilir. diğer yandan satılanlar da yeni yükselen kanallara yelken açıldığından daha yüksekten de olsa yerine konulur. geri çekilmeler başlarsa da daha uygun seviyelerden satılanlar yerine konulmak suretiyle düşüşlerden de para kazanılmış olur. acizane düşüncelerimdir. asla yatırım tavsiyesi olamaz.
tacirler fonları da acc gibi olmuş. borsa yükselirken kaybediyor. türev mürev, ne yapacağını bilmek imkansız.
tcd'ye nazar değdirdim eksi getirmiş :(
yazmayayım bir daha...
TKF'nin bu dengesizliği ürkütüyor beni. Uzun vadede hep diğerlerinden daha iyi olmasına karşın 1,40 artı endeksi ; 0,46 eksi getiri ile geçmesi can sıkıyor. Endeksin fiyatı hala 1.5 cent , 5 cent gördüğü dönemler oldu geçmişte. 20 yıldır trade ediyorum, Kimse zirveyi bilemez. Türev işine çok fazla girmeye, çok short kontrat taşımaya başladılar. Endeks düşerken çıkması değil, endeksin düştüğünden az düşmesi gerekiyor iyi bir hisse fonun. TKF'yi yavaş yavaş azaltıp MAC'ı artıracağım yerine.