Nevsin olunca izlenir :)
Syg,
https://i.hizliresim.com/d839hym.jpg
https://i.hizliresim.com/o7xohay.jpg
11di mekanda almadým ama 10 psikolojik barajýný aþmýþ bu arada 8i hiç görmedim belki 9 10du 3 4 yýl önce , menüde 7leri 8 9u 10a çevirmeler baþlamýþ [emoji3]
Barbun porsiyonda 10 adet geldi 13€
2 bütün taze kalamarda 12.4€
20lik ouzo 4€
Kabak kýzartmasý 5.5€ Yunan salata 6.5€
-
yarým litre ev þarabý 3.5€
Kalamar kýzartma 10€
Karides 9.4€
Kalkan 7.5€dan baþlýyor
Kilo balýk kýzartma 10€lardan baþlýyor. porsiyonlarý 7.4€dan
Özal öncesi TR de yaþayan insanlarýn gelir farklýlýðýnda bu kadar bir uçurum yoktu.
Fakirlikse, herkes fakirdi.
Ancak herhangi bir iþçi, giyim olmasa da gýda anlamýnda sýkýntý çekmiyordu. Her þey bol ve ucuzdu. Pazarda 1 kg sebze alýnca pazarcý çok bozuluyordu. Yarýn kilo diye bir þey yoktu. Çoðu memurun, öðretmenin kooperatif ile aldýðý yazlýðý vardý.
Özal zamamnýnda orta direk oluþtu ancak sýkýntý içindeydi.
AKP zamanýnda ise ortadirek yok oldu. Kendi burjuvasýný kurmaya çalýþtý. Ýlk dönem baþardý da..
Ancak Özalýn turizm ve otel yapma hamlesi ile kýyýlarda toprak çok deðerli hale geldi.
Ülkede gelirler ve satýn alma gücü bakýmýnda þu an yaþanan tam bir kaos.
Ülkedeki ücretliler kendi ülkelerinde aç kalmamak için köle ücreti ile yabancýlarýn iþlerini yapan hizmetçileri haline geldi.
Bunda 3 çocuk kampanyasýnýn önemli etkisi oldu. 20 yýl önce 65 milyon nüfus þimdi 85+10 (kaçak-mülteci) 95 milyon oldu.
Pasta küçüldü. Artýk un-þeker bile yetirilemez hale geldi.
Ýnsanlar o 300 dolar ücret için birbirlerini yerler hale geldi.
300 dolar maaþla 50 kiþilik mülakatsýz bir geçici iþe 5000 baþvuru varsa o ülke ekonomisi batmýþtýr, iyi yönetilmiyordur.
Özal bakýn 100 milyon olunca neler olacak demiþti.
Sað politik kesim, ürettikleri aþýrý milliyetçi-dinci söylemlerle beyinleri yýkanan eðitimsiz yýðýnlara yutturduklarý biat kültürü ile iktidarýný, zenginliðini devam ettirme peþindedir.
95 milyonda ülke ekonomisi çöktü.
Bangledeþ olduk zaten...
Hedef ortadoðu lideri ve 80 yýldýr devam eden iç savaþta Filistin ve Kuzey Suriye hamisi olarak 200 milyon ümmet kardeþliði...
Sendikanýn sözde olduðu bir ekonomik düzende,
90 bin camii imamý eðitimi, bilgisi olmadýðý her konuda her görüþe karþý elinde mikrofon her cuma konuþabilmesine karþýn,
geliþmiþ ülkelerde özgür düþüncenin simgesi olan ünivrsitelerdeki Hukuk Fakültesi Dekanlarýnýn bile hiçbir konuda sesi çýkamýyorsa,
300 dolar lýk açlýk ücreti için insanlarýn birbiri ile kapýþmasýna devam...
AB, ABD gelip sizi mi kurtaracak?
Ýþin özeti budur....
Bir iktidarýn ülke ekonomisini batýrma pahasýna Ýslam nedeniyle faiz vermemek sözünü tutmasý ilginç deðil mi...
Deðil kalkýnmayý saðlamak, ekonomik büyüme saðlamak, mevcutu sürdürmek için tasaffura ihtiyaç duyulur.
Faiz ve popülistlik adýna tasarruf sahiplerinin servetlerini eritmek için kararlar uygulamak ükenin kendi ayaðýna sýkýlmýþ kurþun deðil mi?
Ki dýþarýda paranýn bu kadar deðerli olduðu bir dönemde...
Tasarrufçulara servetlerini eritmek için savaþ aç, CDS deðerinle dýþarýdan para gelmesin.
Tek çare, mevcut düzeni devam ettirmek için PARA BASMAK = YÜKSEK-HÝPER ENFLASYON= Tüm MAL VE HÝZMETLERDE SÜREKLÝ ARTIÞ=EV ve ARABA FÝYATALRI HEP YUKARI...
Kýþa Avrupa doðalgaz krizi yaþayacak.
Biz, Rusyaya (Suriye operasyonu vs. uslu durursak) doðalgaz krizini yaþamayabiliriz. Aksi halde Rusya ile papaz olabiliriz.
Ancak AB deki zaten beklenen daralmanýn ,üzerine enerji yokluðundan üretim kýsýlmasý gelirse TR de baþta arabalar olmak üzere enflasyona artý bir katý olabilir mi?
https://eksisozluk.com/entry/139802434
D maris sahil restoranti la guerita 80 Bin TL hesap :) Belcika vs Banglades
Bunlara çok denecek bir þey yok. Mümkün olduðunca sýfýr iletiþim kurarak üstesinden gelinebilir.
Pislik olayý da gidilen yere göre deðiþiklik gösteriyor. Bir þey diyemem. Antalya bu konuda baya iyi durumda bence.
Þu güney sahilleri tc’nin bütün olumsuz yönlerini alýp götürüyor benim kafadan. Aklým gidiyor resmen. Ne ülkenin cemaatler, þeyhlervs tarafýndan elegeçirildiðini hatýrlýyorum ne baþka rezillikleri.
Denizin, dalgalarýn sesini duyunca hepsi kayboluyor sanki hiç varolmamýþlar gibi
Bu gibi seylere kulaklarimizi tikar, gozlerimizi kapatirsak ancak tadini cikarabiliriz.
Hatta bundan faydalanmak bile lazim diyorsun anladigim kadari ile.
Duzgun yonetilse cds de 850 olmaz %10 dolar faizi de odemezdik..
Her seyin bir bedeli var yani..
Hep derim al lokum faizi yat, odesinler bu duzeni savunanlar.
Onlar mutlu iseler alanlar dunden mutlulardir.
Syg,
https://i.imgur.com/oacdTor.png
Þu manzara üff bitiriyor beni
Uzun zamandýr yazmamiþtým çeþmede biraz dinleyeyim dedim þu ana kadar gördüklerime göre parasý olan %10 kesim çok rahat yaþýyor ikinci %10 luk kesim iyi maas alan veya emeklisi yüksek olan kiþiler onlarda kýt kanaat yaþýyor acý olan bunlarin çocuklarý hepsi 30 ve 40 yaþlarýnda ama hala aileleri tarafindan bakilan asalak tipler. Ve son olarak %80 lik sürünen kesim bunlar çadýrlarda ve karavana benzeyen arabalarla tatil yapan kimseler. Bu kýþý düþünmek bile istemiyorum. Daha kötü günler bizi bekliyor
Hep derim, yazarim bu ulke icinde iki ulke var.
Bengaldes ve Belcika.
Belkcikali olmaya calisiyoruz.
Tum cabalarimiz bunun icin..
Syg,
o düþünceniz yanlýþ bence. halkýn çoðunluðu acý çekiyorsa siyasi olaylar patlama tehlikesi vardýr her an ve sizin de malvarlýðýnýz servetiniz koruma altýnda sayýlmaz. devlet bi bahane uydurup bankadaki parana da þirketine de el koyabilir þu an karþý çýkabileceðin hiçbir mekanizma yok, boþuna B- vermiyorlar bu anlama geliyor iþte. çok zengin ve tanýnmýþ biri bile olsan bütün etik deðerlerden önce yönetimin yalakasý olmak zorunda kalmak gibi aþaðýlayýcý bir yola girmeye de mecbursun. aklý baþýnda bir þirket sahibiysen bunun bilinciyle hareket edersin zaten.
geçici sýðýnmacý statüdeysen bence o da pek güvende sayýlmaz, bi kanun çýkarýrlar kovarlar ülkeden insan hakký diye birþey yok. ha belki 2 hafta tatile gelen turisti ilgilendiren birþey yoktur, tabi otelden çýkmadýðý sürece, çarþýya çýkar da alýþveriþ yapmadan geçerse arkasýndan türkçe küfür ediyor hanutçular. turisti pazarlýk yaptý almadý diye dövmeye kalkan, barda içkiye bin lira isteyen, her türlü rezalet var antalyada kendimi bildim bileli. allahtan yerlilere bulaþmýyorlar.
Ekonomik krizdeki bir ülke için en kötü þey yerel para servetim devalüasyonla eritilir mi iken,
artýk bu aþamayý geçmiþ veya halkýnýn dolara geçip tedbir aldýðý umutsuz olan ülkeler için
duyulan kaygý "sermaye kontrolü gelir mi?...
Sri Lanka baþbakanýný görüp bu hale düþmemek için bu tip ülkelerdeki tek adam rejimlerine sahip iktidarlar neler yapabilir?
Öte yandan sermaye kontrolü gelirse artýk iktidara din, milliyetçilik duygusu ve çýkar için verilen oylar bir anda yüzde 1 e inebilir...
Kdv li haliyle HESABIN YARISINI oluþturan (40.000 TL)
Faiveley Meursault 1er Cru Charmes in 62.5 pound fiyatý var
https://resimyukle.imageupload.worke...83992A869.jpeg
.
.
Premier Cru bir þarap listede ki
.
Domanine Leflaive Chevalier Montrachet Grand Cru gibi
bir þarap ver bari bu rakama, para grand cru ya gitmiþ deriz
Benim poltik deðiþimle ilgili bir ümidim kalmadý...Geçen gün yaþlý emekli biri 10 tl dolmuþl parasý verip Halk ekmekten 5 ekmek alýp evine giderken Tayyipten baþkasý bu ülkeyi yönetemez diyordu...
Adam trilyon dolar GSMH dan kendi payýna Halk ekmek kuyruðu düþtüðünü göremeyecek kadar cahil; bu toplumdan ben ümidi kesmiþim...Gemisini kurtaran kaptandýr...
Dinle yönetilen ülkelerde vatandaþ biat etmek zorunda býrakýr onlar þu anda çoðunlukta fakat asýl onlar bitti kendiside çoluðu çocuðu da sefil durumda mecbur akp dýþýnda bir partiye oy verecekler.
Ýyi bayramlar diliyorum. Fon satýþ Perþembe günü o günkü kapanýþ fiyatla verilebilecek mi? Bu konuda bilgisi olan yazarsa faydalý olacaktýr. Teþekkürler, bereketli bir hafta dileðiyle.
fx markette usdtry 17.285 ,
tehtrus tl ( usdttry) 17.61 ,
koýn piyasasý düzeltilmiþ usdtry ( USDTTRY/BINANCEUS:USDTUSD) 17.625'tan iþlem görüyor
Geliyor gelmekte olan ...
https://www.patronlardunyasi.com/hab...pamiyor/266605
Türkiye genelinde 21 daðýtým þirketinden 17'si TEÝAÞ'a borçlu.
Sadece 4'ü iletim bedeli ödedi. Tedarik þirketleri de elektrik üretim maliyetleri ile ulusal tarife kaynaklý fark nedeniyle Mayýs 2022'ye kadar 23 milyar lira tutarýnda borçlandý.
Ne faturalar düþüyor, ne de sektör ülkede arz güvenliðini saðlayacak bir yapýya kavuþuyor.
THE BLACK SWAN SUMMARY (BY NASSIM TALEB)
https://www.youtube.com/watch?v=caPy0OZmXKs
Siyah Kuðu gelmeden önce bildiðimiz bilinmeyenler.
Gri kuðu döneminde bildiðimiz bilinmeyenler.
-ECB ve FED yeni faiz artýrým devam etmekte olan olasýlýðý.
-Petrol ve Doðal gaz tedarik imkanlarý ve enerji maliyetleri.
-Rusya-Ukrayna savaþý devamý.
-Nato nun askeri harcama artýrýmý ve Avrupa Ülkeleri bütçelerinde daha çok askeri harcama olasýlýðý.
-Rusyanýn baþta Almanya doðal gazý kesme olasýlýðý.
-Petrol ithal etmek mecburiyetinde olan geliþmekte olan ülkelerin iflasýn baþlamasý ve diðer ülkelere sýçramasý.Sri Lanka,Lübnan vs.
-Türkiye de yeni yatýrým yapmak isteyen sermaye sahiplerinin seçim sonuçlarýný görene kadarki risk almadan bekleme olasýlýðý.
-Asya da çýkma ihtimali yüksek Çin-Tayvan gerginliði.
-Afrika ve Ortadoðu artan hýzlý nüfusun baþta Avrupa ülkelerine yapacaðý yeni göç hareketleri.
-
-
-
Yaþlýlarla gençler arasýndaki uçurum her geçen gün derinleþiyor.
Sedat Peker boþa 40 yaþ altý kardeþlerim demiyor.
Yaþlýlara bakarsan bu ülke tüp kuyruðu gördü, binebildiði en yüksek modelli araba þahindi.
Kendi çöp gençliðiyle þimdiki zamaný kýyaslayýp yorum yapýyor.
Bu insanlarý kazanmak imkansýz hiç uðraþmaya gerek yok.
Ama yaþlýlara bakýp umutsuzluða kapýlmak da mantýksýz zira yaþlý nüfus gittikçe azýnlýk hale geliyor.
Nüfus idaresinin verileri belli. Bu seçimde seçmenin %52’si 40 yaþ altý seçmen olacak.
https://pbs.twimg.com/media/Evf7pS6X...png&name=small
Zaten anketlere de bu durum yansýmýþ durumda. Bu saatten sonra mevcut iktidarý savunan kesim her geçen gün azalýrken deðiþim isteyenler her geçen gün daha da artacak.
Gün geçtikçe azýnlýk hale düþen insanlara bakýp ense karartmaya gerek yok. Muhalefet aþýrý saçmalamadýðý sürece bu seçimlerde sonuç belli gibi.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...usmez-7243047/
Ege Cansen de iyice yaþlanmýþ...
Dolar sabit kalmadýkça enflasyon düþmezmiþ, IMF 80 milyar dolar kredi lafý etse bile CDS 1.5-2 ye düþermiþ.
Bunamýþ olabilir mi?
Adamlar 130 milyar + 60 milyar yaktýlar Sonuç: vatandaþýn yüzde 72 si dolarda...(Babacan verisi)
Hadi parayý bul dolarý sabitle...
Sen MB matbaasýný 24 saat çalýþtýrýsan dolar basamadýðýna göre yine de sabit kalabilir mi?
Bu Lale devri harcamalarý ile IMF sana 5 dolar vermez.
Ýzmir Müftülük binasý SADECE DIÞ CEPHESÝ için 20 milyon harcanmýþ.
Bütün diyanet vakfý öðrenci yurtlarý cepheleri ve içleri 5 yýldýzlý otel gibi...
AKP kamuda araç-lojman savurganlýða son vereceðim diye gelmiþti.
Sonuç ortada...
Meganlarýn yerine en küçük ilçede bile baþkanýn arabasý min. 3-5 milyonluk.
Bir diyanetin büteçesi 7-8 bakanlýktan çok...
Adam dýþ cepheyi altýn kaplamamý yapmýþ a.q 20 milyon vermiþ :vk: En pahalý malzeme taþ yünü onunla yapsan m2 birim fiyatý karbonlu köpüðün 2 katý olur...Yiyin efendiler yiyin nasýl olsa bu millet bu paralarý ödemek için her gün sofrasýný küçültüyor....