CB KHK 8 ve 12’ye bakin derim...
Pakro cete tam gaz...
Kemer sikma size...
Bu sizin kriziniz...
Onlar icinse ...
Hasat zamani...
Printable View
Sistemde,
sağlıksız çalışan hovarda harcama yapan
şirket yönetimini bilmeyen basiretsiz şirketlerin batması her zaman iyi olmuştur.
bünye daha güçlenerek çıkmıştır.
vucudun zaman zaman gribe yakalanması iyidir...
Şimdi geçen perşembe mi cuma mi haber çıkmıştı Avrupa ülkelerinin Türkiye'de bankalara verdiği borçlar vs 240 milyar dolar diye ...yabancı sirketleride koysan 300 milyar doları geçer ...sonuçta Allah göstermesin 2001 gibi birşeyi ama ...ucu Avrupa'ya ordan tüm dunyayaya ve ABD ye gelmeyecek mi? Trampet efendi bunu düşünmüyor olmalı .....
Ve bilen var mı bilmiyorum Yahudi sermyesi rotshlid Türkiye'de birkaç bankada ortaklığı olduğu söyleniyor bu durumdan eahatsiz olduğu söyleniyor ...dolar kuru şu an Soros un elinde deniyor çeşitli yerlerde okuduklarimdan.
Ve diyorum ki son olarak alacakli olan borclusunu yok eder mi sizce ? İyi günler
Powerpc hep demişti dolar alamayacak duruma gelecek ..resmen görmüş bu günleri ..hakikaten alınamıyor ..makas aralıklarından ,yüksek volatiliteden vs..
Aldığın malı daha yükseğe satamıyorsan nasıl kar edeceksin,
makas kimi bankada 30 kuruş,kimisinde 60 kiminde 1 tl.
trene son durak da binmek zarar yazar....
6.80 den dolar aldın kaç tl ye satmaya planlıyorsun (makas 1 tl )
risk yönetimi bilmeyen zarar yazacaktır...
at yarışı oyna daha iyi
çözüm ,
yatırımlar acil değilse durdurulacak
başlanmadıysa beklenecek.
büyüme küçültülecek,
devlet harcamalarında büyük kemer sıkılarak tasaaruf edilerek
bütçeden fon ayrılacak,
döviz borcu olan sektör büyük şirketler özellikle stratejik olanların döviz borcu sabitlenecek
hatta döviz borcu uygun bir kurda TL ye çevrilip yeniden yapılandıralacak.
basiretsiz ve gereksiz şirketlerin batmasına müsade edilecek ( kol kesilecek)
bankacılık ve finans sisteminin oluşacak zararları tasarruf edilen fonlardan tazmin edilecek.
dış ticaret açığı dengelendiği zaman
serbest kur baskılanarak duvara çakılacak (yüksek faiz silahı ile)
böylecelikle kur enflasyonunun önüne geçilecek.
doktorun acı reçetesi budur.
not: bunları yaparken ekonomiyi yönetenlerin ustalığı zamanlama ustalığıyla değerlendirilir.
time-schedule en önemli husus.
BES emeklilik ve TEFAS yatırım fonlarında böyle bir risk yok. Kuru gün sonu kapanıştaki en yüksekten hesaplıyorlar. :-) sadece satarken valör zamanını doğru tutturmanız lazım. Kur gün içi iniş çıkış yaparsa en düşük veya en yüksek yakalam şansınız yok. Trade etmeye uygun değiller.
Ben döviz alıp satmak yerine ALTIN veya yabancı fonlara yatırım yapan BES veya TEFAS fonlarını şimdilik daha risksiz buluyorum.
Sayın dudu neredesin bak Çanakkale bahçe domatis alıyorum 4 TL den miss gibi hemde marketten...sen şimdi 10-15 TL den aldım dersin hayiflanirsin.....biraz şöyle caddeden çıkmayı dene sanırım araban da var ....ha alışveriş azsa benzin parasına değmez o ayri..şöyle Küçükyalı Maltepe Kartal Ümraniye semtlerine git...yumurta kolide düşüş var 15 TL den aldım ...tavuk but kilo 8 TL den ....az sonra mangali yakacağım Dudullu tepede :)
Yeşil parkeli arkadaş piyasada Yok.!!
Gören varmı.??
Bağdat caddesindeki banka müdürlerinin kankası..!!
Uzuncu sağlam cı. TL mevduatçısı..!!!:vk:
Yarın paranın büyük kısmının dönüşü var ama ne yapacağıma hala karar veremedim, kur bu haldeyken dolar veya euro almak riskli diyorum bir yandan da tl. mevduatta para eriyip gidiyor diyorum.
Bu ortamda kimse kimseye akıl da veremiyor ne olacağı belirsiz, bankalardaki makas farkından dolayı insan al sat yapmaya da çekiniyor, bir süre günlükte kalsam parçalı olarak düştükçe dolar alsam diyorum tabi düşerse, gerçi burganın günlüğü de 17.35 düşük kalıyor, Nkolay bono daha uygun görünüyor zor karar bilemiyorum nasıl yapacağım.
Rahibi gönder gitsin.bize ne faydası olacak.stratejik olarak gönder gitsin.
Türkiye'nin Çin devlet fonu ile anlaştığı durumu var doğru olabilir mi
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2000 yilinda 60-65M nufus vardi...
Simdi multecilerle 90M..
20 yilda kirsal/sehir nufus orani beste birine dusuruldu..
3 cocuk, 5 cocuk derken oraya kadar saymayi bilse eliyle 7 de gosterecek..
Hepsi daha cok bina, sokak, dukkan yapmak icin.
O isin arzi ranti kendi elinde ya..
Luks aracla dolasan insaatci karilarini goruyor musunuz?
Iste 10 yilinizi calan hirsizlar..
Bu noktada karar sizin...
Are you going to let them get away with this?
Eger cevap herseye ragmen hala evetse acin iki elinizi gokyuzune ve baslayin zikretmeye... Alla bir teyub iki...
Bir kişi uğruna, ( rahip)bir ülke batiyor
Satranç ta hamleler çabuk yapılır.gunlerce düşünülmez.tecrube konuşur.karsi oyuncunun ileriki hamleleri tahmin edilir.gonder gitsin.
Rahipmis, halkbankmis bunlar bahanedir...
10 yildir beton yapiyorum diye calip cirpan bir kesim var.. Bunlarin buyukbaslari pakrolarin yurtdisina kacirdiklari, kucukbaslarinin icerde yedikleri, lux yasamlari var. Butun bunlarin bir bedeli olacak tabii ki. O bedeli de siz odeyeceksiniz.
15 Temmuz hain kalkışma sonucu,
Bu bize Allahın bir lütfu dur,
deyip tüm TSK nın her kadamesi kontrol altına alındığı gibi,
bugün yaşanan kur krizin de ,
yine bu bir Allahın lütfu denilerek,
Türkiye deki sermaye sahiplerinin el değiştirilmesi sağlanıyor....
Öyle de değil Şimdi.
Reelpolitik yüzünden olanlar oluyor. Senede 100b $ petrol çıkartsak 50 sini abd ye çok sevdiğimiz için bağışlıyoruz desek... yalniz inancımız gereği senede 1000 rahibi işkence ile öldürmemiz gerekli desek.... zenci menci toplar gönderirler bu işler böyle rahip filan yalan dolan...
Selim Somçağ
Selim Somçağ
@selimsomcag
·
10 aug.
2)AKP akıl dışı ekonomik fikirlerde ısrarı ve beton sevdası yüzünden TR'yi moratoryuma sürüklemekte."Biz halkımıza dayanarak buna direniriz" hayalleri kurmayın. Türk halkını üç beş batık inşaatçı için mi aç bırakacaksınız?
26
64
Selim Somçağ
Selim Somçağ
@selimsomcag
·
10 aug.
1)AKP'nin olanlara seyirci kalması yabancı yatırımcıyı panik havasına soktu, bugün daikalar içinde TL % 12 deval yedi. 10 günlük deval % 25. TR 10 gün içinde dörtte bir fakirleşti.
Gectigimiz 15 senede 3 kurusluk cikari icin bile defalarca firildak gibi donmus bir ceteden bahsediyorsunuz. Seyirci kalmak, rahip, inat etmek falan hep sahnede sergilenenler. Sahne arkasindaki plan takilan borcun tahsili icin devaluasyon.
Sen goturmus sene basinda 400 lirayi bankaya koymussun. O gun bu sektorun sana karsi olan yukumlulugu 100 dolar iken yarin belki 50 dolar olacak. Boylece insaatim bin yuz milyon baloncuk olmus diyen pakro cetelere peskes cekilen borclarin karsiligi tahsil ediliyor.
Ayni isi abd 2008’de yapti. Sahte fiyatlamalarla varliklar siserken birileri nakti cebe koydu; taktiklari borcu da usd basip guzelce dunyaya odettiler.
hırsızlık yaparken kimse rencide olmuyor da rahibe alırken mi olacak, ne büyük ayıp..?
https://www.businessht.com.tr/piyasa...eri-mola-verdi
herkesin derdi mevduat faizi olmuş
Cumhurbaskanligi kararnamelerini takip edin; pakro ceteye para yagmuru tam gaz devam..
Rahip falan bahane..
Faydalandiklari duzen ozunde cok basit:
Balon sisirip nakti cebe koy yani borc tak.
Kriz var diyip sisirdigin balonu yani taktigin borcu gucunun yettigine odet.
Bu işten çıkmanın formülü:
Rahmetli Sakıp Sabancı "gurur eşşekliktir" derdi.
Yapılacak şey rahibi derhal bırakıp faizleri 5-10 puan artırıp kuru 5 in altına çekmek olmalıdır.
Rus uçağında böyle olmadı mı?
Özür dilenmedi mi?
Birinin gururu 80 milyondan daha mı önemlidir?
Tersini yapanlar onyıllarca yaptırımla sefalet içinde yaşamıyorlar mı?
Gücünüzün yetmediği bir şeyle, yeldeğirmeni ile savaşmak gibi olmayacak mı?
Sonuç baştan belli olmaz mı?
Ha bundan sorra, bilimsel ve çağdaş olmayan tarikat, cameatlerin yönlerdiği güya milli eğitime son verip ülkede liyakat sistemini getirip tarımda, sanayide, teknolojide diğer ülkelerle rekabet edebilir seviyeye gelmektir.
Yoksa düşünce ve kaos olarak Ortadoğu bataklığından, gelişmiş ülkelere pazar olmaktan kurtulamazsınız.
Üç kuruş menfaat için ülkeyi Araplaştırmak yerine Atatürk yolunda gitmekten geçiyor.
Burda çok güzel bir oyun çevriliyor. Türk mevduatcisi ayşe teyze , abuzer dayının tl mevduatını. Haramzadeler e yem yapılyor.merkezbank ve olmayan berbat ekonomi yönetimi ses çıkarmayarak suça iştirak ediyorlar . Herşey bu haramzadeler için. Milletin a. Koyan mutaahh it ler için.