Bes eğitimine gitmiştim ..Oradaki hoca sistem çok guvenilir demişti.devlet garantisi bile yok bu yüzden ...bir miktar para acaba bes hesabına aktarilabilirmi diye sesli düşünüyorum ...altin fonu alınabilir yada yabancı para fonu ...y.t.d.
Bes eğitimine gitmiştim ..Oradaki hoca sistem çok guvenilir demişti.devlet garantisi bile yok bu yüzden ...bir miktar para acaba bes hesabına aktarilabilirmi diye sesli düşünüyorum ...altin fonu alınabilir yada yabancı para fonu ...y.t.d.
Su asamada banka batma olmaz , kuresel.sisteme dahil turkiye , usa tamamen gozden cikaracagini sanmiyorum
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Londrali abilerle yapilan pazarligi new yorklu abiler haber almaz mi? Goldman’dan gelen 7.1 yorumu ve akabindeki amerikan devleti aciklamasi. Yani ola ki kaynadi gitti aman gitmesin diye cift dikis.
Zaten 5 TL olacak kuru 6 TL yapmak icin bunca polemik ve kriz zahmetine deger mi dusunmek lazim. 5 TL’de sene sonunu bekler ve sonra 6 TL yaparlardi. Ancak bu kadar polemikcilik oynamak falan acikcasi sanki daha buyuk hedeflere isaret ediyor.
Bakanlıklara fiilen başlamayan veya başlasa dahi çoook zaruri olmayan projeleri durdurması yönünde yazı gönderildi.
Devlet kemer sıkmaya başladı , deniz bittii..
Olumlu bişeyler olacak yeterki uzun biraz sussun..
Ne olduysa o konuştukça oldu..
Adam resmen ekomomiyi bir başına krıze soktu helal olsun
“Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur; başkaları korktuğunda ise aç gözlü ol.” Warren Buffett
Sirket borclarina cok takilmamak lazim. Babalar zaten hedge etmis. Digerleri de batmasin yuzsun diye matbaa tam randiman calisiyor. Istediklerini sectiklerini bir guzel yuzdururler.
Vatandas sirketlere ne olacagini degil kendi halini dusunsun. Butun bu uckagit vatandasin birikimiyle finanse ediliyor. 2-3 senedit EMCI ile birlikte hareket ediyor olsa 2018’i en kotu USD=4TRY’den kapatabilecek olan TR, onumuzde durmasinlar; onumuzu kapamasinlar diye feryat eden hirsiz ceteleri yuzunden seneyi belki USD=10TRY’den kapatacak. TR bankalarindakl TL cinsi toplam mevduatin USD karsiligi birkac yuz milyar dolar azaldi ve azalacak. Londrali abilere de, uzak(?) akrabalari insaatci pakro cetelere de bayram var bayram.
Umut fakirin ekmeği! Bu adamların bir planlarının olduğunu düşünenlerin hala var olduğunu görmek beni şaşırtıyor vallahi. Dün okuduğum bir ekonomist şöyle bir şey diyordu, Berat'ın 100 günlük değil ilk önce 100 saatlik bir plana ihtiyacı var diye. Dün erken seçim yok dediler yine. Artık erken seçim konusunda emin olabilirsiniz.
Ülkeyi yönetenlerin temel sorunu düşünmeden konuşmaları. Çünkü konuşmayı çok seviyorlar; tipik egosu ezilmiş narsist davranışı, karşılarındaki şakşakçılar alkışladıkça daha fazla bağırarak konuşuyorlar. Sabah ayılan alkolik gibi uyandıklarında "akşam ne yaptım lan ben" sorusunu soruyorlar. Ama ders almayıp aynı şekilde akşam olunca alkole devam. Bugüne kadar değişim için çok vakit vardı ama değişmek istemediklerinden durum daha da kötüye gitti. Şimdi neden değişeceklerine inanayım?
En güvenli kaydi yatırım BES, çünkü kurum iflas etse bile varlıklarınız TAKASBANK ta sizin adınıza saklanıyor ve ASLA HACİZ EDİLEMİYOR! Mevduatta ise sadece 100bin TL devlet güvencesi var banka başına. Yatırım fonlarında ise hiçbir güvence yok. Yapacağınız ilk iş kaydi tasarruflarınız için BES hacmimizi arttırmak olmalı. Benim varlıklarımın önemli bir kısmı BES te %100 ALTIN fonunda bu sebeple en kötüsü olduğunda riskim en az. Ayrıca hesabımda olmayınca harcayamıyorum parayı. Bazı BES firmaları esnek olarak para ekleyip çıkarmanıza da imkan tanıyorlar. :-)
Yatırımı nakdi olarak tutanlar zaten yastıkalcılar; Kendi kasasını veya Banka kasası kullananlar. Bunun güvenlik ve çalınma riski olmamalı önlem almalısınız! Ayrıca karınızdan çocuklarınızdan ve aç gözlü akrabalarınızdan gizli yapmanız lazım işlemi ki harcamasınlar veya borç istemesinler. :-) Bu sebeple yastıkaltı miktarında aşırıya kaçmak gece uykularınızı kaçırabilir. :-)
Yer İmleri