Direkt kendim islem yaptigim icin biliyorum.Sizin link guncel degil.Fibabank mobil iygulamasindaki oranlardan teyit edebilirsiniz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Direkt kendim islem yaptigim icin biliyorum.Sizin link guncel degil.Fibabank mobil iygulamasindaki oranlardan teyit edebilirsiniz
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9022127b25.png
Ekran direk fibabankin mobil uygulamasindan alinmistir.
Kirik vade secerseniz 92 gune 14,75 oluyor.Ben paylastigim mesajin arkasinda dururum.
Acaba bizi suclayanlar ozur dilemek lutfunda bulunurlar mi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
20.6.2017 tcmb fonlama verileri
GLP : 96.4 milyar TL faizi : %12.25
TL depo : 10.4 milyar TL faizi : %9.25
toplam fonlama: 106.8 milyar TL
ağırlıklı ortalama fonlama faizi : %11.96
Sn.ressam, eski topikdaşımız sn.parasabir ile bir yakınlığınız var mı?
Kgfden verilen kredilerin vadesi ne acaba parayı geri öderken de TL gerekli.
2-5 yıl arası, ancak kredi geri ödemesi var diye ek likidite gerekmez. Bu krediler zaten piyasadaki likiditeyi (TCMB fonlaması olarak) arttırdı bir kez. Verilen krediler buhar olmaz, %70-80'i başka birilerinin mevduatına dönüştüğü için aniden ek bir likidite açığı oluşturmaz vadelerinin gelmesi.
banka parayı ucuza kaptım diye 1000 kez sevinç çığlığı atmıştır, 1-2 gün beklesen 16 rahat alırdın, çok ucuza kaptırmışsın paranı çokkkk, aylık neti %2 bile değil, neti 1, küsür civarı birşey olmalı, 36 gün para kullanım izni birde direk bankada, bunuda hesaba katmak lazım :bravo:
Vakifbankin 32 gun 12.5
Teb 32 gun icin verdigi oran 13
Denizbank 32 gun icin verdigi oran 13.25
Akbank 32 gun icin verdigi oran 14
Finansbank 32 gun icin verdigi oran 13.9
Odeabank 32 gun icin verdigi oran 14.15
Burganbank 32 gun icin verdigi oran 14.5
Sizce parayi aylik baglamam mi daha mantikli 3-6 aylik oranlarda mi baglasam daha mantikli olur degerli forum uyeleri verdigim oranlar yeni paragirisi icin verilmis oranlardir bugun gidip her bankanin mt si ile oturup gorusup aldigim oranlardir para miktari 400₺ dolay tutarinda yaklasik olarak
o oranlar verildiyse 32 günden fazla bağlamayın. dostane tavsiye
1 gunumu bankalari gezerek harcadim ama mt ler 32 gunluk maksimum verecegimiz oranpar budur diyerek beni bu sekilde parami yatirmaya yonlendirmeye calisti bana gorede parayi 1 aylik baglamak daha makul ve mantikli geldi vademin gelmesine daha 2 gun var son gun gene gezecegim olmazsa gunluk en fazla oran veren tavsiyeniz banka varsa ona da gecebilirim vov hesab iyiydi sanirim gunluk icin yanlis bilmiyorsam eger
Yazı yazarken ne yazdığınıza dönüp bir bakmanızı tavsiye ederim. 1-2 bekleyerek 16 dan bağlayınca valör farkını verecen mi ? Haydi biz ucuza kaptırdık '' aptalız '' sen ne yaptın ? Kaçtan bağladın ? Bu kafayı güzelleştiren şeyden ben de istesem mi bilemedim ki . Bankaya 36 gün parayı kullanma izni veriyormuşuz, gerçekten mi arkadaşım ? Oysa sen 35 gün vade deyince sadece akşamları bankaya bırakılan ama sabah kalkınca senin tasarrufunda olan para istiyorsun sanırım. Öyle bir dünya keşfedersen yer ayırtmayı unutma.
Tam da son 5 gündür topik gerçek amacına uygun şahane işliyor derken nazar değdi. Huzur bozmaya, akıl çelmeye gelenleri daha ilk cümlesinde anlıyoruz. İyi niyetle yazan sn.dudu , özim gibi nikler borsayı - doları övseler de temelin de mevduatçıdırlar.
Biz amatörce 300-500 bin tl. yönetirken, bankalar profesyonel ticari kuruluştur. Elbette her türlü albeniyi kullanarak ; kiraz , vov, turuncu, mavi, oksijen gibi hesaplara para çekmeye çalışacaklardır. Ama yıllık baz da ince hesaba vurunca üç aşağı beş yukarı aynı orandır. Burada bizler mevcut paranın miktarı ve opsiyon- trade becerimize göre uygun olanı bulacağız.
Mesela ; 100 bin lirası olan ve günlük dolar- altın vb. fırsatları değerlendirmek isteyen oksijeni , 200 ve üzeri olan ama dolar al-sat da yapmak isteyen vov, kiraz seçer.
haziran temmuz enflasyonu dusuk gelecek sanırsam dun semt pazarına girdim marketle arasında ucurum gibi fiyat farkları vardı ornegin kilosu 2 liradan aldıgım fasulye markette 7 tl sı idi..tuik te nerde dusuk fiyat onu listeye koydugundan enfalsyon dusuk cıkabilir bu durumda temmuz agustos oranlarda 0.50-75 arası dusus gelebilir ama eylul gibi yeniden artısa gecebilir tabi dolar kuru onemli olacaktır o aylarda...bakalım dolar kuru o aylarda herkesin bekledigi gibi fezaya mı gidecek yoksa herkes o aylarda yukselise odaklandıgı icin yerinde sayıp veya gerimi saracak bekleyip gorecegiz..tl dun iyi durdu 0.60 kayıpla ..ruble 2.20 real 1.3 deger kaybetti
Arkadaşlar ing e-turuncu 150 bin tl de güncel faiz oranı 14'mu veriyor.odeabank gibi 100 bin tl olarak mı sınırlı yoksa.
Hoş geldin faizi ve avantajlı faiz 1.000.000 TL, 250.000 USD ve 250.000 EUR'ya kadar geçerlidir. Bakiyenin bu tutarın üstüne çıkması durumunda aşan kısmına daha düşük faiz oranı uygulanacaktır. buyur kardes turuncu hesap ozelliklerinden alıntı yani sıkıntı yok senin icin
88 den bu tarafa döviz fiyat , döviz faiz ve mevduat faiz oranları vardır.
Onlara bakıyorsun.
88 de 1000 $ karşılığı tl yi. Faize yatırdığını çekilmediğini hesaplıyorsun.
1000 $ onuda dolar faizinden yapıyorsun.
Sonuca bakıyorsun dolar fiyatı enaz 4.5 kat fazla olmalı şuan.
Veya herhangibir yıldan başlayıver.
Görürsünki bu ülkede hiçbirzaman döviz mevduat faizinden kazandığın paranın yanına bile yaklaşamaz.
Hatta bu oran 2011 lerde 7 katlara kadar çıkmıştı.
İktidar aslında faizciden çok.Dövizi baskılayarak. Dövizciyi ezmiştir.
Matematik bu işler.
ek: Döviz hiçbirzaman Mevduat faizi ile yarışamaz bu ülkede.
simdi ufak kaba bir kerat cetveli ile hesapalrsak dolar faizini %4 mevduatı ortolama 14 dersek 100 000 usd 32 gunluk getiri 297 usd getirir ..100 000 usd karsılıgı tl ise kuru 3.52 bozupta yatırılsa 3.670 tl eder...297 usd *3.52=1045 tl ...352 000=3670 tl .....3670-1045=2625 tl fark ....bu farkı bankamı karsılıyor :) bu dolardaki adamın faiz zararı .. ( kur zararı haric ) artık herkes kendi zararını hesap etsin .
kaynak eksi sozluk..
mevduat faizleri uçmaya başlamıştır. bir banka bugün müşterisine %16.5 ile 1 ay vadeli mevduat yaptı.
Daha önce yazıldıysa fark etmedim;
Vakıfbank da trene katılıp gecelik faiz veren hesap başlatmış. Şu anki tanışma faizi 45 gün için geçerli, 250 bin TL'ye kadar %12.50. Akbank bile %13 veriyorken cazip değil ancak Vakıf'ın eli alışırsa arttırabilir ve vadeli oranlarına yaklaştırabilir, takip etmek lazım.
Cari Faiz %12,50
Limit Üstü Faiz* %11,00
Sözleşme Sonu Faiz** %11,75
*Halden Anlayan Vadeli Hesap bakiyesinin 250.000.- TL'ye kadar olan kısmı ''Cari Faiz'' oranı ile, 250.000.- TL'yi aşan kısmı ise güncel ''Limit Üstü Faiz'' oranı ile değerlendirilmektedir.
**Halden Anlayan Vadeli Hesabın bakiyesi vade bitiminde güncel "Sözleşme Sonu Faiz" oranı ile değerlendirilmektedir.