TeşekkürlerMI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
TeşekkürlerMI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yukarıdaki kırmızı ile yazılı metin yanlış bilgi olmuş. Düzeltmesi şöyle 0,87 oran ankara istanbul izmir için 500.000 TL ile sınırlı, diğer şehirler 300.000 TL. 0,87 oranı alabilmek için aynı bankada maaş müşterisi olmak gerektiği ise hala güncel.
Diğer türlü 0,99'dan kredi veriliyor. Akşama doğru yeniden bilgi almaya çalışacağım.
konut kredilerinin birden yükselmesi milletin yapılandırmaya akın etmesi oldu bence.
bir arkadaşımın 70 bin tl karı olacaktı yapabildimi bilmiyorum.
Hocam kesin teyit alanildiniz mi acaba
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu belirsizlik ortamında, heleki evlerin 2 ayda ortalama %30 yükseldiği şartlarda ev yatırımı zor gözüküyor. Şuan oran .87 çok yüksek değil ama çoğu yerde kira çarpanları 300-350 aya yükseldi.
%10-20 peşinatla, 220-240 arası kira çarpanıyla ev alınabilir. Benim şahsi görüşüm yatırım için alınıyorsa 3-5 ay beklemekte fayda var.
(An itibari ile düşüncem budur, şartlar değişirse, düşüncelerde değişebilir)
Ytd
Geçenlerde bir mütaahite fiyat sordum 1200 TL fiyat verdi metrekare için inşaat maliyeti
Ruhsat bağışları ve müteahhit karı eklenince 4800 TL oluyor dedi
Ruhsatı paralarını sen öde 3000 olur dedi
Bu ne parası oluyor ki bu kadar m2 başına fark ediyor birim fiyat
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mahallede bugün daire sordum topraktan dubleks satıyor 8 milyon TL dedi .
Bitince 10 milyon olur dedi
Doğru başkan..
Ben 2018 de 0.98 kredi kullandim.
0.79 oldugunda yapilandirma icin basvurdum kabul etmediler.
Ancak şunu yapabildim.
110 bin kredide 68.000 karim oldu.
Ayni faiz oraniyla.
17.000 nakit erken odeme yaptim.kalan taksitlerimide 2 katina cikarip 96 ay vadeden 30 ay vadeye düşürdüm.
Kira carpani olayi sabit mi peki? Evi aldin 1000 liraya kiraya verdin bir sonraki sene 1200 vs derken kademeli artiyor, para pesin veya kredili ise ödenen sabit, bence kira carpani evden elde edilecek toplam kira getirisiyle hesaplanmali, bilmiyorum belki benim dediğim yanlis da olabilir.
Kira artışı ile konut değerlenmesi 10 yıllık ortalamada birbirine yakın olur.
Tabi geçmişe dayanarak böyle düşünüyorum.
Bence, güney cephe, ara kat, aidatı düşük olan, camiye okula markete yakın, nüfusu artan bölgelerde, mümkünse 5 yaşını geçmemiş, iskanlı daireler kişileri üzmez.
Portföy çeşitliliği için 1 adet konutta düşünülebilir.
Ytd
Soru sorduk cevap yazan olmadı bu forumda böyle işte hep sorularım havada kalıyor
Müteahhit birisi daha iyi bilir. Iskan vb çok pahalı şeyler artık gerçekten de, biz bir ara epey araştırdık, natamam ev alıp tamamlamak daha uygun geliyor müstakil için dedik en sonunda. Inşaat sektörü stok da eridikten sonra artık bir süre mola bence. Stok da bitti sayılır daha satamayan reise gidip ağlamasın her şey satıldı neredeyse.
Hey gidi günler..
Beylikdüzünde evimin değeri 500k ya çıktı diyince orada o fiyata ev mi olur diye az dalga geçmemişlerdi benimle..
Bu hafta evime 1.050 teklif ettiler tabi ben ne yaptın ilanı 1250 ye çıkardım. Çünkü en düşük ilan oturduğum sitede 1.200k..
Halen zarardasın diyenlere acaba 100k peşinat verip 250k kredi çekerek 3500 tl aylık ödemeyle alınan evin değeri 1200 e çıkınca nasıl zararda olduğumu umarım anlatır çok bilmiş arkadaşlar..
2015 ocakta 350 bin tl ye 100 bin tl pesinat vererek 0.75 kredi ile almistim.
cuma gunu 1050k teklif edildi 1 saat diretti adam kabul etmedim.
aldigimda o zaman o fiyata beylikduzunden ev almadan once saglik raporu almam gerektigine dair onlarca sayfa dalga gecmislerdi..
beylikduzunden 350 bin tl ye ev alinirmi diyenler bagcilardan 700 bine ev alarak forumu terketti sanirim :)
https://www.sahibinden.com/satilik?q...ting=price_asc
birde su emlakciyi ( kendi fotosunu kapak yapan demir emlak ) onca kez sikayet ettim sahibinden birsey yapamayiz yaptigina karisamayiz diyor.adam civarda ki tum siteleri ilanlarinin icine ismini gizlemis.hangi siteyi aratirsan arat bu adamin linkleri cikiyor en ustte.
Ya ne komik adamsin, gene evi ilana koymaya basladin demek. O zamanki Dolar kuru ile evin 200 kusurdu, su anki kurla 150 civari ediyor olsa gerek. Al iste zarardasin.
Yok ya dolar bazlı değerini korumuş ev, üstüne de 5 senelik kirasını koyunca dolar bazlı kara geçmiş. Sugosu başkan süper yatırım yapmış çok dalga geçildi ama haklı çıktı helal olsun. Kazanan haklıdır abi tatavaya gerek yok bence.
Ha bir ara sanırım 800 verdiler dolar 5 lerde iken o zaman satsa daha da epik olacaktı ama olsun sağlık olsun.
ekonomi forumunda insanlara birde matematik ogretmeye calisiyoruz :(
uye olurken keske toplama cikarma sorulari sorulsa..
ben 100 bin tl ile 5 sene sonra 1.2 milyon eden yatirim yapmisim adam halen laf soyluyor..
2015 ocakta dolar 2.3 tl.ben 100 bin vermisim. 43.000 dolar eder.. arada kiradan daha az kredi odemisim her ay ortalama vurdugumda .. simdi bunu gelde bu adama anlat..
cok merak ediyorum o hakaret derecesinde laf soyleyip dalga gecenler gelip helal olsun diyecek mi..
Helal olsun.iyi yatirim.
Şu evi merak etmedim desem yalan olur.
1.2 mn beylikdüzunde enaz 5 yaşinda konut.
Özelliklerinden bahsedermisiniz biraz.
Mesela benim arkadasim Rami de site icinde 8 9 yaşlarinda 3+1 dubleksi 950k ya aldi. Bu evden fazlalik olarak neleri var acaba ?
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vay be 4 yıl önce 700-750veriyorlardı.. Emlakcı koymuyorsa ilanı 4 5 yılda iyi para verdiniz sahibinden sitesine:)
O günlerde benimde fikir ifade ettiğim olay 2013 yılında inşaat firmasının inşaat halinde katına cephesine göre 380-450 küsür aralığında , insanlara sattığı evin bitmiş halinini 2014 aralıkta de "tl bazda" daha ucuza 380bine aldım iddasıydı.
Temmuz 2014 2+1 450den başlar..
http://htemlak.haberturk.com/suren-p...mum-450-bin-tl
Hadi sizin evin cephesi iyi katı yüksek yüksek 500 520e satsın müteahit, 4-5 ay sonra 380 390a tl bazda satan arkadaşı tefeci kafaya silah dayamış olmalıki %25 ucuzuna hemen elinden çıkarmış. bu olayı ben mantıklı bulmadığım için o zamanlarda yazmıştım. Doğrudur , inananlar olabilir.
Bu olaydan bağımsız inşaat firmasının rakamlarına göre de ev 2014 temmuz-2020temmuz 6 yılda %100-110 getirmiş. Güzel bir getiridir.
Dolar örneği vermeyeceğim, Asgari ücret aynı tarihlerde %260 artmıştır.
YTD
guncel site seklini vs sahibinden ilanlarindan gorebilirsiniz..2 cocuk 2 yetiskin devasa havuz.1 olimpik kapali havuz.full donanimli spor salonu.her daireye 2 adet numarali otopark, sauna,hamam vs vs.
bu arada beylikduzu belediye baskani da 2 yan dairemde oturuyor.oturanlar genelde profesor pilot is adami vb.karsi komsum bi uni de dekan mesela.
https://www.sahibinden.com/satilik?q...ing=price_desc
isim geregi hafta ici istanbulda nerdeyse her semti gezerim.pastane ve cafelere ambalaj uretiyorum.en luks smete de giderim sizin o bahsettiginiz rami ye vs de.sadece su kadarini diyim beylikduzune ozellikle oturdugum cumhuriyet mahallesine laf soyleyenler hayatinda buraya gelmemis olanlar.elitlik ve nezihlik olarak su an kesinlikle etiler, nisantasi, nispetiye vs den 2 gomlek ustun. ( tabi buna da laf soyleyenler olacaktir ) isteyen varsa gelsin 2 saat gezdiriyim karari kendisi versin.
sahibindene hic para vermedim emlak konusunda.ilani yeniden vermek ucretsiz her ay.
fiyat konusunda yakaladiginiz detay cok dogru.toprak sahibinden aldim evi.adam ayni zamanda muteahhit.son 4 dairesi kalmisti ve en son sattigi 2+1 450 bin tl idi.faturasini dahi gostermisti.ofisine girdigimde fiyati ogrenip kalkarken esimin hamile olmasi o an,evimizin yanmasini bilmesinden dolayi ( babacan insaatin crown residence oturuyordum ve insaat sirketinin yaptigi yanlis projeden dolayi bina ortak alan yanmisti ve tum cevrede duyulmustu) size bu evi verecegim bana da para lazim acil yeni insaata baslamak icin diyip vermisti.hatta adamin 4 tane dairesi kalmisti, daha goruseli 20 dk olmusken adam kasadan 4 tane anahtar cikartmisti.e2 bloga gidin bu 4 daireyi de gezin hangisini istiyorsaniz alin dedi. :) bende hem m2 si en fazla, hem de kat olarak en yuksekte ki daireyi almistim.
bu yukarida verdiginiz link ise malum liste fiyatlari ve pazarliksiz rakamlar.misal ben bu evi alirken 500-520 ye 3+1 vardi ocak 2015 te.sizin bu linkte 2014 te 600 bin gozukuyor.
------------
neyse gelelim asil konuya.
bakiyorum da simdi de sahibindene para verip vermedigime getirmissin olayi.
Hatta 2014 fiyatlarını bile bulmuşsun konuyu çevirmek için.
sende o laf soyleyenlerdendin.lafi uzatmadan yok asgari ucrete getirmeden vs helal olsun diyip ozur dileyecek misin 100k ile 1.2m luk yatirim yaptigimdan dolayi.
100 bin peşinatla, kim ne derse desin çok iyi bir kazanç.
Burada para kazanmayla alakası yok ki olayın
Sen şimdi o daireden iki üç tane alabilir misin o mesele
Farzı misal ben eve 50 bine aldım şimdi 1 milyonun çok üzeri ediyorsa ben karda mi oluyorum
ama ben daha iyisi daha ucuza alamayacağım için hiçbir kazanç
Oluşmamış olmuyor mu .
Ben mi bilmiyorum bu işleri acaba
Benim 25 yıllık arkadaşım evini satsa 250 milyon eder belki ama bir daha yalı alabilir mi o paraya o mantık var oradada
oda yatırım mı geçen ay lojmanı aldım ihaleden 288 e kapıdan çıktımdaha imza atılmamış 450 verdiler 1 ay geçti üzerinden 550 ve alırım diyen var )