Köprüden önce son çıkış tren frensiz şekilde 200km hızla hedefe yol alıyor...[emoji4]
Printable View
ASGARİ ÜCRET DOLAR KARŞISINDA YÜZDE 21 ERİDİ
"Bekar ve çocuksuz bir asgari ücretlinin 2018deki aylık net geliri, 1.603 Türk Lirası. Bu yıl başında dolar kuru 3,78 TL idi. Yılın ilk günlerinde asgari ücreti 424 dolara denk düşen bir asgari ücretlinin bugünkü maaşı yüzde 21 eriyerek 331 Amerikan Dolarına kadar düştü."
Teknoloji şirketlerimize İmamÖğrenci altyapısı sunarak dünyada rekabet edemeyeceğimiz belli oldu..... Geleneksel çözüm kendini seve seke kabul ettirecek;
Ücretler döviz cinsinden düşürülerek rekabet edeceğiz..
Deniz üstad, sadece yabancılar değil, bizdeki yatırımcıları da piyasadan uzaklaştırabilir.
İyi bilanço ve iyi haber yollayan hisselerde alim yapıyordum, simdi nasıl alim yapayım, patron, muhasebeci, yakınları vs herkes çekinmeden önceden almış olacak.
Ben alıp neden tuzağa düşeyim? Benim işimi de ticaretimi bozmuş oldular.
Gelişmeleri, bilgili, tecrübeli kişiler yorumlasın.
Akşama kadar boş mesaj atan, işi gücü olmayan cahil takımı milleti yanıltmasın, bunların sözlerini ciddiye almayın.
Zor dönemlerden geçiyoruz, daha da zorlaşacak gözüküyor.
Haklısın.İyi bilanço ya da haber geleceğini önceden bilme imkanına sahip olanlar hisseyi satın alırlar,bilanço ya da haber duyurulunca da,buna gelen küçük yatırımcıya satar havadan ve haksız kazanç sağlarlar.Ben haberi okurken gözlerime inanamadım,bunun piyasaların temeline balyoz ile vurmaktan bir farkı yok,hiç bir şekilde sığınabilecek mazeret de yok,yatırımcının piyasaya güvenini yerle bir ediyorlar..
Konuya şöyle bakalım
Mevcut durumda insider trading başka hesaplar üzerinden alım satım yapılarak zaten yapılıyor buna engel olmak zor , hatta bir çok kağıtta alanen haraketler olup , sonra haber düşmesi bu değil mi ...
İşin ilginç yanı ;
Bu yasağı niye 45 gün süre ile kaldırıyorlar .
Şirket ortakları , çalışanlar iç bilgiye ulaşanlar ALIM yapsın diye ..
Peki bu alanlar satamıyor mu ?
Şu an hangi dönemdeyiz . Bilançolar gelecek .. Ortam çok daha spekülasyon ve manipülasyon a daha açık ..
Haftaya bazı kağıtlarda yükseliş gördüğümüz Zaman diyecez ki Ahaaaaa bunun bilançosu iyi gelecek , ya da haber gelecek ...
SPK nin bu kararı niye aldığı ilginç .. Sanırım 31 ağustosa kadar göreceğiz işlemlerde
Acaba diyorum bunlar şirket ortaklarına patronlara falan hisselerine sahip çıkın alın , geri alım yapın falan mı dediler .
Bizim uyanık patronlar da insider kurallarını gevşetin falan mı dedi
Aklım almıyor
Serbest piyasada Anlamsız yasak yasak değildir
Sadece fırıldak örtüsü olur
Çekersin örtüyü olur biter
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşin daha da garip yanı satım tarafında insider trading yapılırsa yine suç olacakmış. Bu bize yatırım yapmayın demekle aynı şey, aklı başında hiçbir insanın almayacağı bir karar.
Kararı Bloomberg’e değerlendiren SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu " Daha önce şirketlere pay alımlarına imkan sağlanmıştı. Şimdi şirket sahiplerine ve grup şirketlerine de alım yönünde hisselerine destek olma imkanı sağlıyoruz. Bu hisse senetlerine destek amacıyla alındı. Satım yapanlar için geçerli değil" dedi.
Elbette neden bu.
Spk diyor ki, alim yapın da nasıl yaparsanız yapın.
İyi de piyasayı bozuyor, benim ticaretimi bozuyor. Adı üstünde piyasa bozucu eylem.
İnsider zaten yapılyor, ama kural ilsletilirken sayisi az olur, onu da yakalayıp ceza verirsin, insanlar çekinir. Mahalledeki karakolu kaldırıp, suç islemek serbest diyeceksin.
Karakol bir is yapmasa bile, kanunlarla birlikte orada durduğu sürece suç oranını azaltır.
Başka hesaptan insider çok kolay değil.
Yüklü miktarda parayı akrabalık ilişkiniz olmayan hangi yakınınızın hesabına aktarabilirsiniz?
Geri alim programı ilan eden kişi ve şirketlere teşvik daha mantıklı, vergi, sgk prim indirimi vs getirilebilir.
Olumlu gelişme, bilanço, haber zaten fiyatı yükseltir, alıcı gelir.
Tek fark içeriden bilgi edinenlere öncelik tanınmış oluyor..
Eee, tek enayi ben miyim, olumlu gelişmeden sonra ben nasıl alacam, zaten gelişme fiyatlara yansımış..
Bu "salakça" açıklamaları yapanların ESAS Görevleri
Yabancı Yatırımcıları
Türkiye Finans Piyasalarında
yatırım yapmaya teşvik edebilecek
güvenilir bir ortam sağlamaktır.
Dünya Milletleri nasıl yapıyorsa
aynısını sen de yapacaksın !
para girişi istiyorsan buna mecbursun..
Sonuç, olumlu haber geldi, 100 kişi alim yapacaksa, alan sayisi 80'e iner.
İnsider alimi 5 kişi.
Düzenleme bu örnekte ters etki yaptı, eskiden olsa daha çok alici gelecekti, fiyat daha çok yükselecekti.
Son dönemlerde okuduğum en güzel yazı. Kisa ve öz tebrik ediyorum.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
haaaa,,
bilemem tabi...
yarın öbür gün
sebebini anlamakta zorluk çektiğimiz
bu "lüzumsuz açıklamaları ve beyanatları" yapanların da
fetö ile bağlantıları ortaya çıkar mı çıkmaz mı bekleyip göreceğiz..
Firildagi senin guguk kuşun ceviriyor
Sen git guguguna anlat derdini
Onu bulamazsan kalovali üç tekere anlat
Konsolide olmayan bilanço son açıklanma tarihi 9 ağustos
Şu an şirketler patronlar çalışanlar ne bilanço açıklanacak biliyorlar
Artık engel yok
İsteyen ALIR
GERİ ALIM PROGRAMINA YANAŞMAYIP
Şahsen alırım diyen patronlar var mı bakalım
Ben kendi bildiğimce yorumladım, umarım düzenleme spk niyeti doğrultusunda olumlu olur. Ayni gemideyiz, gemi su alıp yolculuk yapamazsa herkese olduğu gibi bana da çok zararı olur.
Yabancı Sermayenin umurunda mı senin ne yapıp ne yapmadigin dümbelek
O işin lagalugasi
O parasini kaldırmaya bakar
Sen ne yapıyorsan kendin için yapacaksın
Sen git o piyasa profesyonellerine soyle de gidip evropa ya Amerika'ya sıcak para sokup soğuyup sisince buraya getirsinler de biz de yiyelim
Nasılsa karla gelmiyor mu bu para
Herkes işine baksın
Türkiye'de yatırımcı olmak zor ,
Bir borsacı abim anlattı .
Halka açık bir şirket . hisse senedi 8 şubat tarihinden itibaren satış yiyor sert . Sonra nisanda şirket bilanço açıklıyor. 5 şubat tarihinde kap a bildirilmeyen bir rapor ancak bilançoyu ciddi etkileyen bir gelişme olmuş aslında. Şikayet oluyor muhtemelen spk ya . 5 şubatta bildirilmesi gereken rapor SPK isteği üzerine nisanda bildiriliyor şirket tarafından .
Bizim abi diyor ki şirkete , şirketinizde insider trading e karşı ne gibi tedbirler alınıyor ?
Şirket cevap veriyor
Eğer sormaya devam ederseniz size karşı yasal haklarımızı kullanırız ...
İŞTE BURASI TÜRKİYE .
bu sistemin,
bu şekilde yürümeyeceğini bildiği halde
kişisel menfaatleri sebebi ile
yapılan yanlışları görmezden gelmeyi,
3 maymunu oynamayı marifet sayacak kadar alçalanları,
kendi vicdanlarına havale ediyorum.
spk nın son kararı mevcut zihniyetin yıllardır aldığı palyatif kararlardan sadece birisi..
problemi çözmek, sürdürülebilir dinamikler oluşturmak vb hiç önemli değil bunlar için.
bakkal yönetir gibi ülke yönetiyorlar.. tek şansları paranın bol olduğu bir dönemde iktidar olmaları. ve uzun yıllar bunun ekmeğini yemeleri..
insider trading .. içerden bilgi alarak işlem yapmak.. adamlar bunu kaldırıyorlar bir süreliğine..
muz cumhuriyetlerinde olmayacak şeyler bunlar döneminde oluyor.
Kulahima anlat kulahima
Bak külah burda
De ki yalakligini yaptığın piyasaya
Siz profesyonel degil misiniz de
Herifcioglu ta ebesinin seyinden kalkıp buraya sıcak para sokup kar edince mallari yıkıp basıp gidiyor
Siz bunun aynisini neden orada yapamiyorsunuz diye bir sorsana
Onların işinin bir parcasida bu olması gerekiyor lem (HESAPTA TABİ )
Elbette ki hesap sormalisin
Neden soramiyorsun
Geç bu işleri devlet su işleri
Tak hunini dolaş sen gugugunla
şimdi ptesi; PİSTON AŞAĞI-KÜSKÜ FORMASYONU devam mı?
o kediciklere dokunmayacaktık, her biri 100 AYU GÜCÜymüş...
silikonlu olunca ağır oluyor,RUS AYUSU gibi oturdu:)
hani piyasamız güçlüydü.. bırakın düşşün.. kural değişikliği yapmayın.
piyasa alıcılar ve satıcılar arasında dengeye ulaşşsın.. mantık zaten bu değil mi?
ama siz satışların karşılanamayacağını düşünüyorsanız bu ayrı bir durum..
zira ya halk ta para yok "çok ucuzlamış" hisseleri alacak ya da parası olanlar artık size güvenmiyor ve parasını başka şekilde değerlendiriyor, yurt dışına transfer dahil..
her durumda halkı fakirleştirdiğiniz ve güven ortamını yıktığınız ortaya çıkar..
üretmekten bihaber'siniz
Üretmek için önce ilim, bilim
sonra da bıkmadan usanmadan çalışmak gerekiyor.
mevcut kadrolara bakıyorum ;
hepsi memuriyet aşkı ile yanıp tutuşuyor..
ekmek elden su gölden.. ne güzel hayat.. :) ))))
siz fesli manyağın uydurduğu hurafelerle eğleşirken
el oğlu aldı yürüdü tabi.. iphone, samsung, mercedes :) )))
siz şimdi
mevcut gidişata yetişemeyeceğinizi de gördüğünüzden
kendinize ayrı bir gidişat çizmeye çalışıyorsunuz.
ama nafile :)))
fesli hepinizi kandırdı.. zorunuza gitse de gerçek bu..
eninde sonunda
çok afedersiniz de yani s... s... siz de doğru yola geleceksiniz.. :) ))))
ne demiş adam ?
ben sana "müdür" olmazsın demedim oğul, "adam" olamazsın dedim..
puahaha
puahahahaa
troller zavallıca yazılarına başladı.. gerçeği konuşmak yerine manasız ifadeler, yok kediciklermiş yok dış mihraklarmış...:kahkah:
adamlar (dinci zihniyet) batırdılar işte 15 senede.. ellerindeki fırsatı değerlendiremediler.. şimdi panikle ne yapacaklarını şaşırıyorlar.. 500 milyar dolar borcun ağırlığı tam anlamıyla hissedilmedi henuz, ama yakındır.
bak sana çok basit bakkal hesabı anlatmaya çalişayım..gıda tıoptancılıgı yapıyorum...bakkal ve marketlere tedarikçilik...herçeşit bakkal market var müşteri portföyümde..sayalım bakalım ben kimlere mal satabilirim..bakkal ,market,benzin istasyonu marketi,okul hastane kantinleri..yemegini kendi mutfagında yapan fabrikalar...temizligini çayı nı kahvesi kendi yapan..ofis ve işeyleri vs vs.. şimdi de çalişma prensbini anlatayım yüklü ve çok mal alan adamdan..%5 kazanırım..parasıın ceviren ama açık hesap mal alan adamdan orta büyüklükte ki %10 kazanırım...hem az mal alıp hem açık hesap alan adamdan %15 ..eger birde adamın eli agırsa %20 kar koyar satarım...bu %15 %20 lik ...çevremde ki köy belde ve kasabada kayıtlı tekel bayi..bakkal market vs 1200 civarı var...ben bunların sadece 200 ü ile çalişiyorum..ve daha benzin istasyonarını kantinleri işyerlerini hesaba katmıyorum..yaniii daha bir dünya alternatifim var satış yapmak için.. artı dükkandan cash&carry tarzı perakendem toplam ciromun %25 ini karşiliyor..ve marketleri vs bakkalları küstürmemek adına dükkan satışlarım da kar marjım en az %30 ...sen diyorsuun ki yüksek kar veriyoruz bize para vermek zorundalar...bu saydıgım %15 karla mal verdigim ve %20 ile mal verdigim adamlarda..aynen senin gibi düşünüyor...bu mal satmak zorunda..biz olmasak para kazanamaz..eşşek gibi mal vermek zorunda..diye düşünüyor...ama o dilim benim total ciromun sadece % 15 i olsada olur olmasa da olur tipler..bu güne kadar mal veriyordum..cünkü kar ortalamamı yükseltiyordu..ama artık malı keseccegim...sonra alacaklarımın bir kısmını yavaş yavaş elden tahsil edecegim..biliyorum zamana yayılacak..alamadıklarımı da hukuki sürece bırakcagım..yani kol kesecegim.. onlardan kaybımı da peşin alabilcek yeni müşteriler..yaratacagım...finans piyasaları da aynı düz mantık...kendini üzen.. ugraştıran müşteri sevmez..bir yerde yeter artık der...kimse kimseye yüksek kar için gebe degil.. ben nasıl malım yerinde dursun diyorsam...adamlar da param cebimde dursun der...
120.000
88.000 oldu
Enflasyon yüzde 40
Faiz 21
Dolar 3.6 dan 5 oldu 3-4 ay içinde
Bu tabloya rağmen
Yüzde 52 Başkan dedi
Diyecek bir şey yok
İlk icraat
DAMAT EKONOMİ BAKANI
DİYECEK ÇOK ŞEY VAR
DEMOKRASİ VE ADALET OLSA SÖYLERDİK
SÖYLEYEMİYORUZ
kedidir kedi..yalnız 3 mesaj yazmış,dikkat ettim bu hobidik hiç,DİNCİLER,SİYASAL İSLAMCILAR,ÜMMET VS. kullanmamış...
her lafa dibine kadar cevap veririz..ama gerek yok..hayatın enerjisini harcamaya değmez..
ONLAR PROTEST OLSUN...işin gırgırında olmak en güzeli...
şimdi bu hobidiğe ptesi endekste short-long açar mısın desen cevap veremez?
taze poz. hangi yönde açılmalı...
sosyal hayatınız yok mu..reelde arkadaş-eş-dost yok mu?
burası siyasi dejarş yeriniz oldu.....aynı düşüncede değilsen: trolllllllll..TROLLMETRE Mİ VAR SİZDE?:)
hava alın,biraz oksijen alın...
Hsbc 6 Bankanın hedef fiyatını DÜŞÜRMÜŞ...Çok şaşırdık mı ??? Yapma be uşağummmm sırada ki gelsin!!! Fitch ??? Ula Fitch akşam o notu indirmezsen adam diiiissssiiinnn sen...�� Siz daha adımınızı atmadan aylar önce HALE sizin ne pohhh yicenizi bilir ula KERİZ'ler...#BIST100
Hale TÜRK
â€
@Hale_066
23 sa.23 saat önce
Daha fazla
Alper Bey muhtemelen indirir notu ağırda bir rapor sunar gece dolar 5 civarı görür Pazartesi düşer tekrar...
Bir gün yazılmış şaşırdık mı not indirimne hayır :):whistling::whistling::whistling:
Tek tutmayan gece dolar 5 lirayı görmedi tatilmiydi piyasalar saat 23 sularında :)
Dow 25.000 olmuş biz 89.000 mutlaka buraya girmek isteyen fonlar bu ghafta ohal kalkacak diye bir bahane bulup piyasaya gireceklerini düşünüyorum kısa vadeli de olsa spot Bist 100 de 93-95 arası görülürse bu hafta şaşırmamak lazım..
Le X820 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet, damatın maliye bakanı olarak atanması ciddi bir amatörlük..
en baştaki adam zaten ekonomide faiz-enflasyon ilişkisini anlamıyor, bir bunun üzerine damat olayı. ayrıca duruma göre kanunların uygulanması, ciddiyetin kalmaması.. her açıdan çöküş.. zihniyetin çöküşü..
Hala üretmekten bi habersiniz diyor adam ya
Üretim yapmak devlete mi düşmüş
Lafa gelince serbest piyasa ise gelince devleeeeet üretim
Üretim kimin işi
Senin özel sektörün üretim yapmak istedi de siyasi iktidarlar mi elinden tuttu etme eyleme dedi
Senin para profesyonellerin gidip Avrupa dan para kaldırıyordu da devlet mi tuttu ellerini
Guguga baka baka guguk olmuş herif