Sayfa 692/1223 İlkİlk ... 1925926426826906916926936947027427921192 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 5,529 - 5,536 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1. İşin daha da garip yanı satım tarafında insider trading yapılırsa yine suç olacakmış. Bu bize yatırım yapmayın demekle aynı şey, aklı başında hiçbir insanın almayacağı bir karar.

Kararı Bloomberg’e değerlendiren SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu " Daha önce şirketlere pay alımlarına imkan sağlanmıştı. Şimdi şirket sahiplerine ve grup şirketlerine de alım yönünde hisselerine destek olma imkanı sağlıyoruz. Bu hisse senetlerine destek amacıyla alındı. Satım yapanlar için geçerli değil" dedi.
    Never test the depth of river with both the feet!
    W.B.

2.  Alıntı Originally Posted by Whitewalker Yazıyı Oku
    Acaba diyorum bunlar şirket ortaklarına patronlara falan hisselerine sahip çıkın alın , geri alım yapın falan mı dediler .
    Bizim uyanık patronlar da insider kurallarını gevşetin falan mı dedi
    Aklım almıyor
    Elbette neden bu.

Spk diyor ki, alim yapın da nasıl yaparsanız yapın.

İyi de piyasayı bozuyor, benim ticaretimi bozuyor. Adı üstünde piyasa bozucu eylem.

İnsider zaten yapılyor, ama kural ilsletilirken sayisi az olur, onu da yakalayıp ceza verirsin, insanlar çekinir. Mahalledeki karakolu kaldırıp, suç islemek serbest diyeceksin.
    Karakol bir is yapmasa bile, kanunlarla birlikte orada durduğu sürece suç oranını azaltır.

Başka hesaptan insider çok kolay değil.
    Yüklü miktarda parayı akrabalık ilişkiniz olmayan hangi yakınınızın hesabına aktarabilirsiniz?

3. Geri alim programı ilan eden kişi ve şirketlere teşvik daha mantıklı, vergi, sgk prim indirimi vs getirilebilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by Bursa Yazıyı Oku
    İşin daha da garip yanı satım tarafında insider trading yapılırsa yine suç olacakmış. Bu bize yatırım yapmayın demekle aynı şey, aklı başında hiçbir insanın almayacağı bir karar.

Kararı Bloomberg'e değerlendiren SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu " Daha önce şirketlere pay alımlarına imkan sağlanmıştı. Şimdi şirket sahiplerine ve grup şirketlerine de alım yönünde hisselerine destek olma imkanı sağlıyoruz. Bu hisse senetlerine destek amacıyla alındı. Satım yapanlar için geçerli değil" dedi.
    bir sonraki aşama neymiş ?

alanlara "- aferin, helal olsun",

satanlara "- niye sattın ? fetöcümüsün yoksa ?" muhabbetine mi saracaklar ?

5. Olumlu gelişme, bilanço, haber zaten fiyatı yükseltir, alıcı gelir.

Tek fark içeriden bilgi edinenlere öncelik tanınmış oluyor..

Eee, tek enayi ben miyim, olumlu gelişmeden sonra ben nasıl alacam, zaten gelişme fiyatlara yansımış..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
    Bu "salakça" açıklamaları yapanların ESAS Görevleri

Yabancı Yatırımcıları

Türkiye Finans Piyasalarında

yatırım yapmaya teşvik edebilecek

güvenilir bir ortam sağlamaktır.

Dünya Milletleri nasıl yapıyorsa

aynısını sen de yapacaksın !

para girişi istiyorsan buna mecbursun..

7. Sonuç, olumlu haber geldi, 100 kişi alim yapacaksa, alan sayisi 80'e iner.

İnsider alimi 5 kişi.

Düzenleme bu örnekte ters etki yaptı, eskiden olsa daha çok alici gelecekti, fiyat daha çok yükselecekti.

8.  Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku
    Spk'nin yeni kararını kendi kendine yorumlayamayan kişilere borsayı bırakmalarını tavsiye ediyorum. Yanlış yorumlayanlara zaten tavsiyeye gerek yok.
    Son dönemlerde okuduğum en güzel yazı. Kisa ve öz tebrik ediyorum.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Buradaki yorum ve önerilerim sadece kendimi bağlar. Hiç bir kişi veya kurum için yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım araçlarında vahşi doğa kuralı geçerlidir. Yatırım tercihin acvı veya av olması sağlar.

Sayfa 692/1223 İlkİlk ... 1925926426826906916926936947027427921192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •