Aynen sn cerento, uygulamaya girdiğinde ppflerin getirilerini aşağı çekecektir.
Bu arada stopaj desteği 30.06.2023 e uzatıldı.
https://m.bloomberght.com/turk-liras...atildi-2322143
Printable View
Aynen sn cerento, uygulamaya girdiğinde ppflerin getirilerini aşağı çekecektir.
Bu arada stopaj desteği 30.06.2023 e uzatıldı.
https://m.bloomberght.com/turk-liras...atildi-2322143
hsyf'lerdeki kayıplar insanı şaşırtacak boyutta. bist dün 1.6 düştü bunlarda 2,5'lar havalarda uçuşuyor noolmuş böyle yav.
Tesekkurler.sabah iyi haber aldik stopajdanM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bi gariplik var.eıb de bugun 1.664 getirmis %8hisseyle nasil yapmis bu getiriyi ilgincM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%12,64 Gözüyor:notr:
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=EIB
Hisse fonlardan çıkıp biraz daha az risk alayım diye değişken fonlara girdim maşallah hepsinin götürüsü hisse fonlardan daha fazla bugün
3 SENE TAKİP ETTİM FONLARI, hepsi de borsanın inip çıkmasına BAĞIMLI.
Boğulacaksan büyük suda boğulacaksın.
yabancı fonlarıda para kazanmıyor. sonuç olarak.eurobond lar desen rezillik.
size bir tiyo vereyim.
50tane hisse yoğun fonun "ortak çoğunluk" eşleşmişini bulursanız iyi para kazanıyor.
tabi, her ay takip etmek şartıyla
para kazanmak kolay değil tabi ki :)
Kt portföy çoklu varlık katılım fonu kcv kodu ile işlem görmeye başladı. İçerik olarak ffh ye benziyor.
Bu canlı yayını saat 10.00 göre geriye alıp seyretmenizi öneririm. Konu fonlar.
https://www.youtube.com/watch?v=L3awJHLyoGE
Ben bu hisse fonları anlamıyorum, o kadar çok çeşit var ama aradığım türde bulmamıyorum, mesela sadece bist hisseleri içeren gıda fonu alayım diyorum, hepsi de yabancı hisse ağırlıklı çıkıyor,
içinde sadece gyo veya enerji hisseleri olsun diyorum ama bu tarz fonlar bulamıyorum, sadece banka hisseleri fonu bu ihtiyacı karşılıyor galiba, böyle fon çıkarmak mevzuata mı aykırı yoksa ben mi bulamıyorum anlamadım.
vay arkadaş facebook amerikan stock market 2022 sayfasındaki amerikalılar ne kadar karamsar. bi şekilde biden'in bedavadan para kazanana düşman olduğu fikrine kapılmışlar. yorumları okudukça nasdaqa olan imanım gevremeye başladı: ) gerçi geri dönüşün olduğu yer umudun kırıldığı yerdir derler, en başta bi plan kurduk devam edicez artık. zaten bu herifler geçen sene de aşırı buycu naralar atan adamlardı, sanki ruh halleri pek stabil değil bipolar.
bu arada herkesin yeni yılını kutlar hepinize 2023'ün bol kazançlı geçmesini dilerim. benim muhtemelen en mutsuz yılbaşım olacak evden bile çıkasım yok. sabah eyt durumumu sorayım diye sgk'ya uğrayayım dedim uğramaz olaydım bağkurlular her halukarda 9 bin gün tamamlamaya mecburmuş,5 bin gün kıyağı sadece ssk'lılara. 3,5 yıl daha ya prim yatırmak ya da sigortalı çalışmak zorunda olduğum anlamına gelen bu haber moralimi baya bi bozdu. zaten ben emeklilik konusunda bu devlet esnafa niye düşmandır yıllardır çözemedim. umut fakirin ekmeği belki memur doğru bilmiyordur yasa daha yürürlüğe girmediki.
Aslında en güzeli öyle de, her sektörden çeşit çok olunca kararsız kalıyorum, bir de hisse olarak alınca ister istemez takip edip yanlış işlem yapabiliyorum ama fonlarda uzun vadeli bekleyebiliyorum, bir de yönetenler benden iyi biliyordur herhalde diyorum.
Borsadaki şu yükseliş sürecinde aldığım hisselerden doğru düzgün hiç kâr edemedim, çok yanlış işlemler yaptım, hatta şu an elimdeki hisselerin hepsinde zarardayım ama aldığım hisse fonlardan %30-%90 arası kâr ettim, anladım ki doğru hisseleri zamanında alıp bekleme işini bir türlü beceremiyorum.
Varsa bir sepet tavsiyesi alırım tabi ki :)
Herkese bol kazançlı stressiz yeni bir yıl dilerim.
Herkese mutlu ve sağlıklı seneler.
Döviz - yabancı hisse ağırlıklı bir fon portföyü yapmak istiyorum.
Nasdaq için aft
Dolara paralel getiri için dbh
Tadımlık Kub ve aes
Yabancı fonları pek takip etmediğimden aklıma gelen dizilim, (ağırlıkları eşit olmayacak şekilde) böyle...
2023’te sizce öne çıkabilecek sektör ve fonlar ne olabilir?
Tabi ki ytd
Bagkur un tek esnekligi yillar yili bagkur lu olup sonra o boslugu af cikinca taksitler halinde doldurmak gibi ne dersin, oysa sgk lilar her ay catir catir brut maas larindan odeme yaparlar...
Saygilarimla
1980 dogum tarihi ise sgk li olsan seneye emekli idin...
affetmesin hocam. bu devletin af mantığı sadece kafası üçkağıda çalışan kişilere yarıyor ben çalıştığım her zaman düzenli yatırdım paramı. 7 yıl emekli sandığı, 4 yıl ssk, 6 yıl isteğe bağlı kendim yatırdım gün sayısını tutturduktan sonra ne zaman nasıl yatırmışım onları ilgilendirmez. ha ssk'lılar da 9 bin olsaydı hiçbir itirazım olmazdı. ayrımcılık yanlış bence.
3 ayda bir tekrar ettiğim fon tarama raporumu açıklıyorum arkadaşlar, gözüme giren ve takibe aldığım fonlar:
Bist: ZJV,
Yabancı: YLC,
Risk istemem çok kazanmak isterimcilere: MPK,
Pizza fon olsun içinde her bişey olsun diyenlere: ) HPD,
Fon trade etmek isteyenlere: ARE.(güzel bant hareketi var bi cetvel kullanarak şahane dipten alım zirveden satım fırsatları elde edilebilir)
alkışa gerek yok kodamalar (kürsüde akıl veren recep ivediği falan hayal edin işte: )
durum öyle maalesef, ben de ssk dan sonra isteğe bağlıya geçmiştim, baktım 9 bin gün gerekiyor, gittim bir yerde 4 yıla yakın ssk ödedim, şimdi faydalanabiliyorum yoksa 2.200 gün daha prim ödemem gerekecekti. hiç adil değil bu iş ama ne yapalım, sonuçta eyt'nin masrafını devlet fazlasıyla çıkaracaktır zaten, olan herkese olacak tabi.
IMF Başkanı Georgieva, "dünya ekonomisinin büyük kısmı için "2023'ün 2022'den daha zorlu bir yıl olacağı" yorumunda bulundu.
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/imfde...Ek2lD2wYDX_aeA
Böyle olacaksa yabancı hisse bazlı fonlardan uzak durmakta fayda var.
Nasdag 9000'e inecek herhalde.
Herkese sağlıklı hayırlı yıllar dilerim.
PPF nin bir tık üstü incele diyebileceğiniz fon varmıdır?Hiç olmazsa mevduat kadar getirsin diye bakınıyorum.
Tesk,ARE yabancı hangi borsaya bağlı ?
MPK da iyimis
kap'tan bakın hocam içerikle ilgilenen bir insan olmadığım için bilemiycem: )
bu arada millet bu bist100 dışı fonlardaki kötü gidişata dair fikri olan varmı? bariz bi sebebi varmı? bist rekorlar kırarken bunlar basbaya 1 aydır yatay trende bağladı..bist %15 gitti, ıdh %3,78 nedir yahu?
valla hocam burdan nasdaq almayan faiz indirimleri resmen başlamadan sahte bir ralliye aldanarak misal 12k'dan al tuşuna asla basmamalı. mutlaka yazın veya yıl sonu fed'in ilk faiz indirim kararını beklemeli, muhtemelen nasdaq 14k'ları bulmuş olur ordan girmeli. sonuçta 20k'ya kadar potansiyel var teknik göstergede o da güzel getiri.
ha dediğin gibi şansları yolunda gider de gerçekten nasdaq zirveden -%50 yaparsa faiz indirimi başladığında 10k'dan girme şansları olur, bizim gibi bekleme maliyetine katlanmamış olur, hele bistteyse güzel kazanırlar bu olasılık var. genelde o kadar şanslı olmadığımdan şahsen %50 abd beklemeye devam. dolar kurundan da umudum var.
tabi bir yerden sonra böyle fonlarda yükseliş hızları yavaşlıyor, artık şişkinlik mi oluyor yoksa hisse değişimi mi yapmıyorlar nedir anlamadım, bence de en doğrusu bir miktarını satıp başkasına geçmek, çeşidi arttırmak iyi olur. yabancı fonlara erkenden girdim onlarda hiç iş yok, yine en iyisi bist fonları herhalde.
en iyi kazandıran bist o zaman ful bist olsun mantığı da yanlış olur. yatırım dünyasında bu işin raconu %50 yerli borsa + %50 yabancı borsa/veya emtia yapmak. 2020 öncesi bu daha sık konuşulurdu ama artık dünya allak bullak oldu herkes kripto uzmanı falan oldu. bana gelince bu taktikten vazgeçmem bana hep kazandırdı. allah korusun bir gece ansızın gelme maceralarına girişirlerse fonunu satana kadar bistte paranın yarısının yok olmasını kompanse edecek tek şey dövizin ikiye katlanması olacak sonuçta.
Gtf ye bak pff den bi tik fazla getirir.
Pff ler bu ay sonuna kadar ayni.aysonundan sonra getirileri dusecekmis.3 4 gun once yazilmisti burda
YTD.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tşk.
https://www.anlikfon.com/
fonlarla ilgilenenlere faydalı olabilir.
tabi ben de temkinli adamım full bist hiçbir zaman düşünmem, zamanında keşke biraz daha fazla girseydim diyorum 1/4 girdim, düzeltme gelir diye bekleye bekleye bir türlü arttıramadım, kalan para değişkenlerde eridi, yabancı borsa fonlarda zarar etti, gümüş ve altın fonlarında iş yok dedim ben çıktım onlar yükselmeye başladı.
şimdi ne tarafa ağırlık vermeli onu kestiremiyorum bir türlü, bist ve yabancı tarafına biraz daha kaymaya devam mı etmeli, yoksa bistte düzeltme, yabancı borsa tarfında çıkış sürecini mi beklemeli, bir yandan da emtia tarafı ne olur, dolar seçime kadar bu seviyelerde kalır mı, bir sürü soru işareti.
Bu saatten sonra döviz bazlı yatırımlara ağırlık verilmeli.bist te ise agresiflerden kaçınmalı kanimca
%25 bistteyseniz %50 yapmak çok zor değil bence önünüzde 3 seçenek var ilki düzenli aralıklarla misal her ay başında bistin payını %5 artırmanız, ikincisi parayı hazır tutup 2-3 haftada bir gelen -%4 düşüşte girmeniz, üçüncüsü büyük bir olay olup bistin 4 bine düzeltme yapmasını beklemeniz. orda majör destek bölgesi var ekmeğin fiyatının üçe katlandığı piyasada oranın altı artık imkansıza yakın. planı baştan kurmanız o gün geldiğinde korkmadan tuşa basmanızı sağlar.
bist fonları ana paraya göre %25-30 civarına geliyor, arttırmak niyetindeydim ama dün ve bugün birer miktar satış yaptım mesela, ikinci seçenek bana daha uygun zaten genelde onu kullanıyorum, yüksek bir düşüş olursa ekleme yapmak (tabi bazen ters köşe olabiliyorum, sabah eksi oluyor akşam artı kapatabiliyor) 4 binlere kadar inmez herhalde diyorum ama belli de olmaz seçim sonuçlarına göre ortalık karışırsa daha da altına bile inebilir. sonuçta mecburen sürekli nakitte para hazır olmak zorunda.