Sayfa 693/1002 İlkİlk ... 193593643683691692693694695703743793 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,537 - 5,544 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Bagkur un tek esnekligi yillar yili bagkur lu olup sonra o boslugu af cikinca taksitler halinde doldurmak gibi ne dersin, oysa sgk lilar her ay catir catir brut maas larindan odeme yaparlar...
    Saygilarimla

1980 dogum tarihi ise sgk li olsan seneye emekli idin...
    affetmesin hocam. bu devletin af mantığı sadece kafası üçkağıda çalışan kişilere yarıyor ben çalıştığım her zaman düzenli yatırdım paramı. 7 yıl emekli sandığı, 4 yıl ssk, 6 yıl isteğe bağlı kendim yatırdım gün sayısını tutturduktan sonra ne zaman nasıl yatırmışım onları ilgilendirmez. ha ssk'lılar da 9 bin olsaydı hiçbir itirazım olmazdı. ayrımcılık yanlış bence.

2. 3 ayda bir tekrar ettiğim fon tarama raporumu açıklıyorum arkadaşlar, gözüme giren ve takibe aldığım fonlar:

Bist: ZJV,
    Yabancı: YLC,
    Risk istemem çok kazanmak isterimcilere: MPK,
    Pizza fon olsun içinde her bişey olsun diyenlere: ) HPD,
    Fon trade etmek isteyenlere: ARE.(güzel bant hareketi var bi cetvel kullanarak şahane dipten alım zirveden satım fırsatları elde edilebilir)

alkışa gerek yok kodamalar (kürsüde akıl veren recep ivediği falan hayal edin işte: )

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    sabah eyt durumumu sorayım diye sgk'ya uğrayayım dedim uğramaz olaydım bağkurlular her halukarda 9 bin gün tamamlamaya mecburmuş,5 bin gün kıyağı sadece ssk'lılara. 3,5 yıl daha ya prim yatırmak ya da sigortalı çalışmak zorunda olduğum anlamına gelen bu haber moralimi baya bi bozdu. zaten ben emeklilik konusunda bu devlet esnafa niye düşmandır yıllardır çözemedim. umut fakirin ekmeği belki memur doğru bilmiyordur yasa daha yürürlüğe girmediki.
    durum öyle maalesef, ben de ssk dan sonra isteğe bağlıya geçmiştim, baktım 9 bin gün gerekiyor, gittim bir yerde 4 yıla yakın ssk ödedim, şimdi faydalanabiliyorum yoksa 2.200 gün daha prim ödemem gerekecekti. hiç adil değil bu iş ama ne yapalım, sonuçta eyt'nin masrafını devlet fazlasıyla çıkaracaktır zaten, olan herkese olacak tabi.

4. IMF Başkanı Georgieva, "dünya ekonomisinin büyük kısmı için "2023'ün 2022'den daha zorlu bir yıl olacağı" yorumunda bulundu.
    https://www.ntv.com.tr/ntvpara/imfde...Ek2lD2wYDX_aeA

Böyle olacaksa yabancı hisse bazlı fonlardan uzak durmakta fayda var.
    Nasdag 9000'e inecek herhalde.

5. Herkese sağlıklı hayırlı yıllar dilerim.
    PPF nin bir tık üstü incele diyebileceğiniz fon varmıdır?Hiç olmazsa mevduat kadar getirsin diye bakınıyorum.

Tesk,ARE yabancı hangi borsaya bağlı ?
    MPK da iyimis

7. kap'tan bakın hocam içerikle ilgilenen bir insan olmadığım için bilemiycem: )

bu arada millet bu bist100 dışı fonlardaki kötü gidişata dair fikri olan varmı? bariz bi sebebi varmı? bist rekorlar kırarken bunlar basbaya 1 aydır yatay trende bağladı..bist %15 gitti, ıdh %3,78 nedir yahu?

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    kap'tan bakın hocam içerikle ilgilenen bir insan olmadığım için bilemiycem: )

bu arada millet bu bist100 dışı fonlardaki kötü gidişata dair fikri olan varmı? bariz bi sebebi varmı? bist rekorlar kırarken bunlar basbaya 1 aydır yatay trende bağladı..bist %15 gitti, ıdh %3,78 nedir yahu?
    goh da benzer şekilde ppf fonu gibi oldu, yan hisselerden çıkıp tekrar banka ve bist100 tarafına kayma oldu son zamanlarda, artık satmalı m?ı yoksa sıra tekrar o tarafa gelir mi bilmedim ama bugün bir miktarını satayım diyorum.

Sayfa 693/1002 İlkİlk ... 193593643683691692693694695703743793 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •