Yapcak ama yapmadan yapcak faiz dışında herşeyi artıracak kimse faiz artmadı sanacak
Printable View
Yapcak ama yapmadan yapcak faiz dışında herşeyi artıracak kimse faiz artmadı sanacak
Bence şu an faiz artırmadan nasıl faiz artıracaklar mb dekiler kendileri de bilmiyor.. Bakalım faizleri yukarı itici hangi enstrümanla oynucaklar
Nasil olacak o is. 1 aydir zaten kullanmadigi arac kalmadigi gibi yeni seyler icat ettiler.
Ne cektiler bu faizden be...
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Denizbank o/n +500k için bugün 20,50 teklif etti, boşta kalan yok
21 yıl sonu enf + 2 reel faiz.
23 altı bağlamak paranızı eritir hala 20li oran paylaşanlar var.
Arzu Toktay adlı kullanıcı beğendi
Atilla Yesilada
â€
@AtillaYesilada1
7 sa.7 saat önce
Evet, hedging videomda yıl sonu dolar/TL tahminimi 5.5 olarak verdim. Arkasında da duruyorum, hem siyasi olarak, hem de ekonomik olarak. Yarın bir video daha çekip nedenlerini anlatacağım.
TÜRKİYE CDS 529,23 % 0,74 11/09/2018 23:26:56
Merkez bankası faiz kararı .!!
Zurnanın son deligi.!!!
Sadece pansuman görevi görür.!!
Hasta kanser ölüm yatağında.!!
Kısır döngü devam edecek.!!
Fed faizleri yükseltmeye devam edecek.!!
Sonbahara girdik.!!
Ekimi kasımı var.!!
Martta yerel seçimler var.!!
Doğalgazı var.!!
Kara Kışı var.!!
Vadesi gelen ve gelecek dış döviz borçları
var.!!
Sıcak para memleketine dönmeye devam edecek.!!
Dolar kral olmaya devam edecek.!!
2019da TLden bir gol daha yiyebileceğimizi düşünüyorum. Sepet yapıp riski en aza indirmek gerek. (dolar euro sterlin)
IMF, erken genel seçim vs herşey mümkün.
yatırım tavsiyesi değildir.
ABD verileri beklenen de üzeri geliyor .!!!
ayrıca bir önceki veriler yukarı yönlü revize ediliyor. .!!!
Fed ortalığı toz duman edecek.!!!
ORta vadeli plan (program) daha piyasada Yok.!!
Bi açıklasalar.!!!!
Bu OV programı Kıyamet asıl o zaman kopacak.!!
Çünkü inandırıcı olmayacak.!!
Onun için hep erteliyorlar.!!
Bunların ne inandırıcı, gerçekçi
planı Nede programı var.!!
Tek adam düzeni.!!!
Son 1 ayda yediğim gollerden sonra benim de elim varmıyor artık uzun bağlamaya. 1 ay bile uzun oldu bu ortamda. Sepet anlamında %25 civarı 1 aylık bağlayabilirim ama kalanı günlükte beklerim diye düşünüyorum. Dolar uzun vadede zaten mütemadiyen yükseliyor. Şu anda tek soru nereye kadar düşer ve dibe en yakın nerelerden alınabilir. Uygun zamanda uygun bir yerden girdikten sonra sepetin bir kısmı bozulmayacak döviz olur, bir kısmı döviz tl al satla pozisyon almaya çalışılır, bunun için de mecbur gecelikte beklenir.
Gecelik oranlar aylıklara göre vasat ama oradaki oran farkından oluşan parasal kayıp 1 günde %0.001 seviyesinde yani 100.000 lirada 10 lira gibi bir faiz farkı oluyor aylıkla gecelik arasında bir gecedeki kayıp anlamında. Diğer taraftan döviz 1 günde %1 aşağı yukarı oynayabiliyor hatta çok daha fazlasını da gördük. Böyle bir ortamda dövizdeki değişim karşısında faiz zaten her türlü pul oluyor. Elbette dövizde pozisyon almakta risk var kayıp da gayet mümkün ama yine de ben bu stratejiyi izleme taraftarıyım kendi adıma.
Son 2 haftada bolca kazancım biraz da kaybım oldu terste kalmaktan ve al sat komisyonlarından. Bu hafta gidişatı tayin etmek daha zor. Toplantıdan çıkacak karar ve sonrasında ne olacağı tamamen belirsiz. Ben yine ağırlıklı TL'ye kaydım ama önümüzdeki günlerde fırsat oluştuğuna kanaat getirirsem tekrar dövize girebilmek için günlükte hazır bekleyeceğim.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, yurt içi ve yurt dışında yaşayan vatandaşlardan gelen talep üzerine, yarından itibaren Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla etaplar halinde euro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihracı, talep toplama yöntemiyle yapılacak.
syg,
Dostlarım günaydın. Kesinlikle Arı hesaba bulaşmayın bence. Dün Vakıfbank’a gidip arı hesap açtım ve bu hesaba 100K aktardım. Ancak bugün EFT yapmak istediğimde 6.12 TL EFT ücreti ve sadece 50.000 Limit olduğunu gördüm. Nasıl böyle bir saçmalık olabilir. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Normal vadesizden EFT yaparsanız masraf alır. Vadesizdeki paranızı önce Arı hesabına aktarın, sonra Arı hesabı üzerinden EFT yapın, böyle ücretsiz oluyor. Vakıfa EFT yaparken de direk Arı hesabının IBAN'ına EFT yapabilirsiniz. Normal vadesizi kullanmanın pek gereği olmuyor bu sistemde. Sadece ATM'lerde Arı'dan para çekilemediği için ATM'den çekmek istediğiniz miktarın vadesizde olması gerekiyor mecburen.
https://pbs.twimg.com/media/DmvWM-gW0AAHwga?format=png
Gerçekler tabloda.!!
Herkesin uyanma vakti geldi.!!
Uyuyanlar.!!
büyük resimde..!!
Anaparayı eritmeye devam edecek.!!
Forumda dikkat ediyorum herkes günlük gitmeye çalışıyor. Merkez faiz arttırsa da piyasaya yansıması hemen yarın olmayacaktır ki, piyasa zaten merkezden önce kendini fiyatlamış durumda. Açıkçası ben merkez 500 BP faiz arttırsa da piyasaya etkisinin %2 yi geçmeyeceğini düşünüyorum.
Bugün papazı salıp ters köşe yapar mi reis,
?
Piyasada MB'nin doğru dürüst bir faiz artışı yapmayacağına dair bir endişe de var galiba. Dolar ve borsa yukarı açılıyor. Henüz kararın satın alındığını düşünmüyorum çünkü nasıl bir karar çıkacağını hiç bilmiyorlar. Reis baskı yapar da yine sağdan soldan enstrümanlar icat ederek faiz arttırmadan işi kotarma yoluna giderler diye bir korku var sanki.
Papaz + 100bp
Holosko + 5milyondan esinlenebilir
Üçkagit yapıp MB kararı öncesi Papazi salmasinlar. MB da az Bir faiz artışı ile işin içinden çıkacağını düşünüyor olabilir Bu şekilde. Eğer düşünce böyle ise, buna günü kurtarma derler
Papaz mapaz ne sekilsiniz olum :) papaz falan kurtarmaz MB diyorum rezervleri diyorum hızla eriyor diyorum ...bunu nasıl durduracaklar diyorum ..faiz artırmadan diyorum :)
T- bank %26,5 taze oran
BLA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ünlü menkul değerler havuz hesap günlük 24% min. Katılım 50k
Mevduat oranı