Son gelişmelerin ışığında enflasyon cephesini sıkıntılı görüyorum. Ortodoks olmayan yöntemlerle iş yapılmaya devam edilirse ve faizler daha da indirilirse neler olacağını artık siz düşünün.
Printable View
Son gelişmelerin ışığında enflasyon cephesini sıkıntılı görüyorum. Ortodoks olmayan yöntemlerle iş yapılmaya devam edilirse ve faizler daha da indirilirse neler olacağını artık siz düşünün.
https://www.borsagundem.com/haber/bu...ilmali/1720969
Bunlarda mı ağlak şimdi bunlarda mı sosyal medyada kampanya yapıyor...
Çok fazla söze gerek yok.
EYT nin iptali AKP nin intihar etmesi demektir. Bu gerçeği göremeyecek kadar naif olamazlar. Bu saatten sonra EYT de geri adım mümkün değil. Haftaya meclisten geçecek zaten, sonra da 5 milyon kişi AKP den Allah razı olsun diyecek.
Single Taxer (Georgist) gördüm seni Zdx. 19. yüzyıl sonu 20. yüzyıl başı bu ekonomist akım çok moda idi. Onlar sadece LVT (land value tax=gayrimenkul / arazi vergisi) uygulanmasını, gelir vergisi ile kurumsal vergilerin kaldırılmasını savunuyordu. İnşallah böyle olmaz yoksa ben yanarım, külliyen vergiye çalışırım.
Yazdiklarina katilmiyorum. Baskasinin vicdani cunku beni de etkiliyor, hesabini da sorma hakkim var.
Kapatilip daha fazla adaletsiz yaratilacagina yatirimci sirketine zarar edecegini bile bile destek atsaydi, sirketler geri alim yapsaydi bu musibet de bertaraf edilirdi. Ponziler 30 milyar dolara insanlar aliyor diye gitti.
2. gundu ilk devre kesiciden itibaren spek gruplari butun sosyal medyayi ayaga kaldirdi kapatilsin diye. Onlar bunu istiyorlarsa iyi bir tarafi yoktur.
Borsa 10 kat artmis oh ne guzel. Dusunce zarar ettim kapatilsin (banka yatirimcilari icin yazmiyorum bu kismi). Deprem de olmamis sayilsaydi bari.
Son olarak da kapatilmamasini istiyorum diye nemalaniyorsun ima edilmeye basladi. Halbuki bana giren kazik herkesten buyuk. Fikrini cikarina uygun olmadigi zaman savunabilyorsan bir degeri vardir.
TREND faiz olayi yeni hukumete kaliyor. Yuklu bir artirima gitmek zorundalar. Enflasyonu o nasil tekitkleyecek acaba.
Depremden bankalar en cok etkilenecek yine finansal olarak. Nasil dusunuyorsun? Cimento, demir-celik, cam... baska hangi sektorler icin pozitif?
Selam sevgili 666 kardeşim. AKP Başkanlığı kaybederse dediğin gibi yüklü bir faiz artışı olur mesela şu anki %9 dan %35 gibi bir seviyeye çıkar. Bu arada, seçime kadar faizler şu anki %9 dan daha da aşağılara indirilecek muhtemelen. Faizlerin %35 gibi bir seviyeye yükseltilmesi resesyona davetiye çıkarmak demektir ama başka çare yok, el mahkum böyle olacak. Ama piyasa bunu çabuk atlatır, TR dünyadaki en dinamik ekonomilerden biridir, değişen şartlara hemen adapte olabiliyor. Deprem yüzünden ilk 2 günde o dediğin sektörlere yumuldu herkes, bundan sonra hiç bir cazibesi yok artık bence onların. Öte yandan zaten bir kar realizasyonu sürecinde olan bankalar deprem dolayısıyla son 2 günlük satışlarla neredeyse 1 F/K dan işlem görüyorlar. Tahminimce bir süre daha aşağı yönlü baskı devam eder, aşağı yönde şu anki seviyelerden %15-20 lik bir marj olacak gibime geliyor (inşallah olmaz). Ama Nisan ayı gibi banka kağıtları tüm kayıplarını geri alır diye düşünüyorum.
Yukarıda şöyle bir tahminde bulundum:
Tahminimce bir süre daha aşağı yönlü baskı devam eder, aşağı yönde şu anki seviyelerden %15-20 lik bir marj olacak gibime geliyor.
Eğer SPK hisse geri alımlarını serbest bırakırsa ve/veya en başta TVF olmak üzere kamu fonları alıcı rolüne bürünürse bu senaryo pek gündeme gelmez.
DW ye sormuşlar neren eğri nerem doğruki demiş. Yazıklar olsun bir haftadır sadece yazılanları okuyorum ve insan oğlu yaşadığı sürece bu mezar hırsızları maalesef olucak. Böyle zor geçen günlerde dahi rant peşinde koşmak yazıklar olsun. Elbetteki deprem sonrası işlemler kapatılmalıydı , kapatmayanlardan bunun hesabı sorulmalı ve ayrıca tüm işlemler iptal edilmeli. Sosyal demokrat geçinen zavallılar bu depremler veya diğer felaketler elbette bir gün sizleri veya çocuklarınızıda etlileyebilir. Ülkemiz maalesef deprem üreten bir konumda bunun olumsuz etkilerini en aza indirecek projeler üretmek yerine mezar hırsızlığına soyuluyor ya ben buna yanıyorum. Uzak dursun oradan gelecek üç beş kuruş Ülkem bir daha böyle felaketler yaşamasın. Tekrar yazıklar olsun mezar hırsızlarına ve böyle günlerde insanların en zayıf olduğu günlerden çıkar sağlamaya çalışanlara. Firavunların bile mezar hırsızları vardı demekki insanlık olduğu sürece bu hırsızlar hep olacak. Gün kenetlenme günü olmalı hesap günü yaralar sarılınca olmalı. Maalesef beni yine şaşırtmayan bazı kişiler işlemler iptal olmasın deyip böyle günde nemalanacağı üç beş kuruşun peşinde. Ben epeydir AKBANK veya İŞCTR almayı düşünüyordum , ama bir lot dahi almadım ve almam. Biliyorumki satan kişinin ruh hali sağlıklı değil ve oradan kazanacığım üç beş kuruş bir gün benden kat be kat çıkacaktır.
Hem bist ilk gün kapatılmalıydı diyorsunuz, hem de sosyal demokratlara sarıyorsunuz.
Bist A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı Erişah Arıcan. Hani damadın doktora tezini yazan bir prof. vardı ya.. işte o. Aynı zamanda varlık fonunda da ynt. krl. üyesi.
Bir diğer üye Fahrettin Altun
Bir diğeri Metin Kıratlı
Çemkireceksiniz doğru tarafa çemkirin lütfen.
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buralarda birileri 2021 Aralık ayında da ahkamlar kesiyordu sonrasında olan gelişmeler bambaşka oldu.
Bakın bazı şeyler söylenti kanıt var mı elimizde yok o yüzden kimse kimseyi saçma sapan siyasi bazı varsayımlar üzerinden kırmasın bunun zamanı şimdi değil.
Şu an odaklanılması gereken bu 6-7 şubat ta da kapalı olmalıydı. Gereken adımlar atıldıktan sonra piyasalar açılmalıydı.
Olamadı o işlemler de iptal edilmeliydi aynı 8 şubat gibi.
Borsayı kapatmaz saçmalarsan böyle milletinde ağzı torba değil büzemezsin. O yüzden hele siyaset için birbirinizi hiç kırmayın.
Saygılarımla.
Bir bilen diyor ki BORSAMIZ KAPATILMALIYDI
https://www.paramedya.com.tr/devami/...si-boyle-oldu/
Deprem üzerinden inanç ,kadercilik , siyasi rant , iyilik - kötülük - ahlak falan filan yargılamalar yapmayıp sadece hukuk ve insan hakları konuşabilseydik.
Suç işleyen ve yurtdışına kaçmaya çalışan müteahhitler kadar Yapı denetim ve izni ruhsatı veren belediyelerin ve siyasilerin de yargılanabildiği bir ülkede yaşayabilseydik .
Umarım bir gün bunlar da olacak . Haklısınız Depeche bey katılıyorum.
Twitter canlı yayında m.akdere yargı dağıttı .
Adam gibi adammış
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
her türlü yetki, etki tek bir kişide ve dolayısıyla onun atadıklarında iken gelmiş saçma sapan söylemler ve ithamlarla algı yapıyorsunuz. cuma günü alıp, salı günü satan hesabın kime ait olduğunu hiçbirimiz ispatlayamayız ama kamu adına düzenleyici ve denetleyici kurumların tüm hesaplara anında erişim ve gerekirse yaptırım hakları olduğunu çok iyi biliyoruz. hayatın her alanında ve her olayında , bir kesim karşıdakini kolaylıkla itham etmeyi alışkanlık haline getirebilecek kadar psikolojik ve fiziki üstünlüğe ulaşmışsa ve bunu senelerdir diğer görüşleri bastırmak amacıyla kullanabiliyorlarsa, burada bir sıkıntı var demektir. sizler, kıymeti kendinden menkul fikirlerinizi kanıtlanmış gerçeklermiş gibi sunma hakkına sahipken, diğerlerine fikirlerini söyleme, olasılıklar doğrultusunda tahmin yürütme hakkını bile tanımamaya çalışıyorsunuz...
Sorun tek adamlık değil .
Sorun Tek adamın arkasına saklanıp suç işleyerek memleketin canına okuyanlar.
O Tek adam çok ilahi bir insan ve ak be ak masum olabilir , melektir melek Dicem ama deprem esnasında siyasetin de tadı yoktur boşverin gitsin
O tek adam 20 senede Ülkemiz deprem şehirlerinde yıkıp sağlamını yapması şart olan , ama yıkmadığı kaçak, zayıf ve kondu Yapı stoğunu yüzbinlerce binayı , bunların yıkım kararını TBMM 2 ay içinde geçirsin ben oyumu da örneğin sadece İstanbul’da YAŞAMLARI deprem kaynaklı bina riski altında kalan 500.000-1 milyon İstanbullunun hayatını kurtaracağından , ona verebilirim ama 20 seneyi de üzülerek anarım .
neticede kahramansan kahramanlık yaparsın siyasetçi isen ise siyaset yaparsın.
Bakalım KAHRAMANIMIZ bu seçimi kaybetmek umrumda değil ben bu işi çözerim mi dicek , neler yapacak yıkım yasaları çıkacak mı bekliyoruz.
Sana düsmeyebilir, yazmasin
ama bir baskasini fikrini söylediginde sanada düsmez deme lüksün yok,
Sende aynı fikirdesin ama dillendirememissin , karsi söz söylediginde maskeledigin düsünceyi
tarafsizca savunuyorum havası yaratma derdindesin
bu fiyattan sattım bu fiyattan aldım laflarınıza zerre kadar inanmam
Madem teshir etmek isyiorsun aldın veya sattın veya uzun zamandır tutuyorsun cekersin videosunu koyarsın youtube,
Yazilacak çok sey var tabiki, ama bugünlerde olmayacak not aldım ilerleyen dönemde yazarım.
Shortcular karsı ciksadasa , P.tesi dahil olmak üzere bütün islemler iptal olsun,
E finansçılar dememişsin. Onun içinde herhalde kendinde olduğu için. Esas benim bildiğim Borsacıların ABD de mahkemede şahitlikleri bile kabul edilmez.
Bir şey soracağım bu yukarıdaki işler yalan söylenmeden yapılamıyor mu?
Ben mesela 30 senedir bu piyasadayım yanlış analiz yapmış olabilirim ama yalan konuşmam, konuşmadım.
TH bak kusurabakma çok yanlış laflar ediyorsun çoğu zaman. Hemde çok yanlış bakış açılarıyla. ve yanlış hatalı yazılar yazdığında hiç dönüp pardon dediğini görmedim. Böyle bir dünya ancak sanalda olur reelde olmaz.
Trend bey ben ironi yaptım bakınız BÜLENT ARINÇ denen parti içi muhalif bey , bile parti aşkıyla kalbi atarken HEP KAZANMALIYIZ BİZ EFSANEYİZ MODUNDA seçimleri ileri mart 2024 alalım diyor , hırslı adam tabi ki enayi muhalefeti uyutacak güya güzel İDEA. demi ya …Seçimi 2024 erteleyek diyor MALUMUN İLANI KAYBETTİK bare muhalefeti tam baskı altına alarak , çürütecek ortamı hazırlayarak zaman kazanmalıyız söylemi bu … ben ironi yaptım reis beye hiç oy vermedim gibi , onun siyaset tarzında düşünmedim de ….
Reis-i Cumhur için sanki filmin sonu görünüyor , artık uzatmalar oynanıyor , saygın şekilde mi Türk siyasetine nokta koyar koymaz onu da tartışmayalım ancak iyi bir adım atsın bu fonlar bulunsun kentsel deprem dönüşümü ülke çapında meclis kararlarıyla hemen başlatılsın isterim.
Ülkeye bak tam çiftlik
[emoji837]Sedat Peker'in SPK'daki rüşvet iddialarıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban, tahliye edildi
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, hisse geri alımlarına ivme kazandırmak için vergi muafiyeti planlıyor. Edinilen bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul yetkilileriyle toplantı düzenledi.
Söz konusu toplantıda, Borsa İstanbul'da pay piyasalarında işlemler yeniden başladığında şirketlerin hisse geri alımlarını artırmak için vergi muafiyeti sağlanması kararlaştırıldı.
Bu kapsamda, borsaya kote şirketlerin halihazırda yüzde 15 olan stopaj vergisini ödemeden hisselerini geri alabilmesi öngörülüyor.
Kılıçdaroğluda SPK önüne gidip islemler iptal edilsin demis,
Doğru olanı yapmıştır , Bir Sosyal Demokrattan beklenen bir tavır budur,
Erdoğanında aynı şekilde iptal ettirmesi lazım,
Bist cephesinde alınan kararlar doğrudur, ama genisletilmesi lazım,
Işık ökte konuyu maddeler halinde aşşağıda çok güzel özetlemiş.
Ayrıca bizim bu borsada 9 gün ard arda sebepsiz düşüşler viopta mantık dışı hareketler robotlarlar virmanlar açıga satışlar vs vs vs
Sermaye piyasamızdaki sorunlar artık KY bilgi seviyesine kadar düşmüş durumda umarım birgün vatan ve ülkesini seven birileri çıkar ve bu piyasaları ciddi şekilde düzenler.
https://rotaborsa.com/isik-okte-bors...leri-ozetledi/
Varlık fonu şirketlerinin, temettü ödemelerinin geri alım programlarında vergisiz kullanılması;
BES fonlarındaki hisse ağırlığının iki katına çıkarılabilmesine izin verilmesi;
SPK’da bekleyen 97 halka arzın 2023 sene sonuna kadar ertelendiğinin açıklanması;
Aracı kurumların kullandırdığı ve 18 milyar tl’yi aştığı söylenen kredi / KMH toplamının depremden zarar gören 10 il dışındaki yatırımcılar hariç azaltılmaya başlanması : özellikle XHARZ kredilerinin azaltılması sistem riski oluşturduğu için kritik önem taşımaktadır;
Pazartesi Salı (6- 7 Şubat) işlemleri iptal edilmelidir;
Kredili pozisyonlarda zorluk yaşayacak, özkaynak oranını tutturamayacak aracı kurumlara sistem riski yaratmamaları için yine aracı kurumlar / PYŞ sektörü tarafından da karşılanacak şekilde kaynak aktarılmalııdır: bir aracı kurumun bile batmaması kritik önemdedir çünkü şu anda ülke olarak bir ‘Lehman anını’ kaldıracak psikolojide değiliz;
VIOP özvarlık değerleme oranı hem endeks hem pay senedi için %20 aşağısına çekilmelidir;
Geri alım programlarındaki tüm işlemler için vergi oranı sıfıra indirilmelidir;
Kolokasyon üzerinden işlem yapan robotların haksız rekabet sağlamamaları için hız azaltılmalıdır (‘’latency’’);
Bankaların 2022 karından en az %20 temettü dağıtımına dair karar çıkarılmalı ve banka hazinelerinin geri alım programları açıklaması teşvik edilmelidir;
Temettü gelirlerinden bu sene için vergi alınmamalıdır;
Hisse senedini destekleyici programlar için aracı kurumlarla piyasa yapıcı (‘market maker’) oluşumları kolaylaştırılmalıdır;
Pay senetlerinde günlük düşüş limiti %5’e çekilmelidir;
Yabancı kurumlardan robotların açığa satış için kullandıkları ödünç alma mekanizması durdurulmalıdır;
Virmanlı satışa izin verilmemelidir;
Açığa satışlarda yukarı adım kuralı devam ettirilmelidir;
Depremden zarar görmüş illerimizdeki 380bin yatırımcının temerrüt durumuna düşmemesi için Takasbank üzerinden likidite kaynağı sağlanmalı ancak bu kaynak herkes için kullanılmamalıdır.
BES devlet katkısının yatırıldığı fonların kıstasları güncellendi.
Buna göre, devlet tahvili alma zorunluluğu düşürüldü.
Borsadaki şirketlere yatırım alt limiti %10`dan %30`a yükseltildi.
Tek bir hisseye yatırım tavanı %1'den %5'e çıkarıldı.
10 gün içinde portföyler güncellenecek.
2022 sonu itibariyle devlet katkısı fon tutarı toplamı 48,67 milyar TL.
Hazine ve Maliye Bakanlığının, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin hisse geri alımlarını artırmak için vergi muafiyeti sağlamayı planladığı bildirildi
https://www.haberturk.com/ankara-hab...ergi-muafiyeti
Borsa İstanbul'un işlemlere açılmadan önce yapılması gerekenleri duyuran piyasa uzmanları tarafından bakanlığa iletilen talepler söyle sıralandı:
1 Pazartesi Salı (6- 7 Şubat) işlemleri iptal edilmeli.
2 Varlık fonu şirketlerinin, temettü ödemelerinin geri alım programlarında vergisiz kullanılmalı.
3 Borsa İstanbul'da açığa satış yasağı belirli bir süre daha devam ettirilmeli.
4 Halka açık şirketlerin hisse geri alımları teşvik edilmeli.
5 Bankaların 2022 karından en az %20 temettü dağıtımına dair karar çıkarılmalı.
6 Kredi/özkaynak oranı %35`den %20`ye indirilmeli.
7 Brüt takas/VBTS uygulaması özellikle Bist30`da belirli süreliğine kaldırılmalı.
8 VİOP Teminat oranları 7.02.2023 tarihli spot fiyatlarına göre güncellemeli.
9 BES fonlarındaki hisse ağırlığının iki katına çıkarılabilmesine izin verilmeli.
10 SPK`da bekleyen 97 halka arzın 2023 sene sonuna kadar ertelendiği açıklanmalı.
11 VIOP öz varlık değerleme oranı hem endeks hem pay senedi için %20 aşağısına çekilmeli.
12 Geri alım programlarındaki tüm işlemler için vergi oranı sıfıra indirilmeli.
13 Robotların haksız rekabet sağlamamaları için hız azaltılmalı.
14 Temettü gelirlerinden bu sene için vergi alınmamalı.
15 Pay senetlerinde günlük düşüş limiti %5`e düşmeli.
16 Yabancı kurumlardan robotların açığa satış için kullandıkları ödünç alma mekanizması durdurulmalı.
17 Virmanlı satışa izin verilmemeli.