Sayfa 66/661 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon
Arama sonucu : 5286 madde; 521 - 528 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. Son gelişmelerin ışığında enflasyon cephesini sıkıntılı görüyorum. Ortodoks olmayan yöntemlerle iş yapılmaya devam edilirse ve faizler daha da indirilirse neler olacağını artık siz düşünün.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. https://www.borsagundem.com/haber/bu...ilmali/1720969

Bunlarda mı ağlak şimdi bunlarda mı sosyal medyada kampanya yapıyor...

Çok fazla söze gerek yok.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3. EYT nin iptali AKP nin intihar etmesi demektir. Bu gerçeği göremeyecek kadar naif olamazlar. Bu saatten sonra EYT de geri adım mümkün değil. Haftaya meclisten geçecek zaten, sonra da 5 milyon kişi AKP den Allah razı olsun diyecek.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Sıkma canını TH çok kazanmışsın Allah daha çok versin ;

sen ve sen gibilere tek seferlik bir vergi getirirler olur biter üzülme sen.
    Single Taxer (Georgist) gördüm seni Zdx. 19. yüzyıl sonu 20. yüzyıl başı bu ekonomist akım çok moda idi. Onlar sadece LVT (land value tax=gayrimenkul / arazi vergisi) uygulanmasını, gelir vergisi ile kurumsal vergilerin kaldırılmasını savunuyordu. İnşallah böyle olmaz yoksa ben yanarım, külliyen vergiye çalışırım.

Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    Herkes kendi vicdanindan sorumludur
    Yazdiklarina katilmiyorum. Baskasinin vicdani cunku beni de etkiliyor, hesabini da sorma hakkim var.

Kapatilip daha fazla adaletsiz yaratilacagina yatirimci sirketine zarar edecegini bile bile destek atsaydi, sirketler geri alim yapsaydi bu musibet de bertaraf edilirdi. Ponziler 30 milyar dolara insanlar aliyor diye gitti.

2. gundu ilk devre kesiciden itibaren spek gruplari butun sosyal medyayi ayaga kaldirdi kapatilsin diye. Onlar bunu istiyorlarsa iyi bir tarafi yoktur.

Borsa 10 kat artmis oh ne guzel. Dusunce zarar ettim kapatilsin (banka yatirimcilari icin yazmiyorum bu kismi). Deprem de olmamis sayilsaydi bari.

Son olarak da kapatilmamasini istiyorum diye nemalaniyorsun ima edilmeye basladi. Halbuki bana giren kazik herkesten buyuk. Fikrini cikarina uygun olmadigi zaman savunabilyorsan bir degeri vardir.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Son gelişmelerin ışığında enflasyon cephesini sıkıntılı görüyorum. Ortodoks olmayan yöntemlerle iş yapılmaya devam edilirse ve faizler daha da indirilirse neler olacağını artık siz düşünün.
    TREND faiz olayi yeni hukumete kaliyor. Yuklu bir artirima gitmek zorundalar. Enflasyonu o nasil tekitkleyecek acaba.

Depremden bankalar en cok etkilenecek yine finansal olarak. Nasil dusunuyorsun? Cimento, demir-celik, cam... baska hangi sektorler icin pozitif?

7.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    TREND faiz olayi yeni hukumete kaliyor. Yuklu bir artirima gitmek zorundalar. Enflasyonu o nasil tekitkleyecek acaba.

Depremden bankalar en cok etkilenecek yine finansal olarak. Nasil dusunuyorsun? Cimento, demir-celik, cam... baska hangi sektorler icin pozitif?
    Selam sevgili 666 kardeşim. AKP Başkanlığı kaybederse dediğin gibi yüklü bir faiz artışı olur mesela şu anki %9 dan %35 gibi bir seviyeye çıkar. Bu arada, seçime kadar faizler şu anki %9 dan daha da aşağılara indirilecek muhtemelen. Faizlerin %35 gibi bir seviyeye yükseltilmesi resesyona davetiye çıkarmak demektir ama başka çare yok, el mahkum böyle olacak. Ama piyasa bunu çabuk atlatır, TR dünyadaki en dinamik ekonomilerden biridir, değişen şartlara hemen adapte olabiliyor. Deprem yüzünden ilk 2 günde o dediğin sektörlere yumuldu herkes, bundan sonra hiç bir cazibesi yok artık bence onların. Öte yandan zaten bir kar realizasyonu sürecinde olan bankalar deprem dolayısıyla son 2 günlük satışlarla neredeyse 1 F/K dan işlem görüyorlar. Tahminimce bir süre daha aşağı yönlü baskı devam eder, aşağı yönde şu anki seviyelerden %15-20 lik bir marj olacak gibime geliyor (inşallah olmaz). Ama Nisan ayı gibi banka kağıtları tüm kayıplarını geri alır diye düşünüyorum.

8. Yukarıda şöyle bir tahminde bulundum:

Tahminimce bir süre daha aşağı yönlü baskı devam eder, aşağı yönde şu anki seviyelerden %15-20 lik bir marj olacak gibime geliyor.

Eğer SPK hisse geri alımlarını serbest bırakırsa ve/veya en başta TVF olmak üzere kamu fonları alıcı rolüne bürünürse bu senaryo pek gündeme gelmez.

Sayfa 66/661 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •