şu an iyi Mİ FK/ PD DD
Printable View
Paranın ne şekilde geleceği az çok belli oldu.. Varlık satışı ....
Hazine ve Maliye Bakanı*Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini açıkladı.
enflasyon muhasebesi nasıl etkiler bilemem ama astor şu haliyle bile çok pahalı. fair value bunun yarısı bile değil. belki üçte biri olabilir.
bahçesinden petrol neyim çıkacak diye fiyatı böyleyse bilemem.
seçim sonuna d ek bence borsa satılıcılı olur hep ir hikayemiz var savasta cabası ...
haftalıkta felan 7400 zaten kırılımı 2018 de ki ayı piyasasına sokar bence borsamız 5 yıldır bogadaydı zaten
ASTOR deyince;
Piyasa değeri Ereğli ile nerdeyse aynı. Türkiye'de yeni bir ERDEMİR kurulabilir mi şüpheli.
Sadece İskenderun fabrika 7 milyon metrekare üzerine kurulu.
Romanya'da fabrikalar, limanlar , madenler. vs.
ASTOR piyasa değeri Sabancı Holdingden fazla..
Nasıl fiyatlama bunlar anlamak mümkün değil...
Enflasyon muhasebesi borsacilar için kötü ama şirketler için mükemmel bir yöntem. Bedavaya aldıklari krediler ile ozkaynaklarini sisirdiler. Bedavadan edindikleri ozkaynaklar(stok, emtia, araba , bina vs)malların karini edindikleri dönemki maliyetten ödemek yerine yeniden değerleme oranı ile çarpıp aradaki farki reel olmayan finansman maliyeti yazarak vergiden kaçinma yöntemidir. Aslında burada şairin anlatmak istediği etin veresiyesi olur ciğerin veresiyesi olmaz. Biz bunu bir kere huplettik bir daha bundan kimselere pay vermeyiz.
endeks günlük saatlik fena degil ama aylık ve haftalıkta siskin olan borsanın düzeltme yemesi uzun süren AYI ya isaret 2018 yılı benzeri seyler ...
benzer düşünüyorum. iki şirketin piyasa değeri çok yakın.
ama 130 milyar harcayıp ereğliyi değil sadece isdemiri kurmamız bile şüpheli. limanlar, fabrika müştemilatı diğer yapılar falan derken dev gibi fabrikalar bunlar. ve üretim alternatifi haddehaneler bunlara göre çok maliyetli ve küçük.
Astor pahalı değil uçuk dd 7 fk 32- PD DD 16
ben de görünen
Kime göre neye göre pahalı yada ucuz.:he:
Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti
Birde pahalı demek, yükselmeyeceği anlamına gelmiyor.
Ucuz demek te düşmez anlamına gelmediği gibi...
Mantık ile borsada para kazanmak, çok zordur
7500 de tutunma çabası devam ediyor. Kasımda satıcılı başladı. Seans öncesi coşku bir anda bitti. Yeni hedef 7400 gün içinde görürsek dururmuyuz? Dün 7600 kırılınca bugun ku tepki de satış fırsatı olarak kullanıldı. Ancak satıcılar hala satmak istiyor. Alıcı malı görünce kaçıyor. Bu durumda 7000 lere inmek süpriz olmaz.
Ben sasa ya bakarım, zopa yemiyorsa endekiste sıkıntı yoktur :he:
farkında mısınız ? neden muhalefet partileri tarsus kazısı konusunda sus pus ? niye başta kemal amca çıkıp da, o kazıda ne buldunuz açıklayın niye saklıyorsunuz diyemiyorlar? çünkü bazı şeyler siyasetçilerin üzerindedir memleket meselelerinde.... ayasofya'nın açılışında gökyüzüne yansıtılan o hologramla dünyaya verilen mesajı anlamak lazım. pokerdeki gibi müthiş bir koz var elimizde... başta en tırsanı da vatikan a.ş. /// İsrail'in , büyücü majisyen hahamların o kadar da umurunda değil açıkçası... esas Vatikan a.ş. ve bağlantılarının kurduğu muazzam finans ağı tırsan... masayı iyi okumak lazım.
Ben tekniğe inanmam, benim içinde teknik yoktur ama memedabi gibi teknik analiz yapanlara saydırmam, sonuçta emek veriyor belki de teknik ile kazanıyordur. Bilemeyiz
Bunun için kavga etmeye gerek yok, nassa borsada fırsatlar hiç bitmez, hergün para dağıtıyorlar burda :he:
BIST10 alıp diğerlerin satıyor gibi
Bugün kredililerin günü faizler kol gibi
Bu kadar sopala bırakmaz ..akşama zil sesini beklemek lazım
Berbat bir gün geçirdik lastik fren patladı / yağmur yağdı üztüme yepisyeni göyneğim ıslandı / benzin pitti köprüde paramız yok üstümüzde / saçım iğrenç durumda nalet bebe bu güne / bir kaç iyi adam gidiyorduk tisco dans kızlara / muhterem'de tombalacıyla kokoreç yerken bulduk kendimizi ... sen plan yaparsın Pala Jaws-ı Sani gülermiş....
Bozkurt burda hiçbir şeyin kesinliği yok ..bu mecra böyle
yine de kerteriz alacağın verilere bakmakta fayda var
ons ne zaman 2 bini geçse biri alıp zopayı vuruyor.
Onsu tutmak kimin ne işine geliyor bilmiyorum da var orda bi dalga.
815 binlere alışları yazdık bakalım..
Türkiye, 2021 yılında küresel kara para aklama ve terör finansmanını izleyen kuruluş FATF’in gri listesine alındı. Bakan Şimşek, dün gece komisyonda yaptığı konuşmada FATF’nin gri listesinden çıkmak adına hemen hemen tüm kriterlerin sağlandığını ve son aşama olarak kripto yasasının çıkarılmasının ardından kuruluşun standartlarına tam uyum sağlanacağını dile getirdi.
Söz konusu kripto düzenlemeleriyle ilgili bilgi veren Şimşek, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ve tasarısının yakın zamanda TBMM’ye sunulacağını söyledi. Geçen haftadan bu yana Türkiye’de gündemde kalmaya devam eden kripto piyasasına yönelik düzenlemeler, son olarak 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer aldı.
Yapılan açıklamada bu yıl dijital varlıkların vergilendirilmesi ve kripto varlık platformlarının düzenlenmesine ilişkin maddelerin hayata geçirilmesinin planlandığı aktarıldı.
ciddi söyluyorum su sıralar endeks tpki vermeli essek olmalı eksi olmak icin
Sasa bugün de yerinde duramıyor, acaip trade fırsatı veriyor. Kısrak gibi tahtacisı, hop aşada hop yukarda
2012 den bu yana dolar bazlı pek bir şey kazandırmamis En tepeden alan için. BIST çöplüğünde 2012 den bu yana bir sürü endeks hissesi var o günkü dolar fiyatının 5 te biri fiyatına işlem gören. Altından zarar edeni bugüne kadar görmedim. Forexte felan işlem yaoiyorsundur ona bir şey demem.
Ünlü iş insanı İnan Kıraç, kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti
İnanç çok tehlikeli....karanlık adam öldükten sonra sırıı ifşa olur.....
Filistin'deki Türkmen aşiretleri...
http://www.suriyeturkmenleri.com/266...urkmenleri&a=1
Doas ve Astor devre kesti.
Zopa is loading.
onların forumu karakemal ile gundide var...
hatta 130 lira (4,5 dolar) petkim masalını yiyip 25 liradan aldıysan yanında minare gölgesi ile davut tozuda satıyorlar...
bunlarıda yersen diyorlar yanmaz kefenle cennetten tapuda veriyoruz...
hikaye çok o senin saflıgına ve yeme kapasitene bağlı...
Asagi yukari bir hareket oldu nasibimizi aldik.Devam ke yonu 7500 ustu long 7500 alti short.
Dilan ve kocası tutuklanmış ....bunların borsayla ilgileri varmıydı acaba......
Bugun thy bilanco aciklanacak. Kotu bilanco gelecegini zannetmiyorum eger bilanco kotu gelirse siz o zaman zopa yi gorursunuz.