Buda eski eko diyalogcular Ekibindendi.!!
Batan gemiyi önce fareler terk edermiş.!!
Bunun gibiler tüsiadın arpalığında
Köşe oldular..!!
Printable View
Buda eski eko diyalogcular Ekibindendi.!!
Batan gemiyi önce fareler terk edermiş.!!
Bunun gibiler tüsiadın arpalığında
Köşe oldular..!!
Ekodiyalog ekibi Foder gecesinde buluştu!
“FODER Gönül Elçisi†etkinliğinde ödül alan gazetecilerden Asaf Savaş Akat, Ege Cansen ve Deniz Gökçe’nin sahnede yaptıkları konuşmaya Mahfi Eğilmez, Servet Yıldırım ve Güngör Uras da canlı bağlantıyla katıldılar.
Seçimden hemen sonra ekonomik program açıklanmış olsa, bakan olarak şimşek-babacan ikilisi atanmış olsa ve imften 50-75 civarı bir miktarda mutabakat sağlanıp papazlarıda iade edilmiş olsa şu an dolar çıktığı yerdeydi. Boldladığım kısmı küfür olarak düşünün :kmk:
Ha bu yazdıklarımıda bırak uzmanı, ekonomi ile alakasız insanların bile %90'ı söylüyor.
Ama her adımda yeni bir yanlış yapıldı bundan sonrada iflah olmaz bence çünkü doğru yapma ihtimallerine inanan kimse kalmadı. Kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum, tamamen dışa kapanmak istiyorlar bence.
dün tv de şahenk vardı. ustura traşlı.. "ülkemizin geleceğine eskisinden daha fazla güveniyoruz" dedi.
bugünlerde önemli bir laf bence :)
Eskiden bu tip adamların dikkatle takip eder ,söylediklerinden bir yol haritası çıkarmaya çalışırdım...İnsanın tecrübesi artıp yaşlanmaya başladı mı adamların sistemin bir parçası olduğunu daha net görüyorsunuz , sistem onları besleyip ekranlara çıkararak vermek istediği mesajı ( toplumun tüm kesimine ) çok güzel verdiklerini öğreniyorsunuz....
Günlük %2-3 dövizde artış-azalış herhangi bir ekonomi programının olmadığını saldım çayıra mevlam kayıra modu olduğunu anlamayacak insanların para piyasalarında yeri yoktu....
Damat ne oldu?
2 krş mü düşürdü yeni ekonomik modelin doları?
3 saat mi sürdü pırtının gazı?
Bana yutturacağını sandın değil mi?
Seni gidi seniiiii
Bana yutturamazsın
Ben kül yutmam...
saygılar/başarılar
Alıntı:
AİLE İKİYE BÖLÜNECEK
Bu arada Şahenk Ailesi'nin çok önemli bir karar daha aldığını öğrendim. Ferit Bey'in Amerikalı olan eşi Diana Hanım; New York'a yerleşmeye karar vermiş. Kızının başında olmak isteyen Diana Hanım'a, Ferit Bey ve annesi Deniz Hanım da hak vermiş. Ferit Bey'in de bir ayağı sürekli New York'ta olacakmış.
Evet evet evet..
Veriler geldi...
Taze taze-sıcak sıcak dumanı üstünde...
03/08 haftasında (geçen hafta Cuma ya) YABANCILAR ne yapmış?
DİBS ve Hisse senedi almışlar mı/satmışlar mı?
Veriler geldi...
Tabloyu hazırlayıp geliyorum...
Az sonra....
saygılar/başarılar
Yabancılar geçen hafta (03/08) ;182 milyon dolarlık DİBS satmışlar,77 milyon dolarlık hisse senedi almışlar...
Almıyorlar/getirmiyorlar bu faizlerden SICAK PARA yabancılar...
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/NHjyTu.png
Işık Ökte yabancılar hisse alıyor diye diye bir hal oldu haftalardır...
Buyrun verileri görüyorsunuz...
2 haftada aldıkları hisse senedi 110 milyon dolar....
Fındık fıstık parası...
Abarttığın kadar yok Işık Ökte...
Sana kimse inanmaz...
saygılar/başarılar
Hanimiş benim benzin zammım. E daha nerede hadi hadi.
https://www.bilgeyatirimci.com/2018/...nbul-sabahina/Alıntı:
Ekonomide Milli olmak lafı sadece hamasetten ibaret. Köprüden geçenden de geçmeyenden de parayı toplayıp döviz olarak yabancılara ödemek millilik değildir.
......................................
Bir yandan cari açık böyle yüksek, diğer yandan açıklanan 100 günlük icraatın hepsi, cari açığı daha da artıracak unsurlardan oluşuyor. İnanılmaz bir çelişki¦ Yani doktor bir yandan hastaya kilo problemini çöz diyor, diğer taraftan hastaya her gün nefis yemekler ısmarlıyor.
Bu arada ben artık şüphelemeye başladım, takunyalılar Dolarları cukkaladılar yalaka ekonomistler ile habire Dolar şurayı geçerse bütün firmalar batar diye diye 3 lerden Dolar 5.50 lara geldi lakin batan takunyalı, badem bıyık görmüyoruz, batanların çoğu düzen madem böyle bende dibine kadar Dolar borçlanırım diyen geri zekalı diğer kesim. Takunyalılar da batmazsa ben artık planlarının bu olduğuna kanaat getiririm. Bu şartlar altında Dolarda yükseliş kaçınılmaz.
halkb falan niye yükseliyor? bu adamlar anlaşamamış etmiş gelmiş. bundan sonra olacakları hep beraber göreceğiz..
bu papazın salınması konusunda anlaşılmış olabilir, şimdi konu biraz unutturulur ,sonra bağımsız mahkeme serbest bıraktı olur. hükümetimizde teslim etmemiş olur, dikkat ettiyseniz türk heyeti irandan doğalgaz alımı devam edecek 2026 senesine kadar konratımız var diyor ama petrol alımına devam etmiyeceğiz gibi bi laf yok demekki petrol almayacağız sözüde verilmiş oluyor, bunlar dik dururlar herkez rahat olsun
Mb`nın hem altın hem Dolar rezervi düşüyor bu işin sonu karakolda biter haberiniz olsun .
TCBM ALTIN REZERVLERİ 3 AĞUSTOS`TA HAFTALIK 0.70 DÜŞÜŞ İLE 22 MİLYAR 126 MİLYON DOLAR OLDU. Matriks data
https://i.pinimg.com/originals/43/6b...771669ae57.jpg
"BANA BİR ÜLKENİN PARASININ KONTROLÜNÜ VERİN, KANUNLARINI KİMİN YAPTIĞI UMRUMDA OLMAZ" Mayer Amschel Rothschild
Global Piyasalardaki dönen paralar kimin kontrolünde.?????
Ucuza yedirtmezler.!!!
amerikalı ünlü ekonomist john perkins'in bir ekonomik tetikçinin itirafları kitabı
Eyy yurdum insanı,
taktığın çeyrekler biraz zor döner gibi gibi...
Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 2.2 milyar dolar azaldı.!!!
Blomberght
Eneyiler satıyor.!!
Digerleri topluyorki ;
Arz talebi karşılamadığı için
Dolar kuru aşagıya gitmiyor.!!
Demekki!!!
Durum çok vahim.!!!
Dünya Bankası'nın Uluslararası Finans Şirketi (IFC), CDC Grup ve Bill ve Melinda Gates Vakfı olmak üzere çeşitli fonlardan 200 milyon dolar para toplayan ve Türkiye'de büyük yatırımlar yapan 14 milyar dolarlık Abraaj Capital'e parayı yatırımda kullanmadığı iddiası ile dava açılmış, mahkeme Abraaj Capital'e tasfiye kararı vermiş.
https://twitter.com/yazparov/status/1027522428082114562
biraz önce kasaptaydim,biri geldi 5 liralık tavuk aldı,hala reisi savunur...1 dolarlık tavuk alamıyorsun hala reisi savunuyosun ...memleket ne hale gelmiş...
Atilla Yeşilada bugün höykürme dolu bir yazı yazmış bankalara bir şey olmaz olur diyenler vatan hainidir demiş. Bu arada doğru yolu BES olarak göstermekten de geri kalmamış. Bu adamın BES danışmanlığı yaptığına kuşkum kalmadı yoksa ekonomist olup her moka maydonoz bilgi sahibi olduğunu söyleyeceksin sonra gelip alanen soygun sistemi BES`i goygoylayacaksın. Ulan en basit insan bile BES` in ne amaca hizmet için kurulduğunu anladı zorunlu BES ten caydı be....
Doları YERLİLER`mi bugün 4.38 lere sattı ? Sattıysa ! ne güsel ne güsel ! ciğerci kedilerinin ekmeğine yağ sürdü .
Bloomda sabahtan beri rubledeki değer kaybı tartışılıyor uzmanlar bağlanıyor falan filan
Bu şekilde gıcık oluyor ya ! şöyle ağız tadıyla gün için 50 krş yukarı yapacak ki işin zevki çıksın, aksiyon, kan, göz yaşı helecanlı ! bir bir film olsun.