%2,23 yükselen dolar için Bloomberg deki sunucu kız,yeni ekonomik model basın bülteni açıklanınca ciddi geri çekildi diyor...
Pes pes pes...
saygılar/başarılar
%2,23 yükselen dolar için Bloomberg deki sunucu kız,yeni ekonomik model basın bülteni açıklanınca ciddi geri çekildi diyor...
Pes pes pes...
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Hayvan terli ye-mi-yor artık...
Basın bülteni ile,jan janlı sözlerle beni kandıramazsınız...
Ben kül yutmam...
saygılar/başarılar
Biz ne paketler gördük...
Bu iktidarın en çok ve en iyi yaptığı iştir paket açıklamak...
100 lercesini gördüm...
Ne oldu hani bir önceki OVP de 2018 sonunda dolar/tl 1,89 olacaktı?
Elinizde mi patladı?
Çızıttır oraya bir kaç atmasyon rakam,Bloomberg e parlattır ,millete yuttur,günü kurtar,sonrasına bakarız...
Ama bana yutturamazsınız...
Ben kül yutmam....
saygılar/başarılar
Sordum onuda, Soner bankanızda durum nasıl dedim oda şuan panik havasında işlemler yapılmıyor diyor. Ama eylül ve sonrası için çok büyük sıkıntılar olacak anlıyorsun musunuz falan diye geveledi. Severim Soneri klasik çakal bankacılardan değildir. Bir şeyler söylemeye çalıştı arif olan anladı.
Cansen iktidarın Batı ile kavga etmeyeceğini düşündüğü için 2018de kriz beklemiyordum şöyle düşünüyordum demiş;
"Türkiye'de Dövizsiz kalmak" çıplak gözle görülecek kadar yakın ve büyük bir tehlike iken, ekonomiyi yönetenler piyasalarla kavga etmez. Borç vericilerle uyuşur. ABD ile papaz olmaz, AB ile iyi geçinir. Çok zorda kalırsa IMF ile anlaşır. Yani öyle veya böyle 2018 için gerekli döviz girişini sağlar. Ama şimdilik yanıldım."
İktidar kavgayı seçtiğine göre şimdi şöyle düşünüyorum diyor;
"Hem Batı ile kavga etme, hem de IMF'ye gitmeme politikasını izleyenler, herhalde ne yaptıklarını biliyor. Aksi varit olamaz. Bunun tek açıklaması cari açıksız bir büyüme modeline geçmeye karar vermiş olmalarıdır. Cari açıksız büyümek için ücretlerin ve diğer gelirlerin döviz cinsinden düşmesi ve bu düşüklüğün uzun müddet sürdürülmesi şarttır. Bir başka değişle ücretler, kiralar ve sair kazançlar uzun yıllar boyunca "devalüasyon oranında artmayacaktır. Bu sayede Türk ekonomisi daha fazla ihracat, daha az ithalat yapar bir yapıya dönüşecektir. Amaç bu idiyse, krizin kısa vadede yaratacağı "milli gelir azalması ve "işsizlik artışı bu yapısal reformun, ödenmesi gereken bedeli olarak hoş görülebilirdi. Ama yine de bu dönüşüm böyle yönetilmemeliydi."
Ekonomi için önerilerinde bir değişiklik yok yalnızca iktidarın seçimini yanlış tahmin ettim diyor ..
Bugün veya yarın papaz pilavı yemeli. O pilavı yemez ise bize lokma dökecekler yakında.
Çok fena yakaladılar bizi bu sefer. Tarkan şarkısı dinliyorum bu ara öp öp öp doyamadım.
Ekonomimiz güçlü olsa adilikte sınırları olmayan abd bize hiç bir şey yapamazdı. Bizde böyle dünya aleme hem rezil olmaz hemde ekonomik kaos yaşamazdık. Çok yazık oldu çoook.
Tarkanın öp öp öpü yaş itibariyle bazılarını sarmamış olabilir. Dinazorlara dönülmez akşamın ufkundayım vakit artık çok geçi tavsiye ederim.
Yer İmleri