BYD ve Cherry Türkiye den çekirge sürüsü gibi istila edecekler Avrupa yı
Hiç bir Avrupalı şirket baş edemiyecektir Çinliler ile. Bizimkilerde dahil tabi
https://www.bloomberght.com/volkswag...karari-2359411
Printable View
BYD ve Cherry Türkiye den çekirge sürüsü gibi istila edecekler Avrupa yı
Hiç bir Avrupalı şirket baş edemiyecektir Çinliler ile. Bizimkilerde dahil tabi
https://www.bloomberght.com/volkswag...karari-2359411
Türkiye nadir toprak elementlerini işlemek için Çinle görüşüyor
Türkiye, nadir toprak elementleri rezervlerini işlemek için Çin ile işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Olası işbirliği ülkeyi Çinli elektrikli araç (EV) ve batarya üreticileri için daha cazip hale getirebilir.
Çinli üreticiler, Türkiye nin Gümrük Birliği üyeliğinden yararlanarak, Avrupa daki pazar paylarını artırmaya çalışıyorlar. Türkiye halihazırda BYD ve Chery Automobile Co Ltd. ile ülkede fabrika yatırımları için müzakereler yürütüyor.
https://www.bloomberght.com/turkiye-...usuyor-2359494
Bunca beklenti ile 2 yıl içinde 1000 ne gitmezsen hatrım kalır sende Ege Gübre
Önce 700 dönüm imarlı arsanın ve limanın değerlemesi yapılacaktır bence
Muhtemelen özsermayesi 40 milyar civarına çıkacaktır diye düşünüyorum
Bu hesaptan hareketle bedelsiz potansiyeli %40.000 civarına çıkacaktır
Değerleme, yüksek bedelsiz, yeni iş ortaklığı veya satılması durumunda dediğim rakama kolayca gelir diye düşünüyorum
Siz yinede gaza gelmeyin derim. Bunlar benim naçizane hayallerim ve beklentilerim
bilanco hangi tarihte açıklanacak.. diğer senetlerin bilanco tarihleri hakkında bilgisi olan var mı..
iyi çalışmalar..
paylaşım için bende bir grafik ile teşekkür edeyim sn Filozof..
yeşil beyaz paralel olduğu sürece yükseliş devam eder.. paralellik bozulur ve flama oluşursa flamanın kırılması takip edilir.. paralel gerçekleşinceye kadar beklenir.. paralel bir birine ne kadar yakın ise o kadar güçlü olduğu şeklinde yorumlanabilir..
iyi çalışmalar..
ttps://hizliresim.com/jrmraab]https://i.hizliresim.com/jrmraab.png[/url]
nemportu da çinliler işletiyor diye hatırlıyorum...geçen gün nemportun sermayesini merak edip internetten araştırdım ama bulamadım...tahminlerime göre egegübre nemporttan daha potansiyelli olacağı için sermayesi de en az %50 daha fazla olması gerekiyor...işlek ve yüksek bir kapasiteye sahip limanın sermayesi kaç tl olmalı ?? 1 milyar tl dersek ve şu anki 100 milyonluk sermayeyi göz önüne getirdiğimizde bence 10 katlık bir sermaye artışı yapmaları gerekiyor....o vakit borsa fiyatının da 10 a bölünmesi gerekiyor...yani mantık olarak da düşündüğümüzde her şey istediğimiz gibi giderse ???? 1000 tl lik borsa fiyatı 1-2 yılda mümkün olabilir...yani hayalimiz göle maya çalmak değildir...gerçekleşmesi mümkün olan bir ihtimaldir... bu hayal ve ihtimali seviyorum...çürümez kokmaz bir kenarda kalsın bakalım...:kahkah:
Nemport ile bize ayıran en büyük özellik liman sahası keko dostum
Nemport liman sahası toplamda 285.000 m2. Tceege liman sahası 700.000m2
Artı Nemport su derinliği devasa iskele büyütmelerine rağmen 18 metreye çıkabildi ancak
Tceege iskelesi mevcutta zaten derinliği 28 metre. Yani devasa gemiler için ideal su derinliği
Bu 2 özellik Tceege limanı vazgeçilmez kılıyor bölgede
yatırımcıların çoğu al satçı olmuş bence ondandır...azıcık karı gören sattığı için yerinde duramıyor...ama hisseden de kopamıyorlar...düşünce bu sefer de tekrardan geri alıyorlar...bu durum da dalgalanmaya neden oluyor...
aslında istikrarlı bir endeksimiz olsa alanlar tutacak ve böylece güzel bir çıkış trendi oluşacak...ama endeks istikrarsız...
Cherry, Samsun, Zonguldak, Mersin derken fabrika arayışında dibimize kadar geldi. En son çıkan haberlerde Balıkesir deniliyor. Peki Balıkesir olursa Cherry hangi limanı kullanacak tabi ki Nemrut Körfezi limanlarını
Çünkü Balıkesir de OSB Savaştepe de ilçesinde. Nemrut Körfezine 1 saat mesafede. Balıkesir Bandırma limanı var ama küçük gemiler için o liman. İskeleleri minik ve su derinliği 10 metre olmaz yani
Zaten Balıkesir OSB ile arası yaklaşık 2 saat arası
Yani yine adres Tceege Liman gibi görünüyor.:yes:
https://www.kamuajans.net/haber/cher...undemde-602965
Hayy maşallah sürüsüne bereket diyeyim size.:ok:
https://www.karar.com/ekonomi-haberl...en-tse-1890418
Sevgili maharaj üstadım yine heyecan verici bilgiler ile bizleri mutlu ediyorsun varlığınız daim olsun
Garanti iyi tezgah kurmuş
dostum bu tür güzel haberleri açarak paylaşırsan daha güzel olacak...
Bir dünya otomotiv devi daha Türkiye'ye fabrika kuruyor! Şimdiden TSE belgesini aldı bile
03/09/2024 07:26
KAYNAK: KARAR
Türkiye'de otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeler herkesi heyecanlandırıyor. Bir dünya devi daha Türkiye'de fabrika kurmak için düğmeye bastı. Şimdiden TSE belgesini alan otomotiv devi artık çalışmalarını Türkiye'nin o şehrinde sürdürecek. İşte otomotiv sektöründeki son gelişmeler…
Otomotiv sektöründe her gün yeni bir gelişme yaşanırken dev firmalar gözünü Türkiye'ye çeviriyor. Sevindiren haberler peş peşe gelirken birçok kişiye istihdam sağlayacak dev fabrikalar Türkiye'de faaliyete geçmek için çalışmalarını hızlandırdı. Uygun fiyatlı araç alma fırsatı doğarken işsizlik sorunu da bir nebze olsa geri planda duracak.
DAHA UYGUN FİYATA SATILACAK
Türkiye otomotiv sektörüne bir dev daha adım atıyor. Çinli MG, Balıkesir’deki yeni fabrika hazırlıklarının yanı sıra TSE tarafından sertifikalandırılan ilk otomotiv markası olarak dikkat çekiyor. Bu gelişme, Türkiye’de uygun fiyatlı yeni modellerin ve i-smart teknolojisinin önünü açacak!
Son Günler! Çinli Otomobillere Zam Kapıda: Chery, BYD, MG Temmuz Kampanyası - Taka Gazete - Trabzon Haber - Karadeniz Haber
Türkiye otomotiv sektörü, son dönemde peş peşe gelen yatırım haberleriyle adeta devrim yaşıyor. Manisa’da BYD’nin fabrika kurma sürecinin ardından, şimdi de Çinli otomotiv devi Chery, Balıkesir’de fabrika kurmaya hazırlanıyor. Ancak Çin’den gelen bu yatırım dalgasına bir yenisi daha eklendi: MG!
SERVİS HİZMETİ KOLAYLIĞI SAĞLANACAK
Çinli otomotiv devi MG, Türkiye’deki faaliyetlerini hızla genişletiyor ve Balıkesir’deki yeni fabrika kurma planlarıyla adından söz ettiriyor. Ancak MG’yi diğerlerinden ayıran en önemli gelişme, Türkiye’de TSE tarafından sertifikalandırılan ilk otomotiv markası olması. Bu sertifika, MG’nin Türkiye’deki 26 şehirde, TSE belgeli nitelikli personel ile sunduğu servis hizmetlerinin kalitesini tescilliyor.
BYD'nin yatırım kararı kelebek etkisi yapacak! Çinli otomobil devleri DFSK, Skywell, Chery, MG ve SWM atakta: Avrupa'ya açılan kapı Türkiye
Bu gelişme, MG’nin Türkiye pazarındaki varlığını daha da güçlendirecek ve uygun fiyatlı yeni modellerin, i-smart teknolojisinin ve yeni fabrika duyurusunun önünü açacak bir adım olarak değerlendiriliyor. Türkiye pazarında hızla büyüyen MG, bu yatırımlarla sadece araç satışını değil, aynı zamanda servis hizmetlerinde de kalite standardını yükseltmeyi hedefliyor.
MG’nin Türkiye’deki bu hamlesi, ülkemizin otomotiv sektöründe artan önemini ve Çinli markaların Türkiye’ye olan ilgisini bir kez daha ortaya koyuyor. TSE sertifikasıyla tescillenen bu başarı, MG’nin Türk tüketicisine daha geniş bir yelpazede ürün ve hizmet sunmasını sağlayacak.
alanlar adam gibi alsın yahu..bu nedir dansöze çevirdiler hisseyi...
ama içimden bir ses endeks biraz rahatladığında egegübre de layık olduğu şekilde güzel bir tepki verecektir..
biz trader değil yatırımcıyız...biz tradeye kalkışsak sattığımızı alamayabiliriz...bu beklentiler ile ne kadar daha baskı yapabilirler ?? MG bile balıkesire geliyor...chery da büyük bir ihtimalle bölgeye geliyor..bu kadar yoğunluk tüm limanları fuul çalıştırır...bundan da en çok kapasitesini yeni artırmış olan egegübre faydalanır..
burada keron dostumuz kapasitenin 7-8 kat artacağını söylemişti...temenni ediyorum ki bu bilgi doğru olsun...
Gücümüze güç katacak yeni yatırımlarımız hizmete giriyor!
Yatırım takviminde açıkladığımız iki yeni RTG vincimizin hizmete girdiğini duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.RTG vinçlerimizle yük elleçleme süreçlerinde kapasite ve verimliliği artırıyoruz. Terminal operasyonlarımızın gücüne güç katan bu teknolojiyle, lojistik çözümlerimizi bir adım öteye taşıyoruz.
Bu sadece bir başlangıç. Yeni dönemin heyecanını bizimle yaşayın ve bu yolculuğa ortak olun!
https://www.linkedin.com/posts/tceeg..._campaign=copy
benim yorumum aşagı yukarı yaparak al sata teşvik ediyor yuksek lotlarda mal topluyor bir kaç sefer al sat denedim her defasında yukarı çekti 2 ileri 1 geri yaptı..
benimkisi biraz öngörü,Asyaport 2 tane dev gemi elleçleme sini aynı anda yaparak 2.5 milyon teu yapabilecek 1 iskele daha büyüterek 3 büyük gemi elleçleme yaparak 4 milyon teu ya çıkarmayı düşünüyor.
Ege gübre CED raporu animasyonunda 3 tane büyük geminin aynı anda elleçlenebileceği ile ilgili demo yapmışlardı..Sanırım çok fazla STS VİNÇ VE RTG VİNC ihtiyacı doğar bu kapasite için ,bunu yapsınlar talebe göre peyder pey büyüteceklerdir.
200 $ dolar piyasa değerinden işlem görüyor an itibarıyla. Hakkı anlık 1 milyar $ olmalı bence
2 yıl içinde çok stratejik bir konumda olur darphane gibi para basacağı için 2 milyar $ olmalı
Borçsuz harçsız kasasında yüklü parası olan, üretim ve satış derdi olmayan rakipsiz ve dertsiz bir şirket
Tekkeyi bekleyen çorbayı içiyor ve içecektir. Endex ve hisseler 2 aydır çökerken eggub nasıl pozitif ayrıştıysa bundan sonrada endexten bağımsız olarak pozitif ayrışacaktır diye düşünüyorum
Yolcuya gidiş sebebini sorma, çünkü bahanesini valizinden önce hazırlamıştır.
bütün gün diren diren kapanış kırmızı 2 gündür satış tarafı çok dolu buna rağmen sıkı duruyordu hadi nazar diyelim
Yırttı kendini kırmızı kapayacağım diye son saniye. Sağlık olsun diyelim
2 gündür çok yazdım çünkü 3 hafta yokum. Avrupa turum başlıyor bu hafta sonu
Full eggub ile tatile çıkmayı düşünüyorum tatile tabi.:)
Vakit olursa yazarım tabi dostum ama partiden partiye gideceğim için zor olabilir.:oleyo:
Dev satın almalar başladı hayırlısı bakalım.:yes:
Manisa’da Üretilen Otomobilleri Doğrudan Avrupa’ya Satacaklar!
BYD Automotive GmbH, anlaşma kapsamında Hedin Electric'in Stuttgart ve Frankfurt'taki mağazalarını devralacak ve bu mağazalarda BYD araçları ile yedek parçalarını doğrudan satacak. Ayrıca, Hedin Electric’in işlettiği iki ana bayiyi de kontrolüne alacak.
Almanya'daki düşük satış performansını göz önünde bulunduran BYD, 2024 yılının ilk yarısında sadece 2.000 araç satışı gerçekleştirmişti. Bu durum, şirketin önemli pazarlarda kontrolü elinde tutma isteğini pekiştiriyor.
https://www.manisakulishaber.com/man...ini-satin-aldi
maharaj dostum partilerden çıktığında bu foruma da biraz zaman ayır yahu...biliyorsun bu hissede senin emeğin çok daha fazla...egegübre ve sen özdeşleştiniz...sen bana bakma ben yaşlandım artık....:kahkah:
BYD liman işini de türkiyede bağlasaydı iyi olacaktı...biliyorsun artık chery ve mg de balıkesirde fabrika araştırıyorlar...bunların da ihracat çıkış kapısı bizim körfez olacak...bu körfezde de en uygun yerlerden birisi de egegübrenin limanıdır...dört gözle kap haberlerini bekliyoruz...
Bu devlerden biri veya ikisi illaki bizim limanın kapısını çalacaktır. Çok merak ediyorum bende o kap haberini. Parabolik çıkışlara o zaman başlayacak diye düşünüyorum
Bu fiyatlar hala iş yatırımın baskıyla mal aldığı yerler çünkü
Yani henüz büyük rallinin fragman kısmını izledik bence