denizli santrali 800 milyon dolar yüzde 30 u trcas ın
ortak
:)
yatırım tavsiyesi değildir
Printable View
denizli santrali 800 milyon dolar yüzde 30 u trcas ın
ortak
:)
yatırım tavsiyesi değildir
Bu hesaba göre rwe hiç hesaba katılmamış oluyor..
ödenmiş sermaye 255,6 milyon , %30 shell +%30 rwe ye karşılık geliyor desek.
shell payına 450 milyon usd, rwe payına 150 usd değer biçersek kaba taslak..
191,7 milyon lot, shell in %30 una karşılık geliyor... O halde shell türkiyenin %1'i 6,39 milyon lot ederken 1/1000'i , 639 bin lot eder.. :))
Bugünki fiyattan 358 bin usd ye shell türkiyenin binde 1 ini alabiliyorsun .. Bedavanın bedavası... al ekran mekran kapat torunlara bırak:))
Nerden bakarsanız bakın kelepir.
Soyle bir bakalım
10 milyon $ iniz olsa.
Rwe ya da Shell
Hangisi ile ortak olabilirsiniz?
Kapılarindan giremezsiniz ;)
450000$ A hem 800 megawatt santralden hem de milyar $ lik 100 yıllık Shell Turkiyeden 1/1000 hisse kapiyorsunuz.
Bu “ ucuzluğu” birde fonlar görse. Haydar’ ın yanına takılsalar
Ucuz is ucuz😂😂
Sayın şerikler bunları herkeş biliyor.
Buna benzer başka hisselerde var.
Kar yada opsiyon olmadan sadece bilgi:))
Benim şöyle bir önerim var.
Opsiyon duasına çıkalım.
Shell satılırsa gelen parayla doğanda neler oluyorsa aynısı olur diye düşünüyorum
O mantıkla bakarsak ABD borsalarına git Apple gibi devlerle ortak ol.avripaya git Mercedes bmv renaulta ortak ol
Onu bırak Koç Sabancı holdinge ortak ol.rahmi koçla ortaksin.
Önemli olan şey borsada hikayesi olacak
Mesela gaz petrol çıkarken hisse 25 e gitti.
Hikaye bitti hisse düştü
Ya da temettü bedelsiz olarak o da yok malasef
Yoksa sunla orttak bunla ortak bu şekilde hisse hayatta yükselmez
Sasa gibi devlet teşviği de yok ne yazikki
Araplarla toplamı 50 milyar dolarlık anlaşma imzalanmış. Haydi bakalım!!
Sizi okuyanda Shell'in ana hissesini bu iskontoya aldığınızı sanır,:he: bu çakma petrolcüde iskonto neden bu denli büyük acaba:hah:
Birbirinizi kendi yazdığınız senaryolara inanıp gazlayıp 7/24 gazlayıp duruyorsunuz. Böyle saçma sapan yatırım yapma şekli Akdeniz çanağının duygusallığı ile açıklanamaz artık sanırım. :oleyo:
Şurada türettiğiniz varyasyon senaryoları ve birbirinize verdiğiniz gazları okumak sağlığıma iyi gelmeye başladı, ilk zamanlar gülüyordum, şimdilerde kahkaha atarak gülüyorum. Gülmek sağlığıma çok iyi geliyor, hele ki mizaha her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz şu ülke şartlarında.
Aynen devam :bravo::bravo::dvr::dvr::dvr::party::party::party:
Keçileri kaçıran, bize sarıyor 😂
Mazota 1.55 daha zam
Artık nerede duracak bu zam furyası
Faiz arttı dolar tinmadi bile
Ekonomi yönetimi başına çıkıp programı anlatmalı
TÜSİAD MÜSİAD sosyal kuruluşlar STK lar basın yayın kuruluşları herkes hatta muhalefet dahil ortak bir program koymalıyız
Yoksa ekonomik olarak çok büyük çöküşü hep beraber yasariz
Yarın çok geç olmadan
Yoksa asgari ücrete zam yap memurla emekli ye zam yaparak bir kisir donguyle ekonomi yürümez
İşte bunu diyorum
Bugünler iyi günler henüz
İşler gittikce sarpa sarıyor her geçen gün
Ve ortada ne plan var ne bir şey
Ekonomi bakanı yönetimi çıkıp programi okumalılar,anlatmalılar acilen
Açil eylem planı lazim
Her gün zam yapmakla ekonomi düzelmez halk artık bu işin içinden çıkamaz
Kemal derviş ilk gleir gelmez paln hazırladı ve sundu.hatta 120000 den dolar alan yanar dedi ve zaman derrvisi hakli çıkardı
İş işten geçerse faizi istersn 1000 kere çıkar bulamazsınız para
Hayırlı cumalar dilerim şimdide
Ticari- bireysel ve kredi kartına bağlı nakit avans tutarları kısıldı, faizleri arttırıldı. Özellikle ticari kredilerde büyüme hızı, enflasyonun oldukça altında. Ülkenin istihdam ve büyümeden feragat etmeden, enflasyonu dizginlemesine imkan Yok !!
Hiç takılmayalım bu konulara.
Eller giderken mersine sen gidersen tersine böyle olur.
Ülkenin kaderi sanırım bunları yaşamak.
Kaderi kim yaratıyor.
Halk.
Düzgün tercihler yaparsa bunları yaşamaz.
Tercih demek sadece yönetici değil.
Ahlaklı olmakta
Üretim yapmakta
Az tüketmekte tercih.
Neticede herşeyin en iyisini isteyen insan soracak kendisine ben bunu haketmek için ne yaptım?
Netice olarak cari açık sebep sefalet sonuç.
Buda burada dursun.İki yıl sonra hatırlayalım.😥😥
TURCAS, TURCAS, TURCAS elimden çekeceğin var,alımlara başladım 50 bin e kadar devam,tabiki bu benim görüşüm olup asla tavsiye değildir.
2001 krizi zamanı iş için Bursa'ya gidiyorken hafta içi güpegündüz yolun ıssızlığı krizin boyutunu daha iyi idrak etmeme vesile olmuştu.
Önümüzde ki yıl bunun daha beterini yaşayacağımızı düşünüyorum. Gelinen nokta itibariyle hayalet şirketlerin batışına, yüzdürülen batık kredileri silip zararları sineye çekmeye, ekonomik aktiviteyi durduracak ve uzun sürede öyle bırakacak önelemleri almaktan başka çare yok. Bunların yapılmasını geciktirici her türlü mış gibi yapılan günü kurtarma dostlar alışverişte görsün tarzında Kadir İnanır'ın inanacağı sözde önlemler özde kandırmacalarla karanlık bulutların üzerimizde kalacağı acı günlerin sayısını daha da arttırmaktan, acı reçetenin daha da acı olmasından başka bir halt yapmıyoruz...:(
Ama siz dert etmeyin, şirket benzin satamazsa sandviç satar, tecrübesi var ne de olsa :bravo:
tabi benzin istasyonlarına gelen birilerini bulurlarsa...:28: Olsun bulamazlarsa yol kenarlarına tezgah açar satarlar.. Bardak mısırda iyi gider :oleyo:
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...tiyor-41075987
Bas gaza aşkım bas gaza
Kim tutar seni bas gaza
Yollar senin hiç durma
Hadi uçur beni burda
Banane banane şimdi durcam
Banane banane şimdi öpcem
Nerelere geldik diye sorma
SENDE İSTİYORSUN AÇIK KONUŞ SUSMA
;)
https://youtu.be/CrVULATJqn0
Şu 10 günlük rallide, 16 üstü kapatmadı ya !! Diyecek bir şey yok
https://www.dunya.com/sektorler/elek...-haberi-696639
Ne diyor bak.
Pozisyon önemli.
Bir lejyoner olarak benden bu kadar.
Sanki bugün pozisyon ayarlaması vardı gibi hissettim😂
Bugünkü hareket neydi boyle dün borsaya gelen enerji şirketleri 5 10 misli gitti
Trcas yatıyordu
Bakalım zirveye gelcekmi
Cesaretini ve açık sözlülüğünü takdir ettim arkadaşın, alenen bundan daha açık bir şekilde söyleyemezdi..Çoğu patronun yaptığını bildiğimiz ama ispatlayamadığımız şeyi kendisi alenen yaptığını itiraf etmiş..
Benim gibi ununu elemiş eleğini asmışların zaten işi olmazda yenilerde patronun tahtada fink attığını bilerek ona göre uzak dursunlar bu tür hisseciklerden.
Dünya hidrokarbon enerji kaynaklarından hızla yenilenebilire kayıyor..Değişim ve devrimin önüne geçmek imkansız
Hidrokarbon bundan 10 sene sonra eski ve demode enerji olacak..,,Patron bunu bildiği için göstermelik laf olsun minvalinde elektrik şarj istasyonu lafı gevelemiş ağzında..Ha birde 5 milyon adet sandviç satacağız demiş..:dvr:
Sandviç sektörüne yatırım yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan ama hidrokarbon işinin demode olmasıyla istasyonlara pek insan uğramaz..Sandviçler kokup elde kalabilir..risksiz sektör yok..bu da sandviçin riski :plc:
Bizim ki 150m dolar da takıla dursun, enerji ve alt kolları roketledi
Sektörün tüm oyuncuları bugün %4-5 primli