GARANTİ satıyor sabah destek çıkan ünlü bankof vs hepsi satmış gitmiş..
Printable View
Secimden dolayi dovizde dalgalanma olur ve GESAN nasilsa faturalarinin cogunu doviz uzerinden kestiginden calkalamadan sonra hizli geri donus olur diye, bende icerde kaldim.
Gecmiste buyuk yukselislerde kenara cekildigimde tekrar giris yaptigim noktada trendi kacirdigim cok oldu. O yuzden guvendigim hisselerde kalip, 2-3 ay ekran kapatma yolunu tercih ettim.
Herkese hayirlisi olur umarim, sabir donemine girdik.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Bu yapılan çok açık net operasyondur. Maalesef patron de bu operasyona göz yumuyor. Çok basit çıkıp şirketimize bir olumsuzluk yok ciro beklentimizi güncelledik diyebilir ya da çok sağlam bir yatırımcı sunumu yapabilirlerdi. 85 liralardan korkunç işler var diye çıkıp konuşabiliyorsa şimdide konuşması gerekiyordu.
Ve maalesef hiç kimse yatırımcı ilişkileri arayıp görüşmüyor. Hiçbir şekilde baskı oluşturamıyoruz. Tahtacının hesapları belli iş yatırım ve garanti deli gibi satıyor bu hesaplardan.
Patronda şirket batmış gibi sanki tek kelime etmiyor.
Maalesef piyasanin patrona ve şirkete olan güveni tamamen bitmiştir.
Şahsen benim gözümde artık yok hükmündeler. Tahtalarını çapulcuların eline bırakan, yatırımcısının arkasında durmayan patron benim gözümde adam bile değildir.
Bu çırılçıplak operasyona tek bir tepki bile göstermediler.
Söyleyeceğin tek şey var u kağıttan İlk fırsatta çıkacağım ama bu fiyatlardan asla çıkmam batarsa da batsın. Yazık etltier muazzam hikayeye
Olan malesef bizim gibi küçük yatırımcıya oluyor kimin ky gözü varsa gözü çıksın
Anlaşıldı. Pala eupwre geçmiş demek ki
Maalesef böyle sert düşüşlerin toparlanması kolay olmuyor. Büyük ihtimalle çok düştü diye alan küçük yatırımcının elinden testereyle toplamadıktan sonra yine yuksektmezler. Beni bu durumların çok üzen patronların tavrı.
Dolar bazlı grafik üzerinden bakarsak 25 Ekim 2022 , 13 Ocak 2023 tarihlerinden çizilen trendin 03 Mayıs 2023 tarihi itibariyle trend dibindeyiz gibi görünüyor. İkisinde de değip sert yükselmiştik, umarım bu seferde gerçekleşir. (Not yanlış anlaşılma olmasın yatırım tavsiyesi değildir. Forumda moraller bozuk, farklı bir bakış açısı olması açısından paylaştım.) Ben o kadar pesimist düşünmüyorum şahsen.
Temel olarak iyiyiz, umarım bilançoda da olumsuz yönde sürpriz bir şeyle karşılaşmayız. Ciro 1 yıl öncesine göre artacağı aşikar, net karda da marj kaybımız çok olmazsa, teknik-temel uyumlu olabilir diye düşünüyorum naçizane.
Güzel günler bizi bekliyor diyelim,
Selamlar herkese,
Bu arada Urfalı kardeş geçen moraller bozuk diye yazmıştım, kırdıysam affola...
Ben GESAN bölünmeden sonra çok düştü zarar ettik diyenlerin kim olduğunu çok merak ediyorum... Yanlış hatırlamıyorsam bölünme sonrası bu kağıt 90 liraya (eski 360) iğne attı... Benim maliyetim 66,5 (265 eski gesanla); ben yazdan evvel 100 (400) görmeden satmayı aklıma bile getirmem yazmıştım... Bölünme öncesinde tarihi zirvesi de 305-307 liralar falandı... Yani bu kağıt trade için giren herkese çıkış için güzel kapıları güzel zamanlarda gösterdi... Benim gibi upuzuncu olmayanların seçimi nakitle hatta dövizle beklemesi gerekir ve seçime 1 ay kala 90 lirayı beğenmeyip çıkmayanın şimdi 55'e zırlaması da nebleym... Önümüzdeki 24 ay için konsolide bilançosunda 50 lira hbk görme ihtimali olan bir kağıdı (tabi enflasyonun da etkisi olacak bunda) bugün 55 liraya alma fırsatı müthiş bişey ama gel gör ki elde nakit yok, boğaza kadar maldayız... Ağlanacak bir şey varsa bence buna ağlanmalı :drunk:
bugünlerde geçer neler gördük sabrın sonu selamet geçen yıl iyi kazandırdı düzeltmesi elbet sert oldu zirveden yarıya geldi gelecek belki
SAYIMIZ YADA ORTAGIMIZ BUGUN İYİCE AZALMIŞTIR SATAN SATANA ...:cool:
Europower almak isteyenlere gesani bedava verin öyle gidin diyorlar. Bu fiyattan gesan verip eupwr alan basabas olmak icin eupwr fiyati 120 olmali . Olurmu belki ama piyasa bomb...k . Zorla bozdurup dolar aldiracaklar bu gidişle
Sadece gesan değil,diğer ges ve enerji şirketlerindende satışları gören tahtacılar,tabiki aşağıdan toplamak için tabanlarda dolaştı durdular,Europowerin halka arzındaki dağılım sisteminden dolayı küçük yatırımcıda olan malları toplamak için herkes yarışa girdi,bu yüzden hisseyi yukarlara götürecek kurumun veya tahtacının oluşmasının uzun süreceğini düşünüyorum,ayrıca bu europawırın %55 gesanın değilmi,yolu açık olsun, kardeş yatımcılarla beraberaber bir yerde buluşup,hareketlerin beraber olacağını düşünüyorum.
Bugün bir geri alım bekledim şirketten ama malesef ses yok, hisse rezil olmuş eğer içleri rahatsa çok kötü, yarın bende arayacağım Yİ lerini.
Aynen öyle. Eupwr arzının şirkete para girişi sağlayacağı ve arzdan sonra güzel haberlerin geleceği beklentisine girdik. Diğer taraftan arza katılmak isteyenlerin satışa geçeceği gerçeğini de tahmin ediyorduk ama bu kadarını da beklemiyorduk. Malesef acı herçek tokat gibi çarptı yüzümüze..
bu İKİ üç gündür aşırı satışlar fırsat alışı olur mu ? yoksa kaçan neden kaçıyor ? şirket mi kötü ? sürekli ihale iş kovalamıyor mu ? ne oldu eurpwr halka arz olunca ana şirket çöp mü oldu ? yine iştirakin kazandığı paranın %70 başka şirketlerin kasasına mı girecek ? ben nakitim kadar alma tarafındayım seçimde biter kargaşa da biter biz şu 20 yılda neler gördük malum iktidak ilk geldiğinde türban kavgalarından gezi olaylarına 15 temmuz darbesine papaz krizi 17 25 aralık kumpası patlamalar rusya kirizi israil krizi saymadığım onca kiriz bunların hepsinin sonunda endeskte şirketlerde iki üç 10 kaatı daha fazla çıkmadı mı gezi olaylarında 50 tl ortalamadan sattığım konya çimento ve egeen nerelere geldi alınacak olan temettüler bonustu zaten aklınızı alın büyüme hisselerinde günü birlik düşünmeyin bu sözlerim yeni yetmelerin kulaklarına küpe olsun
güzel bir gun dilerim az dayaklı yukarı yönlu olur inşallah...
gesan forumu boş satan eupower da almış soluğu sanırım tahtacı terse getirdi yine ytd..
gesan 17 liradan halka arz oldu. halka arz oldugunda europower değerlemesi 550 milyondu. europower şu anda 18 milyar yani 32 kat yapmış durumda. gesanın halka arz fiyatı olan 17 lirasının %56sı yani 9,50 lirası 32 kat yapsa şu anda gesan kısmı hariç sadece europower kısmından 304 tl+gesan olarak fiyatlanmalı zira elde edeceği karların %56sı gesanda konsolide olacak. solo gesan europower ın 3 katı ciro ve kar elde ediyor bu arada. ayrıca europower ın her büyümesi gesan ın rekabet avantajını olumlu etkileyerek gücünü artırmakta. ben europower ın ilk alım fırsatında x2 yaparak 80 liralara geleceğini düşünerek bu hesabı yapmış ve 1 adet hisse satmadan gesanda beklemiştim. eğer europower bu fiyatlarda kalacak ise gesan en az 304+gesan solo ile fiyatlanmalı. bakalım gelecek günler neye gebe?
bugun daha hızlı bir çıkış beklerdim gesan dan ama onunda kafası karışık demekki...
Şirket şöyle bir twit atmış 1 saat önce:
Güneşten Enerjiye yatırımlarımız devam ediyor. Peak PV Solar ile Elit Sertifikasyon arasında 2021 Versiyonu UL 61215 & UL 61730 Standartları kapsamında C SGS US Amerika ve Canada Belgesi Sözleşmesi imzalanmıştır. Hayırlı ve verimli olmasını diliyoruz.
Kapa da atılır mı? Kap kapsamına girmiyor mu acaba?
Güzel habere benziyor.
Yeni ufuklara yelken açıyoruz gibi.
Şimdi bir ihale daha geldi 41 milyon tl. daha yazalım listeye
Şirket devamlı büyüyor ihracat tarafından da işleri alıyor ihtiyaç olmayan parayı bağladık doğru şirket ye oldugumuza göre gerisi nasip. Haftaya 60-63 gecebilsek seçimden sonra yeniden gideriz
şirkette sıkıntı yok tahtacıda varçıkmak isteyenini donunu alıp cıkartıyor tahtadan ne var bu kadar basıcak...
Üç beş milyon tl'lik ihaleler için bile kap atan bir şirket neden bugünlerde hiçbir sorunumuz yok işlerimiz yolunda çalışmalarımız devam ediyor diye bir kap atmıyor bunu da düşünmek lazım.
Boru değil tepeden %50 düştü şirket. Çok ayıp ettiler
gesan özelinde düşüşün fazla olması primli ve sığ olması endeks deki hisselerde zirvelerden yarıya gelmiş durumda 180 lere gelmişti deprem sonrası 45 tl umarım oralar son olur gesan da en büyük hata bizde stratejin olacak sabır ama bir yere kadar çek kazancını başka yerde değerlendir yine de %30 malda yakalandım izlememek en güzeli
%50 geri gelmişiz ayı gibi para aldılar halka arzdan patronlar ama bir kendilerine hisse almıyorlar.. yazık şurada girin devreye ya
burdan almazlar zaten adamlar 250 lerden sattılar 60 tl den öldüm fiyata gelmeden kimse almaz ancak ky ahını alırlar
eupwr giderse bunuda peşine sürükler (kalan gesanın 2/3 ünü eupwr yaptım )seçim sonrası düzelir umarım ortalık karışık ya kol keseceğiz (ben sabredecem) yada seyretmeyeceğiz ytd..
Arkadaşlar çok düştü haklısınız ama sene sonu ciroyu karlılığı hesaplayın, gerisi boş, kısa vadede ne olacağı belli olmuyo görüntüde olduğu gibi tepeden yüzde 50 düşebiliyo, ben kendi adıma sabredeceğim, iş yaptıkça yatırımlar bittikçe güzelleşen, büyüyen şirkette her türlü oyun dönebilir, psikolojiye yenilmeyen para kazanacaktır. Ytd.
Para kazanmaktan geçtik de zararı azaltabilsek. O da zor görünüyor.