şort giydiricek tahtalar çoktu bugun yararlananlara bol kazançlar.
kolay gelsin
Printable View
şort giydiricek tahtalar çoktu bugun yararlananlara bol kazançlar.
kolay gelsin
Yeni yılın $ bazlı en düşük kapanışı olmuş 2022 kasım seviyelerine geldi
Bugün gördüğüm piyasa salça fiyatları ile salçacılar stoktan iyi kar açıklar sanki. İlgilenen arkadaşlar takibe alabilir markette ki salça fiyatlarına bakın stoklarına bakın karar verin
Gaye hanımı öneren getiren katar şeyhiymiş Gaye hanım Reisin cinlerini tepeye çıkaracak bir faiz artışı yapmaz. Ama kkm ile ilgili bir düzenleme olur. Şu durumda kkm nin iptal edilmesi en mantıklısı tabi kkm iptal edildiğinde o paranın kur yada başka bir enstrümana kaymasının önlemini alırlar. Bir yerlere baraj koymak lazım.
Ekonomi politikalarına bakılır ise gıda üretenler üzerinde baskı olur, bir çok ürüne ihracat izni geliyor.
Ucu fakir fukaraya dokunanlarda dikkatli olmak lazım.
Domates salçası çimento gibi artık commodity bir ürün, ortalama 1- 1,5 dolar kg seviyesinde oluyor, yani özel bir durum olmadıkça oradan zengin olmak zor. Hisse hikayesi olan var ise başka.
Beklenti üstü faiz faiz artışı Mgros’a yarar. Thy ve Pgsus u çok bozmaz. Sanayicileri seçmece doğrarlar.
Son 3 ayda:
Sıfır otomobiller......... %30-40
2.el otomobiller .........%30-40
Döviz....................... %25
Altın .........................%30
Mevduat ...................%40
Borsa .......................%8 değer kazandı.
Borsa İstanbul eski zirvesine merdiven dayasa da hisseler eski zirvelerinden uzakta.
Bu saatten sonra at değiştirilmez.
Borsada pozisyon varsa mecbur beklenecek.
5780 e kadar yolu var,, der..
Az kazanan çok bilen teknikçiler
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VİOP30 günlük de, TEB gene biraz long kapamış, İnfo Yatırım geçen +%3 yaptırdığı longları kapamış, YapıKredi ve İs Yatırım biraz short kapamış, Bofa long arttırmış,
https://i.hizliresim.com/5u2zxhb.PNG
iyi yapmışsın
bende bugün biraz mallandım bakalım spottan stoplu kapanışta ölücü işi dipten sıyırdım 5200-250 döner zannıyla
ama bu salınımın devamı geledebilir yarın zopa sırası bana geldi belki ..dur bakalım :) ))
geçen montanlı garan aldım sattım senin yımırtalı pide fırınının 3. taksidi ödedik ama kotayı doldurmağa daha var
secbul ralli diyordun ya tahminin cortladı kardeşim.
Bugün taşıma ve kapama olmuş.
Kabaca 1,5 milyar taşınıp 200 milyon kapanmış olabilir.
https://i.hizliresim.com/58jir76.jpg
Edindiğim intiba TCMB için olasılıklar,
1- Baştan sert artırıp, zaman içinde tedricen indirmek
2- Gıdım gıdım artıracağız demek
3- Ekonomik program vs belirlenecek deyip o zamana kadar radikal bir şey yapmamak.
Asgari ücret artışı PPK'dan önce olur ise TCMB elinde bilgi ile hareket eder, yarın veya Çarşamba belirlenecek dendi.
Bence yeni PPK üyeleri de belirlenmeli.
Enflasyon hesabında kira artışı hep bir önceki ayda ödenen kiraya göre belirleniyor. Anketteki kişi taşınmadıkça %25 üstü kira artışı olduğu an o ev sahibinin tepesine binecekler.
Benim kiracı geçen ay telefon açtı Temmuz'da 15 bin yapayım dedi, bugün mail atmış %25 artış sınır var, mahkemeler de en az 1 yıl sürüyor demiş.
XU100 - haftalık - euro
https://i.hizliresim.com/dzo24dm.JPG
XU100 - haftalık - dolar
https://i.hizliresim.com/s7lh2w8.JPG
Viopçulara ne oldu böyle...Kimse kalmadı.
Ben yaşlı başlı adamım, mahkeme filan uğraşamam, 3 e 5 e bakmam satarım evi. Yeni ev sahibi ile muhatap olursun de. Ama bunu cidden yapabilmen lazım.
Şu ortamda bunu söyleyecek kiracıyla muhatap olunmaz, anında satarım evimi. Şahsen ben öyle yapacağım, kiracım %25 te diretirse hiç uğraşmam, satarım evi.
ben babama ait İzmir'deki mülkü sırf bu nedenle satmak zorunda kaldım. Evi yeni alan kişi de açıktan ciddi para vererek evi boşalttırdı ve tadilat yaptırıp kendi oturdu. Bu süreç 7-8 ay sürdü.
Bu %25 kuralı kiralık ev piyasasını mahveder. Detayı düşünülmemiş bir konu. %25 kira artışı olacak diye ev sahipleri ya evlerini kiraya vermekten vazgeçecekler, ya da ilk kiralamayı fahiş fiyatlardan yapmaya çalışacaklar. Bu konunun maalesef kaz***** olmaz eğer bir kaz***** olacaksa da kiracılar olmaz.
Evi kiralayan ev sahibi devlete karşı olan vergilerini sorunsuz şekilde ödüyorsa ne kadar fiyata kiraladığı tamamen kendisinin ve sözleşmesi olan kiracısının meselesidir. Ortalama kiralama fiyatları da serbest piyasa koşullarında oluşmalıdır.
Bankalar ihtiyaç kredisini 50 bin TL'ye düşürdü.
Bizdede ayni kiraci sorunu vardi 2100 istedik 5 yillik eve yok dolandiricymisik bilmem ne hic derdi bitmiyordu konumda izmir bornova allahin dagi degil. En son delirti ev kendi aramizda satis gosterip cikartik 1 yil evde kaldi verdigi tum para yandi gitti. Kendide avukat tut noter vs bize odediginin yarisi kadar masraf yapti. Simdi evi kiraya vermiyom bos tutuyorum malesef iyi davranmayacan gomecen bunu ogrendim.
kiracı ile uğraşmak yerine arsa almak yada uğraşmamak için pandemiden önce dukkan almıştım onda da eski kiracı piyasa fiyatının altında kirada oturuyor en azından paranız gayrımenkulde değerini koruyor
bu şartlarda dükkan almak kiraya vermek daha mantıklı onlarda %25 sınırı yok..
Ufak ufak şoetları kapatıp banka almaya başladım... Ykbnk tercihim...
Günaydın esnaf, hayırlı işler bol kazançlar dilerim.
Baluk yesek ons yükselür mü
Türkiye'de 2 kişi 1 hafta tatil geçen sene yaklaşık 15 bin TL'ye mal olurken bu sene 35 bin TL'ye çıktı. (Ekonomi Gazetesi)
GARAN ters indikatör olmaya başladı..
çıktıkça endeks SAT
KULİS: TCMB, bankaların elindeki düşük faizli devlet tahvillerini satın alacak. (Ekonomi Gazetesi)