Rüçhan tahtası neden önemli çünkü aracı kurular için bulunmaz bir fırsat mesala afyon 265 kapattı rüçhan kaç para olmalı 265 fiyata göre 495 civarı olmalı bundan sonra rüçhan fiyatını afyon belirleyecek....ytd
Printable View
Rüçhan tahtası neden önemli çünkü aracı kurular için bulunmaz bir fırsat mesala afyon 265 kapattı rüçhan kaç para olmalı 265 fiyata göre 495 civarı olmalı bundan sonra rüçhan fiyatını afyon belirleyecek....ytd
Bugün özelliklede tavanı bzdugunda eyvah dedim şimdi badılcanı elimize aldık dedim.özeliklede rüchan cok korkuttu.Bu vakitten sonra ne olacak onu düşünm ek lazım. rüchan hakkını kulandırmak istiyorlarsa afyone yukarı sürmeleri gerekmektedir. fakat bugünkü gibi aşagı yukarı hareketler 3 gun daha sürerse vtbs gelecek...
rüchanların afyoneden yüksek olması saçma olacaktır fakat marj yüksek bunu birde farklı acıdan bakarsak
HANGİ SALAK MİSAL 3 TL OLAN AFYONE YERİNE 7.5 TL OLAN AFYONR ALIR?
7.5+3=10.5
10.5/3=3.5 TL 1 lot Afyon r maliyeti. Çok Bi fark olmaz. 7.5 diye bakmayın
LND-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rüçhan satmak istiyorsa normal Afyon fiyatını yukarı çeker, rüçhanları almaya teşvik eder, sattıktan sonra da isterse eskiyi aşağı basar. Ne planladıklarını bilemeyiz.
Rüçhan ve eski toplamı 9 lirayı bulursa sonrası için çok dikkatli olmak gerekir.
Aslında çok daha yukarısını görmesi gerekir ama burası Afyon tahtası, ne olacağı belli olmaz.
misal verdim ve şunu demek istedim aslında rüchan enınde sonunda afyon e olacak. ruchan 5 tlden 2 tl ye dussede 20 tl cıksada afyone kac para ıse bedelını odeyıp afyone ye donusecek. kim neden fazla para odemek istesin ki? Şuan tek fark ,marj fazlalığı...
burdaki olay adamlarin finansman giderleri yuksekti ve bunu dusurmek istediler
bedelli bunun icin yapildi
elbette bedelliyi cazip hale getirmeleri gerekiyordu
e ve r toplami 9 lar gecilirse isin rengi degisir
ben r leri satip e ler niye alinir onu anlamiyorum r ye gore fiyatsal ucuz diye ise adamlar r leri aldirmak istiyor bedellinin amaci zira bu
zor bir denklem degil.
zor olan tabana da tavana da giderken kiprasmamak iste o da bam teli.
Size katılıyorum. Aynı şeyi düşünüyoruz.Tersini düşünelim: 3 gün sonra eski 3,5 lira, rüçhan 5,5 lira olsa millet rüçhan alır mı, almaz mı? Bence alır. Alır ama sonrasında eskinin fiyatının orada kalıp kalmayacağını bilemez. Her türlü oyuna hazırlıklı olmak gerekir.
söylediğiniz doğru: Bedelli sermaye artırımının mantığı söylediğiniz gibi.
Fakat ben, Sabancıların rüçhan satmak yerine almak isteyeceklerini düşünüyorum. Bunu daha önce de belirttim. Mantıklı bir sebebi var mı? Yok.
Şu anda dünya standartlarında devasa bir fabrika yaptılar. Şirketin %49'u halka açık. Büyük bir oran bu. Ben bu oranı aşağı çekmek isteyeceklerini düşünüyorum.
Dediğiniz gibi olsa bugün Ak Yatırım'ın epey bir satış yapması gerekirdi. Belki A1 üzerinden yapıyordur, virmanlayacaklardır. Bilemiyorum.
Üç sene 9 lira olan kâğıdı bugün rüçhan ve eski toplamıyla 9'a çıkarması yıllardır bekleyen yüzlerce kişiye bayram ettirecek. Bunu niçin yapmıyor? Yapsın ve rüçhanlarını kolayca satsın.
Ben hiçbir şeyden emin değilim doğrusu.
Rüçhanların 4,5 milyonunu, %73'ünü A1 ve Ak Yatırım almış. A1'in maliyeti 4,30 lira. Birilerine almıyorsa yarın satacaktır bunları.
işin tuhafı bu iki kurumun normal Afyon tahtasında satıcılı olmaları.
yanlış acıdan bakıyorsunuz!
adam ruchanları satmaya calısıyor dogrumu
- doğru
- misal ruchan 10 lira olsa afyone 5 tl olsa elınde ruchan olsa hangısını alırsın ?
-tabi afyone
-Neden afyone aptal mısın ruchan 10 tl olmus 20 gıdıcek?
-20 gıdecekde ne olacak? bırlesme vaktı afyone kac para ıse o olacak
-honk dedı jeton düştü....
PATRON RUCHANLARI KULANDIRMAK MI ISTIYOR O ZMAN AFYONE RUCHANDAN PAHALI OLMAK ZORUNDA.......
Ki millet rüchan alsın afyone trenını kacırdım ruchan alayım nasıl olsa afyone olacak dıyecek...
Allah nasip etmeyince etmiyor, bugün 3,63'ten rüçhan alışını yazdım fakat tıklayamadım. Bir taraftan da gözüm tahtada. Dün olduğu gibi bugün de kaçırdım. Demekki bu tahtada bana ekmek yok. Yarın ikisine de tavan yaptırsa da kurtulsam iyi olacak.
Ziraat Yatırım.
Sabah mobilde göremedim Afyon.R'yi. Telefon ettim bana dakikalarca telefonda reklam yaptılar ama ilgili birine bağlanamadım. Zehir zemberek bir e-posta attım. Beni aradılar, uğraşarak hallettim sabah. Bende normal bir hisse gibi alış satış aktifti. Fakat işlem yapmadım.
Attığım e-posta aşağıda:
Yazık
Sizinle çalışmak zorunda kalmam çok üzücü bir durum.
Bir halka arz konusunda yatırım danışmanınızdan bilgi almak için aradım fakat ben kendisini bilgilendirdim.
Zorla katıldığım halka arz sonrasında hisse mobil uygulanmanızda bir türlü gözükemedi.
Bugün anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdiniz. Bir bedelli sermaye artırımı sonrası seans açılmasına rağmen bir türlü rüçhanları sisteme yansıtamadınız. Şimdi ise rüçhan pazarını izleyemiyorum. Niçin? Çünkü hesabımda gözükmesine rağmen daha önce de olduğu gibi mobil uygulamanızda listede yer almıyor. İşin enteresan tarafı müşterisi olmadığım başka bir bankanın herkese açık uygulamasında ben hissenin R'lerini görebiliyorum. Görebiliyorum ama doğal olarak 15 dk. gecikmeli. ben takip etmezsem eminim ki beni arayıp rüçhan kullanımı konusunda bilgilendirmezsiniz.
Yazık.
24 nisan cuma son gün diye biliyorum
Dün elinde:
10.000 adet Afyon E olan bir yatırımcı 10.000x6.65 tl = 66.500 TL si var
Bugün elinde
10.000 adet Afyon E x 2.65 = 26.500
10.000 adet Afyon R x 5.00 = 50.000 Toplamında 76.500 TL si var
bugün elindeki R leri satıp 50.000 TL alır sonra gider bu parayla tanesi 2.65 TL den 18.867 adet Afyon E alır ve toplam malını 28.867 adete çıkartır yada bekler elindeki 10.000 Afyon R için bedelli ödemesi 30.000 TL yapar ve toplam malını 20.000 adet yapar.Hisse fiyatının ne olacağını bilemeyeceğine göre ya Sabancıya güvenip kendi cebinden onun cebine 30.000 bin tl vereceksin ve benim param senin paran diyeceksin yada para koymadan mal miktarını arttıracaksın.
Buradaki tercih risk alma ve paranızla alakalı.
https://i.hizliresim.com/VsTICl.jpg
Adam doğru söylüyor. Bu işler temelle, teknikle, araştırmayla olmuyor; hissetmeyle oluyor!
şurası eksık kalmış anlasılması için söylüyorum
10.000ruchanx5+30.000(bedellı parası) 80.000/30.000( ruchanlar hısse oldu)=2.66
hisse kac para 2.65
bu hesabı yapar ve azıcık kafayı calıstırırsanız demek ıstedıgımı anlayacaksınız.
Ruchan afyone degerını gecerse elınize badılcanı alırsınız vessselam.....
normal şeyler yaz...katılıyorum...bakın arkadaşlar ruçhan 5 tl..buradan 10 bin ruchan aldın 50 bin tl...bedelliye katıldın 30 bin tl bedelliye toplam oldumu 80 bin tl...afyona bu fiyattan dönüştüğünü farzet 30 bin afyon 79,500 bin tl eder...500 zarardasınız demektir..onun için ruchanları ona göre hesaplayın...sabahleyin eksi 12 iken ruchan aldım afyonun kendisi eksi felandı...kafadan yüzde 10 kar...
aynen öyle.. benim verdiğim örnek doğru mu?
Çünkü 7.5 tl rüçhanda 3 lot var... 3 e bölündüğünde 2.5tl
eski 2.91tl
birleşme sonrası fiyat e+ r = 2.91 + 2.5 = 5,41 tl yeni hisse fiyatı mı olur.
Belkide çimsa rüçhanları alacağım demiş spek çimsaya yüksek fiyattan satmak için mi rüçhan fiyatını artırıyor....??
haklisiniz dostum zaten eninde sonunda birlesiyorsa ruchanlar niye gitsin ondeyse e ler ona yetisir ya da r ler duser.
bu borsa bu kadar kolaysa dagilalim zaten hepimiz zengin tahta yapici mental geri.
ruchan bir hak ve bu hak 15 inin bitiminde elinde afyon tutanlara taniniyor yani yeni pay alma kuponlarının hisse senetlerinin üzerinden ayrıldığı günden bir gün öncesine.
25 ine kadar sana tunelden cikis opsiyonu taniyor kal ya da git diyor.
bedelliyi, ruchan hakki olanlarin bu haklarini kullansinlar diye fiyatsal olarak r leri yukari surerek yapiyor.
yani adamin 16 sinda ister r ister e yi alanlarla isi yok. bunlar artik piyasada islem goren kagit sirkete ne avantaji var yani sen 16 sinda r sattin e aldin ya da tersi fiyatta yaptigin hareketle yukari gidiyor diye sirketin kasasina birsey girmiyor.
bunu ilk halka arz gibi dusun para borsadan hareketle gelmiyor yani ikincil piyasa anlamiyla soyluyorum.
ikincil piyasada islem gorme yada Bistte islem gorme izahtan varesteki tabiyki sirkete avantajlari var ama bunun konusu degil simdi.
r leri yukari surmesinin sebebi elinde ruchan hakki halihazirda olanlara sattirmamak bedelliye katilmasini saglamak 24 nisan kapanisiyla.
yoksa adamin, sen 15 inde afyonlari sattiysan sonrasinda 16 si sabahi e veya r ye girdiysen yada trade ettiysen bunlari salladigi yok ya da 16 si sabahinda yada 24 u aksaminda yada 30 u aksaminda senin e ve r ile ne yaptigina takildigi yok
adamlar bu bedelliyikerhen degil zorunluluktan yapiyor bu da cimsanin taahhut altina girmesinden belli.
r leri halihazirda yukari surmeyecek de ne yapacakti, cimsa tum parayi koyacakta kendi kendine mi fonlayacakti afyon kendini.
ha burdan r ler ucar kacar da demiyorum
e ler gumler ucar patlarda demiyorum
neyin niye yapildigini anlatiyorum halihazirda ruchan hak sahibi e ve r tasiyan biri olarak.
Hocam tam tersi olmuyor mu bu dediğinizin? Eğer benim elimde 16'sından önce alınmış pay olduğu için hesabımda rüçhanım varsa ve rüçhanların değeri fazla yükselirse o halde rüçhanlarımı satıp, bedelliye katılmaktan daha karlı çıkmış olmaz mıyım?
Mesela 1000 lotum olsun 16'sından önce alınan. Dolayısıyla 1000 de rüçhanım var. afyonr 10 tl, afyone 3 tl oldu varsayalım. Ben o zaman bu kadar yükselen afyon'u 10000tl'ye satarım, bedelliye de katılmak zorunda kalmamış olurum. Üstelik bedelliye katılırsam yatırmak zorunda olduğum 3bin tl de cebimde kalmış olur. Aksi durumda rüçhan yükseldi ben bedelliye katılayım dersem 3bin tl vererek 3bin lot almış olurum. elimdeki 1000 lotla beraber 4bin lotluk 3 tl'den afyonum olmuş olur. Yani 12bin tl'lik hissem olur. Bedelliye katılmayıp rüçhanlar yükseldiği için satsaydım ise 13 bin tl'm olacaktı. Yani bedelliye katılmamızı istiyorlarsa sizin dediğinizin aksine, rüçhanı oransal olarak hisse fiyatından düşük tutmaları gerek.
Dusundugum gibi oldu buna da sukur
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bak yanlış düşünüyorsun bu düşünce sni zarar ettırrır!! RUCHAN 7,5 TL 3 LOTUN OLMASI İÇİN BEDELLIYE KATILIP 3 TL DAHA VERMELISIN ! BUDA R =10.5 TL EDER
AYRICA ÇİMSA SATILMAYAN PAYLAR DEDİ BU NE DMEEK. 15 GÜNLÜK SÜREC BİTTİ YA DAHA SONRA YARIM SEANS ELDE KALAN RUCHANLARIN SATISI OLACAK. YANİ, SEN BEDELLIYE KATILMADIN BEN KATILMADIM 300 MILYONLUK PAYIN VARSAYALIM KI 100 MILYONU KATILMADI BUNLAR O YARIM SAATLIK SEANSTA SATILACAK DİYELIM KI ALICI CIKMADI.ÇİMSA BU PAYLARI 1 TL NOMINAL DEĞERDEN HESABA 100 MILYON KOYARAK HİSSESİNİ ARTITIRACAK.
Not: çocuğa anlatır gibi tane tane anlattım soru sormayın! agresifleşiyorum. emsal bedelli yapan sırketlerin sürecini araştırın.
emsali vereyim hemen
odaş bedellide patronlar 28.mılyon olması lazım satılmazsa hısse alma garantısı verdı. ruchan 68 kurustan 1.20 kadar cıktı bedellı bıttı daha sonra satılmayan hısseler satısa cıktı, 10 dakıkada guncel fiyattan yani afyone kac para ıse o fıyattan(bırlesme sonucu fıyattan) ruchanlar hısseye donusmus seklı ile satısa cıktı ve oda buyuk talep gormustu. dıyelım ordada satılmadı hısse ne olacak?
afyone ozaman ıcın 3 tl dıyelım satılmadı devreye çimsa girecek ve satılmayan mısal 100mılyon hısseyı 1 tl karsılıgında parası yıne kenıne odencek sekılde hısselerı cebıne koyacak . ama zanlımca afyonda bedellı komple kullanılır.
Rüçhan 10 TL Afyon e 5 TL iken... Zaten Afyon e yüksektir. Rüçhan senede çevirmek için 3 TL yatıracaksın. Oldu 13tl. Böl 4 e... Fiyat yaklaşık 3 TL. Zaten E daha pahalı.
LND-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Afyone yanlıs rakam vermısım 4 olacaktı .
önemlı olan anlatmak ıstedıgım ruchan afyone den ucuz olmalı yoksa bır cazıbesı olmayacak....
dün oynanan oyunları gördünüz rüçhanları elimizden almak için spek yapmadık hareket bırakmadı..afyon ları tavandan 230 getirdi.rüçhanlarda doğal olarak 360 geldi panik satışlarlaa1 kapital 8 milyon satıştan 5 milyon satışa düştü neden çünkü tavandan verdiği malları geri aldı kağıt tavan oldu.dolayısıyla aşağıdan epey bir rüçhan topladı.onları afyontahtasında yuksek fiyattan küçük yatırımcılara satacak ama nasıl tahtayı ön planda tutarak ilgi çekerek..bir aşağı bir yukarı..ytd
Mantıklı olan E'nin 1/3 rüçhandan yüksek olmasıdır. Kimse 2 kuruşluk bir mal için 3 kuruş ödemez.
Ama işin bir de şu yönü var: Tahtacı zaten bizim matematik bilmediğimiz biliyor. Kısa süreli de olsa bu dengeyi bozabilir. Mevcet hisse sayısının 3 katı daha hisse gelecek. Tahtacının süreç sonundaki hesabına göre pahalı da olsa rüçhan alabilir.
Kısacası her şey mümkün.
Bugün eski senet 2,65 lira.
Rüçhan 5 lira.
1rüçhan aldınız diyelim, senet alabilmeniz için 3 lira daha vermeniz gerekir. Yani 8 lira.
8:3,=2,66 lira.
Yani bugün itibariyle ikisi de aynı.
Not: Eskideki yüzde on marjı nedeniyle süreç içinde rüçhan, eskiden pahalı olabilir. Dalgalı bir süreç olacak.
R/E paritesi bölünme değeriyle 1,75'tir. Bugün de öyle. Bu rakam yükselirse R pahalı, düşerse E pahalı olur.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yükselişle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin
medyan tahmin +1561 puan, ortalama tahmin ise +1598 puan oldu.
Foreks'in 40 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en
yüksek beklenti +3750 puan olurken, en düşük beklenti +172 puan
olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 40 analistin, tamamı pozitif açılış tahmininde
bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 394,17 puan artışla 96249,09
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +1561
Ortalama : +1598
Maksimum : +3750
Minimum : +172
Katılımcı: 40[(+40)(-)0]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(17/04/2020 - 09:19:21)