Bu rezilligi unutmayin
Printable View
bugün devre kesmesi şaşırttı doğrusu geçen seneden beri %300 enflasyonun hiçmi hatırı yok yav? sattığı mala artık 4 kat fiyat isteyen şirketlerin kendisi eski fiyatta sabit mi kalacak yani? ne saçma filmdir.. 9 binden düşsek böyle anlarım.
Eğer bilmediğimiz bir şey fiyatlanmıyorsa tamamen manipülatif, silkeleme amaçlı bir düşüş bu.
Silkelenen belli ama silkeleyen ana aktör kim ona dikkat etmek lazım.
Farkındaysanız borsadan çıkan para şu anda kayıp, hiç bir yere gitmiyor. Nerde bu para mevduata mıı yatıracaklar.
TKF'nin VIOP Endeks Kısa pozisyonu kapadığını, Ocak ayına taşımadığını nereden öğreniyoruz hocam? Bende de son bir haftalık düşüşte TKF'nin bundan faydalanamamasından pozisyonun azaltılmış olabileceği şüphesi uyanmıştı ama son Aralık Portföy Dağılımı raporunu görmüyor muyuz? Ocak durumunu nasıl öğrendiniz?
hocam normalde eskiden olsa derin devlet ne işler çeviriyor türü komplo teorilerinin yanından bile geçmezdim ama geçen sene kkm açıklamasından 2 gün önce balinalar bistten nasıl kaçtı bir anda? zengin takımından esirgemediklerini ky'dan sakladıkları yetmezmiş gibi, üstüne ky'yı cezalandırmak için döviz büroları kapandıktan sonra açıkladı satamasınlar da döviz almak ne demekmiş görsünler diye, bunu hatırladıkça herşey beklenir bunlardan diyorum. böyle bir düşmanlığa rağmen hala bu tayfaya sempati duyan koyunlarla yaşıyoruz malesef.
bu kez dövize bir darbe beklemem. faiz mi artıracaklar acaba dünya düşürmeye hazırlanırken? ille dünya ne yapacaksa tersini yapacaklar ya..hani tam bağımsız türkiye olacak ya, dış mihraklara uymayacaklar ya, asya yükselecek, artık almanya bizi örnek alacak ya: ) olur mu olur hayal dünyaları 15 yaşındaki çocuktan daha derin.
yav öyle bile olsa şirket değerlemeleri var arkadaş 3 kat enflasyon var. yani ortada bir gerçeklik var maniplasyonla söndürülemez ki. diyorum ya 9000'e ulaşmış olsak böyle düşmeyi anlarım. işin içinde bir oyun yoksa geçici bir spekülatif hareket olabilir, bir noktadan güçlü bir dönüş olacaktır. öyle kaplumbağa tırmanışı olmaz bence.
Şimdi geçen sene doviz en tepeden %40 geri geldi , bist için de hesaplanabilir zor değil nereye gelebileceği ,ki eğer gelirse benim bu sistemle isim olmaz
Sosyal yardım için kullanılacaktır , biraz da iyilik yapmak lazim
Aralık 2021 de 18 den doviz alanda küçük yatirimciydi syn my finans ,ne değişti seçim yaklaşmasımi ?
Aralik 30u gun sonu durumu yayinlandi dun kapta. Viop kontratlari 2 aylik vade sonlari olur. portfoyde 1222 kodlu viop shortlari vardi. Yeni short acsaydi 30 aralik kapinda 0223 kodlu shortu olurdu. Tabi 30 aralikta acmadigina eminiz. Diger ay sonlarinda iki vadeyi de ayin son gunu goruyorduk. Ekim kapinda hem 1022 hem de 1222 kodlu shortu vardi yani birinin vadesi dolarken digeri acilmisti. Ocak icinde ne yaptigini bilmiyoruz ancak her gun endeks oraninda dusuyor bu yuzden hala short acmadilar burdan da acmazlar su anda gunluk getirilerden de eminiz short tasimadigina. Kizdigim noktayi da yazdim 6 ay biz bu shortlar yuzunden 40% az kazandik ve cokuse 3 is gunu kala bu 6 aylik anormal inatci kararlarindan endeks 6000e dayanmisken vazgectiler. En salak kor cahil insan bile bu 6 ay inattan sonra bu seviyede bu riske girmezdi.
RPD'ye de nazar değmesin yılbaşından beri Bist 100 -14 düşerken kendisi +0,20
9,5 faizli dolar.
Ama onu almak için önce dolar almak lazım,
Kur kıpırdamıyor şimdilik.
Dolar alan mı yok, ya da var da talep fazlası karşı satış var da o yüzden mi yerinden kıpırdamıyor kur.
Eğer öyleyse yanı,
Talep fazlası satış varsa önce satıp sonra ne diye borçlanıyoruz o zaman.
Kafam karıştı.
%50 yabancı borsa yapanlar bugünleri daha kolay atlatıyor.
1.5 yıldır dokunmadigim yabancı fon lar var . hiç satma gereği duymadım . geçen sayfalarda yazmıştım bist beni cok endişelendiriyor girmeye korkuyorum. malesef ömrü 3 ay oldu
Benim tahminime göre Astorun halka arz hikayesi de etkili oldu.
o kadar çok dillendirildi ki 12,5 fiyat çok ucuz 100 TL olur muhabbeti.
Yatırdığının en fazla %2 sini alacağından
Hisse senetleri teminatı olmayınca, fırsat bu fırsat hem kar realizasyonu hem de teminat hikayesi işi bozdu gibi.
Du bakali p.tesi netleşir.
Arkadaşlar dün saat 15.30 da verdiğim Mac fon..hangi fiyattan hesaplanıp hesabıma geçer tşkler
Niye böyle oluyor derseniz 13.30 dan sonra bazı fonlarda 11,30 dan sonra verilen emirlerin valörü ertesi günden itibaren başlı
yor.
Ama adamlar efendi size 1 günlük repo faizi veriyorlar :)
Hiçbir zaman 15.30 gibi bir saatte emir vermeyin.
Fonlar için emir 13-13,30(bazıları için 12.30) 'a en yakın zamanda hatta en son dakikalarda verilmeli.
Zaten körlemesine emir veriyoruz, birde onu daha riskli hale getirmemeli.
Sorunuzun cevabı ne emri verdiğinize göre değişir.
Al dediyseniz, bu geceki fiyattan(yani yarın sabah tefasta göreceğiniz fiyattan) alınır ve yarın 13.30 sonrası hesaba geçer
Sat dediyseniz bu geceki fiyattan(yani yarın sabah tefasta göreceğiniz fiyattan) satılır ve pazartesi öğleden sonra hesaba geçer.
Bugün efsane bir gün oldu.
Sabah +2, öğleye doğru -3, kapanış +5.
ABD'de enflasyon yavaşladı, faiz artış beklentisi gevşedi, yeni bir numara olmazsa doların gücü zayıflayacak, ons ve abd borsaları kıpırdayacak.
"ABDde merakla beklenen Aralık ayı enflasyonu yıllık yüzde 6,5 oldu. Bu, 1 yıldan uzun sürenin en düşük rakamı olarak kayda geçti. Gıda ve enerjiyi içermeyen çekirdek enflasyon da yıllık yüzde 5,7 ile bir yılın en düşük artışını kaydetti.
Yatırımcılar enflasyondaki yavaşlamayla Fedin faiz artış hızını da azaltacağını düşünüyor. "
https://www.bloomberght.com/enflasyo...stirdi-2323189
Cevaplar içn tşkler sat emri vermiştim ...anlaşılmıştır .
ST1 fon yoneticisini twitter da su anda sohbet odasinda dinliyorum....
https://twitter.com/kartalavseren/st...Y2SDlqrZ94xSjA
yine de günlükte düşen bant aşılmadı dikkatinize. buralar çok tehlikeli. 5100 üstü kapanış olmadan ben kesinlikle alım emri girmezdim. yada 4500 altında fon alım fırsatı vermeli.
bana da hiç güven vermedi hele bu son günlerdeki hareketlerden sonra, tekrar bir düşüş dalgası ihtimali görünüyor, testere piyasası diyorlar galiba alsan alınmıyor, satsan satılmıyor, mesela dün yine fonlarda terste kaldım, önce yükselişi görüp birer miktar satış verdim, sonra düşüşü görünce satışı iptal edip alış verdim ama endeksin kapanışı ortada, sonuçta yüksekten satacakken almış oldum, en iyisi bu ara fazla hareket etmemek.