Sayfa 706/1002 İlkİlk ... 206606656696704705706707708716756806 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,641 - 5,648 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    Geriye dönük kap'lara baktım temmuz'da 200m tl ile başlamışlar, aralık'a kadar hey 300m civarı short taşımışlar fonun büyüklüğü 1.2 milyar tl. %25 az getiri sağlamış bu yüzden. 1 temmuz 2022 1 ocak 2023 arası hisse senedi fonları karşılaştırdım ACK istanbul portfoy %76 sonrasında en düşük TKF %91.39. nnf %136 yani %40 getiride geri kalmışlar.
    Bu rezilligi unutmayin

2. bugün devre kesmesi şaşırttı doğrusu geçen seneden beri %300 enflasyonun hiçmi hatırı yok yav? sattığı mala artık 4 kat fiyat isteyen şirketlerin kendisi eski fiyatta sabit mi kalacak yani? ne saçma filmdir.. 9 binden düşsek böyle anlarım.

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bugün devre kesmesi şaşırttı doğrusu geçen seneden beri %300 enflasyonun hiçmi hatırı yok yav? sattığı mala artık 4 kat fiyat isteyen şirketlerin kendisi eski fiyatta sabit mi kalacak yani? ne saçma filmdir.. 9 binden düşsek böyle anlarım.
    Eğer bilmediğimiz bir şey fiyatlanmıyorsa tamamen manipülatif, silkeleme amaçlı bir düşüş bu.
    Silkelenen belli ama silkeleyen ana aktör kim ona dikkat etmek lazım.
    Farkındaysanız borsadan çıkan para şu anda kayıp, hiç bir yere gitmiyor. Nerde bu para mevduata mıı yatıracaklar.

4.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    TKF son 3.5 yılın en rezil dönemine imza attı, alttaki gibi sorumu sordum bakalım cevap gelecek mi? Gelirse mantıklı bir cevap paylaşırım.

Okan Bey Merhabalar,

Daha önce de alttaki gibi yazışmıştık aylık bültenlerde short pozisyonlarınızı takip ediyorduk, ekim aralık vade geçişinde poz sayısını da arttırdığınızı takip ettik. Ancak bu hafta bir şekilde excelde yazan getiriler gelmeye başladı ve maalesef shortların kapandığını hissediyordum.
    Ancak aylık bülteni görmeden de emin olamadım, maalesef bugün acı bir şekilde emin olduk.
    Altta da yazmıştım 2019 eylülden beri tcd yatırımcısıyım ve tkfyi takip ediyorum ama bu sene stopaj vb uzun vadeli düşünüp tkf'ye geçtim ve 6 aydır shortları sırtımızda taşırken 4.kez yaşanan yıl sonu rallisi enflasyon rallisiyle birleşmişken, bu sene seçim belirsizliği, usd bazlı 2022 yüksek getirisi, bist100 için sıkıntılı bir yıl başlatmışken bu kadar ısrarlı taşınan shortların ocak'ta kapanması beni gerçekten şoka uğrattı. Alttaki fotoda ekim sonunda düşüş beklerken nakite geçip sonrasında poz sayımı arttırdığımı çünkü tepeye giderken sert düzeltmelere maruz kalacağımızı düşünüp bu günler için shortları taşıyan tkf payımı arttırmak istedim ve sonuç maalesef hüsran oldu. Gerçeken aralık vade shortlarınızı şubat vadeye taşımama sebebinizi çok merak ediyorum.(aralık vadeye geçişte ayın son gününe kadar ekim vade shortu taşıyıp ay sonundaki son işlem gününde hem ekim hem aralık vadede pozlar duruyordu) Geçen yıl bist100ü bu kadar short taşıyıp görece olarak nasıl başarılı olmayı düşündüğünüzü merak ediyorum diyecektim ancak shortları sonuçta aylık olarak görüyorduk, istemiyorsam tcd alabilirdim bu yüzden bu maliyete katlanmayı tercih ettim ve göz göre göre en az 100bin lira az kazanmışken 6 aylık short maliyetinin üstüne bu kez de düşüş maliyetinde bizi korumayı bıraktığınızı gördük. Bu yüzden maalesef ne tcd, ne tkf en az 2 yıl tacirler fon yatırımından imtina edeceğim, nrc gibi agresif değişken veya popüler mac ve nnf ile en azından viopta anormal yanlış işlem yapma ihtimali olmayan fonlara geçeceğim. TKF maalesef ne kısa vadede ne de 1 yıllıkta bu kadar kötü performansı hiç göstermemişti, son 3 yılda. şimdi baktım 77 hisse senedi fonunda (amerika dahil) sondan 18.konuma gelmiş 1 ocak 2022'den bugüne 1 yıl civarda.
    TKF'nin VIOP Endeks Kısa pozisyonu kapadığını, Ocak ayına taşımadığını nereden öğreniyoruz hocam? Bende de son bir haftalık düşüşte TKF'nin bundan faydalanamamasından pozisyonun azaltılmış olabileceği şüphesi uyanmıştı ama son Aralık Portföy Dağılımı raporunu görmüyor muyuz? Ocak durumunu nasıl öğrendiniz?

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Eğer bilmediğimiz bir şey fiyatlanmıyorsa tamamen manipülatif, silkeleme amaçlı bir düşüş bu.
    Silkelenen belli ama silkeleyen ana aktör kim ona dikkat etmek lazım.
    Farkındaysanız borsadan çıkan para şu anda kayıp, hiç bir yere gitmiyor. Nerde bu para mevduata mıı yatıracaklar.
    hocam normalde eskiden olsa derin devlet ne işler çeviriyor türü komplo teorilerinin yanından bile geçmezdim ama geçen sene kkm açıklamasından 2 gün önce balinalar bistten nasıl kaçtı bir anda? zengin takımından esirgemediklerini ky'dan sakladıkları yetmezmiş gibi, üstüne ky'yı cezalandırmak için döviz büroları kapandıktan sonra açıkladı satamasınlar da döviz almak ne demekmiş görsünler diye, bunu hatırladıkça herşey beklenir bunlardan diyorum. böyle bir düşmanlığa rağmen hala bu tayfaya sempati duyan koyunlarla yaşıyoruz malesef.

bu kez dövize bir darbe beklemem. faiz mi artıracaklar acaba dünya düşürmeye hazırlanırken? ille dünya ne yapacaksa tersini yapacaklar ya..hani tam bağımsız türkiye olacak ya, dış mihraklara uymayacaklar ya, asya yükselecek, artık almanya bizi örnek alacak ya: ) olur mu olur hayal dünyaları 15 yaşındaki çocuktan daha derin.

yav öyle bile olsa şirket değerlemeleri var arkadaş 3 kat enflasyon var. yani ortada bir gerçeklik var maniplasyonla söndürülemez ki. diyorum ya 9000'e ulaşmış olsak böyle düşmeyi anlarım. işin içinde bir oyun yoksa geçici bir spekülatif hareket olabilir, bir noktadan güçlü bir dönüş olacaktır. öyle kaplumbağa tırmanışı olmaz bence.

6.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam normalde eskiden olsa derin devlet ne işler çeviriyor türü komplo teorilerinin yanından bile geçmezdim ama geçen sene kkm açıklamasından 2 gün önce balinalar bistten nasıl kaçtı bir anda? zengin takımından esirgemediklerini ky'dan sakladıkları yetmezmiş gibi, üstüne ky'yı cezalandırmak için döviz büroları kapandıktan sonra açıkladı satamasınlar da döviz almak ne demekmiş görsünler diye, bunu hatırladıkça herşey beklenir bunlardan diyorum. böyle bir düşmanlığa rağmen hala bu tayfaya sempati duyan koyunlarla yaşıyoruz malesef.

bu kez dövize bir darbe beklemem. faiz mi artıracaklar acaba dünya düşürmeye hazırlanırken? ille dünya ne yapacaksa tersini yapacaklar ya..hani tam bağımsız türkiye olacak ya, dış mihraklara uymayacaklar ya, asya yükselecek, artık almanya bizi örnek alacak ya: ) olur mu olur hayal dünyaları 15 yaşındaki çocuktan daha derin.

yav öyle bile olsa şirket değerlemeleri var arkadaş 3 kat enflasyon var. yani ortada bir gerçeklik var maniplasyonla söndürülemez ki. diyorum ya 9000'e ulaşmış olsak böyle düşmeyi anlarım. işin içinde bir oyun yoksa geçici bir spekülatif hareket olabilir, bir noktadan güçlü bir dönüş olacaktır. öyle kaplumbağa tırmanışı olmaz bence.
    Önemli olan konu şu ki, çıkan para nerde şu anda, diğer hiç bir enstümanda tık yok.
    2+1'e peşinat mı yapacaklar acaba?

Şimdi geçen sene doviz en tepeden %40 geri geldi , bist için de hesaplanabilir zor değil nereye gelebileceği ,ki eğer gelirse benim bu sistemle isim olmaz

Sosyal yardım için kullanılacaktır , biraz da iyilik yapmak lazim

Sayfa 706/1002 İlkİlk ... 206606656696704705706707708716756806 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •