pkv, ksa, kvs, hvk vardı geçen gün nlk da ekledim ama bence de öyle olacak bu hafta diğerlerinin seviyesine iner, faiz indirimi olursa içinde devlet tahvili fazla olan ppf ler daha mı avantajlı duruma geçer acaba bir de onu düşünüyorum.
Printable View
SPK nitelikli yatırımcı olma şartında değişikliğe hazırlanıyor. En az 1 milyon TL tutarında Türk ve/veya yabancı para ve sermaye piyasası aracına sahip olma şartının 5 hatta 10 milyon TL seviyesine yükseltmesi gündemde.
tahvil faizlerindeki düşüşden dolayı PPF bu hafta iyi getirir gibi gözüküyor.
250bp indirim gelirse günlük kaca duser ppfler .
Merhabalar,
Döviz almak yerine ,TL ile alınan dövize endeksli ,dövizin artışıyla artan fonlardan uygun gördüklerinizi yazarmısınız.
ppf sine göre değişir bana kalırsa hepsinin içeriği az da olsa farklı, içinde devlet tahvili az olan var çok olan var, şu an 0,11-0,12 arasında getirenler 0,10-0,11 arasına iner herhalde, bir miktar borçlanma fonlarına geçeyim diyorum ama onların da ne yaptığı belli değil tahvil faizleri bir iniyor bir çıkıyor.
Dövize endeskli fonu TL ile almak kur artışından kaynaklanan getiriye de %15 stopaj ödemek demek.
O yüzden bu fonları dövizle almak en iyisi. Ya da dövizi alıp faize koymak lazım.
Ayrıca CDS'lerimiz baya düşük seviyede, daha da düşmezse bu yönden de getirileri parlak olmaz.
Yarın şöyle okkalı bir indirim olur mu sizce arkadaşlar. Saygılar
Merkez den 7,5 puanın üzerinde indirim bekleniyor
https://www.yenisafak.com/ekonomi/me...eniyor-4681274
HDA arbitraj fonu diğerlerinden farklı ne yapıyor da son zamanlarda hsyf gibi hareket etmeye başladı? fikri olan var mı? Aynı kurumun diğer fonları yerinde sayarken bu neden uçuyor?
Alarmlar saat 14 e kuruldumu arkadaşlar. Mevduat ve Ppf ler artık son günlerini yaşıyorlar. İpleri çekildi. Saygılar
5 puan ve üzeri indirim gelirse ppf ler iyice düşer, bir miktar hisse fonlara geçeyim diyorum ama o tarafa da güvenim yok, ihmal ettim paranın büyük kısmını en azından 3 aylık bağlasaydım iyi olurdu, yarın hemen başlarlar mevduatı düşürmeye.
Nkolay hala 44 ppf'den kaçanları topluyor yarin düşürür.
Ahu lu günler başlıyoruz gene. PPF ile makası açmaya başladılar gün gün.
Uzun zamandır borsa da işlem yapmıyorum. Lakin yükseliş trendi yavaş yavaş kendini göstermeye başladı kanımca. Hisse fonlarının içeriklerini görebileceğim ve getirilerini takip edebileceğim bir site var mıdır. Önerilerinizi bekliyorum..
Şöyle bi site var arada girip bakıyorum: https://fundflux.io/funds
mobili de çıkmış ama ben denemedim henüz
PPF gunluk getiri ortalama 0,11-0,12 civarı
Herkese iyi tatiller, kafama takılan bir sorunun cevabı varmıdır?
Diyelimki elimde almış olduğum 1000 dolarlık DAS serbest fon var, 2 gün sonra dolar bir gece 10 tl arttı diyelim,DAS fonu fiyatıda doların bu artışıyla artmışmı olur, benim 2 gün önceki 1000 dolarım azalırmı,çoğalırmı?
Dolar bir gece ansızın 10TL gibi artarsa sizin elinizdeki usd ile alındığını varsaydığımız fon adetlerinde değişme olmaz. Ancak kur artışını olumlu anlamda görürken fonun içeriğinde CDS değişimine duyarlı Eurobondlar varsa buradan da eksi yazabilirsiniz. Yine de her halukarda karınızda biraz törpülenme olsa bile ciddi bir kazancınız olur düşüncesindeyim..
şöyle bir soru oluşuyor bende ,fonun dolar fiyatı tl fiyatı / kur fiyatı ile bulunuyor bende 1000 dolarla alınmış 1000 adet DAS varsa ve dolar aniden 100 tl olup fonun tl değeri değişmezse fonun dolar değeri çok düşmüş oluyor ve zarar edilmiş oluyor.
yanlışmı düşünüyorum acaba?
dediğiniz gibi adette değişim söz konusu değil ama dolar yükselmiş fonun TL değeri aynı kalmış veya dolar yükselişi kadar yükselmemişse fonun dolar fiyatı uçuk düşmüş oluyor ve 1000 adet karşılığı toplam dolar düşmüş oluyor,
matamatiksel olarak fonun TL değeri ne kadar fazla yükselir kur yerinde sayarsa ,fonun dolar fiyatı okadar fazla yükseliyor ve kazanç artıyor,
tam tersi kur nekadar fazla yükselir ve fonun TL fiyatı yükselmezse ,fonun dolar fiyatı düşük kalıyor ve kazanç düşüyor veya kayıp başlıyor.
bu konu kafama takıldı,,,
Fonu dolarla almışsanız, TL'yi unutun. Dolarınız arttı mı artmadı mı sizi bu ilgilendirecek.
Zaten dolarla alınmış bir fon dolar değer kazandıkça o değer kadar TL olarak değer kazanır otomatikman, ama kur artsa bile dolar olarak yerinde sayar.
Dolar fonunuz dolar olarak zarar ederse (kurla ilgisi yok) o zaman zarar edersiniz.
Özetle ne kadar dolar koydum, şu anda ne kadar dolarım var (stopajı düşün) buna bakacağız.
[QUOTE=myfinans;6994677]
Zaten dolarla alınmış bir fon dolar değer kazandıkça o değer kadar TL olarak değer kazanır otomatikman, ama kur artsa bile dolar olarak yerinde sayar.
tamam, bu ifadenizdeki gibi uygulamadada dolar değer kazandıkca fon o artış kadar TL olarakta değer kazanıyorsa sıkıntı yok ,
yani benim şu an 1000 dolarım ve 100 dolar kazancım var olup 1100 dolarım varsa , iki gün sonra aniden dolar 100 tl oldu benim yine 1100 dolarım varsa problem yok,
bu konu kafama takılmıştı
teşekkürler
[QUOTE=ozbek;6994701]Dolarla aldığınız fon CDS'e duyarlı bir fonsa doları 1 gecede 100 TL yapan sebep bizim cds'leri tavan yapabileceğinden sizin 100 dolarlık fonunuz 90 dolara düşebilir, böyle bir riski göz ardı etmemk lazım.
O yüzden dolarla alınan fonları bizim cds'ler şimdiki gibi dipteyken almamakta fayda var.
Yada bizim cds'lere duyarlı olmayan enstrümanlara yatırım yapan dolarla alınan fon almak lazım.
Bugün anadolubankdan +1, valorlu katılım olmayan fon aldım nemalandirma yapmadı FIBA ve HSBC de ffd ve hsl nema fonu aliyordu bu banka hicbisey yapmadi +1 valorde parayı bir gece nemalandirma yapması gerekmezmi
Merhaba.
Annemin parasını belli bir oran kaybettik ABD borsasında. Artık annemin parasını risksiz fonlara koyacağım. Yakın bir geçmişe kadar ZP6'yı kullandım. Ancak annemi ABD borsasında zarara soktuğum için biraz pimpirikliyim.
ZP6 nasıldır? İçinde kira sertifikaları var. Şirket bonosu gibi riskli midir? TEFAS riski 6 olarak gösteriyor. USD yatırımı için soruyorum. Vakıfbank'ın dışına taşımak istemiyoruz. Faiz %1 bankada. En risksiz dolar fonu nedir? Eurobond değil. CDS ile alakası olan.
İş yatırımda müşteri temsilcim kısa vadeli 1 aylık dolar tahvillerinden bahsetmişti.
Risksiz bir fon istiyorum. Vakıfbank'ta öyle bir şey yapabilir miyiz?
Ne önerirsiniz?